Inlägg

Inlägg som Mr_Mattson har skrivit i forumet
Av Mr_Mattson

Borde jag byta ut alla mina delar jag köpt hittills mot kompletts "pc i delar?"

Tjeenare. Ryzen 3000 och RX 5000 serien har kommit ut och jag hittade detta paketet från komplett som använder båda två av dessa:

https://www.komplett.se/product/1134117/datorutrustning/dator...

Jag tycker att denna lådan ser helt sjukt fantastisk ut och är en riktig beast. Jag är riktigt lockad att slå till. Mitt problem är dock att jag redan har köpt allt förutom moderkort och processor till lådan jag tänkte bygga själv. Dessa delar har jag hemma redan:

https://komponentkoll.se/bild/bfgEm.png

Då jag är riktigt sugen på kompletts paket så är min fråga: Är det värt att skicka tillbaka/sälja de delar jag redan köpt och skaffa kompletts "pc i delar"? Eller borde jag bara använda de delar som jag redan har köpt? Vad skulle ni ha gjort i min situation?

Tack på förhand

Av Mr_Mattson

@DavidtheDoom:

@Forsgren:

Jahaaa ok. Så bra. Så det är endast 8 pin som faktiskt behövs. Den extra 4 pin som finns är bara som ett "komplement"?

Av Mr_Mattson

Fick endast 4+4 cpu power cable men moderkortet använder 8+4 cpu power

Jag har nyss fått min psu och ser att det inte finns någon 8+4 connector till cpu power. Men när jag kikar på moderkortet jag ska skaffa så använder den just 8+4 för cpu power.. Vad är det som händer här? Måste jag köpa en ny kabel eller räcker det med den 4+4 kabeln som jag fick med min psu?

Power supply: Corsair RM650x
Moderkort: MSI Gaming pro Carbon AC

Av Mr_Mattson
Skrivet av spjakarn:

Det enda som skulle kunna vara nackdel är om vissa företag är dryga o tar frakt under ett visst köpbelopp.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tänkte mest på om man köper från många olika så är det många olika "policies" och sånt ifall man måste skicka tillbaka nått. Samt måste man hålla koll på varifrån man köpte vad osv. Men du ser inget problem med det?

Av Mr_Mattson

Finns det nackdelar att köpa komponenter på många olika butiker?

Hej!

Min fråga är simpel. Finns det någon nackdel att köpa alla sina komponenter utspridda över olika butiker? Har hittills köpt från 3 olika butiker och funderar nu på att köpa från en fjärde. Finns det nån nackdel att ha det utspritt såhär eller spelar det ingen större roll på antalet butiker man köper allt ifrån?

Tack på förhand

Av Mr_Mattson
Skrivet av bsk!:

Det är inte värt att vänta på imo . Nya grafikkort brukar inledningsvis säljas till ockerpriser i Sverige och kommer inte påverka priserna på nuvarande kort förrän några månader efter release.

Vad betyder ockerpriser för något?

Av Mr_Mattson
Skrivet av Mattias10:

Definitivt värt att vänta på mer information!

Skickades från m.sweclockers.com

Vet vi något om när vi kan få det dock?

Av Mr_Mattson

@Bernd_P1: Vet vi någonting om när vi kommer få mer "officiell" info?

Men enligt rykten så kommer alltså de nya kosta lika mycket som de nuvarande korten?

Av Mr_Mattson

Är det värt att vänta på den här möjligtvis pris dumpningen som de snackar om eller kan man lika gärna slå till nu?

Av Mr_Mattson

Kommer RTX korten få en stor price cut?

Jag tittar just nu på att skaffa en RTX 2060. Jag har hört lite rykten om att alla rtx korten kommer få en stor pricecut nu när SUPER korten skulle komma ut. Är det värt att vänta på det ryktade pris sänkningarna eller kan jag lika gärna slå till nu?

Av Mr_Mattson
Skrivet av Erik_T:

Du kan prova.

QVL-listan är minnen som moderkortstillverkaren själva har provat och konstaterat att de funkar tillsammans med moderkortet. De har dock naturligtvis inte möjlighet att testa precis alla minnesmoduler som finns.
Övriga minnen fungerar normalt, men hur mycket det går att överklocka går inte att säga innan man provat.

Det står ju dock att det minnet är 3200mhz, och då vill man ju gärna köra den på den hastigheten utan större problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson
Skrivet av Lorault:

Nej. Det är inget måste men om du gillar överklocka/ändra inställningar för minnena. Kör på QVL listan.

