Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop

En del tycker att dom har blivit smarta, men dom har inte brytt sig mer än om pengarna. Dom har definitivt inte velat streama utan gärna fortsatt sälja DVD/BD versioner av precis allt. Men nu har vi kommit så här långt. Då är det dags att börja minska fragmenteringen av innehåll baserat på regionala licenser och göra allt tillgängligt. Att en netflix konsument kan få massiv tillgång medan en annan kan få en bråkdel är inte ok i min värld. Vi betalar avgiften båda två.

Av HoboCop
Skrivet av xprt:

Tips och förslag mottages gärna på snygg, smidig och stabil lösning!

Har idag Comhem som är fruktansvärt ostabilt men det bästa är att dom har uttag för internet i vardagsrummet eftersom jag har dator och annan utrustning där.
Pga ostabilitet vill jag byta till Stadsnätets fiber som tyvärr har placerat modemet så långt ifrån det bara går, i hallen ovanför ytterdörren.

Mellan hall och vardagsrum är det en korridor, två dörrkarmar och betongväggar.
Har försökt att dra kabel hela vägen fram till datorn längst kanter och dörrkarmar men det ser förjäkligt ut och krävs väldigt lång kabel.
Har funderat på att borra och såga i lister för att göra det snyggt, men känns som att det kommer kosta mer än det smakar då det är en hyresrätt.

Jag har kollat på accesspunkt och homeplug men aldrig använt det tidigare och vet inte hur stabilt det är att t.ex. spela på.
Har en TP-link Archer C9 liggandes som skulle kunna användas för trådlös lösning.

Hur hade ni gjort?
Inspiration önskas Tack!

Utöver dom svar du redan har fått, så är kabelkanal ofta ett bra alternativ för att förbättra det esteteiska. Man kan också använda krokar som man spikar längs med listerna.

Av HoboCop
Skrivet av Hijacker:

Tjenare allihopa ska köpa en helt ny dator. Tittar mellan 8700k eller 9700k vilken cpu kommer vara den bättre har råd med det så bara kortfattat vilken som är bäst ?

Jag hade valt 8700K då den är lättare att delidda även för en första-gångare med bättre temperaturer. Det är lite därför jag drar mig för att gå på en 9900K, då den är svårare att delidda och temperaturen är väldigt bra för närvarande.

Av HoboCop
Skrivet av frong:

Om ni ej har köpt en licens och kört på en utgången gratisversion stänger mjukvaran nu av sig efter ett tag, vilket den e gjort tidigare. Märkte inte det och mitt grafikkort blev hyfsat varmt när jag satt och spelade... Sådär kul att tappa sin fläkthantering under tiden man gör något krävande kanske.

Kör på den sista fungerande gratisversionen, om det är viktigt, men den lär ju bli utdaterad vid något tillfälle

Av HoboCop
Skrivet av Lerro:

Hejsan! Har just köpt och byggt ihop denna nya datorn: https://www.komplett.se/product/975187/datorutrustning/datork...

Problemet är att den laggar i alla spel... har testat Apex och det laggade till och med i CS:GO. Har uppdaterat den senaste drivrutinen och har nyligen köpt och aktiverat Windows 10 från kinguin. Vad kan problemet vara? Tacksam för all hjälp!

Det ingår ingen skärm i det där paketet, så du har antingen haft en tidigare eller köpt en vid sidan av. Vad kör du på för upplösning & Uppdateringsfrekvens?

Av HoboCop
Skrivet av RCA56:

@OVPN_se
https://www.ovpn.com/sv/status

Alla OVPN servrar i Stockholm är för tillfället nere.
Diskutera och spekulera.
Vad händer?

Polisen som är ute med Henrik Ponten i backfickan?
Strömavbrott pga stormen Mats?

Det står ju att det är en planerad driftstörning. Att stockholm servern sedan gick ned i samband med det är inget mer än att något inte helt gick som planerat.

Av HoboCop
Skrivet av HDG:

Ska äntligen dra riktig nätverkskabel till alla datorer. Behöver dra genom väggar så då måste jag fästa kontakterna själv. Är det lätt? Behöver jag nägot mer än kontakter, kabel och crimptång?

Den här kan vara bra att ha

https://homele.ru/wp-content/uploads/2018/bfwipicki.jpg

Av HoboCop
Skrivet av don.ramon:

Jag har börjat få problem med att få stabila fps när jag spelar spel som tex PUBG och Apex etc. I PUBG har jag allt mellan 50-80 fps. Använder en 75hz skärm med freesync. Är alltså i nuläget intresserad av en liten prestanda boost, vilken skulle innebära att jag sällan dippar under 75 fps.

