Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop

Säsong 2 är betydligt mer intressant än första säsongen. Det hade lite att göra med det estetiska, där Klingorna såg för annorlunda ut gentemot i gamla serierna. Det var lite för stort steg plus så var hela storyn rätt kass. Nu ser man faktiskt fram emot nästa avsnitt

Av HoboCop
Skrivet av Idde123:

Som rubriken säger, hur för man över filer via ethernet? Har inget tillräckligt stort usb minne just nu. Ska föra över ett spel på 70 gb.

Jag antar att du vill överföra filer från Dator A till Dator B?

Se till att datorerna kan hitta över nätverket (Privat profil på nätverksanslutningen i windows).
Högerklicka på mappen du vill dela, och välj dela med alla.

Då får du en sökväg till mappen på ditt nätverk, en s.ka. UNC. Skriv av den och surfa in på den ifrån datorn dit du vill ha filerna. Sedan är det bara att kopiera och klistra.

Av HoboCop
Skrivet av Unbalanced:

Jag har en stor musmatta Steelseries QCK XX-Large som nu täcker en stor del av skrivbordet, så vilar ofta musarmen på själva mattan ja.

Jag har ett vitt L-skrivbord ifrån IKEA, och QCK XXL musmatta hemma. Det finns en länk i min signatur till tråden där man visar upp sitt fysiska skrivbord, där jag visar just denna. Det finns också samma skrivbord med motor som är höj / sänkbar men då går priset upp till nästan 5000.

https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49006406/

Av HoboCop

*fnyser*

Hur många modeller ska egentligen släppas, och då i äldre 1xxx serien?

Av HoboCop
Skrivet av Heliz1337:

Nu undrar jag om någon mer upplever Windows10 som det sämsta skräpet sedan millenium?
Dator användare sedan 3.11 -> windows10, precis köpt helt ny rigg och program hänger sig hit och dit ovanligt ofta.
Det är 2019 och jag undrar om någon upplevt liknande och vet ifall man kan rehabilitera datorn till ett fungerande tillstånd?
Den funkar givetvis, men verkligen inte bra, (stabilt dvs)

mvh

Random rant; Vad gör folk med sina W10 maskiner egentligen? Har aldrig haft någon form av den instabilitet som en del rapporterar.

Nu till att gå OnTopic igen:
Börja med att tanka ner drivrutinerna ifrån hårdvarutillverkans hemsida för dina komponenter. Slå sedan av automatisk drivrutinsinstallation.

Högerklicka den här datorn -> Egenskaper -> Avancerade systeminställningar -> Maskinvara -> Inställningar för enhetsinstallation

Windows har en tendens att tro att den vet bäst. Installera alla drivrutiner med korrekt Windows version (32/64bit).

Av HoboCop

Förr-förra lägenheten skulle renoveras (Totalt inklusive stambyte) då det skulle göras på alla hus i området. I samband med det, så fick alla tillfälligt flytta ut och något par i huset valde att helt flytta då hyran blev för hög. Lite smidigt munläder så fick vi bara byta lägenhet när renoveringen var klar.

Av HoboCop
Skrivet av _F1GHT3R_:

Har iCUE och där står det custom curve.
25c 28% sen stiger det sakta tills att 34c 100%
Fansen står på quiet.

Pröva att ställa dom på performance då

Av HoboCop

Inte full koll på 9900K, men är det 100c som är max där? Isf så är 82c inte direkt farligt utan kan t.om. pressas hårdare under kortare perioder. Vad står din AIO på för fläktkurva? Kör den PWM ifrån moderkortet, eller kör du något custom som t.ex. tyst profil?

Det du skulle kunna göra, vilket är lite överkurs och lite onödigt som första steg, är att försöka se hur mycket du kan sänka volten innan systemet blir instabilt. Det kan plocka en del grader.

Av HoboCop

Vem kan glömma den här klassikern?

Av HoboCop

För vårrengöring så duger en vanlig burk tryckluft alldeles utmärkt. Dom räcker längre än man tror.

Av HoboCop
Skrivet av Json_81:

Folk stoppar dammsugaren i datorn utan att få problem också men det är inte heller att rekommandera.

Kan man verkligen jämföra en dammsugning i datorn mot lite kontrollerad avtorkning? Jag förstår din poäng, men det är inte riktigt samma sak

Av HoboCop
Skrivet av Json_81:

Skitbra med något som löser upp plast om råkar spilla lite...

Använd isopropanol som är avsett för ändamålet.

Aldrig haft något problem med det, men doserar inte heller åt skogen. Liiite på kaffefiltret, vänta någon sekund, sedan torka.

Av HoboCop

@AplAy:

Röd Aceton och kaffefilter för rengöring, och sedan ett riskorn stor dutt kylpasta i mitten av IHS och kylaren smack på för fästning.

Av HoboCop
Skrivet av bran:

Går i tankar på att automatisera o fixa lite hemma. Men, jag vill köra allt (vad det nu ska bli..) på ett eget VLAN. Kommer det göra att jag blir begränsad?

