Inlägg

Inlägg som HoboCop har skrivit i forumet
Av HoboCop
Skrivet av Jacob:

Jag har en ful ovana och hatet var överväldigande på kontoret när jag berättade om den. Med undantag för @Klorixx som gör precis likadant.

Det finns få saker jag älskar lika mycket som glass, chips och nötter. De två senare är dock rätt ofräscht att äta vid datorn. Händerna blir kladdiga, likaså kringutrustningen och det oavsett hur mycket man torkar av sig på jeansbyxorna. Värre blir det om man sitter med ett TV-spel med handkontroller i händerna.

Hur kommer man då tillrätta med problemet? Efter att ha sökt på internet och läst en gammal tråd av @Psionicist hävdar vissa att "man äter vid matbordet". Kanske även i soffan framför en film, men absolut inte framför datorn. Jag är dock övertygad om att det finns folk därute med både geniala och mindre smarta idéer om hur man äter chips och nötter vid datorn utan att kladda ned.

En klassiker jag minns från en gammal vän är en stekpincett som man plockar upp chipsen med. Att krossa chipsen till smulor och äta med sked går tydligen också, men det förstör ju hela upplevelsen av att höra varje tugga. En annan tanke som slog mig är ätpinnar.

Hur gör du när du äter chips vid datorn?

Trodde jag var den enda med chips och jeans kombinationen
Eftersom jag har småbarn så har vi vanan inne att alltid ha våtservetter nära till hands.

Skrivet av Eptk:

Funkar. Släng ner chipsen i en bunke och ta ner gaffeln diagonalt och plocka upp de bara. Kört på detta i över 10 år och aldrig mer något kladd på tangentbord och det är smidigare än vad det låter.

Är det inte lättare med en sked?

Av HoboCop
Skrivet av agdraömn:

Hej, tänkte att jag gör en ny tråd för den tråden jag skapade hamnade lite fel rubriksmässigt eftersom att mitt problem eskalerade till något helt annat..

#17658332

Min fråga är om någon annan har Z390-F med Corsair RAM och har upplevt problem med att den gula lampan på moderkortet där det står "DRAM" lyser?

Jag har sen igår haft problem med att jag får ingen bild på skärmen och den gula lampan för DRAM lyser som indikerar att det är något fel. Jag har testat i princip allt men lampan lyser fortfarande och jag får ingen signal så kan inte gå in i BIOS. Notera att det fungerade första gången jag satte igång datorn, sedan när jag skulle trycka till den ena RAM-slotten så har det inte fungerat sedan dess (se mer utförlig beskrivning i tråden).

Har testat både med mina egna RAM som angivet nedan men också med min grannes, ett par Corsair LPX 2666MHZ CL16 (micron)

Min rig:
ASUS ROG STRIX Z390-F
I5 9600K
CORSAIR LPX 3200MHZ CL16 (SK HYNIX)
MSI GTX 1070TI GAMING
CORSAIR TX550M
BE QUIET PURE ROCK!
Samsung 970 EVO 500GB (m2.nvme)
Fractal design DEFINE C TEMP G

Så till min fråga:
Någon annan som stött på problem?
Eller har ni samma uppsättning RAM/Moderkort eller rentav RAM/Moderkort/CPU. Skriv gärna då så kan jag börja utesluta en del saker, t.ex. avgränsa till att moderkortet är paj.

Har inte riktigt ditt moderkort eller Corsair RAM, men bidrar ändå med möjlig felsökning.

1. Har du någon annan RAM du kan köra med som fungerar, så du kan ladda ner senaste BIOS versionen?
2. Har du testat med en sticka i taget, där du först testar A1 sedan B1, A2 och B2? Testa sedan med den andra stickan. Är en sticka trasig så kan systemet vägra POST även om den andra är fungerande.

Edit: Missade inlägget att problemet var löst

Av HoboCop
Skrivet av Icte:

Enterprise är riktigt Epic, speciellt efter S02!

