Inlägg

Inlägg som Poppu-chan har skrivit i forumet
Av Poppu-chan

Ett par dubbletter från Fanaticals tinyBuild Party Bundle -

Punch Club - Deluxe Edition
JBELG-DH_G0-FZX2K

No Time To Explain Remastered
3C_Q_-N3L5D-0DBFN

Understreck=R

Enjoy!

Av Poppu-chan

@spejjanlol: Jo precis, ser liksom ingen annan anledning till att kabeln kommer med bägge varianterna. Så att man kan välja efter behov. Antar att du inte har någon aning om vilken chassimodell det handlar om? Isåfall går det ju att googla fram manualen för säkerhets skull.

Av Poppu-chan
Skrivet av spejjanlol:

@PointMan: Chassit har som du säger en usb2 kontakt och sen är det en usb3 kontakt, men på usb3 kontakten hänger det en kort sladd som ser ut som den ska in i ett usb2, du tror inte man kan sätta in den bara i med att det är samma kontakt och ändå få usb-portarna att fungera?

Dessa två är alltså på samma kabel?

https://i.stack.imgur.com/KuF8o.png

Har för mig att jag har sett samma lösning förut på äldre chassin. Kan tänka mig att det var vanligt när USB3 var på ingång och inte alla moderkort hade USB3 ännu, så att man åtminstone kunde få USB2 speed på sina USB3-portar istället för att de bara sitter där oanvända.

Folk får rätta mig om jag har fel, då jag inte haft något sådant chassi själv, men om jag förstått saken rätt är det bara att tuta och köra om du har en ledig USB2 header på mobot.

Av Poppu-chan

Om du vill vara säker på att du får rejält med plats för öronen, kika på Beyerdynamic DT-150. Riktigt rymliga både på höjden, bredden och djupet. Löstagbar kabel, dock ej 3,5mm. Från fabrik satt de lite för hårt på mitt huvud, men de går att böja ut om det behövs.
En riktigt rolig lur som många säkert hoppar över för att de är så fantastiskt fula. Ljudmässigt föredrar jag dem över DT770.

Av Poppu-chan

Brukade ofta lyssna på musik när jag spelade förr i tiden, men nu har podcasts tagit musikens plats istället. Finns inget mysigare än att chilla med Euro Truck, Creeper World eller Dynasty Warriors med en go podcast i bakgrunden.

De gånger jag lyssnar på musik blir det oftast di.fm/classiceurodance eller annan elektronisk musik. Passar bra till Rocket League eller lite hetsigare spel

Av Poppu-chan
Skrivet av _Merc_:

Kan Adobe inte bara sluta och lägga ner Flash, den var omodern redan för 10 år sedan.

Som det står i artikeln, de är på väg. 2020 är det tack och adjö!
https://blogs.adobe.com/conversations/2017/07/adobe-flash-update.html

Av Poppu-chan

@Gender Bender: Har inte testat benchen själv eftersom jag inte tänkt köpa spelet (pga att de garanterat kommer släppa skiten med Denuvo), men vad jag läst ska det gå att fixa 1440p med lite trix.

Av Poppu-chan

Kommer ni ihåg när Tim Sweeney sade att Microsoft ville döda Win32? Och hur han blev kallad en galen foliehatt?

Av Poppu-chan

Carmageddon TDR 2000 gratis på GOG, och rea på resten av spelen.

Av Poppu-chan

@skog1s: Jag är en av "bakåtsträvarna" som kör fortfarande kör Win7/8.1. Körde senast Win8.1 med tredjeparts startmeny & ModernMix och det fungerade riktigt bra, men jag köpte nyligen en Crucial BX300 och passade då på att installera gamla goda Win7 igen.

Jag har många problem med Windows 10 och tycker att Microsoft går åt helt fel håll. Förutom integritetsgrejen, att spel med SecuROM inte fungerar, att de i varje ny release gömmer eller tar bort inställningar (tex när de tog bort möjligheten att stänga av Cortana i Anniversary Update utan att gräva i registret), och idiotiska saker som reklam på startmenyn så stör jag mig mest på Windows Update. Framförallt skit som installeras utan min tillåtelse. Det är liksom allt eller inget.

Det var tex jätteroligt när jag råkade ut för en bugg där Windows Update bestämde sig för att installera både Nvidia och AMD grafikdrivrutiner samtidigt varje gång jag sökte efter updates, och det var inget jag kunde göra åt det förutom att formatera igen. Jag kan förstå om de vill att alla ska ha de senaste säkerhetsuppdateringarna. Det är en bra grej. Men jag vill ha möjlighet att bestämma resten.

