Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop

En grafiskt nerbantad version av ett spel med redan kass grafik? Japp, det köper jag som en bra idé

Av HoboCop
Skrivet av Qmobss:

@aines: Fick tag på min kompis, han har en i5-3570k processor.

Jag vet också att han bara har 10gb kvar på den SSD han har spelet på. Kan det vara detta som spökar? Det känns som att det inte borde göra någon skillnad så länge den inte är full va?

Prestanda blir lidandes om man har under en viss procent ledigt utrymme på SSD, men det dödar inte datorn så den måste startas om.

Av HoboCop

Asus MG279Q har på reddit rapporteras fungera, om man ställer upp FreeSync spannets början med 1hz. Har själv köpt skärmen och väntar mig den imorgon och kan återkomma.

Av HoboCop
Skrivet av Qmobss:

Min kompis har fått problem.

När han ska spela fortnite så är det inte ovanligt att spelet fryser när han hoppar ur bussen, eller när han landar. Så långt som jag har förstått så måste han starta om när detta händer.

Jag har svårt att tro att det är fel på hans dator då han kör 200+ fps när spelet fungerar, samt att han kan spela CS:GO felfritt.

Han har redan testat att ta bort spelet och installera om det.

Har någon nån aning vad som kan vara felet?

//Qmobss

Dra ner Hwinfo 64. Nollställ mätarna, och sätt på loggning. Starta sedan spelet och låt honom köra tills det förhoppningsvis fryser igen. Starta om, och kolla loggen. Titta särskilt på processorns temperatur. Du kan också ta en skärmdump på max värdet som sparas automatiskt, och lägga upp på t.ex. imgur.com och länk till oss.

Av HoboCop
Skrivet av Gruarn:

Alla är inte lika. Att det finns flera som förstår att märkningen inte gällde datorn innebär inte att hi tagit summan av mänsklig variation i beaktande, utan endast en liten del. Att en dator intresserad del av en generation uppvuxen med blinkande "download now" - knappar bredvid länken till tankningsspegeln förmår läsa av kontext korrekt är inte en garant för att alla gör det.

Det står ju i klartext "Antivirus - bäst i test". Då är det inte slarv eller brist på kontext, utan snarare den personliga dumheten att inte kolla lite vad det är man köper. Självklart ska man inte förvänta sig att folk kan läsa en specifikation eller veta vad den innebär även om det är att föredra. Men jag kan faktiskt inte släppa att det står klart och tydligt att det är antiviruset som åsyftas

Av HoboCop
Skrivet av Cadtekniker:

Precis klarat av spelet och började direkt om från början med ny karaktär.
Körde alexios första turen och ska prova köra med kassandra nu.
Sjukt pinsammt men märkte inte före lvl 55 att man kunde uppgradera gear till current lvl (Facepalm)
Blir nog göra alla sidequests denna gång.
Roligaste spelet jag spelat sen Witcher 3.

Vad tycker folk om expansionerna ?
Värt pengarna ?

Väntar tills spelet får New Game+

Lite tråkigt när man har gjort allt :/

Av HoboCop

Många år sedan jag hade en riktig klocka, iaf en som jag använde. Mobilen har fått överta den funktionen.

Av HoboCop

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Men nu verkar bäst i test märket vara helt borta ifrån produkten, även vid Antiviruset.

Av HoboCop
Skrivet av Gruarn:

Antalet personer som kan läsa en produktspec för en skinande sak som avses i denna tråd är ganska litet. Det är bara det att många av oss är samlade här på swec, så vi förstår inte hur få vi är. Alla är inte så insatta. Det kan man ju förstås ha åsikter om, men skulle man krävs att alla har specialistkompetens för att få köpa något skulle det snart bli väldigt svårt att köpa hus/bil/eller ens att gå på bolaget.

Menar du att man behöver ha specialist kompetens för att klicka på produktbeskrivningen där det i klartext står att det är ett antivirus märkningen syftar till? T.om. innan produktbeskrivningen så insinueras det tydligt, iaf för mig, att det är AV't som är bäst i test.

Men sak samma; Är det någon som har blivit vilseledd så är det givetvis beklagligt och så ska det inte vara. Jag ställer mig bara lite frågande till hur man, i det här fallet, kan köpa något för nästan 22,000 utan att klicka på en liten pil där det finns mer information

Av HoboCop
Skrivet av Zyzlite:

Jag ser tyvärr inte alls hur man kan missuppfatta detta om man använder sig av internet.
Kan däremot tänka mig att Agda 95år kan missuppfatta det för hon inte ser texten tydligt.
Men kan Agda 95 inte se på internet så åker hon ju in till Elgiganten butiken.
Men finns tydligen folk som vill gnälla på allt

Jag skrev något liknande men tog bort det. Tänkte att jag var ensam om att ha den vinkeln, men kan väl lika gärna skriva om det. Jag tycker absolut inte att det är så pass missvisande att det är i nivå med RO. Läser man sansat och kollar igenom vad det är man faktiskt köper så ser man ju direkt att "Bäst i test" syftar på antiviruset. Särskilt med tanke på priset, så kollar man väl runt lite på sidan innan man lägger till i korgen.

Eller är det så illa att man "Jag vet inte vad det är för skinande sak som kostar antal tusenlappar men vi köper den!" idag?