Tyckte dock Discovery var också riktigt bra, inte riktigt samma "Star Trek" känsla men annorlunda och bättre än förväntat. Inte börjat med S02 än, blir nog att kolla på detta under helgen och se hur det är.

Kanske lite off-topic, men det pratas f.ö. om att Captain Jean-Luc Picard kommer tillbaka...

https://www.yahoo.com/entertainment/patrick-stewart-reveals-h...
https://www.reddit.com/r/television/comments/ale7em/patrick_s...

Det står inte uttryckligen här, men jag är säker på att jag har läst att han redan har skrivit på för comeback i den rollen så det är inte bara prat om saken.

https://m3.idg.se/2.1022/1.705361/patrick-stewart-tillbaka-so...

Av HoboCop
Skrivet av Irre:

Man kan köra många Windows-program via programmet wine, utan prestandaförlust.

Skickades från m.sweclockers.com

Visst, men kommer just DET programmet som man behöver att fungera?

Av HoboCop
Skrivet av Flopper:

Lär bli annat, han är inte kapten på ett rymdskepp längre.

discovery klår allt i star trek serie väg så långt.

Har också fastnat för Discovery. Dock jag saknar jag den gamla stilen. Nu är allt JJ-Abrams stil på ljussättning, färger och konsoller. Det förtar lite av känslan, men jag uppskattar serien riktigt ordentligt.

Av HoboCop
Skrivet av anon301230:

Köp inte windows!
Skaffa ett linux-distro istället!
Det finns ofta inget spyware, det är mer stabilt, du väljer när du ska uppdatera!
Du väljer look and feel, funktioner, applikationer, mm.
Det är lättare än man tror.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag stödjer Linux principiellt, men praktiskt så är det mesta i spelväg lättare att sparka igång i Windows utan emulatorer, lagerkompatabilitetsprogram etc. Dessutom så kan det ju vara så att man har Windows program som man faktiskt behöver, eller använder Windows för att man tycker om det

Av HoboCop

Har inte spelat, och kommer inte att börja spela heller. Förvisso är det möjligt att Bethesda får mina pengar när Elder Scrolls släpps, men jag tänker inte ge dom något som uppmuntrar dåliga releaser som FO76.

Av HoboCop
Skrivet av Blomman90:

Fast i begreppet "hanteringstid" måste ju själva felsökningen/reparationen ingå. Att påstå att hanteringstid är tiden fram tills att någon börjar hantera ärendet är ju oerhört missvisande!

Nu vet jag inte om detta handlar om ett reklamationsärende eller en köpt tjänst. Men skulle vi tala om det förstnämnda så stipulerar dessutom Konsumentköplagen att avhjälpande ska ske inom skälig tid, vilket enligt praxis för hemelektronik brukar röra sig om 3 veckor. I så fall är ju en väntetid på 10 dagar innan ärendet ens påbörjas oerhört snävt om man ska hinna innan 3 veckor passerat.

Det är den enda tolkningen jag kommer fram till. Hanteringstid specificerar inte att ärendet ska påbörjas inom den tiden, utan det är ett brett begrepp - "Hanteringstid". Om inte Inet specificerar exakt vad det innebär så ska man som kund kunna utgå ifrån att det inbegriper reparationstiden också.

Av HoboCop

Prestandaförlust för raytracing är en sak, det kan jag lugnt leva med. Men priset? Nej det var alldeles för högt för mig.

Av HoboCop
Skrivet av jhonekri:

vad bra att du slipper köpa då de är gratis... 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Spelar inte ens gratis versionen av PUBG

Av HoboCop

Det är ett respektabelt beslut av Epic Games, och förutseende. Dom har nog insett vilken het potatis det här är och ser till att i god tid vara förberedd för dagen då det eventuellt smäller tillbaka mot dom som säljer lootlådor utan att veta vad dom får (Tolkat som lotteri).

