Inlägg

Inlägg som Poppu-chan har skrivit i forumet
Av Poppu-chan

Hastigheten enligt task manager är helt åt skogen ja. Håller med Mordekai i att det låter som mjukvarustrul. 10700k är ju hyfsat ny, så det kommer nog säkert lösa sig i framtiden med nya drivisar/BIOS/windows updates. Angående att den hoppar mellan 0-100%, jag såg att du har mycket aktivitet på dina hårddiskar, speciellt D:\, så det är definitivt något som jobbar nånstans.

Av Poppu-chan
Skrivet av Campaigner:

Kollade förr massa på Huskys Starcraft sändningar men intresset dog.

Åh, nu blev jag nostalgisk! Spenderade måååånga timmar på att glo när Husky, HD Starcraft, TB och Day9 kommenterade SC2 replays, och det var där jag lärde mig spela själv. Hade innan dess spelat Starcraft väldigt casual mot AI sedan ettan, men det var när jag tittade på ovan nämnda herrar som det verkligen klickade i mitt huvud hur Starcraft (och RTS över huvud taget) verkligen fungerade.

Hade tidigare aldrig haft en tanke på ens de enklaste koncepten som "build order", för att tex snabbt blockera rampen när man lirar Terran. Deras videos fick mig till och med att testa lira lite online på ladder, vilket jag aldrig gjort förr, och även om jag inte är någon mästare lyckades jag vinna några matcher. Men precis som du tappade jag intresset efter ett tag.

Men för att svara på veckans fråga, jag svarade "sådär". Glor kanske lite CS vartannat år om jag råkar snubbla in på någon Dreamhackturnering eller så, men det är inget jag planerar. Det enda jag verkligen följer varje år är EVO. Speciellt Street Fighter. Håller alltid tummarna för Daigo.

Av Poppu-chan

Är det exakt 24 FPS i alla spel? Låter isåfall som att du råkat komma åt och slå på en framerate limiter av nåt slag. Du nämnde att du installerat MSI Afterburner. Det kommer tillsammans med RivaTuner Statistics Server. Det är ett separat program som fungerar tillsammans med Afterburner, och det i programmet finns det också en framerate limiter. Om Rivatuner är igång på din dator, se till att limitern är på 0 (avstängd) eller hur hög du nu vill ha den.

Finns också en limiter i Nvidias kontrollpanel sedan version 441.87. Dubbelkolla där också.
https://www.windowslatest.com/2020/01/07/limit-frame-rate-with-nvidia-control-panel/

Hur kopplar du skärmen? Displayport eller HDMI?

Av Poppu-chan

Angående passiva/semipassiva agg och position. Det är inte så att det semipassiva läget inte fungerar när man har fläkten neråt (om det inte är rejält kasst designat), det är bara inte rekommenderat.
https://seasonic.com/how-to-position-your-power-supply

Jag hade väldigt länge mitt RM750i monterat med fläkten neråt, och under den perioden gick det semipassivt och tuffade på fint utan bekymmer. Vet inte ens om det är möjligt att komma upp i den load som krävs för att kicka igång fläkten med min burk. En dag bestämde jag mig för att experimentera lite, så jag vände på det, och mycket riktigt så sjönk temperaturen några grader vid liknande load, och efter en spelsession så sjönk tempen mycket snabbare.

Det handlar alltså mest om att vara snäll mot nätagget och inte köra det för varmt i onödan när fläkten alltid/oftast står still.

Av Poppu-chan

Vad är det du inte gillar med den? Sitter den inte bra i handen? Dåliga knappar/spakar? Och vad ska du ha den till/vad spelar du?

För PC brukar jag rekommendera en helt vanlig Xbox One kontroll. Bra på det mesta förutom att den har rätt kass dpad, så den är sjukt obekväm att spela 2D-spel med imo. Byggkvaliten verkar variera. Läser ofta om folk som har problem med att knapparna strular. Har själv råkat ut för detta - köpte en kontroll som hade glappande A-knapp. Skickade in den, fick en ny med samma problem. Skickade in den igen och fick äntligen en som fungerade normalt.

