Inlägg

Inlägg som Mr_Mattson har skrivit i forumet
Av Mr_Mattson

Åsikter på datorlista. Bildredigerings dator samt photoshop 10 k

Jag ska bygga en dator till min mamma med en budget på 10 000 kr och tänkte bara kolla här om listan ser ok ut eller om jag borde ändra något. Datorn ska huvudsakligen användas för bildhantering i lightroom och photoshop.

Anledningen för att priset på grafikkortet inte räknas är pga att jag funderar på att sälja mitt grafikkort till henne och uppgradera själv. Jag tänker också att jag ska använda wraith prism rgb stock kylaren som jag har liggandes.

https://komponentkoll.se/bild/eZRbY.png

Tack på förhand!

Av Mr_Mattson

INTRESSEKOLL: Gigabyte RTX 2060, Masterliquid ML240L RGB

Notera att detta är en intressekoll och undrar mest vad jag kan få för dessa komponenter. Jag tänker för nuvarande endast sälja min kylare beroende på intresset

ML240L är helt oanvänd förutom de inkluderade fläktarna som jag då säljer ihop med kylaren. Kartong finns. Pris: 800kr

Min Rtx 2060 är ungefär ett halvår gammalt och kartong finns. Denna är för nuvarande fortfarande installerad i min dator så eventuell säljning av denna får vänta tills jag fått mitt nya grafikkort.
Pris: 2000kr

Läs hela annonsen här

Av Mr_Mattson

Photoshop och bildredigerings dator till Mamsen

Min mamma sysslar otroligt mycket med bild hantering på sin nuvarande dator och den börjar nu tröttna lite så jag har fått i uppdrag att plocka ihop en ny.

Alltså inget spelande alls kommer ske på denna datorn utan endast bildredigering i lightroom och photoshop. En av hennes klagomål är att lagringen försvinner snabbt då hon har sjukt många bilder. Så mängder med TB är nått som behövs.

Skärm och allt sådant har vi redan och det är endast dator som behövs.

Max budget är 10 000kr helst inte mer än det

Tack för hjälpen!

Av Mr_Mattson

Letar en top of the line AIO. Helst vit

Jag är rätt så dålig när det gäller AIO marknaden och vet inte vad som är bra eller dåligt. Vad är dem bästa av dem bästa AIO kylarna? Jag tänker mig 360 och jag har ett tema på vitt och svart så ett stort plus hade vart att den är vit. Om det är omöjligt att hitta en vit aio så kanske man kan måla den. Nån med erfarenhet av sådant här?

Av Mr_Mattson

Uppgradera skärm till 1440p ultrawide. Vilket grafikkort

Som titeln lyder vill jag skaffa en ultrawide och funderar om det också kräver en uppgradering av grafikkortet. Just nu har jag RTX 2060. Jag tänker att jag borde ha lite mer power för en sån skärm.

Spelen jag spelar är The witcher 3, monster hunter world och andra diverse spel. När det väl kommer ut vill jag också spela cyberpunk 2077.

Behöver jag uppgradera mitt grafikkort ifall jag ska spela dessa spelen 1440p ultrawide?

Av Mr_Mattson

Jag är nyfiken på hur kontrast ration är. Har hört från bl.a hardware unboxed att just kontrast ration är riktigt dålig för att vara en ips skärm. Stämmer detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson
Skrivet av Izenoz:

Displayporten skall användas i första hand, in/ut. Sen skapade någon ovanför en post med bilder där dina inställningar skall vara likadana.

Vad har du för grafikkort, stödjer det Displayport för det första, det måste ju finnas en utgång på kortet till att börja med, om inte så har du då HDMI kabel på grafikkortet?

Har en rtx 2060 så ja den har displayport.

Sa ju ovan också att jag redan ändrat inställningarna som på hans bild

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson
Skrivet av tlp:

Du borde kunna se vilken frekvens skärmen tar emot i skärmens egna meny.

