Inlägg

Inlägg som vviikkttoorr har skrivit i forumet
Av vviikkttoorr

Finns kvitto/kartong?

Av vviikkttoorr

Annonsen är avslutad

Av vviikkttoorr

KÖPES: Alienware eller LG - 27”/34”/38”

Hej!

Söker ny skärm och är främst intresserad av följande modeller:

AW2721D
AW3821DW
34GP950G

Finns någon av ovanstående i Göteborgsområdet tro?

//Viktor

Läs hela annonsen här

Av vviikkttoorr
Skrivet av dlq84:

Tycker det är konstigt att rekommendera ny GPU nu när priserna fortfarande är för höga och att nästa gen kommer i slutet på året.

Vilket pris hade du satt på ett 3080?

Av vviikkttoorr
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Ditt 2070 Super, rengjort och fotat med bra annonsbilder samt packat i originalkartong, kan säkert ge 4,5-5 begagnat just nu. Det skulle ju då kosta dig typ 7 500 spänn att uppgradera till möjligheten att spela i 4K, om du ska skaffa ett nytt kort. Det är vad jag betalade för ett andrahands, icke-använt 3070, så jag skulle på allvar väga behovet noga just nu.

Jag minns när 3000-serien var på väg. Det ramlade ut 2080Ti-kort för fem tusen spänn den sista veckan innan release. Situationen kanske blir lite annorlunda nu, men du kan nog räkna med ett rejält prisdropp, i alla fall på andrahandsmarknaden, strax innan ändå. Jag hade försökt ha is i magen till dess - om begagnat är aktuellt, det vill säga. Vid det laget (när det nu blir) vet du prestandan på 4000-serien, och kan göra en vettigare avvägning.

EDIT: För övrigt, har man inte för vana att använda DLSS - prova det först. Det är verkligen kanonbra, tycker jag, om man vill jaga bildrutor i grafiktunga spel.

Lite så jag tänker. Å andra sidan borde sofforna vara någorlunda linjära och att mellanskillnaden kanske är densamma även om jag väntar. Man borde slagit till på ett 2080 ti men jag trodde väl som alla andra att den nya serien skulle vara tillgänglig och till ett ganska trevligt pris.

Av vviikkttoorr
Skrivet av pv2b:

Ett 2070 är inte ett dåligt grafikkort på något sätt. Du kanske inte behöver köra på Ultra-inställningar, utan kan dra ner till Medium utan att det ser särskilt mycket sämre ut i de flesta spel, och få en betydligt bättre framerate. Ultra-inställningar är "maximal eyecandy, kosta vad det vill", och kan i många fall vara omöligt att se någon större skillnad på i kvalitet på jämfört med High eller Medium. (Självklart så är alla spel olika... det här är rent generellt.) Du kanske dessutom kanske inte heller behöver 120+ FPS i alla mer långsamma "open world"-spel.

Jag hade börjat med att stoppa in skärmen och köra med din befintliga setup utan att uppgradera något alls. Finns nog roligare saker att lägga 12500 kr på ärligt talat.

Det är just ögongodis jag jagar. Kanske inte på bekostnad av för låg bilduppdatering…. 60 fps är någonstans en gräns.

Av vviikkttoorr
Skrivet av KAN1N:

Det va ju enkelt
Börja där. Vilka spel kommer ju vara helt avgörande.

Spelar mest de stora/största titlarna. Därav kraven.

Av vviikkttoorr

Vad säger forumet om LG:s 34GP950G då? Alienwares nya ser ju trevlig ut men med tanke på prislapp, att jag även jobbar på skärmen samt har barn som nyttjar skärmen så känns det som ett bra köp.

Av vviikkttoorr
Skrivet av KAN1N:

Beror ju lite på hur gärna du vill ha bättre prestanda nu eller om du orkar vänta.
Kan tänka mig att 12000kr på ett 3080 idag är rätt bra budget på ett 4000 serien när det kommer med mycket högre prestanda.

Det går ju alltid att vänta men samtidigt kliar det i fingrarna och att spela är ju kul! Inet har ju 3080 Strix inne nu för 12500 kr.

Av vviikkttoorr
Skrivet av Scarabeo:

Japp, och köpt ny GPU när de släpps senare under året. Bäst prestanda per krona är ju 12400F nu som tenderar att prestera lika bra som dyrare processorer i din upplösning om det inte handlar om specifika spel som är extra CPU-tunga.