Annars gillar jag 8bitdo SN30 Pro+. Går att använda till massa system, bland annat Switch, PC, Android. Mycket bättre dpad än Xbone kontrollen. Bra spakar, knappar och bumpers. Det enda jag saknar är Xboxkontrollens triggers. Formen är ungefär som en Dualshock, vilket inte alla uppskattar.

Av Poppu-chan

Jag sitter på en 16:10 och den extra höjden är underbar när man bara sitter och svamlar i Windows. Men nästa gång blir det fan en tråkig, standard, vanilla 16:9. Anledningen? Jo, för att 16:10 fungerar så otroligt kasst med vissa spel.

Jag har sedan många många år tillbaka lärt mig acceptera att de flesta speltillverkarna inte orkar fixa ordentligt 16:10 stöd och att spelet istället körs i 16:9 med svarta kanter. Har inga problem med det. Men i vissa spel fungerar inte ens det.

Atelier Firis är ett exempel. Istället för att köra med svarta kanter i full screen mode, oavsett skalningsläge i Nvidias kontrollpanel, så stretchas istället spelet över hela skärmen vilket gör att aspect ration blir knas. Just i Atelier Firis finns dock ett "virtual full screen mode" som verkar rätta till aspect ration för själva 3D-grafiken. Dock är sånt som UI opåverkat och är fortfarande avlångt och fult. Suck. Håller just nu på att lira Warriors All-Stars och samma problem där, men där finns inte ens något "virtual full screen" att hjälpa.

Så nu måste man köra nödlösningen. Steg 1 - Se till att GPU-skalningen i Nvidias kontrollpanel är inställd på "no scaling". Steg 2 - Sänk upplösningen i Windows till 1080p. Steg 3 - Starta spelet. Grattis, du har nu svarta kanter med korrekt aspect ratio. I detta spel iaf. Steg 4 - När du lirat klart, ändra tillbaka Windows till 1200p. Repetera från steg 2 nästa gång det är speldags.

Har börjat bli lite trött på att pilla och dona med sånt här, och ser fram emot att kunna utnyttja hela ytan vid nästa skärmköp.

Av Poppu-chan

@Tangentbord: Finns ju också LG 27GL83A om man vill spara några hundralappar, och den ska tydligen ha samma typ av snabba IPS-panel, och bättre kontrast än 850. Dock skillnader i color gamut, samt saknar USB-hub. Anslutningarna är också riktade utåt som på 850.

GL850 RTINGS
GL83A RTINGS
GL83A igen Motherbear

Av Poppu-chan

Även Capcom lyckades göra samma sak med Devil May Cry 5. Det var inte så bekvämt att EXEn laddades ner direkt på burken, men den gick att gräva fram med Steams konsolkommandon. Fungerade finfint.

Nuförtiden är dock DMC5 helt Denuvofritt. Plockades bort förra månaden!

Av Poppu-chan

Är kanske jag som är blind, men jag ser ingenting om exklusivitet gällande BG3 i det där blogginlägget. När de pratar om "first on Stadia" pratar de väl om spelen Lost Words: Beyond the Page, Stacks on Stacks (on Stacks) och Spitlings?

Av Poppu-chan

Mina DT150 dog idag efter 5 års trogen tjänst. Högra luren är död. RIP in peace

Med lite tur kanske det bara är kabeln som gått sönder någonstans, men det känns ju sådär att punga ut 450 spänn för en ny bara för att testa, då det kanske inte ens är den som felar. Blir väl iaf till att skruva upp lurarna och se om man hittar något uppenbart fel.

Av Poppu-chan

GRIP: Combat Racing
Steam
Framtidsrejsing som påminner om gamla klassikern Rollcage.

(nio)H7R3-HXAIJ-(åtta)NY90

Av Poppu-chan

600+frakt

Av Poppu-chan

Jag sitter själv på Windows 7 och upplever liknande saker där, men verkar inte vara lika illa som för dig om det händer för dig varje dag och varje gång.

