Inlägg

Inlägg som Wiiga har skrivit i forumet
Av Wiiga

Tjohej!

Tänkte kolla med er om min gamla filserver är värd att uppgradera med några nya diskar och ram istället för att köpa en server från tex, dell, hp för runt 3000kr?

Datorn jag har stående består av följande:

Moderkort:Asus P5K Premium/WifiAP
CPU: Intel Core 2 Duo E6600
Minnen: Tror det sitter 4gb Twinmos i men är ej säker.
Nätagg: Antec någonting på 5-620W (men med X antal år på nacken ger den nog knappast det)
Grafikkort: Geforce GTX 260

Tanken var att jag skulle leka lite (och lära mig) med ESXi. Så i nuläget ska jag nog bara köra 2 VM's på burken isåfall.
Bitorrent och en Mumble server är väl tanken, sen kommer jag också strömma film från den genom nätverket.
Isåfall, om det nu är vettigt att uppgradera denna gamla burk hade jag tänkt mig 8gb ram (som är max vad moderkortet tar tror jag) och 2-3 st 1TB diskar.
Någon hårdvaru raid hade jag inte tänkt mig då jag inte gråter floder om jag skulle förlora alla data.

Så vad tror ni med lite mer kunnande? Eller ska man satsa på mini server typ, DELL POWEREDGE T20 PENTIUM G3220. Eller liknande burkar inom samma prisklass.

Har säkert glömt något, men då får ni fråga. Tack på förhand!

Av Wiiga

Saxat från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Spotify

Citat:

För användare som har tröttnat på reklamen i Spotify's gratisversion finns programmet Smutefy[35]. Programmet använder en kombination av Growl och Soundflower för att blockera Spotifys ljudström när reklam upptäcks av mjukvaran. Smutefy fungerar endast i Mac OS X. Windows-användare som vill blockera reklamen i Spotify kan istället använda sig av Blockify[36]. Varken Smutefy eller Blockify bygger på omvänd ingenjörskonst eller modifikation av Spotify's programkod utan snarare filter i användarens dator. Därför är programmen helt lagliga och kan jämföras med Adblock Plus som populärt används för att blockera annonser i webbläsare som Firefox, Safari och Chrome.

Sen hur pass uppdaterad och relevant detta är idag lägger jag mig inte i.

Av Wiiga
Skrivet av Bokenbergen:

Har du någon som helst källa på detta? Redan imorgon låter osannolikt.

Nej tyvärr, jag läste det bara i någon kommentar borta på Swedroid.se
Och kan inte hitta någon annan info om det så gissningsvis är det väl bara ett falskt rykte. Men hoppas kan man ju alltid göra.

Av Wiiga

Det snackas ju om ytterligare en presentation imorgon vid samma tid. Vet inte hur mycket sanning det ligger bakom det men man kan ju alltid hoppas att det är den beryktade premium modellen de tänker visa upp isåfall.

För dagens presentation var en fullständig besvikelse.....

Av Wiiga

Tycker inte heller de läckta bilderna på S5 ser så lockande ut.
Men jag förstår inte riktigt vad alla hakar upp sig på? Det skulle ju eventuellt komma en premium modell också och det är väl troligtvis så att det är där dom lagt allt krut.

Frågan är väl bara om vi kommer få se den ikväll? Om det nu ligger någon sanning bakom det...

Av Wiiga
Skrivet av scienta:

Märket Zekler hade en del lösningar till ett helt ok pris. Gillade dessa.

Hur pass nöjd är du med dina? Vart köpte du dem? Hur är ljudkvalitén?

Ljudkvalitén är det inget fel på, men jag är ingen "ljudofil". Men jag tycker det är bra iaf.
Vart de är inköpta däremot är en annan fråga, jag har fått dem via min arbetsgivare så det kostade mig inget.
Det stod bara en morgon 4 st kartonger med den modellen i fikarummet så det var bara att hugga en snabbt som tusan!

Edit* De kan dock bli lite varmt i dem ibland och arbetskamraten tycker de sitter för hårt. Själv tycker jag dom är sköna.

Av Wiiga

Jag använder mig av Zekler 412R tillsammans med mobiltelefon och Spotify på jobbet. De är nog inte världsbäst men helt okej. Kostar straxt under 900kr tror jag.

Det är ju dock inte in-ear som du föredrar.

Av Wiiga

Borde inte vara några problem att göra.
Jag kör sånt på elektroniken till mina radiostyrda bilar och det är inget som gått åt skogen av den anledningen ännu iaf.

Men det är klart, risken finns ju alltid att det på något sätt tar sig in i hårddisken. Men jag vågar nog påstå att den risken är ganska liten. Men jag tänker inte hållas ansvarig för det påståendet.

Av Wiiga

Jag får inte så värst bra med mina SSD diskar heller. Jag stirrade mig blind på alla dessa prestanda tester också i början. Men kan inte påstå att jag märker någon skillnad, det är fortfarande jävligt snabbt!
På bilden jag slängde med så är även diskarna i raid 0, vilka det är kan ni se i sign.