Har för närvarande följande system med SSD diskar:
MB Z97 socket 1150
CPU i5 4670k @4200
GPU R9 290X 4GB
RAM 16GB 1600mhz

Min fråga är alltså om det skulle innebära en tillräcklig prestandahöjning att köpa en ny (begagnad) CPU med 1150 socket?

Är i nuläget inte intresserad av en större investering med nytt moderkort + CPU/GPU etc.

Tack för hjälpen!

Kör du 1080 eller högre? Vid 1080 så hade nog en processor/plattformsuppgradering gjort en del, och GPU i andra hand. Spelar du på 1440 så är nog GPU lite viktigare att uppgradera.

Av HoboCop
Skrivet av anon246659:

Värt att notera att serien är nedlagd

Men det var väl då självaste .... Den som var skitbra

Av HoboCop
Skrivet av Najze:

Låter som ett bra val så länge det inte är problem alltså.

LEX Integrity och Integrity VPN hos Bahnhof, några erfarenheter och hur är prestandan? Vad får ni ut för hastigheter?

Har Asus rt-n66u idag, vad rekommenderar ni ihop med ovan nämnda tjänster för router?

Min Netgear R8000 klarar 250/250 med OpenVPN, men då kör jag VPN passthrough. Dock får jag katastrofala hastigheter med Bahnhofs VPN tjänster så jag har valt att inte använda dom

Av HoboCop

Måste rekommendera nightflyers, som finns på netflix. Dock enbart en säsong. Serien handlar om ett kolonialskepp i framtiden som söker efter ett möjligt utomjordiskt skepp. Vägen dit kantas av alla möjliga konstigheter. Min reaktion när jag kollade under gårkvällen var "Vad i helvete händer på det där skeppet egentligen".

Riktigt bra Sci-fi serie!

Av HoboCop
Skrivet av MsSmith:

Hejsan
Lite av ett lyxproblem kan tyckas men för andra gången i mitt liv ska jag från och med första juni ta ett år ledigt, antagligen 15 månader för att komma tillbaka i september 2020. Jag har sedan sommaren 2016 startat upp ett antal företag som nu efter årsskiftet tagit in ny styrelse och jag har rekryterat en koncern-VD (företagen tillsammans skapar en helhet, kan man säga) . Vi har nu en tre månader lång överlämning som börjar första mars och med lite tur kan jag släppa det helt till sommaren. Min tanke är att från sommaren ta emot veckovisa rapporter som med tiden blir månadsrapporter.

Nu till frågan: Vad gör man ledig ett år utan att klättra på väggarna? Var ledig hela 2013 också vilket gör att jag gjort de uppenbara sakerna som att slappa i bostaden och se på serier, rest en hel del. Denna ledighet är både frivillig och påtvingad. Jag har insett att både kropp och det sociala har tagit stryk de här två-och-ett-halvt åren och innan det blir permanent är det bättre att ta ett break, företagen känns nu stabila helt enkelt. Samtidigt ser jag fram emot att slippa vara påkopplad 24/7 och känna en viss typ av stress och bara behöva vakna, dricka kaffe och ja... Vad man nu gör.

Ett par saker jag funderar på att göra:

Hoppas fallskärm
Lägga om kosten
Börja träna eller åtminstone motionera
Spela något spel (PC)
Lägga om taket på huset
Fixa ny el i huset
Sätta upp ett Attefallshus
Lära mig mer om öl eller whisky

Min sambo säger dock att jag behöver en avtändning från att ha jobbat så mycket också, tydligen snittat 84,5h per vecka sedan midsommar 2016, och de här vad-ska-man-göra-nu tankarna är sjukliga... Sambon är dock sjukskriven sedan snart två år så det är inte bara att, ja våra argument blir så lätt ensidiga helt enkelt.

Några tankar?

Jag hade lagt till "Lära mig sätta vin" eller "Brygga öl". Har både gjort eget vin, och smakat hembryggt öl. Förbaskat goda saker och inte alls svårt att göra.

Av HoboCop
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

@Bengt-Arne: Jag har redan påbörjat en process för att få bort mina samtal från 1177 / Inera / IVO oavsett. Men tack för att du sade till!

Hur har du påbörjat processen? Igenom IVO, datainspektionen, direktkontakt med hänvisning till GDPR?
Jag och mina barn finns med och jag skulle också vilja få vårat borttaget.

