Inlägg

Inlägg som sYph har skrivit i forumet
Av sYph

Repeaters: Dubbel latens, Halv hastighet.
Dra kabel.

Av sYph

Det är jag som är polaren med det dyra kortet, Creative kortet jag köpte är detta: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=759855 (som nu ligger i malpåse).
Kortet fungerade alldeles utmärkt tills jag åkte på ett lan, efter det började det jävlas.

Problemet var att det kom ett fruktansvärt brus från MIC-ingången, oavsett VAD som kopplades in där, räckte med en vanlig adapterplugg så började det brusa, jag testade kortet i alla USB-uttag på min maskin. Inklusive USB3 uttagen, samma fel, det slutade med att jag köpte ett sånt där kina-kort på ebay, kört med det i en vecka nu, inga som helst problem vid i och urkoppling, samt precis samma ljud. Det var en skavank med att plastfrontens flärpar som skruvas fast från sidorna hade gått av, så fipplar man med plasten så kan den lossna, men det kan jag helt klart leva med för runt 80kr.

Nu är jag ju ingen audiofil, men för mina behov, ett superköp. (än så länge )

Av sYph

Jaadu, barra öppna plånboken då!
Saknas bara en kopia av q3-dm6 så är man happy fish.

Av sYph

Kopplingsschemat till höger kommer inte fungera då du förändrat förutsättningarna markant.
För det första så har du flyttat alla motstånd till höger sida, så spänningen som anländer till GPIO pinnen utan att du trycker ner knappen är annorlunda, samt att när du trycker ner knappen så blir GPIO pinnen helt jordad på vänster sida istället för att jordas igenom ett 1K motstånd.
Sen måste du även tänka på att när du trycker på knapparna förändras ju även förutsättningarna för andra pinnar då dom är kopplade i samma krets, 10K motstånden sköter vad jag kan förstå separeringen av dessa pinnar. Tex så när du trycker ner en knapp på pinne 1, så ser 2st 10K motstånd till att statusen på pinne 2 inte förändras, alltså 20K ohm totalt, i din högra reviderade koppling så är det bara 2st 1K motstånd, alltså 2K, det är en tiondel av vad orginalvärdet är. Jag är rädd att du helt enkelt får gå efter orginalschemat, om ingen som är mer insatt kan föreslå en annan lösning.

Av sYph

Det tog nog ett tag innan du fick rätt IP-nummer, många gånger får man väl en annan IP-serie än "normalt" när man besöker en captive portal.

Av sYph

Här finns en uppsjö, hittar man inte något man gillar kan man sikta in sig på en router som har stöd för att stå som AP.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=473&o=produkt_pris_inkm...

Av sYph

http://typhoon.nu/img/srv/pfsense.jpg

Intel 1037U 1.8GHz
Gigabyte GA-C1037UN-EU
4GB RAM
32GB SSD
pfSense 2.1.3

Körde med en Via C7 ganska länge, sen vart det en skumpig resa med i3, Pentium Dual och sist en Athlon64 som drog mer ström än mikrovågsugnen.
Nu kan jag lyfta maskinen med en hand medans jag torkar av hyllan och den har inga problem att routa min 250/100 lina. Detta markerade även min övergång från IPCop till pfSense då hårdvaran inte lirade med IPCop, men än är jag nöjd och glad.

Av sYph

Jag har inga Router-tips, men jag ska rätta ditt fel, att det står 10/100 betyder att porten klarar av att synka i 10Mbit/s och 100Mbit/s.
Och det är i båda riktningarna, så 10 ner och 10 upp, eller 100 ner och 100 upp.
Rent principiellt så ska det gå att köra 100 ner och 100 upp samtidigt, men det beror på hårdvaran i maskinen i fråga.

Av sYph

Alltså, varför strömmar du över FTP när du sitter lokalt? Kör med SAMBA/SMB/CIFS istället, så har jag kört sen xbox1-tiden och det har aldrig strulat, för namnet på servern ändras aldrig av sig själv.

Av sYph

Jag har i många år kört IPCop, enkelt, snabbt och stabil dist, Linux-baserad.
Nu kör jag (pga avsaknader av drivrutier i IPCop till min nuvarande hårdvara) pfSense, detta fungerar också mycket bra.
Stabilt, bra respons på webgui't, och många funktioner, jag vill minnas att det har stöd för att köra accesspunkt också, men jag tror det var lite kräset på nätverkskort, men det får du gräva lite djupare i än vad jag gjort, BSD-baserat.

Sen har du ju ett helt gäng till också, m0n0wall, Smoothwall, osv, men det är väll lite smak och tycke vad man tar, för mig känns det som om att de flesta hemmapulare kör pfSense. Och jag själv kommer fortsätta med det då det fungerar bra.

Av sYph

Om du inte kör med en separat apparat för telefonin så borde det fungera alldeles utmärkt.

