Inlägg

Inlägg som sYph har skrivit i forumet
Av sYph

Jag kör, och har kört i många år, med burken ståendes i ett förråd i anslutning till rummet jag har datorn i, tidigare i lägenhet och numera i hus.

Jag kör 2st DVI Dual Link, 1st HDMI, 1st USB 2.0 samt 1st USB 3.0.

Tidigare körde jag även analogt ljud på 2st förlängningssladdar, men då fick jag överhörning, dvs i tex Teamspeak så snabbade kabeln för mikrofon upp signaler från kabeln för ljud, antagligen för att kablarna var på 10 meter och låg jämte varandra hela sträckan.

Men det är också det enda jag haft problem med, jag kör DVI Dual Link kablar för att få ut 120Hz, inga problem alls där, och inte heller har jag några som helst problem med USB, varken 2.0 eller 3.0. Och angående längder på USB-kablar så är mina förlängningar "aktiva" alltså dom innehåller elektronik för att hålla signalkvalitén uppe. Detta brukar stå i beskrivningarna när man handlar sådana kablar.

Så jag kan varmt rekommendera att flytta ut maskinen, så mycket skönare att slippa höra surret.
Fast nu när jag tänker efter finns det EN nackdel, jag kan inte direkt höra om någon mekanisk komponent börjar låta illa som inför ett ras, men det är en tradeoff iallafall JAG kan acceptera.

EDIT: Kom på ett problem jag haft nu, men det hade inte med kablarna att göra, det var en skärm som inte gillade att sitta på slutet av en 10 meters DVI förlängning, det var en Samsungskärm vill jag minnas, denna byttes mot en Asus och det fungerade bra.

Av sYph

Det spelar faktiskt roll hur man kopplar oavsett om det är lika i samma ände eller inte, håller man sig inte till standarden kan man få problem.
Vore jag trådskaparen skulle jag klippa en patchkabel och använda den för att mäta mig fram till vart kablarna hör hemma.

Av sYph

Har du provat med laptopen inkopplad på samma switch som den stationära?

Av sYph

Bridgemode ska vara korrekt.
Har du ställt tillbaka nätverksinställningarna i din dator till auto?
Har du hårdställd adress fortfarande så är det nog därför.

Av sYph

Och någonting man verkligen bör undvika i dessa sammanhang är långa coaxkablar till antenner, hellre långa nätverkskablar till acesspunkter/bryggor.

Av sYph

I mitt tycke så ser det ut som om dom skalat kablarna och på plintens högra sida bara kontakterat de gröna ledarna från nätverkskablarna.
Alltså, det är antagligen tänkt att användas för att skicka ut telefoni, men dom ser ju ut att ha varit generösa och lämnat tillräckigt med kabel så man skulle kunna göra om det.
Man kan nog kanske sätta patchpanel över hålet, sen bör man öppna uttagen som finns runt om i lägenheten och kolla om dom bara anslutit ett par eller alla par.

Av sYph

Yawcam är ganska soft tycker jag: http://www.yawcam.com/

Av sYph
Skrivet av jokke:

Vad är det som gör att de är långt ifrån? Kollade lite på deras hemsida och en del recensioner, det ser väldigt simpelt ut i varje fall. Vilket märke hade du rekommenderat?

Hittade ingen AP 2.4-5GHz med PoE på deras sida.

Under "Intergrated Solutions -> Wireless Systems", köp en "BaseBox 2" (2,4GHz).
Vill du ha 5GHz också, så köp ett 5GHz-kort + några antenner på Ebay och stoppa in i den där, bra prylar för bra pris.

Av sYph

Mikrotik gör väl ganska fina prylar också: http://routerboard.com/

Av sYph

Har du en multimeter kan du kanske mäta dig till vilka två kablar det är, nu har jag inga siffror framför mig men ungefär 48Volt DC kan det nog vara vid obelastad linje.

Av sYph

Använd en switch istället.

Av sYph
Av sYph

En fuling man kan köra med om man inte vill byta ut kablage och/eller switch är ju att fimpa de 2 par som används vid 1gbit, blå/blåvit samt brun/brunvit.

Av sYph

Det där problemet har jag också på alla mina maskiner. Min personliga gissning är att det tar så lång tid att komma upp i full hastighet på NER-testet att UPP-testet inte hinner klart.
Detta baserat på att alla mina trådlösa enheter inte kommer upp i 250 (som är min hastighet) men kommer upp i 100 upp, samt att när jag testar mot en annan server, tex Luleå (eller vilken stad det nu är) så går det bra.

Av sYph

I din router idag pekar inkommande port 3389 på "intern adress dator 1" samt port 3389.
Du lägger till en statisk adress på dator 2, sen säger du åt routern att peka inkommande port (säg 6666) till "intern adress dator 2" samt port 3389.

När jag kör RDP hem så har jag samma adress men två olika portar beroende på vilken maskin jag vill styra.
Adresserna är i stil med: adress.nu:6666 samt adress.nu:6667, när du ansluter till en maskin via RDP så kan du ange port vid anslutning igenom att skriva så där, sen behöver du inte ändra portnummer internt, utan det sköter du i konfigureringen av routern. så port 6666 översätts till tex: 192.168.0.2:3389 och port 6667 översätts till tex: 192.168.0.3:3389.

En sak man bör tänka på är att använda flaggan -console också, så man inte startar flera instanser, jag startar RDP klienten igenom att skriva "mstsc -console", detta kan man såklart ordna med flaggan inskriven i genvägen om man kör med en sån.

EDIT1: Nu vet jag inte exakt hur interfacet ser ut på din Apple-router, men vad jag kan förstå så benämns portar i portforwardingen som "Public" och "Private".
Så du ska ställa in exempelvis så här när du kör inställningarna (ipnummer får du se till så de stämmer och portar bestämmer du själv av de lediga som finns):

-:För dator 1:-
Public Port: 6666
Private Adress: 192.168.0.2
Private Port: 3389

-:För dator 2:-
Public Port: 6667
Private Adress: 192.168.0.3
Private Port: 3389

EDIT2: Man kan ju såklart ändra portarna redan på burkarna, men jag anser att det är bekvämare att styra det via portforwards, så det är samma portnummer när man sitter och grejjar lokalt.

Av sYph

Utdelad USB-port på en WR703n, i detta fall används den för att få en 3D-skrivare trådlös, men det spelar ju ingen roll vad du stoppar i porten.
Jag ska inte svära på det, men det bör fungera på MR3020 också.

http://www.madox.net/blog/2013/01/04/tl-wr703n-example-projec...

Av sYph

In med en switch före och kör så det ryker.

Av sYph

Vad jag kan se på bilden så ser det ut som en ledare som kommer upp ur moderkortet och går rätt in i kontakten efter en 90 graders böj, det lär vara ledaren till mittstiftet. Denna variant har jag sett på minst en ASUS-laptop tidigare, då hade förmodligen hela kontakthuset rekats fram och tillbaka så ledaren gått av, var ganska svårt att se och ganska enkelt att åtgärda, dock så hade kontakthuset gått sönder på fler ställen så det spelade ingen roll.

Dom gånger jag åtgärdat sånt där så har jag gjort det enkelt för mig och bytt till andra kontaktdon, 2 gånger jag har använt ATX12V-kontakter och det har inte varit snyggt men har fungerat mycket bra.

Av sYph

Vad är det för avstånd vi pratar om?
Jag sitter 10 meter ifrån min maskin, 2x DVI, HDMI och USB kör jag över.

Av sYph

En fråga, hur ser menyn ut som kommer fram när man klickar på wifi ikonen vid klockan, nån som kan bjuda på en dump?