Av HoboCop

Riktigt snyggt gjort!

5/5 badbollar!

Av HoboCop
Skrivet av Nima2001:

vänta lite nu..
Jag har ett MSI H100i . Den har 4 sata portar och en m.2 plats. Om jag sätter in en PCI-e baserad M.2 (samsung 970 EVO) så påverkar det väl inte mina SATA platser? Kan väl fortfarande använda 4 sata portar för hårddiskar?

Däremot om jag använder en SATA baserad m.2 disk så ryker någon av de vanliga SATA portarna på morderkortet och jag kan ha färre vanliga hårddiskar inkopplade då.
Korrekt?

Om jag inte har själv missuppfattat så delas ofta PCIE-lanes mellan SATA och PCIE portar, så om du ansluter en PCIE SSD så försvinner ev. några SATA portar. Jag själv har förlorat två stycken när jag anslöt min PCIE SSD.

Av HoboCop

Ha! Min vanliga timing. Här gick jag och köpte en 27" skärm till, och så kommer det här.

Oh well.

Av HoboCop

Vad händer om du livebootar med usb pinne? Kommer du ut på internet då?

Av HoboCop
Skrivet av King Grub:

Den vanligaste uppfattningen brukar vara den motsatta, att hon är så överlägsen att det inte ens går att jämföra.

Jag hade samma tanke. Kassandra är mycket mer levande och berättade med sin röst än vad Alexios är. Givetvis tycker vi alla olika, men det är inte en ovanlig tolkning

Av HoboCop
Skrivet av Frejoh466:

@iBurningMan @thirdace

Ja, eftersom att jag inte kan avinstallerar DirectX så ersätter den aldrig några filer, har prövat online installationen och offline, den säger att den har installerat den men ingen ny fil finns där även om jag raderar den.

Spelet är My Time at Portia och den fryser grafiken och får "d3d11.dll caused an Access Violation (0xc0000005)
in module d3d11.dll at 0033:93c81634" samt "Read from location 000000c9 caused an access violation"

Ska starta spelet och kolla på event kraschloggen då jag inte hittar den just nu.

Eftersom du har verkar ha fastnat lite i ett dödläge, så har jag laddat upp min d3d11.dll fil och länkar till den nedan. Den kommer inte ifrån någon mysko DLL-site utan är den av det ordinarie DX som är installerat på min hemdator. Vanligtvis är det en dålig idé att ta emot eller ladda ned DLL filer på detta sätt, men du får göra som du vill.

https://ufile.io/prq9p

Men
Jag kan inte lova att det löser problemet, eller att det inte orsakar andra problem beroende på filversion och annan konfiguration i datorn som påverkar.

Av HoboCop
Skrivet av Frejoh466:

Så jag kör ett spel som kraschar och klagar på fel med d3d11.dll, hittar ingen som har liknande problem så tänkte att ersätta filen med en ny och se om det hjälper.

Problemet är dock att jag kan inte fixa filen som jag e.x. raderar den. "sfc /scannow" och "dism /online /cleanup-image /restorehealth" gjorde inget. Jag kan inte avinstallera DirectX och att installera om den ersätter inte filen.

Så det ända sättet att fixa en korrupt Windows fil är att installera om hela operativsystemet?

En annan rolig grej är att Chrome och Google.com fungerar inte om filen är borta.

Pröva att installera om DirectX. Du lär ha installationsfiler i någon spelmapp, om du kör Steam / Origin / Uplay, som kan åtgärda problemet.

Av HoboCop
Skrivet av MinscS2:

Makalöst konstigt val av namn. Undrar verkligen hur tankegången har gått hos Nvidia. Gjort på ren djävulskap?

GTX 2060/2060 Ti, GTX 1160/1160 Ti och t.om. GTX 1560/1560 Ti (halvvägs mellan 1060 och 2060) hade alla varit mindre förvirrande.

Det kommer det inte göra, var läste du att det skulle göra det?

Enda vettiga anledningen är väl att det är nyare arkitektur, och...nej. Det var nog enda anledningen. Och dålig sådan

Av HoboCop
Skrivet av svein:

Var på Presstop/Pressbyrån och kollade igenom tidningssortimentet.

Fann en hel tidning om LibreOffice inklusive installationsCD.

/Curt

Härifrån/ kan det också laddas ner, från 2000 talet

Av HoboCop
Skrivet av thu3n:

Är det fler som får det här? Det sker i samband med att man har startat upp datorn eller startat om den. Jag vet att jag fick detta efter en win-uppdatering. Dock osäker på vilka uppdateringar som följde med och har ingen lust just nu att dra uteslutningsmetoden med att avinstallera uppdatering efter uppdatering för att sedan se vilken det var som gjorde detta kajko.

Jag har tidigare haft detta problem men gjorde inget åt det. Jag beslöt mig av en annan anledning att installera om datorn och då fungerade det normalt igen. Men så fort senaste bulk av uppdateringar kom så kom det tillbaka

Jag är trådad och har senaste drivrutiner för nätverkskortet.

https://imgur.com/a/rsDFSlg

Dubbelkolla att inte windows har bytt drivrutin, för den har en tendens att tycka sig veta bättre än användaren. Har du någon statisk ip/nätmask/dns angiven för nätverkskortet eller routern?