Inlägg

Inlägg som sYph har skrivit i forumet
Av sYph

Jag kommer inte ens så långt, får NAT type Strict, får inte till det hur jag än gör.
Köpte för att spela med polarna, väl investerade 419kr.....

Av sYph

Bjuder 800 för båda CPUerna, om dom finns kvar.

Av sYph

Jag minns när han äntligen pallrat sig iväg till sjukhuset och sen fick svar på vad det var. Det var några jobbiga inlägg att läsa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sYph
Skrivet av Gurk:

Är det enl. det som står här https://www.primagames.com/games/tom-clancys-ghost-recon-wild... som åtgärd så är det motsvarande i tråden ovan föreslagna lösningar med att öppna portar och hålla ordning på brandväggen/routern. Allt faller om man sitter bakom LSN, se första inlägg efter TS.

Jag sitter inte bakom LSN/CGN, Jag har även spenderat åtskilliga timmar med portöppningar med alla möjliga port-spann.
Jag ramlade under mina efterforskningar in på en tråd skapad av en snubbe som arbetade som nätverksingenjör, han spelade Wildlands och hade precis som jag en pfSense-maskin som router/brandvägg.
Han hade även han spenderat timmar med portar, dels de som Ubisoft påstår ska öppnas, men även andra portar, han hade också sniffat sin trafik och kommit fram till att portrequest's skedde på portar som INTE var listade hos Ubisoft, samt att portnummer skiftade lite då och då.

Nu är jag inte nätverkskunnig på hans nivå, men vad jag kunde förstå så berodde problemen på att Ubisofts sätt att implemera p2p anslutningar fungerade för de flesta, men i vissa fall där slutanvändare föll in under vissa kriterier gick det inte alls.
Han spaltade upp en hel kvälls läsning om hur han löste det via konfigurering i pfSense, nånting om öppnade och låsta portar osv, som jag inte orkade läsa igenom helt.
Jag gav helt enkelt upp, dels pga org, dels pga att jag kunde lösa det ganska enkelt då jag hade en ej i drift, men fungerande wifi-länk, spelet kommer ju inte spelas för evigt resonerade jag.
Men min kommentar om "fallerande nätkod" står kvar, jag spelar flertalet spel från andra bolag via Steam/Origin/Blizzard, ALDRIG några problem.

Till trådskaparen: Kalas, game on.

Av sYph

Det råkar inte vara Ghost Recon Wildlands ni spelar?
Jag och några vänner har nämligen haft stora problem med det, vi löste det lite fult igenom att jag helt enkelt kopplar över mig på en wifilänk till en av polarna för att kunna spela just det spelet. Ganska otroligt att i dagens läge fallera så totalt med nätkod, har ju inte några som helst problem med spel via Steam eller Origin tex.

Av sYph
Skrivet av blackeagle:

Det ser ut som att det är dubbla färgmarkeringar, så antagligen står det både A och B längst upp till och med, så man kan följa rätt kolumner

Ja självfallet är det dubbla markeringar, min uttalande var kanske lite luddigt.
Det jag menade var att antagligen så har den som en gång i tiden installerat fastighetsnätet kontakterat efter B, så om då trådskaparen följer färgschemat efter B-märkningen så bör det fungera. Men nu verkar det ju som om att det var en omförhandling av länk som krävdes från routerns sida.
Slutet gott allting gott!

Av sYph

Ja den ser ut att behöva kontakteras om, angående färgerna så finns det ju en färgmarkering i botten på plinten, och med största sannolikhet så stämmer denna enligt "B".

Av sYph

Nej alltså de ÖVRE två, ska NER ett snäpp, färgerna ser bra ut, jag tror placeringen felar.

Av sYph

Hastighetsbegränsningen ner till 100 tyder ju på att det inte blir en giglänk, alltså att något är galet med de blå och bruna paren.
Och om jag zoomar in på bilden du la upp så ser det lite märkligt ut med övre brun/vit samt blå/vit, är du säker på att dessa ska termineras längst upp och inte ett steg ned?
Det ser nämligen ut, om jag nu inte ser fel, som om att de övre två plintarna är någon form av reserver, (märklig plint tycker jag förövrigt).

Av sYph
Skrivet av WhiteAutumn:

Konstigt. Aldrig varit med om att what is my ip har haft fel. Hursomhelst, vad hindrar dig från att bara nöjda dig med IPn som routern gav dig.? På den verkade ju din port forward fungera.