Av HoboCop

Igår kom nya MG279Q skärmen, så det blev lite om-möblering på skrivbordet. Buntband behövs fortfarande.

https://i.imgur.com/Reyd1PZ.jpg?1

Av HoboCop
Skrivet av Qmobss:

@iBurningMan: Ok, tack så mycket!
Alla inom min prisklass verkar vara TN i listan du skickade. Hittade dock denna monitor på inet: https://www.inet.se/produkt/2212585/asus-27-rog-strix-xg27vq-...

Det står i produktbeskrivningen att den har adaptive sync. Betyder detta att ett nvidia kort kan använda FreeSync på denna monitor?

Det kan gå. Eller Inte. Den skärmen finns inte bland dom testade och av nVidia "Godkända" FreeSync skärmar som kan användas med Gsync. Så det är en chansning. Men haka inte upp dig på Adaptiv Synk. Det är ett plus, men skärmar är ändå fullt användbara även utan dessa.

Av HoboCop
Skrivet av Qmobss:

@iBurningMan: Men finns det G-Sync monitors inom den prisklassen? (4000-5000kr)

Några. Jag gjorde en slagning på prisjakt med filter Gsync och 1440. Min ena skärm är en AOC Agon AG241QG vilket i mitt tycke är en bra skärm, men läser man recensioner så verkar den dras med mycket problem med BLB & Clouding. Inget jag har märkt på min i vilket fall.

https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s392632032&o=produkt_p...

Av HoboCop
Skrivet av Uslingen:

@iBurningMan:
Så med andra ord, om Qmobss är villig att kasta upp 2000 mer än vad AOC-skärmen kostar så är det ju bättre att lägga dom pengarna på en 1440 144 G-synk så slipper han problem med artefakter?

Så skulle jag se det, eller åtminstonde kolla upp dom "Godkända" FreeSync skärmarna som finns listade på Nvidias hemsida. Vette fasen i vilken prisklass dom ligger, men att utgå från att få Gsync funktionalitet på en FreeSync skärm på grund av drivrutinen kan ge besvikande resultat

Av HoboCop
Skrivet av Qmobss:

@Uslingen: Sedan cirka en vecka tillbaka kan man använda FreeSync med Nvidia grafikkort om man laddar ner deras senaste drivrutiner

Det är ingen garanti. Låser jag inte fps till 90 i battlefield så får jag diverse artefakter.

Av HoboCop

Omplacering då jag har fått ytterligare en skärm.

https://i.imgur.com/axohIim.jpg

Skrivet av Sewerin:

Jag har försökt att bli vän med "metro"alternativet i W10, här tillsammans med enligt mig matchande rainmeter-skins:

https://i.imgur.com/DFplNOK.jpg

Just nu har jag W10's wallpaper men det hade varit trevligt med någon typ av remaster på den..

Metro är helt odugligt att arbeta med. Dagen det inte går att ersätta med en Start-knapp av valfri sort så blir det permanent linux.

Av HoboCop

Gamla Gorillas ifrån Qbasic. Maximalt antal träffar under 30 minuter, där varje träff ger en automatisk omplacering av spelarna.

https://classicreload.com/qbasic-gorillas.html

Av HoboCop

Har nu fått min Asus MG279Q och det fungerar finfint med Gsync. Det enda är att den primära skärmen som är en Gsync skärm blinkar till några gånger när jag loggar in, men sedan håller sig allt stabilt och fint.

Av HoboCop
Skrivet av the squonk:

Står i inlägget att GTX970 fungerar felfritt.

Att 970 fungerar är ingen garant för att han inte har fått två 2080 ifrån en dålig batch som faktiskt är trasigt.

TS; Börja med att kolla om du kan testa ditt 2080 hos någon kompis. Fungerar det där så är det din dator som är källan till problemen, och får du samma fel hos din polare så är det kortet. Visar det sig att du inte får samma problem hos polaren så kan du kolla om du kan låna en PSU och testa med den. Det kan vara så att ditt nuvarande håller på och slänger in handduken. Men glöm inte att byta alla kablar mot dom som medföljer det lånade nätagget när du testar bara.