Inlägg

Inlägg som Trunk har skrivit i forumet
Av Trunk

Det är nog lättare om du kontaktar ASUS direkt eftersom de förhoppningsvis är vana med din laptop. Vi har ju inte så mycket att gå på annat än kraftigt beskurna bilder och att någon inställning är gråmarkerad.

Men men, eftersom den inställning som verkar vara relevant är gråmarkerad så gissar jag att det är något som är fel. Jag hade också gissat på en drivrutin som strular men vad vet jag.

Kanske blir det lättare om du tar en skärmdump på sidan med den gråmarkerade inställningen (gärna utan beskärning. Om privat info syns kan du förstås ta bort det men lämna kvar allt annat.).

Av Trunk
Skrivet av izzie:

1703 positiva vs 52 negativa omdömen. Skulle nog inte oroa mig. Folk kan ha dålig språkkunskap utan att vara idioter (och tvärt om).

Själv reagerade jag väldigt annorlunda. 52 Negativa (49 unika) är i mina ögon väldigt högt. Att en säljare med så många avslutade affärer lyckas samla på sig några enstaka negativa omdömen från idiotiska köpare förstår jag, men 52 stycken? Varningsklockorna tjuter högt för mig.

Jag hade garanterat skummat igenom de negativa omdömena för att se vad som är fel och om jag trots det vill lägga ett bud.

Som jämförelse har min morfar fått nästan 4.000 omdömen och endast en(!) är negativ, och det är dessutom över en idiotisk sak som tradera borde ta bort.

När jag kollade så såg jag att min senaste annons var nummer 100 i ordningen, nästan värt att fira :P. (0 negativa omdömen för övrigt).

Och nu kommer jag kanske framstå som ett elitistiskt jävla svin men om man är så lat att man inte ens kan ta skarpa bilder på sina objekt hur är det då med packning och liknande? RAM är väl en dussinvara? Jag hade köpt från en annan person även om det blivit lite dyrare.

Edit: Angående dålig svenska så tycker jag inte det är något att lägga vikt på, många har svårt för det av olika anledningar. Men... För att spä på min elitism så kan jag inte låta bli att undra vad det är för folk som har mellanslag innan skiljetecken. Att man inte kan stava eller använda korrekt grammatik finns många anledningar till men det finns ingen anledning att klämma in mellanslag innan skiljetecken.

Av Trunk
Skrivet av {SWEC}Rool82:

Fick äntligen hem mina grejer från Fanatec.

https://i.imgur.com/GEY0Qny.jpg

God Jul till mig själv!

Lite avundsjuk bara. Visserligen nöjd med min CSL Elite men fördelarna med en DD frestar plånboken ganska så mycket måste jag erkänna. Bara det att den är fläktlös vore värt det. Men som jag nämnde i en annan tråd kommer mitt nästa rattköp bli den sista jag köper tills den eller jag dör. Vet inte riktigt om jag vill vara fast med "bara" 8 Nm.

Jag kan för övrigt starkt rekommendera deras bromspedal med loadcell. Det är kanske ingen revolutionerande känsla man får jämfört med den vanliga pedalen men helt klart ett stort lyft (plus att du ju då får en kopplingspedal).

Deras BF-rea har startat och priset på loadscellpedalen är sänkt. Visserligen bara med 20 euro så den är ju fortfarande väldigt dyr men om man köper den rattbas/ratt-kombon så kanske det inte är någon större summa i sammanhanget

De har också lagt in en mycket duglig ratt för 100 Euro samt sänkt priset på en annan till 200 Euro. Den för 100 euro verkar vara samma som den jag fick med Eliten fast i en lite uppdaterad form. Personligen hade jag övervägt att skicka tillbaka din ratt och istället köpa den billigare ratten samt pedalen. Men det beror väl på hur krångligt det är samt hur mycket man prioriterar ratten (som jag antar är bättre än den billigare).

Av Trunk

Förlorade drömmar :’(

Av Trunk
Skrivet av DOGE:

Försökte läsa på om Fanatec men hittade inga paket, bara dyra jävla byggsatser.

Dyrt och dyrt, det handlar snarare om att man får vad man betalar för. Logitechs ratt är kugghjulsdriven vilket betyder att den låter fruktansvärt, har mindre skön ffb och en mycket svagare ffb. En G-ratt, oavsett modell ligger runt 2-2,5 NM medans Fanatecs DD i grundutförande har 5 NM, för ca 1.300 kronor mer kommer den upp i 8 NM.