Hur funkar det med ex Google Home och/eller Home Assistant? Google Home antar jag är lugnt om både den och ens mobiltelefon går ut på internet från sina olika nät, men jag vill ju kunna använda sakerna även om internet ligger nere. Home Assistant, kommunicerar den "tillbaks" på nåt vis som gör att enkelriktad kommunikation (initiering) från mitt LAN inte är tillräckligt?

Om jag framöver skaffar Google Home Minis o vill lira Spotify men högtalarna är på annat VLAN än mina mobiler?

Några andra fallgropar eller "bra att tänka på" som jag bör grotta ner mig i?

Tänker mig till en början IKEA Trådlös/Philips Hue, ev några tempsensorer samt IKEAs vägguttag för att slå igång kaffemaskinen när Android-alarmet ljuder på morgonen. Lite automation om jag vill ha filmkväll ska det släckas osv. Har sedan tidigare en Xiaomi robotdammsugare som jag vill slänga över på VLANet också och ev koppla ihop med Google Home eller Home assistant.

Jag utgår lite ifrån kabelanslutning då jag inte har testat att VLAN'a med trådlösa enheter, men har du en router med portar och switchkapacitet eller en ren switch så kan du trunka portarna som ska ingå i samma VLAN.

T.ex. Enhet 1 och 2 ska kunna kommunicera med varandra, men inte med enhet 3,4,5 & 6 så trunkar du portar 1 & 2 (Om du ansluter enhet 1 & 2 till samma port nummer). Har du inte tillräckligt med portar, så kan det ev. gå med wireless men jag har aldrig prövat som sagt, och hade främst föreslagit en riktig switch precis innanför routern.

Av HoboCop

Användare: @b-fire
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Swish & Frakt via post
Produkt: Cisco ASA 5505

Jag såg att @b-fire hade lagt ut en sälj-annons på en router som jag precis hade läst om i plugget till nätverkstekniker. Perfekt tänker jag, då kan man labba lite och lära sig hands-on. Tyvärr var det ett litet tag kvar till löning, men @b-fire var väldigt vänlig och lade undan routern till lönen trillade in och jag hade betalat via swish.

Positivt
- Väldigt trevlig och tillmötesgående.
- Snabb sändning av varan efter betalning.

Negativt
Absolut ingenting.

5/5 badbollar
Rekommenderar vem som helst att göra affär med @b-fire.

Av HoboCop

Börja med en dator / Laptop som har wifi och som du inte kan nå SweC.

Igenom lyckade DNS uppslag så skapas en cache så vi slipper skicka requests till DNS varje gång vi ska besöka en tidigare besökt sida. Denna kan bli korrupt eller få problem. Vi prövar därför med det enkla att radera den, och återbygga den igenom att i cmd.exe skriva:

Ipconfig /flushdns Ipconfig /registerdns

Nu testar vi om du öht kan få svar ifrån SweClockers ifrån dess IP, utan att blanda in DNS servrar i felsökningssyfte.

Ping 81.201.220.174

Nu kollar vi om den DNS du skickar förfrågningar till har uppslag för sweclockers.com

nslookup sweclockers.com

Klistra in resultatet av ping och nslookup här.

Av HoboCop

Vad händer om du lägger till ditt konto med full kontroll?

Det finns ett litet program för just det här. Man kan nog kanske kalla det för fulhack, men det ska ta total ägarskap över filer/mappar som det körs på. Dock vet jag inte om det fungerar när man inte har någon ägare alls.

Edit:
https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-owners...

Av HoboCop
Skrivet av thirdace:

Om du tittar på security fliken, ser du behörigheterna då?

Annars kan du behöva sätta ”administrators” som Owner. Efter det bör du se grupperna/användarna. Här kan du behöva lägga om administrators eller ditt användarkonto

Adminitrators = gruppen innehåller datorns administratörer
Administrator = default admin kontot i Windows

Skickades från m.sweclockers.com

+1

Det här är varför jag frågade. Det ser inte ut som att det behöver vara ett hårdvarufel utan det ser mer ut som att du har tappat behörigheten till disken då det är NTFS.

Av HoboCop
Skrivet av thedaf:

Hej!

I morse när jag startade datorn så gjorde den en automatisk felsökning av min E-disk. En gammal disk jag har lite musik och sånt jag vill spara på.

När jag öppnade utforskaren så ser disken ut så här

http://forumbilder.se/I4GLK/disk.jpg

Försöker jag öppna den blir det så här

http://forumbilder.se/I4GLK/disk15.jpg

Men datorn verkar ju ändå hitta disken

http://forumbilder.se/I4GLK/disk2.jpg

Som ni ser
http://forumbilder.se/I4GLK/disk-3.jpg

Går disken att rädda?

Du har inte tagit bort något användarkonto på datorn nyligen?

Av HoboCop
Skrivet av anon298854:

Varför köpa den slöare 8700k och delida? När man kan köpa 9700k som är snabbare och går kallare.

Min 9700K håller runt 63 grader i Aida 64 FPU stress och 55 -+ några grader i spel @ stock.
Har en noctua D15S som kylare.

Min 8700k går flera grader svalare än så men det får nog tillräknas att den dessutom är undervoltad, dessutom har väl 9700k inte HT? Det är väl ingen dealbreaker iofs beroende på användningsområde, men för mig är det två nackdelar