Inlägg

Inlägg som vviikkttoorr har skrivit i forumet
Av vviikkttoorr
Skrivet av jeppe109:

Fast det beror väl lite på vad man gjort med överskottet.

Själv köpte jag ett EVGA 3080 XC3 Ultra från Inet i början av Oktober för 9999:-

Chansade i slutet av december på ett Gigabyte 3080 eagle oc från amazon.se för 7311:-

Sålde då mitt EVGA 3080 XC3 Ultra för 9999:- till en trevlig kille här på sweclockers.

Jag ångrar inget.

Givetvis och mitt inlägg riktade sig nog inte mot dig!

Av vviikkttoorr

Vill gärna tro på solidaritet, även här på Sweclockers där inbitna fantaster hänger. Känns dock lite sorgligt när vissa här skriver att de kommit över långt fler kort än de själva behöver och samtidigt är ganska nöjda med det.

Av vviikkttoorr

Skärm 2 - 1440p eller 4K?

Hej!

Sitter idag på en PG279Q (1440p, IPS, 144Hz, G-sync) och behöver vid vissa situationer ytterligare skärmyta. Skulle ni rekommendera ytterligare en 1440p eller en 4K? Tänker mig att även skärm två skall ha liknande funktioner som min nuvarande, alltså (Nano)IPS, 144Hz och gärna någon form av synkroniseringsmodul.

Tack på förhand!

//Viktor

Av vviikkttoorr

Köpes: En Alienware- eller ROGskärm

Hej!

Tänkte se om marknaden har den skärm jag söker. Är främst ute efter

- AW3821DW
- AW3420DW
- AW2721D
eller
- XG27UQ

Hör av dig om du står i tankarna att sälja!

//Viktor

Läs hela annonsen här

Av vviikkttoorr
Skrivet av twit:

Kom ihåg att som vanligt med den här typen av "undersökningar" visar resultatet inte medlemmarnas grafikkortsinnehav utan grafikkortsinnehavet bland de som besvarar undersökningen. Vill man veta hur det ser ut bland medlemmarna i stort får man fråga slumpmässigt utvalda medlemmar istället

Sant!

Av vviikkttoorr
Skrivet av Alling:

Ser fortfarande inga Titan-kort. Oavsett om du lägger till dem eller ej tycker jag att det behövs minst ett catch all-alternativ också, kanske ”Annat”.

Bra förslag!

Av vviikkttoorr
Skrivet av Alling:

1080 och de fyra senaste Titan-korten borde väl vara med?

EDIT: 1080 tillkom medan jag skrev inlägget, men på fel plats i listan.

Åtgärdat!

Av vviikkttoorr
Skrivet av Bubbashegge650:

970 fick inte vara med?

känner mig kränkt

Sorry!

Av vviikkttoorr

Vilket grafikkort från NVIDIA använder du just nu? Från 1060 och uppåt

Hej!

Är lite nyfiken på att se hur NVIDIA:s grafikkort är fördelade bland forumets medlemmar. Så, vilket grafikkort använder du?

//Viktor

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av vviikkttoorr
Skrivet av Jaegrlicious:

Jag äger lillebrorsan AW3420DW, bara gott att säga om den. Gick från en xb271hu till denna. Foten är stor, men de är den ju på alla UW

Härligt! Såg modellen du hade innan och det är väl, som jag förstått det, Acers motsvarighet till Asus PG279Q, skärmen jag äger nu. Har inte hängt med riktigt de senaste åren, men menar ni att de nya IPS-panelerna är ett stort lyft jämfört med de ”äldre”?

Av vviikkttoorr

Vad säger tråden om Alienwares 38" AW3821DW?

Av vviikkttoorr

Vilken är den hetaste spelskärmen just nu? Någon på väg in?

Av vviikkttoorr

Känns som att många frågor kommer att handla om de otillgängliga komponenterna. Med det sagt, när tror ni att marknaden och tillgången på senaste generationens grafikkort har kommit ikapp?

Av vviikkttoorr

Var i Halland finns de?

Av vviikkttoorr

Hej, Märke och modell på skärmarna?

Av vviikkttoorr

Köp nu 4200 kr?

Av vviikkttoorr
Skrivet av AzeeM:

Jag har haft en AW3821DW i ca 1 månad nu och jag är galet nöjd måste jag säga. Jag satt som du och sneglade på ungefär samma skärmar fast 38GN950 då istället för GL950n.
Anledningen till att jag valde Alienware skärmen var bl.a att jag fick en otrolig bra deal som gjorde att den blev grymt prisvärd. Men jag researchade också mycket och kom fram till att det svårt att motivera LG skärmen som kostade 5k mer när Alienware skärmen hade fått så bra recensioner.

0 Döda Pixlar, Ingen BLB som jag märker av, Grymma färger Out of the box. Behövde inte göra mkt inställningar mer än att sänka Brightness till typ 30% för att inte bli bländad haha. 3840x1600 Känns alldeles perfekt för mig då jag kollade en 34" UW innan men gillade inte att den bara var "vidare" än mig 27" som jag hade innan inget annat,
160hz hade varit nice men 144hz är aboslut good enough för min del (körde med en Acer Predator 27" 144hz innan).

HDR är ingenting jag faktiskt testat än så kan inte kommentera om det är "good enough" eller ej,
Kör också ett RTX 3080 vilket jag känner nu var en väldigt bra köp tillsammans med skärmen då när jag körde min 27" skärm 1440p så kändes grafikkortet overkill.

Så personligen är jag grymt nöjd över skärmen. Blir glad varje gång jag sätter på den. 38" känns stort precis i början sedan vänjer man sig. Denna"uppslukande" känslan folk påpekar på när de spelar på större skärmar är ingenting jag ens märker, kanske bara är mig det är fel på dock.

Självklart finns det som på alla produkter vissa mindre positiva saker, en av de sakerna är att deras Programvara (Alienware Command Center), Av någon anledning äter upp 7% CPU (i9 10850k), Finns flera trådar om detta på nätet. Lättaste sättet att lösa det är att starta programmet och gå in i "FX" menyn så försvinner det. Men ibland tänker man inte så långt när man startar datorn.

Är det något ni undrar över fråga bara på

Tack för dina rader om din upplevelse! Är själv intresserad och kommer kanske med en fråga framöver.

Av vviikkttoorr

Har aldrig använt mig av ”förbehåller nog rätten...” och har klarat mig genom ett flertal affärer med gott resultat. Givetvis har flertalet köpare budat vad de tycker mina varor varit värda men i slutändan är det jag som säljare som avgjort oavsett om texten varit synlig eller ej. Inte direkt så att jag en vacker dag stått med en ”försvunnen” vara utan att ha förstått varför... Tycker också att diskussion om pris hör till - jag vill ha ut maximalt samtidigt som köparen vill ge minimalt.

Av vviikkttoorr

Ok, så ni som skriver ut "Förbehåller mig rätten...", slipper ni då per automatik allt gnäll?

Av vviikkttoorr
Skrivet av Trigger:

Ska vi ta den där med ”intressekoll” också

JAAA! Startar du en tråd? 😁