Inlägg

Inlägg som Mr_Mattson har skrivit i forumet
Av Mr_Mattson

Tjena alla! Är lite nyfiken om nån här på denna tråden vet nått om spelet kommer få nått slags "photomode" som på Ghost of tsushima och Horizon zero dawn? Själv misstänker jag att det inte kommer finnas med tanke på att det är first person.. Men man kan ju alltid hoppas. Skulle varit kul att leka runt med nått sånt och göra nån wallpaper.

Av Mr_Mattson
Skrivet av Erik_T:

Sen så har du väl också ett moderkort, lite diskar, och kanske någon extern USB grej inkopplad. Nåja, spelar antagligen inte så stor roll exakt vad - sådana saker brukar inte dra särskilt mycket ström.

Jo det är klart jag har. Utnämnde bara det för tänkte att dem delarna inte riktigt gjorde särskilt stor skillnad när det gäller hur mycket ström den drar

Av Mr_Mattson

@twit:

CPU R7 3700x
PSU Corsair RM650x

Sen har jag 3 corsair LL fans med Commander pro ikopplat också

Är det nått annat du vill veta är det bara fråga

Av Mr_Mattson

Vågar man köpa en 3080 med 650w psu?

Jag är otroligt sugen på en 3080 men har tyvärr endast en 650 watt psu. Så jag funderar ifall man vågar trotsa rekommendationen på en 750 watt psu och köpa en 3080 även ifall jag endast har en 650 watt psu. Eller borde jag nöja mig med en 3070/nått ifrån amd som drar mindre ström?

Jag planerar att inte överklocka något. Kommer lämna allt på stock och likadant med min R7 3700x

Om man litar på denna videon så borde det fungera med en 650w med tanke på att jag kör på en R7 3700x som kör på stock. Men vad tror ni? Överlever jag med det jag har?

Av Mr_Mattson

@SupaBeast Det var ju besvikande.. Vet du om nått annat alternativ att färga ens gpu? Vågar inte riktigt färga den själv med nån sprejburk eller sådant. Litar inte riktigt på mig själv tillräckligt för något sånt

Av Mr_Mattson

Vit vinyl för grafikkort backplate samt Ram minne

Jag funderar på att piffa upp min gpu samt ram minnet med lite vit vinyl. Kanske lite vitt fiberglass eller liknande. Men vet inte riktigt vart man kan hitta sådant. Någon som vet?

Av Mr_Mattson
Skrivet av Eyeless1983:

Är också sugen, slog du till ?

Tyvärr inte.. Jag tror att jag måste skaffa ett biffigare grafikkort först. Misstänker att min stackars lilla RTX 2060 skulle falla pladask om jag skulle koppla upp den skärmen hahah

Av Mr_Mattson

@Laxpudding: så förstår jag dig rätt så är det egentligen inget super problem bara man anpassar ljusstyrkan på skärmen och kanske ha på nån liten lampa så det inte är helt becksvart

Av Mr_Mattson

Dålig kontrast = dålig upplevelse i mörka rum?

Nått som jag har hört en del från bl.a Hardware unboxed är att om en skärm har dålig kontrast så blir det en dålig upplevelse att spela i mörkret. Hur mycket stämmer detta? Tittar för tillfället på LG 38GL950G och den har tydligen inte super duper bra kontrast. Är detta ett major deal eller bara en liten skitsak för nån som gärna spelar en del i mörkret?

Av Mr_Mattson

@FL3JM: Kanske är lite sent med sådana här frågor såhär sent men jag funderar på att skaffa denna skärmen nu när den kostar 18990 på Inet. Den enda funderingen jag har är kontrasten. Det jag har hört är att dålig kontrast när man spelar i mörkret är en dålig grej och undrar bara om det är något du lade märke till? Eller om kontrasten på skärmen är tillräckligt bra så det inte är ett problem?

Av Mr_Mattson

@Mangler: Tror du G-sync är värt den extra pengen eller är denna det bättre valet?

Av Mr_Mattson

@Harddrive: Vad är det som kommer va speciellt med denna? Priset ser ju ganska bra ut dock. Beroende på hur den presterar såklart

Av Mr_Mattson
Skrivet av Harddrive:

Om du pallar vänta något år till kommer ju lite nanoled/oled/fald skärmar och då är det helt fullbordat.
Jag har själv funtat på LG:n men vet att jag efter något år kommer sukta efter HDR

Huvudanledningen jag vill uppgradera är pga CP 2077 så tror inte jag kommer kunna vänta i nått år till hahah. Vet att det finns en utan g-sync modulen och den är typ 2 - 3 tusen kr billigare så det är ju ett alternativ. Men tänker att G-sync är nått man vill ha om man vill ha en bra upplevelse

Av Mr_Mattson

Tips på top notch ultrawide skärmar

Jag hade tänkt att uppgradera min skärm till en ultrawide och vill gärna ha en hög kvalitet sådan. Min budget är max 20k men gärna billigare såklart.

Dem jag har haft ögat på är MSI Optix MPG341CQR och LG 38'' UltraGear 38GL950G. Då LG alternativet tänjer lite på budgeten och inte säker på hur värt det är. Finns det några andra bra skärmar i min budget som ger en riktigt häftig upplevelse?

Av Mr_Mattson

@Viita: Så SMART funktionen kommer alltid att triggas igång nu pga den har tidigare haft ett sämre värde?

Firade jag för tidigt eller kan man hålla med Crystaldiskinfo och förklara felet upplöst? eller finns det fortfarande chans för oro?

EDIT: aktuellt värdet har nu ökat igen till 99

Av Mr_Mattson

Update på situationen!

https://imgur.com/a/x4Q67e6

Tack så mycket för hjälpen alla! Den är nu fullt fungerande igen och programmet säger nu att disken mår bra igen! Så himla skönt!

EDIT: Provade att sätta på SMART self test igen men då kom samma meddelande som förut upp. Trotts att Crystaldiskinfo säger att disken mår bra.. Några tankar varför detta händer?

Av Mr_Mattson

@Roger W: Oj ja menade såklart 3 pin. Men tack så sjukt mycket! Det funkade perfekt. Den är nu tyst som en mus. Igen tack för hjälpen!

Av Mr_Mattson

@Roger W: Nu när du säger det så är den endast 6 pin. Det är en be quiet 120 silentwing 2 eller nått sånt. Mitt moderkort är en ASUS TUF Gaming X570-Plus

Av Mr_Mattson

@Knotvillage: Det står att opt är Q fan kontrollerat

Av Mr_Mattson

@Knotvillage: De två olika fläktarna kör i olika hastigheter. Den som är kopplad i cpu headern kör mycket långsammare