Inlägg

Inlägg som Poppu-chan har skrivit i forumet
Av Poppu-chan

tycker Mr. Bravo har en poäng i det han säger. om disken inte hittas i bios så får man åtgärda det först, annars kommer man nog inte mycket längre. SATA kanske inte är påslaget i bios?
vad har du för moderkort? på mitt abit an7 med inbyggt SATA var man tvungen att gå på en meny som hette "Bootable Add-in cards" och välja "Onboard SATA", annars kunde jag inte hitta disken.

Av Poppu-chan

en annan skön grej som jag kom på nyss var när jag byggde en begagnad pc åt min lillebror. skruvade i sakerna som behövdes och startade, med öppet chassi. funkar perfekt. lyckades tillochmed med master/slave på första försöket för ovanlighetens skull. bryter strömmen, stänger igen chassit och slår på strömmen.

totaldöd och vägrar posta.
jag förstår ingenting.

ett par minuter sedan går det upp för mig att katten hade rullat runt friskt i chassits "lock" medan jag mekade med datorn. dvs datorn måste ha fått en fet statisk chock när jag satte på det. inte bra. inte bra alls. gav då upp direkt med tanke på att det inte verkar så lätt att få tag på gamla P1-moderkort nu för tiden. veckorna efter plågades jag var dag av skuldkänslorna av att ha dödat hans allra först egna dator

hårddiskarna (2*WD 1,5GB) klarade sig dock och sattes till sist i min gamla K6-2 400mhz som jag skänkte honom när jag skaffade en ny ^^

Av Poppu-chan

vet inte hur det är med kv7, men det kanske har någon fuktion som säger åt processorn att slå på en varningssignal och sedan stänga ner datorn vid en viss temperatur. mitt an7 har det i bios iaf. om det finns på ditt kort så kanske den är felinställd och går av vid en alldeles för låg temperatur?
leta runt efter nåt sånt.

och vad ligger cpu på för temp förresten?

Av Poppu-chan

skar mig på en vass kant i mitt nya billiga skräpchassi vilket resulterade i blödande finger och blod på chassit. ett sånt där jobbigt skärsår som man inte känner men ändå blöder massvis. tänker: "oj, nu får jag vara försiktig. det här var ju farligt!"

repeat 3ggr.

letar forfarande blodfläckar i chassit.

EDIT: detta var väl kanske inte mitt störta misstag, men desto lustigare.
skrattar såhär i efterhand åt mig själv för att jag ALDRIG LÄR MIG

Av Poppu-chan

beror väl på hur stor denna summa pengar är
för skillnad kommer det ju att bli

Av Poppu-chan

precis som mnemonic säger så måste man flytta om jumpern på moderkortet från 100mhz till 133mhz. hade samma problem själv när jag använde detta funktionslösa (men ack så stabila om man inte överklockar ) moderkort.

hade innan en duron 1300 som skulle gå på 100 mhz och tänkte inte på att man var tvungen att ändra till 133 när jag skaffade min 2400+ ^^

Av Poppu-chan

Högerklicka på Den här datorn och välj Hantera. Då kommer du till Datorhanteringsfönstret och där letar du lite efter något som heter Diskhantering. Där borde du hitta dina resterande 100gb.
Du högerklickar helt enkelt på området som motsvarar det utrymmet och väljer Formatera så får du dig en partition
Sedan gäller det, som JenzA sa, att välja en bokstav åt partitionen. Högerklicka på utrymmet efter formateringen och välj "Ändra enhetsbeteckning och sökvägar" ^^

Hoppas det löser sig!

Av Poppu-chan

Athlon XP 2400+ samt en gammal 386sx på 16 starka mhz ^^

Av Poppu-chan

Med tanke på att det är ett budgetbygge antar jag att du vill ha allt, eller så mycket som möjligt, från datorbutiken för att slippa fraktpriser från olika ställen? Annars funkar ju alltid en http://www.overclockers.se/catalog/product_info.php?cPath=23_... från overclockers som kylning.

Tysssst som bara den också

Fast du kanske t.o.m. hittar den i någon lokal datorbutik och slipper beställa.

Av Poppu-chan

nejdå. jag använder den inte och jag bootar finfint ^^

Av Poppu-chan

känns bra att jag faktiskt inte har ett enda problem med mitt än så länge ^^
har också en tc-fläkt på CPUn som sitter på moderkortets CPU-fläktkontakt, fast det kanske inte var det inlägget ovan syftade på? :/
har dock inte testat överklocka särskilt mycket ännu pga crappy minnen.

lite OT kanske, men just nu sitter jag här med en xp2400+ i 16*133 för att synka med de tidigare nämnda minnena (TwinMOS original DDR266), och jag undrar - tjänar man över huvud taget något på att försöka synka FSBn med såna minnen, eller tycker ni att jag borde sänka multipliern och försöka boosta upp FSB så mycket jag kan (ur prestandasynpunkt)?

Av Poppu-chan

Re: Radeon ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av XXL
Hej. Kan tv-ut kanalen på mitt radeon 9600pro gå sönder?Utan att visa några brister i grafiken?

på vilket sätt har det gått sönder? blidde så för mig också med mitt FIC radeon 9600pro(kontrasten och färgerna blev en dag plötsligt extremt mörka och livlösa i tv-ut - och nej, det gick inte att rätta till genom att ändra på inställningarna på tvn), men det hände bara när jag använde den medföljande svhs-komposit adaptern.
var på väg att skicka tillbaka kortet, men testade innan dess att åka till clas ohlson och inhandla ett stycke svhs-kabel > scart som jag kopplade till tvn, och sedan dess har det funkat underbart.

mycket bra eftersom svhs också hade en otrolig kvalitetsskillnad. hade aldrig trott att tv-ut kunde vara så bra

Av Poppu-chan

personligen så tycker jag det känns tryggt att ha en FAT32 partition, bara utifall att man skulle bli nostalgisk och vilja spela alla sina gamla dos-games igen, då alltför många inte funkar så bra i win2k/winxp.
för de som inte är lika lata som jag, så finns det väl visserligen diverse trix & dos-emulatorer för det ändamålet, men de har jag inte orkat sätta mig in i ännu.

är man dock inte intresserad av det så ser inte jag heller någon anledning.

om man inte sitter på en riktigt gammal dator som går för segt i win2k/xp förstås.

Av Poppu-chan

Hade också liknande problem med min IBM 80GB, så jag fick använda den som NTFS-disk ett tag. Sedan märkte jag att Partition Magic 8 kunde konvertera den till FAT32, och allt var frid och fröjd igen ^^

Av Poppu-chan