Thrustmasters lite bättre modeller är, om jag minns rätt, bältdrivna samt lite starkare men samtidigt så är de inte i närheten av Fanatecs DD-ratt.

Missförstå mig inte, jag menar inte att en ratt från Logitech är dålig men den går inte att jämföra med Fanatecs prylar vilket speglas i priset. Jag har Fanatecs före detta budgetmodell (en gammal CSL Elite) och även den är bättre än Logitechs på alla sätt och vis.

Själv så [/s]För egen del får jag hindra mig själv varje dag från att lägga en beställning på deras DD-ratt. Det som hindrar mig är att det blir lite väl dyrt för att "bara" uppgradera från min CSL Elite, men då är jag ingen krösus heller. Dessutom har jag tänkt att min nästa ratt är den ratt jag kommer använda tills jag eller den dör och jag vet inte om 8 NM är tillräckligt stark för att vara "buy it for life".

Får se vad som händer under black friday, det var så jag köpte min nuvarande ratt från dem :P. Fast deras DD-ratt är uppbokad fram till januari så jag tvivlar på att de kommer ha någon vidare bra rabatt.

Skrivet av Samsung:

Köpte mig en Elbil med 1800hk (gissa vilken). Sinnesjukt vilken känsla för acceleration detta spel kan ge en. Går absolut inte att svänga med att komma upp i 450 km/h relativt snabbt är rätt gott

Påtal om annat, någon annan som föredrar kontroll över att spela med ratt?

Jag spelar alla arkadspel med kontroll. De här spelen är det jag sätter på när jag vill slappa lite och bara ha roligt, om jag då sätter mig bakom ratten så blir det inte lika lekfullt för mig. Ratten spar jag till iRacing, Dirt Rally och Assetto Corsa, även om jag inte rört det senare på väldigt länge.

Ska dock erkänna att jag inte spelat FH5, jag väntar tills de släppts en patch eller tre då jag ändå har så många andra bra spel att ta mig igenom.

Av Trunk
Skrivet av walkiii:

Här om dagen fick jag lära mig att Pablo Picasso faktiskt dog 1973 och inte på typ 1500-talet som en annan fått för sig.

Jag tänkte samma fast om Salvador Dali. Tills jag såg den här bilden:

https://cdn8.openculture.com/wp-content/uploads/2015/05/dali-ant...

Han dog 1989.

Av Trunk
Skrivet av CreativeX:

Vad är poängen med DLSS egentligen? Jag personligen stänger av det då grafiken blir rätt så fult.

Fast vad har du då för inställningar? DLSS är ju ganska hyllat av de flesta så det låter konstigt att just du ska ha så mycket sämre än alla andra.

Själv ser jag knappt någon skillnad alls i ”quality mode” (eller motsvarande om det kallas något annat). Men jag fokuserar å andra sidan mest på spelandet istället för att stå stilla och leta efter fel.

Går man däremot till performance mode eller värre så kan jag köpa att vissa tycker kvaliteten blir alltför försämrad.

Skrivet av CreativeX:

Det förstår jag också.. men varför ha grafiken på ultra och dlss på t.ex? Ser ingen poäng med det alls. Räcker att bara sänka kvalitén

För att det ser bättre ut. Eller för att folk redan sänkt inställningarna och ändå vill ha fler fps. T.ex. om man kör AAA-spel på en 4K-skärm.

Skrivet av Prästost:

Jo, jag misstänkte det var något låst till hårdvaran.. annars hade de nog inte kunnat håva in cash.

Vad tycker du de ska göra? Komma hem till dig och löda fast några extra kärnor på ditt nuvarande kort? Lägga tusentals timmar på att göra en dassig mjukvarulösning på gamla kort som ingen kommer gilla?

Tekniken går framåt, inte mycket man kan göra åt det.

Av Trunk
Skrivet av johanandersson:

Alltså vilket fullständigt misslyckande. VR är en död teknik.

Det är till och med sämre än Wii U.

Vill du bara ha uppmärksamhet eller varför skulle du annars gå in på ett vr-forum och skriva detta utan att utveckla varför?

