Inlägg

Inlägg som vviikkttoorr har skrivit i forumet
Av vviikkttoorr

Uppgradera för 1440p/1600p Ultrawide

Hej!

Sitter idag på en 8700k/2070s/1440p och är sugen på att uppgradera till 1440p/1600p Ultrawide.

Har tagit fram följande alternativ:

Alt 1:
12600k/12700k
Geforce 3080
LG 34" 34GP950G

Alt 2:
12600k/12700k
Geforce 3080ti
Acer X38S

Frågor:

  • Vid alternativ 1, bör jag uppgradera CPU/GPU eller skulle nuvarande setup fungera väl?

  • Vid uppgradering, bör jag byta ut mitt nuvarande RM750x mot ett motsvarande med 1000w?

  • Är alternativ 2 värt en kostnadsökning om ca. 12 tkr jämfört med alternativ 1 eller bör ett 3080 vara tillräckligt även för den högre upplösningen?

  • Finns det andra skärmalternativ eller lösningar som jag missat?

Tack på förhand!

Av vviikkttoorr
Skrivet av Soldierofwar1985:

Då skaffar jag det!

Finns det många spelare online som man kan spela mot?

Spelade förr mest 2v2 men för att kunna dölja nuvarande brister har det mest blivit 4v4 i Reforged. Tyckte inte det var svårt att hitta spelare i det läget.

Av vviikkttoorr
Skrivet av Soldierofwar1985:

Så du tycker det är värt att lägga 300 spänn på med andra ord?

Ja, men det tycker jag ändå!

Av vviikkttoorr

Det var väl kanske inte den revolutionerande "remaken" som Blizzard lade fram det men jag gillar det och tycker att förbättringarna tillför något! Det jag saknat är rankning/ladder men det kanske har kommit sedan jag spelade sist...

Av vviikkttoorr
Skrivet av perost:

Varför skulle en X32FP kräva ett AMD-kort? Den har likt de flesta spelskärmar stöd för VESA Adaptive Synk (a.k.a. Freesync eller G-Sync Compatible) och bör fungera lika bra med både Nvidia och AMD.

Sant - tack!

Av vviikkttoorr

Vilken bildskärms- och grafikkortskombination använder du?

Hej!

Själv använder jag ett Asus 2070 Super Strix Advanced i kombination med en Asus PG279Q. En bra kombination men är sugen på att investera stort i ex. ett 3080ti parat med en X38S UW eller kommande X32FP. Den sistnämnda kräver dock ett AMD-kort.

//Viktor

Av vviikkttoorr

Går det att lösa bättre bilder på chassi och delar?

Av vviikkttoorr

Köpte ett ”skärmställ” att placera datorn på för att få upp den en bit från golvet. Snyggare än många andra alternativ!

https://www.maxgaming.se/sv/skarmstativ/hoj-sankbart-skarmsta...

Av vviikkttoorr

Tjena!

Då är även jag igång. Igen. Har genom åren varit fantastiskt duktig på att sluta men även på att börja igen. Firar i år 20-årsjubileum som snusare och vad vore ett bättre sätt att fira det på än att sluta? Det som driver mig är den summa pengar jag ev. kommer att spara men också möjligheten att tysta mina största tvivlare; min fru och min övriga familj.

//Viktor

Av vviikkttoorr

Duck Game!

Av vviikkttoorr

Sparar kartonger/boxar till allt som i framtiden kan tänkas säljas och för mig är det oftast en dealbreaker åt andra hållet - jag köper sällan något där låda inte finns. Skulle aldrig slänga en kartong till en datorkomponent och blir uppriktigt förvånad när verkligt dyra prylar (läs grafikkort) annonseras ut i marknaden utan orginallåda.

Av vviikkttoorr
Skrivet av Laxpudding:

Det ständigt återkommande.

8 vs. 10 bit: Alla konsumentskärmar idag är 6 eller 8 bitarspaneler som når 10 bit genom halvtoner och FRC. Man brukar dock speca den nyare och "bättre" produkten som 10 snarare än 8 även fast det i praktiken är lika bra. Bara för att förenkla marknadsföringen och ge "skäl" på pappret till varför den dyrare skärmen kostar mer.

1 ms vs 4 ms: Påhittad siffror som inte speglar verkligheten. Ny skärmar specas alltid som högst "1 ms" eftersom det är kommersiellt självmord idag att speca något högre. Till exempel hur panelen faktiskt beter sig enligt någon form av objektivt kvantifierat värde. Har skrivit artikel om detta.

Utvecklingen generellt på datorskärmar är samma kvalitet till allt lägre priser. Kvaliteten står still medan priserna sjunker. Man har lyckats ganska bra med att få högre frekvenser i panelerna och HDR är vanligt idag. Men det är sällan särskilt bra HDR eftersom skärmen i grunden är samma teknik som det alltid varit. Bara billigare.

Vill man ha en större förändring är det inte säkert produkten faktiskt finns som är bättre och fungerar bättre. Det finns flera exempel i forumet där någon bytt de idag lite 5–6 år äldre äldre och nu rätt så klassiska G-Sync-modellerna mot något nytt som de tror är bättre men i praktiken faktiskt är sämre. Alienware AW3418DW är nog trots allt toppformen för den typen av produkt. Det måste till ganska stora förändringar innan det blir något som verkligen är bättre.

En Asus PG279Q står sig alltså fortfarande ganska bra?

Av vviikkttoorr

Switch med Mario Kart och nämnda Just Dance är fina men bäst just nu är Sackboy på PS5!

Av vviikkttoorr

Förstod inte, är de nya?

Av vviikkttoorr

Hej! Böjd pin i USB3-kontakten? Finns kartonger till komponenterna?

Av vviikkttoorr
Skrivet av infigo:

M2_1 i pcie mode är fine, full fart. Med m.2 sata disk så snor den sata port 1
M2_2 i pcie (stödjer bara pcie) men snor sata port 5 och 6.
Så två m.2 i som kör nvme i m.2 platserna är fine, ha bara koll var du sätter potentiella sata diskar. Sitter de i port 2 till 4 så spelar det ingen roll

Sen kan man via en adapter få in 2 pcie 4x diskar till ur den andra x16 porten men då delar de ner grafikkortet till 8x.

Tack så mycket för bra info!

Av vviikkttoorr

Hej! Då jag tycker det här med "Lanes" är lite knepigt lånar jag tråden till en liknande fråga.

Planerar att byta ut mina nuvarande diskar till två st. m.2 NVMe. Kommer jag kunna använda dessa och ett grafikkort på ett Asus Strix Z370-E utan att prestandan på någon av dem påverkas?

Tacksam för svar!

Av vviikkttoorr

Hej! 2000 kr och hämtning för både moderkort, processor och PSU.

Av vviikkttoorr

800 kr för SF750. Hämtar.

Av vviikkttoorr

2200 kr och hämtning