Frågan är ju bara när nästa generations grafikkort kan levereras! Å andra sidan kommer det kanske finnas en del 3080 på andrahandsmarknaden.

Av vviikkttoorr

Tack för bra svar och hjälp @KAN1N!

Av vviikkttoorr
Skrivet av Scarabeo:

8700K borde inte flaska så mycket i den upplösningen så i det här fallet säger jag 3080. Med tanke på hur bra prylar du redan har dock hade jag väntat till nästa generations grafikkort.

Och kört på befintlig setup i 3440x1440?

Av vviikkttoorr

En sak i taget - Ny CPU eller GPU?

Hej!

Har planen att köpa en UW i formatet 34" 3440x1440 och sitter idag på 8700k och ett 2070 Super. Vad bör jag prioritera, en 12600k och nytt moderkort eller ett Geforce 3080?

Tack på förhand!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av vviikkttoorr

Jaja, nu vet vi när ni får och inte får era exemplar.

Någon som istället kan berätta hur skärmen faktiskt upplevs?

Av vviikkttoorr
Skrivet av ryggbiff:

Och där kom bekräftelsen... Leverans 12/4
https://imgur.com/a/DahTW8u

Grattis! För mig står det leverans "senast 20 maj".

Av vviikkttoorr

Slutsåld nu såg jag. Hur länge kan man behöva vänta på den här?

Av vviikkttoorr
Skrivet av ronz:

3080 och 10700K

Vilka spel liras och upplever du 3080 som tillräckligt?

Av vviikkttoorr
Skrivet av ronz:

Även om AW3423DW lockar med sjukt bra specs och OLED så känns ändå AW3821DW som ett säkrare köp då det funnits på marknaden ett tag. AW3423DW har som du säger lite problem med text och det är helt ny teknik.
AW3821DW är ändå en top of the line skärm med riktigt bra specs och nano-ips.
38" är också helt perfekt storlek, stort men inte för stort så att det blir jobbigt.

Så, även om jag försöker försvara mitt egna köp litegrann så hade jag nog ändå valt AW3821DW idag över nya AW3423DW.

Vilken övrig hårdvara använder du tillsammans med skärmen?

Av vviikkttoorr
Skrivet av Selo:

tyvärr så verkar den kosta uppmot 20k här i Sverige

Var kommer den uppgiften från?

Av vviikkttoorr
Skrivet av fireflynched:

Tittar själv på att uppgradera till en 38" och X38s känns intressant och har därför djupdykt.
Finns egentligen bara 4 skärmar i det måttet då jag ska ha den till både gaming och arbete.

*Predator X38S
Nyare skärm som ersätter X38P. Denna har fler portar, bla. USB-C som P-modellen saknar. Dessutom har denna ner till 0,3MS i svarstid genom Nvidia Reflex. S-modellen har dessutom HDR600 mot HDR400 som P-modellen har.

* LG 38GN950
Svart baksida med inbyggd RGB-light, stativet är plastigare uppbyggnad av än WN95C samt att kablarna "hängs på krok längst med stativ" så ingen 100%-ig dold montering. Panelen är i övrigt den samma som i WNC95C. Saknar USB-C

* LG 38WN95,
Vit baksida, saknar inbyggd RGB-light, lite mer robust stativ samt har även USB-C port

* Alienware (Dell)
* LG-dispaly men dennna har bättre betraktningsvinkel från sidorna än GN950 och WN95. Dock har den något sämre färgåtergivning och är lujussvagare (enbart 300cd/m2) så är osäker på hur denna klarar sig i dagsljus.
Stabilt fäste och uppbyggnad, gott om portar och dold kabelhantering. Uppfattar det som att denna har något mattare display än de båda LGs. Denna kom ut redan 2017 så den har redan några år på nacken. Den stora fördelen med Dell är deras 3åriga utbytesservice vilket isf borgar för att man vågar köpa den...

MEN För egen del velar jag och har ingen aning alls.
Både GN950 och X38s har haft problem med att någon enstaka pixel dör. För en skärm som kostar över 15k anser jag att man kan förväntas sig mer.
Att köpa AW3821DW som är en gammal skärm och med dålig ljusstyrka känns inte aktuellt - även om jag gillar designen

Har X38S verkligen USB-C? Tyckte jag såg det i en tidig spec. men nu ser den ut att ha "försvunnit".