Av HoboCop

Jäklar vilket rent bygge, riktigt snyggt! Har du själv haft på kabelstrumpor också eller är det något färdigt kit?

Har nog hela tiden fram tills den här tråden varit nöjd med mitt Enthoo ATX chassi, men nu blev man lite inspirerad

Av HoboCop

Undrar om stackaren som kläckte det här sitter på SweC?

Av HoboCop
Skrivet av ExcZist:

Nej , området som är ovan den blå ön är låst. Är typ ett vitt moln som är som en mur längs med när man kommer upp dit..
Går du in ditt eller flyger in dit så dör du...
Blir nog en framtida dlc skulle jag tro..
Edit:Har provat några gånger och misslyckats då jag ville gå dit bara för att man inte kunde

Där totaldog intresset. Förvisso att spelet inte har ett pris för fullskaligt AAA spel, men är inte det mesta återanvänt material? Det är ju ett DLC som eventuellt får ett DLC?

Av HoboCop
Skrivet av michael123:

God dag,

Jag har kommit på en försvarsstrategi mot virus/malware etc.. Den går ut på att installera antivirus det första man gör efter en ny installation av Windows. För i teorin kan ju t.ex. en driver vara infekterad av virus eller något när man laddar ner drivrutinen från t.ex. Asus hemsida. Så om man har antivirus redan från början, så kan den försöka försvara mot virus etc. Norton är från USA och de lär vara väldigt stora och därför borde de kunna skydda mot en massa hot, som ett exempel på antivirus program. De har en ruta som säger om en nedladdad fil är säker eller inte, efter att man laddat ner. Därefter kan man skanna filer efter nedladdning manuellt, genom att högerklicka och trycka "Norton Security - Scan now".

Vad tror ni om min försvarsstrategi mot antivirus/malware etc.?

Jag tror du kanske har lite skev uppfattning om hur stort problem virus och malware egentligen är. Vanligtvis så surfar man runt på skumma sidor med reklam som kör någon form av injection igenom reklam eller hämtar filer, installerar tillägg i webbläsare, installerar gratis program som ska lösa alla världens problem och som är bundlade med någon skit. Surfar man lite försiktigt och inte laddar ner okända filer, eller kör okända filer, så är man relativt säker. Men ja; Jag gör som du. Det första jag gör när datorn har blåsts om är att ladda ner chrome för att slippa använda utdaterade internet explorer, sedan antivirus & Malwarebytes och därefter övriga program.

Av HoboCop

Lever rövare med motståndarlaget i BFV, med M1A1 Carbine och kikarsikte. Snabb eldgivning, kikarsikte, och stabiliserande specialisering.

Av HoboCop
Skrivet av Söderbäck:

Japp.
Vad vi vet so far så handlar det om minimalt antal nedladdningar, men det kanske är lite tidigt att säga att det är allt. Men det är möjligt att det är allt också.

"Enligt Medhelp ska det röra sig om totalt 55 samtal som har laddats ned från sju olika ip-adresser. Det är ännu oklart hur länge servern legat öppen för allmänheten och vilka som skaffat sig tillgång till de olika filerna."
https://www.dn.se/ekonomi/1177-skandalen-detta-har-hant/

Det vårdguiden gått ut med är att de tagit reda på vilka patienter det rör och läkare som är ansvarig för de patienterna ska kontaktas så att läkarna kan gå igenom detta med de patienterna som berörs. Tror jag hörde den delen på rapport igårkväll.

Så vad vi vet i nuläget är det väldigt liten risk att din familjs uppgifter röjts.

Jag tvivlar på att något där kan användas i olagliga syften utom möjligtvis personnummer, men det är förbannat respektlöst och möjligtvis lagvidrigt. Jag har inte satt mig in i GPDR till den grad att jag förstår lagen i större utsträckning än grunderna.

Att man bara kunde surfa in på IP-adressen och plocka ner inspelningarna. Dom ansvariga måste ha haft riktigt j-a mycket att göra på kontoret för att inte försöka surfa in på adressen och kontrollera vad som är tillgängligt, by design, bugg eller missat.

Av HoboCop

@lop3r:

Det är ju en gamla standardfrågan, men vad exakt är behovet? Vill han överföra filer, streama, eller vad vill han kunna göra? Det avgör rätt snabbt i vilken prisnivå vi hamnar, för OpenVPN kräver en del av hårdvaran och vill man ha god hastighet så kan det gå upp lite i pris, om man kör VPN servern direkt på routern.