Inlägg

Inlägg som sYph har skrivit i forumet
Av sYph

Jag skulle tro att det är andra funktioner som får stryka på foten när man kör micro builds. Typ pakethanterare osv.
Microbuilden av DD jag körde hade stöd för alla typer av nätverkslägen iallafall, Accesspunkt, Router, Bridge, Client Bridge, Repeater, osv osv.

Grattis till BBB anslutningen, hoppas det kommer fungera lika felfritt för dig som det gjort för mig alla dessa år.
Njäe nån vidare synkronisering vet jag inte av.

EDIT: Om det går att Jtagga tillbaka den från det döda så skulle jag iallafall provat, den kommer ju ändå inte räcka för att tillhandahålla några imponerande hastigheter sen på en 100 lina. Och du kanske lär dig något på kuppen.

Själv flashade jag sönder min WAP54G på den tiden det begav sig, men det löste sig igenom att kortsluta 2 pinnar på processorn så gick den in i emergency-flash-mode, (eller vad dom nu kallar det).

Av sYph

Då är det något fel på kabeln någonstans, 100 meter är gränsen och du är inte ens halvvägs.

EDIT: Det kan ju även vara fel på switchen, eller kabeln mellan router och switch.

Av sYph

DD-WRT eller OpenWRT kan göra det du eftersöker. I DD namnges det: "Client Mode" om jag inte missminner mig.
Har själv kört det på min WAP54G, som för övrigt körde en microbuild av DD då flash eller ram var så pass litet.
Det finns micro-builds av både DD och Open men då man skriver över bootloadern på dessa maskiner så finns det inget sätt att gå tillbaka på, högre risk att bricka routern och man är i princip lämnad åt sitt öde om man bestämmer sig för att försöka.

Kanske är läge att titta på ett alternativ till Linksys-maskinen?

Av sYph

8Mbit ska ju duga, kanske dags att titta på QoS?

Av sYph

XBMC klarar av att strömma via FTP och då även att spola i filmen/låten.
Plex kan ju vara en ide också, då får man transcoding-möjligheter som minskar badbredden, det finns plex-plugin till xbmc så man kan väll köra det på i princip vilken maskin som helst.

Med Plex slipper man strömma via FTP, om man känner sig lite emot det.

Av sYph

Saxat via google:

" XBMC side. You will now create a .strm file to point to the machine that we just configured and ran VLC – in my case this is http://vostro:8080/stream, where vostro is the name of the PC and the port and the stream part configured earlier. Transfer the .strm file to your Xbox and play it."

Öppna notepad, skriv: "http://namnpåvlcmaskin:xxxx/dinfolder", MED cituationstecken, ändra .txt till .strm sen ska det bara vara att exekvera.

Av sYph

Och ska man dela en kabel mellan två maskiner så går splittern tillverkad av Deltaco på Webhallen som länkades bort direkt, då den splittar alla 8 ledarna parallellt, den är till för telefoni inte nätverk.

EDIT: Den splittar ju ingenting, den förgrenar.

Av sYph
Skrivet av kotten33:

Jag hittade faktiskt tuxbox precis också, man skulle lägga till en videolocation, inte helt självklart. Detta funkar nu och får duga
tillsvidare. Dock så har jag ett annat önskemål, jag kommer vilja nå detta på distans och då via internet.

jag har gjort translate på DB porten så detta fungerar, men nu skulle jag nog behöva transcoda strömmen lokalt hemma
först innan den skickas vidare för via 3G tex. så kommer den aldrig orka med att streama detta så strömmen ut från DB är "fet"
Undrar hur man gör detta.

Man kan använda VLC på en maskin för att trancode'a en ström: http://blog.stfu.se/?p=92

Av sYph

Jag har inte installerat tuxbox i efterhand, det har funnits med i alla releaser jag kört, inklusive XBMC 12.1 som jag har på den här maskinen för skojs skull. När man ska lägga till network location så heter den "tuxbox client" i protokoll-listan.
Detta är dock inget perfekt sätt att se på tv, om jag inte missminner mig så saknade iallafall jag både epg och subs.

Jag kan rekommendera dig att köpa någon form av tv-kort i framtiden.

Av sYph

Det enda man ska behöva göra är väll att lägga till en network source med protokollet: "tuxbox", alltså sökväg: "tuxbox://ipnummertilldreamboxen".

Så körde jag innan jag gick över till ett USB-tv-kort.