Av sYph
Av sYph

Nej, batterieliminatorn klarar av att ge ut MAX 1,25. Medans din förra batterieliminator klarade av MAX 0,75.
En batterieliminator ger inte ut ström, utan den ger ut en spänning, vilken ström som flödar i kretsen bestäms av förbrukaren beroende på spänningen denne får.

Av sYph

Jag har kört Gene6 FTP Server sedan urminnes tider, inte gratis, men bra!

Av sYph
Skrivet av voorhees:

Ja jag tittade på en dir-825. Men problemet är att dom verkar inte gå att få tag på längre. I alla fall inte på nått lätt sätt :/

Oj! Förlåt mig, jag trodde den fortfarande såldes.

En polare och granne till mig kör en Asus maskin hemma med hiskelig bra täckning.
Har för mig att han sagt att den maskinen har AP som valbart läge i inställningarna, samt att han tycker dessa fungerar väldigt bra.

Av sYph

Jag kör med en dir-825 som AP hemma, med WAN porten lagd i samma vlan som resten av portarna.

Av sYph

Antenner.

Av sYph
Skrivet av CGD:

Jag märker att min fråga misstolkats lite. Jag har redan köpt 100 m Cat 6 kabel. och jag har prövat att få in sex kablar i kabelkanalen jag också köpt från K & C. Så det jag egentligen undrade över om det kan bli någon störning mellan de olika kablarna om de ligger rätt så tätt ihop.
Jag har också tänkt dra två kablar till varje rum och kök samt fyra till mitt vardagsrum. Men jag har ju också tänkt på att bara dra en kabel till vardagsrummet och sätta en switch där också. Några problem med kapaciteten kan det ju inte bli för normalt är ju bara en sak igång i taget. TV, Bluray, Receiver, Mediaspelare. Med en Netgear GS108 switch finns det ju utrymme för eventuellt fler saker. Jag kommer även att ha en Netgear GS108 tillsammans med en patchpanel i hallen där internetuttaget finns och där BBB:s router finns.
BBB:s router! Jag tycker den är dålig. När jag mäter farten får jag runt 117 Mbit/s ner och 110 Mbit/s upp och det kan jag ju inte klaga på. Men när jag använder Internet för att komma åt olika sidor går det inte lika bra. Filmer liknande de som finns på Aftonbladet startar snabbt men går sedan bara i runt 20 sekunder sedan är det stopp. Så jag måste börja om. Många sidor laddas snabbt utom den sista lilla biten. Så även då måste jag stänga sidan och ladda in den på nytt. De här märkliga felen började när jag fick BBB:s router och den måste jag ju ha för att telefonen skall fungera.

Du kan väl ganska enkelt surfa in på denna router och ställa den i "bridge mode", och sen hänga på en egen router efter.

Av sYph

HUR är det kopplat i lägenheten?

Av sYph
Skrivet av anon214822:

Har samma problem själv inför sommaren. Brorsan bor 200 meter bort (över vatten) och den rackarn får nu fiber indraget medan jag sitter med dålig 3G-täckning, funderar på att be och få låna tillgång till hans fiber.

Tänkte använda riktantenn kopplad till antennuttaget på ett moderkort på en stationär dator, riktad mot hans router. Sedan delas den uppkopplingen ut till andra datorer via ett separat trådat/trådlöst nätverk.

Riktantenner för WiFi finns det gott om, tänkte använda denna (uppsatt inomhus på ett fönster, slipper rigga med en antenn utomhus):

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/natverk/...

Slipper alltså dra kabel mellan byggnaderna.

Jag tycker som mrqaffe att du ska köpa en riktig wifi-länk, köp gärna två och sätt en på vardera ställe, annars får hela ditt nät dela trådlöst nät med din brors trådlösa prylar. Visst det blir dubbel kostnad, men å andra sidan slipper du garanterat en massa strul.

Skrivet av jsg:

Ja det känns som att det får bli lösningen. Jag har redan ett nedgrävt rör. När vi flyttade till huset så hade jag beställt marksänd tv via Boxer. Sen när vi kom hit så fanns det ingen antenn. Den förra ägaren hade monterat ner den. Så jag satte upp en markantenn på annexets kallvind och drog en antennkabel som jag grävde ner i ett plaströr från något byggvaruhus. Får gräva upp det och stoppa in en oskärmad (det ska det alltså vara va?) nätverkskabel typ den här:
http://www.clasohlson.com/se/N%C3%A4tverkskabel%20CAT-5e%20Ex...

Eller är det risk för störningar om den delar rör med en antennkabel?

Du kan dra den där ja, fast om du ska gräva upp röret så tycker jag du ska lägga in riktigt installationskabel åtminstone, med riktiga uttag fastsatt på vägg, så slipper du i framtiden byta kabel om den blir glapp.
Angående störningar från antennkabel så är jag inte så insatt, hur lång är sträckan?