Inte alls konstigt om hans ISP kör med CGN, och då har inte whatismyip per definition fel, det är bara så det fungerar.
Det blir fler och fler ISP'er som kör med den typen av lösning.

Av sYph

Carrier-grade NAT? ComHem har det påslaget på en viss mängd kunder vad jag hört.
Ring kundtjänst och kolla, kan slås av utan kostnad.

Av sYph

Om du har lite tur kan det ju finnas ett fibernät som inte är öppet, alltså ett nät som levereras helt av tex BBB eller liknande. Men som det skrivits tidigare i tråden så får du väl bäst info (förhoppningsvis) om du ringer hyresvärden/bostadsrättsföreningen.

Av sYph

Jag skrev en vägg, men jag kondenserar nog ner det till att med matchmaking gör det omöjligt att få till små tajta communitys som rör sig på två-tre servrar, med varierande skill.
Man blir hela tiden matchad mot folk i sin egen nivå och får aldrig uppleva sjuka killstreaks eller att bli fullkomligen totalägd, vilket gör det hela tråkigt.

Att få en medalj och ett häftigt ljud när jag gör något så till händelsen simpelt som ett headshot gör mig fan fundersam på vad folk idag är ute efter.
På på tiden man körde CoD1 och 2, samt i viss mån 4 och 5, så behövdes inga weapon-skins, calling-cards och sån skit, i 1 & 2 inte ens vapenmods.
Det var dels det simpla som sög in och höll fast dig, men framför allt communitys som växte fram på servrar.
Jag lirade mycket på bagdadcafe.se som exempel, det slutade med att jag och en polare här från trakten lärde känna grabbarna som drev det så bra att vi till slut tog över hostingen, det var tider det.
I och med dedikerade servrars avrättning och matchmakings totala herravälde så upphörde ju sådana communitys, sen dess har det bara barkat åt helvete, ursäkta franskan.

Det vart en vägg ändå, och jag avinstallerade just Modern Warfare Remastered, borde hetat Modern Mugging Remastered...

Av sYph

Kör du den som Repeater kommer du kunna koppla in terminalen via kabel, den enda nackdelen jag personligen kan se där är att den samtidigt fungerar som just Repeater, den kommer alltså skicka vidare den trådlösa signalen. Detta medför högre latency och lägre hastighet för de klienter som ansluter trådlöst till Repeatern.

Det andra alternativet är WISP, där kommer den fungera som en vanlig router, alltså NAT, DHCP och hela faderullan, med den enkla skillnaden att den kommer sätta det trådlösa som WAN, alltså, den tar in internet trådlöst och delar ut via kabel. Fördelen är att den då bara kommer vara en trådlös klient, nackdelen är att det kommer bli ett separat nät, fast det kanske inte spelar någon roll för din betalterminal.

Om terminalen inte ska prata med några andra enheter på ditt nät så skulle jag kört WISP, annars Repeater.

Av sYph

Det borde väl gå, i alla fall om du får tag i nån som har en likadan, då kan du ju stoppa in din disk och fixa allt sen bara flytta tillbaka den. Om det är möjligt att ordna det på annat sätt kan jag inte uttala mig om.

Av sYph

Jag ställer mig lite frågande till vad vinsten med att köra publika ipnummer till alla klienter är.
Vore det inte mycket lättare att bara NAT'a hela det privata nätet och sen öppna portar för eventuella berörda tjänster, och på så vis bli av med all problematik?

Av sYph

Ja hur det blandas HDMI och IR i en fiber är jag också otroligt nyfiken på hur det ser ut och fungerar.

Av sYph

Inte då, men nu för tiden så finns det både hus, bil, jobb och barn att ägna tid åt innan man kan kolla till privata meddelanden, tätare mellan tillfällena var det för en 10-12 år sen.

Av sYph

Mja, fast point 2 point länkar kan man ju bomba på ganska hårt med ändå.
Jag kör wifi över till en polare, 75 meter, maxar hans 250/50 lina utan några som helst bekymmer, har faktiskt inte testat vad länken klarar max nu när jag tänker efter, får bli ett åtagande i helgen.

Av sYph

Jag ställer in mig i sällskapet som gillar batteritid:

http://typhoon.nu/img/Razer-Battery.jpg