Visst är jag kanske lite bitter men samtidigt är jag genuint intresserad av varför dug tycker att vr är dött. Allting jag kan komma på tyder på motsatsen…

Edit: Det är visst jag som inte kan läsa ironi :/

Av Trunk
Skrivet av joakim99:

Om ditt batteri hela tiden tar slut utan att du gör något prestandakrävande så känns det som om det är något fel med antingen batteriet eller telefonen.

Jag gissar att personen gjort ett halvdåligt försök till sarkasm, men jag är lite osäker ska jag erkänna :/

Av Trunk
Skrivet av Melonleaks:

Tack för en bra förklaring för en nybörjare som mig. Men då borde det fungera med airlink bara man har bra wifi, vilket jag ändå tycker vi har. Då blir det nog till att inhandla en Quest till jul.

Det låter bra men jag vill understryka att en quest behöver mycket bra wifi för att fungera trådlöst. Bara för att ni kan streama film från netflix betyder inte att det är speciellt bra

Oculus rekommenderar som sagt att man har en router enbart för sin quest samt att denne ska stå i samma rum man tänker använda questen och slutligen ska datorn vara kopplad med kabel till routern.

Riiiiktigt så extremt är det kanske inte (de vill ju ha ryggen fri för att slippa folk som gnäller i onödan). Men att du har router i samma rum eller åtminstone vägg i vägg är ett måste, i alla fall för mig. Men har spelar man med en vägg mellan routern och questen så gissar jag att man även kör trådlöst mellan pc och router, jag tvivlar på att det kommer fungera speciellt bra.

Men men… Det skadar ju inte att prova. I värsta fall krävs det en kabel eller att ni hittar en lösning på wifi. Den officiella kabeln från oculus är mycket dyr men det finns billigare. Dubbelkolla dock att den fungerar för ändamålet. Valfri billigare usb-c på flera meter kommer inte fungera.

Av Trunk

Jag håller med ovanstående personer.

Har du några intentioner på att spela mer krävande spel så är det lite dumsnålt att köpa den datorn. Visst kommer den fungera idag om du skruvar ner inställningarna en del men den kommer väldigt snabbt inte räcka till ens med lägre inställningar. Om vi pratar om stora AAA-spel d.v.s. Mer lättdrivna spel kommer den klara av dugligt, åtminstone om du ”bara” kör i 1080p.

Att köpa begagnad hårdvara kan vara lite läskigt men i den prisklassen kan jag inte rekommendera något annat. Beroende på vad du tänkt spela som sagt.

Vill du prompt ha nytt så är det ju snart black friday (och andra reor kort efter det) så jag hade väntat.

Av Trunk

Quest 2 är idag den bästa modellen för medelsvenssons så det är bra tips du fått. Visst finns det bättre men då är de i regel dyrare eller så är de endast bättre i vissa situationer, t.ex. för stillasittande simracing.

Jag har inte den blekaste vad Roblox är men jag såg att den inte finns på quest store vilket betyder att du inte bara kan sätta på questen, installera spelet(?) och köra.

Det du måste göra är att ha spelet/programmet igång på din PC och sedan koppla upp questen mot den. Det allra enklaste är att göra det med en kabel men då blir man förstås trådbunden plus att man behöver en kabel av mycket god kvalitet (=inte gratis). Är man stillasittande i roblox är det inte speciellt störande med en kabel men om man rör på sig, speciellt om man står upp, så är det i mitt tycke riktigt irriterande och ingenting jag vill återuppleva nu när vi nått 2021.

Det smidigare sättet (för dottern) är att köra trådlöst, airlink kallas det. Det kräver dock mycket bra wifi. Du måste ha en hyfsad modern router och vara nära den. Dessutom kan det bli problem om många enheter är uppkopplade till samma router. Oculus själva säger att man bör ha en dedikerad router enbart till questen men för mig går det bra att använda en som flera enheter använder. Min router använder wifi-ac och fungerar som sagt bra men jag gissar att ax är bättre.

Dessutom så tror jag datorn bör köra trådat till routern.

Av Trunk

Så länge temperaturen på processorn är bra ser jag ingen anledning att byta pasta. Visserligen blir den gammal och beroende på modell man det vara bra att byta efter fem är men som sagt, är det inget problem så blir det ju bara merarbete för dig.

Gammal pasta är inte heller en rimlig anledning till att det luktar bränt, då borde det synas på cpu-temperaturen långt innan.