Jag har dock aldrig varit missnöjd, de klår ju vanliga mekaniska med hästlängder.

http://i.imgur.com/QLWip6y.jpg

Av Wiiga

Använder jag inte min S3'a så räcker nog batteriet 2-3 dygn. Det är med GPS, WiFi osv igång.

Men när jag är på jobbet så brukar jag använda Spotify rätt mycket och då försvinner det batteri vill jag lova. Jobbar 06:30-16:00 och när jag åker hem har jag 20-15% batteri kvar. Lite Facebook och surfande också såklart!

Av Wiiga

Aldrig spelat COD men spelar däremot BF4. (spelade även BF3)

Och jag är väl en av dem som avskyr sniper och önskar att de inte ens fanns med i spelet. Nu vet jag inte hur det är med COD, men i BF4 så ligger dom ju oftast bara på någon bergknall och bidrar inget till spelet. Alltså typ cappar punkter. Bäst är väl ändå de nötterna som ligger i spawn där man inte kan komma åt dem. Och lyckas man (eller fienden) knäppa dem därifrån grinar dom över spawnrape.

Har inget emot dem som faktist använder sin sniperklass på ett sätt där det hjälper oss andra i squaden tex, lägger en bra spawnbeacon. Men i 99.9% av fallen så är det långt ifrån punkterna och man får springa som en idiot. Är det ingen vettig sniper brukar jag kicka dom ganska omgående ur squaden.
För övrigt har jag väl kanske själv lagt ca 4 minuter på att spela sniper och planerar inte på att lägga speciellt många fler på det.

Men jag brukar välja servrar som har sniperlimit eller nosniper så det blir ganska smärtfritt ändå.

Av Wiiga

Bara att hoppas!!!

Min S3 med sprucken display behöver ha en ersättare.

Av Wiiga
Av Wiiga

Vet inte vilket operativ du har men....
Jag har bara valt "Utvidga skrivbordet till den här bildskärmen" vid flera bildskärmar alternativet. (Jag kör Windows 7)

Och då har jag endast skrivbordets bakgrund på andra skärmen där jag sedan kan flytta över det jag vill se på den.

Av Wiiga

Jag har alltid byggt mina datorer i sängen. Då sitter man skönt!
Har aldrig använt mig av något ESD-Armband och mina datorer har klarat sig alldeles utmärkt. Men risken finns ju alltid där.

Av Wiiga

Jag är varken insatt eller har speciellt bred kunskap om nätagg.
Men jag köper hellre ett nätagg med högre watt så jag vet att jag klarar mig än att lägga mig precis på gränsen.
Då finns ju risken att man blir tvungen att köpa nytt ändå ifall man skulle få för sig att uppgradera sitt grafikkort som ett exempel.

Av Wiiga
Skrivet av Blaze84:

Har läst lite i tråden nu om alla klago mål å alpha test osv. Personligen tycker jag att alpha / beta testing borde inte kosta en enda slant förutom din tid på spelet för att testa det. Vad ska de me pengar till nu, när de ändå har klarat sig så här långt utan från oss på steam? Om det är så att de håvar in pengar nu så borde de leda till att de anställer fler å gör spelet färdigt fortare? Eller så slutar de med att de köper Porsche för pengarna och lägger ner de, för det tar allt för lång tid å göra och samt risk för konkurans med 2 års tid minst tar å göra som de ser ut nu. Låter ju som på kommentarerna att just nu är de 99% roligare att fortsätta hålla sig till vanliga modden.

Jag tycker nog tvärtom!
Du får ju i nuläget spelet lite billigare än vad det kommer kosta när spelet är färdigt. Sen får vi spelare vara med att forma spelet med våra åsikter om hur funktioner osv ska vara.

Av Wiiga
Skrivet av -Pulma-:

Ja vad är då ens uppfattning nu efter första timmarna spelade. VILKET HELVETES JÄVLA SKRÄP. Så sjukt besviken.
Det kommer ta år att fixa detta, som är en sämre kopia än vanliga DayZ när det var nytt.

Kört en 5-6timmar nu ikväll/natt med 3 andra för att ge det en rättvis bedömning, men alla av oss var sjukt besvikna.
Många tänker nu "men det är bara en Alpha", JA DET ÄR BARA EN JÄVLA ALPHA MEN MAN MÅSTE VARA LITE REALISTISK OCKSÅ

Mycket frustration och svordomar har hörts genom mumble kan man säga. Allt det gick ut på var att leta mat och dryck, sen när man hittat det och splittat upp så var det leta mat och dryck igen. Sen leta blod, sen blodtestare för att se vilken blodgrupp, sen vitaminer för att inte se suddigt osv osv.
Vet att detta kan fixas någorlunda lätt men fyfan i längden om det kommer vara såhär alltså.
Meleeing var ett skämt det också. Då det är en Standalone så hade jag förväntat mig lite av en ny känsla vid combat osv.
Allt det som var så sjukt buggit i början på DayZ verkar han snott med sig till SA också. Zombies som går genom väggar, under golv och helt plöstligt slår en medvetslös från ingenstans. Bra jobbat. Trodde han hade lärt sig något men icke.

