Vit vinyl för grafikkort backplate samt Ram minne

Permalänk

Vit vinyl för grafikkort backplate samt Ram minne

Jag funderar på att piffa upp min gpu samt ram minnet med lite vit vinyl. Kanske lite vitt fiberglass eller liknande. Men vet inte riktigt vart man kan hitta sådant. Någon som vet?

Permalänk

Är det vinylfolie du tänker på?

Om det är det du tänker på, så tror jag det är en dålig idé.

Jag jobbar med skyltar och därav en hel del vinylfolie. Kan bara säga att jag aldrig skulle vilja ha det i närheten av min dator, speciellt inte inuti chassit.

Det brukar vara väldigt enkelt att statiskt ladda upp vinylfolie, så man brukar i regel få en del statiska stötar när man jobbar med det.

Spraymåla kylare har man sett och hört talas om, dock kan t.ex kylflänsar få något sämre effekt av färg.

Vet att jay's two cents provade att måla en cpu kylare

Permalänk

@SupaBeast Det var ju besvikande.. Vet du om nått annat alternativ att färga ens gpu? Vågar inte riktigt färga den själv med nån sprejburk eller sådant. Litar inte riktigt på mig själv tillräckligt för något sånt

Permalänk

Kanske finns hopp för det där ändå. Tydligen så finns det folk som vågar sätta vinylfolie på t.ex grafikkortskylare.

Och det ligger väl förvisso något i det. Det sitter ju rätt ofta dekaler på t.ex grafikkortskylare, men de är också troligtvis satta i en väldigt esd skyddad miljö, så de inte får möjlighet att ladda upp sig.

Det brukar vanligtvis vara vid själva hanteringen av folien som den blir uppladdad. Torkar man av folien med en lätt fuktad trasa när man monterat den, brukar man kunna få bort laddningen.

Tar man det riktigt försiktigt så kanske det funkar, att foliera själva kylaren.

Finns säkert de som lyckats foliera både ramminnernas "heatspreader" och grafikkortets "backplate". Själv skulle jag inte våga sätta det på något av dessa, med tanke på tidigare nämnda erfarenheter och att dessa sitter i så nära kontakt med pcb och andra kretsar.

Permalänk
Rekordmedlem

Eftersom man inte monterar det på ett hopmonterat kort är esd från folien knappast ett verkligt problem när den monteras på kåporna. Men fundera på gummifärg om du måste spöka ut nått, de nämner även gummifärg i videon ovan om foliering.

Ska du ha folie så ska du välja fuskträ för det skulle se så absurt roligt ut i en dator, men jag tycket annars att en bra låda med täta plåtsidor är bästa valet.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.