Jag tror snarare på damm som rörts om och hamnat på kylaren, med betoning på tror. Har du kvar luftspray så hade jag öppnat den och kollat om det går att blåsa rent en gång till.

Det kan förstås vara något annat som luktar bränt men då borde det märkas genom att någonting inte fungerar som det ska. Men det kan förstås också vara så att det är någonting som är på väg att gå sönder…

Även om jag tror på damm så hade jag sett till att sladden är tillgänglig för att snabbt kunna ryckas ut. Eftersom jag har en brandsläckare hemma så hade jag nog ta mig fan även haft den i rummet medans jag pressade datorn under ett par timmar. Antingen via något tungdrivet spel eller program som stresstestar cpu och gpu. (Att sitta med brandsläckaren i beredskap är kanske lite overkill men i somras var jag först på plats när grannarna brann inne så…)

Om den brända lukten inte försvinner inom en kvart eller två så är det nästan garanterat något annat som luktar. Om du inte har ordentliga dammtussar i datorn d.v.s.

Av Trunk
Skrivet av Stefflo:

Man äter tydligen med ögonen också sägs det och jag tycker nog att många rätter tappar i utseende när det är mixat

Du får blanda i lite glitter så blir det nog bra.

Av Trunk

Äh, så svårt är det inte. Avslutade auktioner på tradera ger ju ett tydligt marknadspris.

Om det skiljer väldigt mycket på traderaannonserna så kan man kolla beskrivningen, ibland kan ett kort varit lite defekt, saknat kartong, annonsen är väldigt gammal etc etc. Om allting ser någorlunda lika ut får man kolla vad de flesta sålt för.

Sen brukar ju dock auktioner trissa upp priset lite mer för att folk är… dumma? Auktionsälskare? Så jag brukar dra av x procent från traderapriset för att få det sålt snabbt men om du inte har bråttom är det bara att lägga upp en annons på facebook market/blocket/sweclockers och låta folket pruta om de tycker det är för dyrt.

Av Trunk
Skrivet av JoOngle:

Jaha?

https://i.imgur.com/nppLqvdh.png

Tycker det matchar ganska bra med dagspriset för begagnade kort på världsbasis.
(Klippet ovan är från dom ända två jag kunde hitta på blocket).

Listpriser på blocket är inte så bra det heller.

Jag litar mer på avslutade auktioner från Tradera. https://www.tradera.com/search?q=2070&categoryId=302612&itemS...

Av Trunk

Till alla fattiglappar till farsor där ute så vill jag bara säga att man kan vinna pris som bästa förälder även utan att köpa en dyr dator.

Med vänlig hälsning, en som växt upp med en ensamstående lågavlönad förälder.

Av Trunk
Skrivet av Aktsu:

men alla har ju olika vanor.

Haha, verkligen. Jag har 10k på mitt privata och 15k på vårat gemensamma.

Behöver man oplanerat köpa något dyrare än det så brukar det ju oftast bli faktura (t.ex. om taket börjar läcka eller dyl). Behöver man köpa något dyrare som är planerat tar det kanske en minut att föra över extra pengar till kortet (eller betala via sitt vanliga kort om man vill).

Men vi är ju också lite tråkiga på det sättet att vi inte äter på fina restauranger eller åker på spontanweekends eller köper dyr elektronik stup i kvarten. Gör man det så hade våra gränser förstås varit väldigt låga.

Av Trunk

Blir The Expanse bättre med tiden? Jag klarade inte av att se klart hela första säsongen.

Till att börja med kändes det som en klassisk syfy-serie, d.v.s. väldigt medioker på det mesta. Men framförallt så hade jag problem med karaktärerna. Antingen så brydde jag mig inte alls om dem, eller så störde jag mig på dem (inte på det bra sättet) eller så var de rent ut sagt fåniga. Jag vill minnas att jag nästan fick plocka fram skämskudden varje gång någon kille med hatt var med på bild.

Jag är visserligen medveten om att jag inte har samma smak som andra scifi-fantaster. Som exempel tycker jag Firefly är rent ut sagt dåligt :/

Första säsongen av Westworld däremot, där har vi en grym sci-fi! Ska börja se andra säsongen i veckan, hoppas den är lika bra

Av Trunk
Skrivet av Viochee:

Sant, enda anledningen att jag köpte ny var att min oneplus3 började ha riktigt dålig batteritid

Fast om det är enda/främsta anledningen så är det både billigare och bättre att byta batteri?