Av Poppu-chan

Eftersom jag nyss fixat ett R5 på Black Friday så kände jag först lite "men vafaaan, typiskt" när jag såg artikeln. Men efter att ha gått igenom recensionen och forskat lite tror jag att jag kommer överleva med femman ändå. Med R6 har dom nämligen helt slopat min favoritfunktion - sidofläkten.

Sedan jag testade slänga in en fläkt som rullar i 500~ish varv framför grafikkortet har jag fått ner oväsendet i spel rejält och har kunnat dra ner övriga chassifläktar lite för en tystare burk, trots öppningen i sidan.

Verkar annars vara en trevlig låda. Förväntade mig inte en PWM-hub. Och den nya lagringslösningen var kul. Lite dyr bara.

Av Poppu-chan

Jag kommer ihåg en tid då Valve faktiskt handplockade vilka spel de ville ha i sin butik och sorterade bort den värsta dyngan, och det var lite prestigefyllt för små utvecklare att få släppa sina spel på Steam. Men nu för tiden släpper de ju som bekant igenom vilken idiot som helst så länge man betalar en avgift, vilket bland annat gett oss detta guldkorn - Fidget Spinner Simulator.

Jag tror fan det är sämre än Big Rigs. Valve verkar ha plockat bort det från butiken nu iaf, men att de ens lät det säljas till att börja med säger en hel del.

Edit: Okej, jag fuskade lite. Har (tack och lov) inte spelat det själv, men jag kände bara för att dela med mig av denna skam till "spel" och gnälla lite på Valves slappa kvalitetskontroll

Dold text
Av Poppu-chan

Gamla klassikern MDK är gratis på GOG.

Av Poppu-chan
Skrivet av Ozzed:

Tyvärr. Firefox tappade mig som "kund" när de tvingade fram tabs on top. Visst, man kan köra cpu-tunga addons som "återställer" funktionaliteten, men varför, när Pale Moon finns?

Har Pale Moon fixat stöd för 60fps HTML5 video ännu? Har installerat den flera gånger, men den åker alltid ut igen eftersom de inte verkar ha något intresse att fixa den funktionen.

Av Poppu-chan

GOG har dragit igång sin Halloweenrea.

De har dessutom lagt till MASSOR av spel på GOG Connect. Precis som vanligt får du alltså DRM-fria kopior av dessa spel om du kopplar ihop ditt GOGkonto med ditt Steamkonto.

Av Poppu-chan

Nya spel på GOG Connect. Få DRM-fria kopior om du äger dem på Steam och kopplar ditt Steamkonto. Denna gång Torchlight 1&2.

Av Poppu-chan
Skrivet av Gawgizz:

Jag har för mig att gummit till fötterna låg i en separat påse, men det kanske var så för dig också bara att gummit var trasigt i påsen?

Jo precis, de låg i den lilla påsen. Bryr mig inte om fotgummit egentligen. Om sprickan växer så pass att gummit börjar ramla av foten är det ju bara linda lite tejp runt. Var lite skumt bara.

Av Poppu-chan

@anon5930: Ah, nice. Tack för snabbt svar. Börjar nästan misstänka att jag fått ett som redan varit öppnat och testkört, då även gummit till ena foten var sprucket. Nåja, ska dra iväg ett mail till Webhallen och se vad dom säger.

Av Poppu-chan

En fråga till er som köpte Cherry MX Board från Webhallen - fick ni med de triangelformade antiglid-kuddarna som man sätter på undersidan? Av någon anledning fick jag inga.

Kanske detta är en ny version där de inte längre skickar med dessa (fast det vore konstigt eftersom manualen fortfarande nämner dem) eller om jag bara hade otur.

Av Poppu-chan
Skrivet av 20kr:

Jag är också väldigt nyfiken på Cherry G80 MX 3.0 tangentbordet om det är något att hänga i granen, vore en kalasfin present till farsan.
Så är det någon här på forum som äger ett och kan dela med sig av erfarenheter?

Hade ett med bruna brytare i några månader, skänkte det dock till min bror (stod inte ut med bruna). Jag gillade det. Väldigt unikt tangentbord. Det var kul att sitta med lågprofilstangenter igen, och det blev nästan jobbigt att gå tillbaka till mitt MK-50 efter att ha vant mig vid att ha volymtangenter. Om jag minns rätt kändes det ganska billigt och plastigt för ett tangentbord i 700-800 kronors-klassen, men för 299 är det inget snack om saken.

Edit: Kunde inte hålla mig. Var tvungen att köpa ett nu när röda versionen var så billig