Inlägg

Inlägg som Poppu-chan har skrivit i forumet
Av Poppu-chan
Skrivet av Lineri:

Försämras spel/spelprestanda el.dyl av att det är ett kopieringsskydd "aktivt"?

Potentiellt. Fast Denuvo själva hävdar ju såklart motsatsen. Rime hade prestandaproblem för många, problem som plötsligt försvann när det crackades. Det påverkar också mer avancerad moddning. Jag tror inte saker som tex Skyrim Script Extender hade varit möjliga om Skyrim haft Denuvo. Jag är dock ingen expert, detta är bara några grejer jag hört. Men om det ens ligger liiite sanning i det, så är det ju sämre för den betalande kunden.

Det som stör mig mest personligen är att det blir ännu ett företag i kedjan som ska bestämma åt mig om jag får spela mina egna spel. Vad händer i framtiden när deras servers går ner, de går i konkurs eller en framtida version av Windows inte stöder Denuvo, precis som det blev med SecuROM och Windows10?

Av Poppu-chan

Bra! Har väntat på detta. Tänker inte ge en spänn åt dem tills Denuvo är bortpatchat.

Av Poppu-chan
Skrivet av adzer:

Vem använder flash idag?

Har man Swedbank och använder deras tjänst "e-kort" är man tyvärr illa tvungen.

Av Poppu-chan

Jösses, vad är grejen med Win10 + kontroller som är så svårt för Microsoft? Tror det var med Anniversary eller Creators update jag läste att de hade enorma problem med kontroller med bluetooth tex.

Fungerar den som den ska om du testar köra trådat?

Av Poppu-chan

Jag kör fortfarande Win7 lite då och då. 4670k & 970. Har dock kört med Win8.1 ett tag nu eftersom Dirt Rally hade ljudproblem i Win7 för mig. Fungerar riktigt bra med Start8 och ModernMix. Typ som Win10 fast utan allt bullshit.

Av Poppu-chan

@Zunhs: Wingamestore borde vara ok. Det är en av sidorna som isthereanydeal.com (typ prisjakt för spel) indexerar priser från.

Av Poppu-chan

The Saboteur! Sjukt underskattat spel som är på rea på GOG just nu. Skön mix mellan GTA och Assassin's Creed i ett naziockuperat Paris på 40-talet. Och ja - självklart kan man klättra i Eiffeltornet

Av Poppu-chan

@LoneWerewolf: Hmm, kan det kanske vara Dennis Edwards - Don't look any further? Hörde nån version av den när jag var liten och i mitt minne lät det lite åt zapaterohållet i refrängen... tills jag lyssnade på den igen nyss

Av Poppu-chan
Skrivet av Evolved:

Jag letar efter en film där en styvpappa (tror jag) ska hämta sin frus son från ett internat eller liknande och köra hem honom till deras hem. Pojken är anti styvpappan i början av filmen med kommer allt mer överens med honom mot filmens slut.

I en scen så smiter pojken ut från ett hotell/motell mitt i natten och startar deras bil så att den rullar ut i vägen och krockar med en långtradare.

Jag är nästan 100% säker på att det är Dutch det handlar om! Eller "Styv i korken" som jag tror den heter på svenska. Hade den på VHS när jag var ung och vacker.

Av Poppu-chan

@LoneWerewolf: Hmm, zapatero fick mig att börja tänka på Comanchero. Kommer du ihåg ungefär vilken genre det handlar om?

Av Poppu-chan

@Jonastjenix: Kanske har det att göra med att till skillnad från jobbskärmen så använder din hemskärm pulsbreddsmodulering för att ändra bakgrundsbelysningen, iaf vissa revisioner. Du kan testa detta genom att vifta en penna eller handen framför skärmen på detta vis. Lägg märke till "mönstret" som träder fram runt fingrarna ju lägre han sänker ljusstyrkan. Ju mer man sänker ljusstyrkan desto mer flimrar det. På 100% ska det inte flimra alls, men då sitter man istället framför en strålkastare.

Jag hade samma liknande problem med en PWM-styrd skärm jag satt med för några år sedan. Fick irriterade och kliande ögon efter att ha suttit ett tag. Bytte till en "flicker free" skärm, som de ofta marknadsförs som, och det blev genast skönare.

Av Poppu-chan

Mount & Blade gratis på GOG och rea på resten av serien. Gäller i 48 timmar.

Av Poppu-chan

Ny runda spel på GOG Connect. Denna gång Renowned Explorers.

Av Poppu-chan

@AmethystB: Jag hittade den där Hama-kabeln på Elgiganten. Tänkte ha den till mina Fidelio X1. Funkade dock inte alls som hörlurskabel för den var så sjuuuukt styv och klumpig, så jag använde den till min O2/ODAC istället. Efter ett par månader började den glappa så jag slängde skiten. Rekommenderas ej.

Nu kör jag med Luxorparts vita kabel från Kjell. Fungerar perfekt. Men som Deepy sade kanske Nikabe är ett säkrare kort för din lur.

Av Poppu-chan

@whatthefrick: Jadu, då har jag ingen aning. Mina diskar har än så länge varit snälla *tar på trä*, så har aldrig råkat ut för nåt liknande. Om det fungerar att kopiera typ filmer och bilder till disken och öppna dem utan att de blivit korrupta kanske det bara är något fel på Steam.

Av Poppu-chan

@whatthefrick: Nej nej, jag menar att bara klicka ur "quick format" rutan så att den gör en riktig format istället för en snabbformatering istället Angående disk write error har jag inga svar tyvärr. GTA har alltid fungerat som det ska för mig. Testat med ett annat spel? Och fungerar det att liksom bara kopiera filer till disken eller säger den emot då också?

Av Poppu-chan

@whatthefrick: Borde sett ut ungefär så här:

http://4.bp.blogspot.com/-kYGo1ftp0tc/TeJGomZFi4I/AAAAAAAAI-8/tr...

Och ja, om formateringen lyckades och disken dyker upp som den ska är det bara att tuta och köra! Men om du misstänker att disken är knas skulle jag låta den köra igenom en lång formatering för säkerhets skull eftersom den då också kollar igenom efter dåliga sektorer och liknande.

Av Poppu-chan

@whatthefrick: Körde du snabbformatering eller fullständig? En riktig formatering tar ofta flera timmar.

Av Poppu-chan

@Melubas: Om du inte har fönstervarianten kan du testa slänga in en sidofläkt också. En fläkt som blåser på GPUn i typ 500RPM fick ner min GPU temp/ljudnivå mycket mer än jag trodde. Jag har iofs ett 970 som redan gick hyfsat svalt innan, men jag tror att även ett 390x borde bli gladare av den extra luften.

Av Poppu-chan

Nya spel på GOG Connect. Saints Row 2, 3, 4 och Gat out of Hell.