Jag har inte märkt att min burk startar långsamt från sleep, men om jag använder sleep istället för en riktig avstängning när jag är klar med burken för dagen så blir Windows liiite mer knasigt för varje dag som går. Efter nästan en vecka med sleep så åkte jag igår på webbläsarproblemet du beskriver. La även märke till att Steam hade konstiga artefakter när jag smoothscrollade. Fick också udda krasher i EDF 4.1, ett spel som annars varit hur stabilt som helst för mig.

Startade om burken nyss och den är som ny igen. Man kan ju inte helt utesluta hårdvarufel, men jag skulle gissa att det bara är Windows som är lite dassigt med hur det hanterar sleepläget.

Av Poppu-chan
Skrivet av Joakim Ågren:

Fast det där är ju symptom behandling liksom plåster på sår. Grundproblemet kvarstår ju för det normala är ju att en dator ska tåla sådant

Pläden var väldigt statisk, så jag är inte ett dugg förvånad att det löste sig när jag slängde ut den. Mer förvånad över att det inte kopplade i skallen med tanke på att jag gick runt och fick massa "random" statiska stötar här hemma under den perioden. Big brain

Av Poppu-chan

Haha, hade liknande problem, fast med mina USB-portar i fronten. När jag kopplade in saker, ställde mig upp eller var nära datorn ibland så tappade Xbox-kontrollen kontakt tillfälligt och började vibrera. Hade ingen aning om vad som kunde orsaka detta. Trodde det spökade i datorn. Tog säkert ett år innan poletten trillade ner.

Lösningen: Byta ut pläden av fuskmaterial som jag använde som stolsdyna mot en bomullsvariant

Av Poppu-chan

@Alling Håller med 100%

MSI har vett att skriva att det är DL på deras iaf https://www.msi.com/Graphics-card/Radeon-RX-570-ARMOR-4G-OC/Specification

Av Poppu-chan
Skrivet av cooldfs:

Felet borde väll vara lenovos? Är det nån som kontaktat dom och fått nått svar?

Skickades från m.sweclockers.com

Nja, inte så enkelt att man bara kan skylla på Lenovo, det är lite mer komplicerat. Till att börja med är detta en Freesync-skärm, och det är inte alltid garanterat att det fungerar felfritt att köra Gsync på såna. Vissa modeller kan åka på svartskärmar, flimmer och liknande, vilket man ibland kan lösa själv genom att använda CRU och meka med olika timings, LFC-spann etc.

Hela grejen är ju dock att denna skärm är Gsync-certifierad av Nvidia, just för att den inte ska ha dessa problem, och då kan man ju tycka att folk som köpt den pga detta inte ska behöva sitta och mecka och dona för att få det att fungera normalt. Förstår inte hur den blev certad när det är så stora problem för 10XX-användare. Gjorde de liksom INGA test med Pascal?

Om det är något som Nvidia kan fixa med sina drivrutiner eller om det är Lenovo som måste få ut en firmwareuppdatering kan vi bara gissa, för ingen av dem har sagt nånting om detta hittills.

Av Poppu-chan
Skrivet av tBiorrith:

Fallout Shelter är jäkligt kul också.
Finns dock bara till Android/IOS.

Finns på Steam också

Av Poppu-chan

Jag är helt på din sida. Tycker det känns som att man inte har kontroll över sin egendom längre med Windows 10.

Måste du ha Windows skulle du ju kunna köra Windows 8.1. Fantastiskt underskattat OS imo. Känns typ som Win7, fast modernare och har support i tre år till. Blir dock lite knepigt om du sitter på AMD GPU, för de har lagt ner utvecklingen av drivrutiner för Win8. Frågan är om Nvidia och andra utvecklare inte kommer göra detsamma nu när supporten för Win7 går ut, och satsa fullt ut på Win10 med tanke på att så få användare fortfarande sitter på Win8.

Av Poppu-chan

@Odman82: Såg någon nämna att man kan ändra Displayport-version i skärmens meny. Blir det någon skillnad om du ställer in det på typ 1.2? Kanske man måste matcha versionen som kortet har, vem vet. Har du också testat koppla via andra DP-portar på GPUn?