Skulle kunna vräka ur mig hur mkt skit nu som helst men då blir folk här bara än mer upprörda än vad dem redan är om dem läst mitt gnäll.

Hade önskat det kommit en mod baserat på Arma 3 istället för den här försenade skiten som aldrig kommer bli bra (säger det i hopp om att jag har grovt fel)

Så mitt råd till er som inte köpt det, KÖP INTE SKITEN FÖR NI KOMMER BARA BLI BESVIKNA. Kör DayZero istället, kommer ge er mer njutning för tiden ni lägger ner.

Hade skyhöga förväntningar på detta spelet och är nog den releasen jag väntat mest på någonsin, men en Alpha som är i detta stadiet nu kommer dröja lääänge innan det blir någorlunda spelbart och kan övergå till en Beta, om nu inte Dean kan trolla.

Fan så besviken jag är, och till er som säger att jag har fel eller att det bara är en alpha, kul för er att ni har mer nöje med SA än vad vi hade iaf.

Ursäkta men....
Rocket har flertalet gånger sagt man INTE ska köpa spelet om man inte är intresserad av att hjälpa till att hitta buggar, komma med feedback som ska bidra till vad spelen en dag kommer bli.
Du skriver själv att du är medveten om att det är en alpha, men jag tycker inte det verkar som att du förstår det.

En alpha är egentligen första stadiet på ett spel, som egentligen inte mer än fungerar. Och egentligen ska det inte ens finnas till för allmänheten, detta är något som har kommit med åren. Dvs man låter användare köpa spelet (ofta lite billigare) för att få in lite pengar. (Crowdfunding)
Så vad du får är alltså ett spel som i princip bara fungerar, sen lägger man till nya saker tills man är nöjd. Efter detta kommer vi in i beta stadiet där det ska städas buggar. Då brukar det (förr åtminstone) endast vara speciellt utvalda som får testa spelet och städa buggar.

Kort sagt:
Alpha: Lägga till funktioner och se till att man har ett fungerande spel.
Beta: Städa bort buggar och sedan släppa spelet.

Du kanske missade den där lilla rutan man måste trycka "Jag accepterar" på när man startar spelet också? Ett tips, läs på lite nästa gång du tänkt köpa dig en alpha.

Jag finner det också ganska komiskt på folk som skriker halsen av sig över hur lång tid spelet har tagit. Straxt över ett år anser jag inte är speciellt lång tid till att göra ett spel där man endast tagit en annan spelmotor och sedan byggt ett nytt spel på. Det är tyvärr inte fullt så enkelt som "dra och släpp" filer från en mapp till en annan bara för att det råkar finnas en modd innan.
Jag vet inte vart man klassar DayZ men vissa AAA-titlar från de större utvecklarna tar flera år på sig innan de släpper ett spel. Så frågan är ju varför du och så många andra förväntar sig att DayZ ska vara perfekt efter så kort tid?

Mitt tips: Avinstallera och vänta på det fullvärdiga släppet. Men du får nog vara beredd på att vänta säkert 12 månader till.

Av Wiiga
Skrivet av hersses:

Om detta påstående stämde så skulle ju alla, verkligen alla PC-spel krascha för att det finns sånna otroliga mängder uppsättningar att PC-datorer. Jag skulle vilja säga att jag har 200+ spel i mitt Steam-bibliotek som bevisar motsatsen!

Jo fast ditt påstående är ju inte korrekt det heller, bara för dina 200 andra spel fungerar för dig behöver dom ju inte göra det för alla andra?
Spel är olika programmerade, använder olika motorer, och så självklart det jag redan nämnt om olika uppsättningar av en PC.
Men visst kan jag hålla med om att man tycker det borde fungera bättre än vad det gjort.

För övrigt har mina krascher försvunnit helt sedan de senaste patcherna.

Av Wiiga
Skrivet av hersses:

Grejen är den att när man lägger runt 500 kr på ett nytt spel så ska man inte behöva göra allt det där, och ingen vill det heller, särskilt inte när man sitter på en dyr rig för tiotusentals kr. Men "nej nej, ni fattar väl att man måste köra allt på low och ändra allt på datorn för att det ska funka" eller "spelet bör programmeras så att det passar dagens datorer", vilket låter bäst och vilket låter som snack från ett as från EA?

Det är sant det du säger men....
Se det från spelutvecklarnas sida, det går inte att göra ett spel som fungerar på alla tusentals olika uppsättningar som finns av en PC. Skulle dom göra detta skulle vi antagligen aldrig få spela det överhuvudtaget. Törs inte ens tänka på vad spelet skulle kosta!?

Förhoppningsvis patchas spelet framöver och allt fler slipper krascher (Jag har dem också).