Av sYph

CoD4 var det sista som var värt sitt pris vid inköp, det enda som ens intresserat mig efter det var BO, men det var med en bitter smak av matchmakingaktigt spelande och bieffekter av taskigt optimerad motor likt en cancersjuk med diarre och cellgiftsaptit. Tacka vet jag CoD 1 med United Offensive och CoD 2.

Största besvikelsen var när det vart klart att MW2 skulle ha matchmaking, då tvärdog communityn. Och folk som säger att MW2 och MW3 är gammalt kan ju inte ha hår på kulorna än. Det moderna temat i MW är väll lite sådär, då gillar jag Cold War eran i BO mer.

Av sYph

TeamSpeak finns bara för x86 så svaret är nej.

Av sYph
Skrivet av Nauie:

Fint som snus.
Men du får ta och styra upp kabelhärvorna.

Hehe, gammnauie.
Du jag kan fan inte göra något åt allt kabelage, jag ändrar om så ofta så jag skulle bli världens största konsument av zip-ties.

Av sYph
Skrivet av car2ns:

Kommer köra racklösning hemma och sen leda varmluften ut i villan så man hjälper till med uppvärmningen. Har nyligen flyttat till villa (en vecka sen) så har inte hunnit fixa med det ännu.

Ingen dum ide.

Av sYph
Skrivet av car2ns:

Fördelen med virtualisering är ju att elräkningen blir lite mindre, dessutom får du ju mer ordnat. Men jag förstår dig i att ha en maskin per "uppgift"

Gillar din lösning dock skulle jag kört med ett rackskåp för det blir mer organiserat och man får bättre ordning på luften.

Jo visst är det så, men det går ingen nöd på mig. Faktum är att jag hade ett halvskåp tidigare. Men då jag bara hade en racklåda och bara två burkar på den tiden så gav jag det till bättre behövande. Men vafan än är livet inte över, kul med rack på hemmet om inte annat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sYph
Skrivet av V1LL33:

Grymt snyggt galleri! 5/5
Men undrar bara om du själv tycker att det är stökigt / oreda inne i ditt förråd? Jag tycker det såg väldigt städat och organiserat ut själv, men skulle vara intressant med hur du ser det!

Tack tack!

Jaadu, jag tycker väll att det ser OK ut, vissa saker tycker jag kunde vara bättre, ställ/krokar till alla grövre verktyg jag har där inne vore inte fel, lite mindre udda lådor kunde kanske också vara en ide. Eventuellt lite förfinad kabeldragning, men det är lite halvjobbigt då man måste ha maskinerna åt samma håll för enkelt åtkomst till insidan. Rack eller virtualisering kanske, men jag gillar burkantalet.

Av sYph
Skrivet av Tim19:

Hur långa är DVI-kablarna? Blir de bra bild? Gillar skarpt tanken på att ha ett helt tyst kontor!

Jag har för mig att jag köpte 10-meters. Bilden blir som på vilken annan kabellängd som helst, utmärkt. Jag hade dock problem med 2 BenQ skärmar som fick ett grön/rosa skimmer när jag körde med dessa kablar. Testade med ytterligare en lång kabel men jag fick samma fel. Då köpte jag en 27" Asus och höll tummarna för att den skulle fungera. Vilket den gjorde.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sYph
Skrivet av Swedishg33k95:

Nice, blev genast glad över flera bilder. Plus poäng!
Var det jag som var blind från början, eller la du till bredband hastigheten nu?

Hastigheten har funnits på diagrammet hela tiden. Men jag kan själv tycka att det är lite svårt att se ibland.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sYph
Skrivet av Swedishg33k95:

Ser mycket trevligt ut, vad har du för bredband? Både samba och teamspeaker server
Blir slöa transfers utanför annars :/
Mera bilder på själva "server" rummet.
Annars blir det en fin 4/5

Det står skrivet på "molnet" i nätkartan. 250/100, inga problem med transfers där inte.

Fler bilder på förrådet ordnar jag direkt!

Av sYph

Hemma hos sYph.

Hello peeps!

Jag tänkte att jag skulle slänga upp lite bilder på hur jag har det.
Efter att ha sålt min lägenhet och flyttat ilag med sambon i en etage-3a, en och en halv port bort så fick vi mycket mer plats än i den gamla ettan.
Vi har två förråd så jag tingade direkt det på övervåningen då det är närmast mitt kontor.

Då hallen mellan inte är mer än 1,5-1,8m bred så beslutade jag mig redan innan köp att jag skulle ha arbetsmaskinen tillsammans med servrarna. Och så vart det! Underbara tystnad!

Nog babbel, håll till godo!

Hemma hos sYph.