Kan jag köra på 3200mhz på det länkade minnet? Med det moderkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson

Är QVL listan ett måste?

Är det viktigt att ram minnet som man köper ska finnas på QVL listan på ens moderkort? Jag tänker skaffa följande moderkort: https://www.msi.com/Motherboard/support/B450-GAMING-PRO-CARBO...

På den listan finns inte detta minnet:
https://www.inet.se/produkt/6110169/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Kan jag skaffa det minnet och köra det på 3200mhz även om det inte finns på QVL listan?

Tack på förhand 👍

Av Mr_Mattson

@SellahiR: Jag är nog rätt så säker att jag ska skaffa en b450 moderkort tillsammans med en 2700 och vänta med 3000 tills priset minskat lite / har mer pengar att bränna. Ska nog iallafall vänta tills 3000 släpps och så får man se vad priset hamnar på här i Sverige. Så ser jag då hur jag gör

Av Mr_Mattson
Skrivet av Xinpei:

Behöver du det prestandalyft man får med en 3700X över en 2700? Behöver du uppgradera något mer? Sitter du redan på ett AM4 moderkort?

Det är det som jag inte riktigt vet om jag behöver.. Jag har inget mer än en PSU såhär långt. Jag skulle tro min plan är att iallafall skaffa ett X570 kort tillsammans med 2700 och sedan skaffa 3rd gen när priset har gått ner/skaffat mer pengar.

Av Mr_Mattson

Behöver lite tips. Borde man vänta och köpa 3700x med ett X570 moderkort eller bara köpa 2700 för halva det förväntade priset på 3700x?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson
Skrivet av Ibymafayhas:

Räkna med 12.5 x dollarpriset så ger det en okej fingervisning.

3700x: 4100 kr
3800x: 5000 kr
3900x: 6250 kr

Gäller detta alla priser som nämns? Moderkort etc? Om ett moderkort kostar 200 dollar så kan jag ta 200x12,5?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Mattson

Om jag kan inflika här lite.. En stor fundering jag har haft är om hur priserna kommer bli här i Sverige för de nya Zen 2. Har hört lite olika. Bland annat att 3900x kommer ligga på 6000kr. Vad gissar ni att de andra kommer ligga på? 3700x för 3900kr? 3800x för 4700kr? Är detta bra gissningar eller vad tror ni att priset ungefär kommer att hamna på?

EDIT: Jag funderar lite också på priserna på de nya X570 moderkorten och hur priserna på dessa kommer att hamna. Vad jag vet finns inte särkilt mycket info om detta. Nån här som vet någonting?

Av Mr_Mattson

Pris/prestanda diskussion om R7 2700, 3700X och 3800X

Tjena!

Hur stor prestanda hopp kommer det bli mellan den gamla R7 2700 och de nya 3700x och 3800x? Då jag funderar om de större priset på 3rd gen är värt det eller om jag bara ska köra på R7 2700 för 2600kr. Amd har sagt att priset ska vara 329 USD för 3700x och 399 USD för 3800x. I svenska kronor och med moms mm (så som jag har tolkat det) kommer det bli runt 4000kr för 3700x och 5000kr för 3800x (rätta mig om jag har fel)

Kommer prestanda skillnaden vara såpass stor att detta priset är värt det? Eller är 2700 ett bättre köp? Jag vet att jag kanske är lite tidig att tänka på sånt här men kunde inte låta bli att skriva och se vad ni tycker. I min bok om min gissning på priserna är rätt så skulle det nog vara värt att bara köra på R7 2700. Vad tror ni om mina tankar? är jag lite tidig i att tänka på sånt här eller är jag på rätt spår?

Sorry om jag postat detta i fel kategori. Visste inte riktigt vart annars jag skulle posta det.

Av Mr_Mattson
Skrivet av perost:

X570 ska även ha PCIe 4.0, och baserat på denna nyhet så ser det ut som att det kommer användas till mer än bara grafikkorten som man tidigare trott. Det kan vara en sån där sak som man kan komma att ångra om några år ifall man väljer ett äldre moderkort med PCIe 3.0.

Enligt denna nyheten så kommer PCIe 4.0 till viss del finnas på de gamla moderkorten också. I min bok så gör detta det beroende på pris ingen större skillnad/betydelse på vilken man kör på. Vad tror du?

https://wccftech.com/gigabyte-bios-update-pcie-4-am4-motherbo...

Skickades från m.sweclockers.com