Gjorde detta nyss och står att det är endast 85 hz.... Har ingen Dual-Dvi port på grafikkortet.. Betyder detta att jag inte kan ha 144hz med denna skärmen??

Av Mr_Mattson
Skrivet av KingCobra:

Till trådskaparen, vilken fps ligger du på när du spelar?

Osäker just nu. Kan kolla när jag kommer hem men är hyfsat säker att jag iallafall når 144 fps

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson

@Rouge of Darkness: Vsync va på först så stängde av det. Ändrade även inställningarna till 144 hz så som du visade. Nu är jag inte fast på 60 fps längre! Tack för hjälpen!

En liten side note: Märker faktiskt inte super duper stor skillnad mellan 60 hz och 144 hz. Det är ju skillnad såklart men inte totalt mindblowing som jag hört från andra. Märker kanske att de är lite smått enklare i vissa fps spel men inte mycket mer än så. Har jag en dålig skärm kanske eller är de andra som också har samma upplevelse?

Av Mr_Mattson

@Chromatic: Nope det har jag inte.. Hur gör man det?

Av Mr_Mattson
Skrivet av ArcliteRX:

Vad är det för skärm du har?

Skrivet av Andreaz1:

Och vilken anslutning använder du?

Skickades från m.sweclockers.com

Min skärm är Asus VG248QE

Använder Displayport

Av Mr_Mattson

Skaffat 144hz skärm och FPS fast på 60fps.. Varför?

Har precis fått en skärm med 144hz men när jag skulle testa detta för första gången med att spela lite Doom så är min FPS fast på 60.. Fattar inte varför? Jag har en RTX 2060 så borde klara av 144 fps på 1080p. Varför är det fast på endast 60 fps? Antar att jag inte får en "riktig" 144hz upplevelse om jag inte har 144 fps.

Av Mr_Mattson

@Stuffe Tack! Måste man hitta egna saker att belasta datorn med om man vill se avg temps under load?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson

@Stuffe hur gör man för att få average temps på sin cpu? Vill jämnföra stock kylaren med min AIO och se vilken som ger bästa temps och performance

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson
Skrivet av pzo:

Vet du varför chassi tillverkaren inte rekommenderar ha radiatorn fram?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte chassi tillverkaren. Utan radiatorn. Står att det inte är rekommenderat på lådan som aion kommer i

Av Mr_Mattson

@Stuffe @twit @HiGrip Tack för förslaget!! Testade Ai suite och nu är datorn tystare än någonsin! Det hjälpte verkligen mycket! Nu är det bara att göra lite benchmarking och titta på vad jag får för temps. Något som jag inte gjort tidigare.. Några tips?

Av Mr_Mattson
Skrivet av twit:

Det där är fläkten på processorkylaren. Du kan (om ditt moderkort stöder det) sätta en fördröjning på hurpass snabbt fläkten spinner upp eller ner, alternativt justera fläktkurvan så att fläkten spinner på lägre varvtal vid en högre temperatur än tidigare, och därmed inte spinner upp och ner så frekvent.

Skrivet av Stuffe:

Fördröjd/trögare justering är bra!

Hur fixar man fördröjning då? Har inte hört talas om det innan

Av Mr_Mattson

@Stuffe: Har ingen aning tyvärr.. Fläktarna som är bak fick jag tillsammans med AIOn som jag fick på köpet med mitt moderkort. Så har ingen aning vad de är för typ av fläktar..

EDIT: De som är fram är en stock fläkt som kom tillsammans med chassit och den andra är en be quiet silentwing 2 eller nått

Av Mr_Mattson
Skrivet av Stuffe:

Jag kör den på manual, dock så får man avväga/justera detta mot temp och om fläkten hamnar i ett läge där den går upp och ner hela tiden. Det kan vara ännu mer irriterande.
Låter datorn mycket även när du inte spelar?

Det där om att den går upp och ner helatiden är precis det jag stör mig på mest! I idle så går den upp och ner i rpm hur mycket som helst.

Skickades från m.sweclockers.com