Inlägg

Inlägg som Trunk har skrivit i forumet
Av Trunk
Skrivet av Songless:

Följer detta. Hade tänkt skaffa min första "sim-rigg". Blir bara stol, ratt och pedaler till att börja med. Några tips? Hade bestämt mig för Thrustmaster men blir ju lite avskräckt av denna tråden. 😧 Är det playseat som gäller för stolen eller vad ska man välja där?

Bli inte för avskräckt är mitt tips. Om jag får gissa så är thrustmaster näst störst i genren (efter logitech) så det är inte konstigt att internet fylls av skräckhistorier men som vanligt glömmer man bort de som är fullkomligt nöjda med sina prylar och som inte skriver av sig.

Svårt att ge tips om man inte vet budget

Billigast möjliga som ändå håller något sorts minimum av kvalitet och känsla? Logitech. Jag har för mig att de brukar kosta runt 2.000 på rea. Men jag har sett att de fortfarande säljer både den nya (g923) tillsammans med förra generationen så jag låter det vara osagt om den nya kommer sjunka så lågt detta år.

Har du en större budget så kan du köpa en rattbas från simucube för 15.000, en ratt för 7.000, pedaler från Heusinkveld för 7.000 (utan någon bas att sätta dem på) osv osv. Priserna är ungefärliga, mest där för att visa att det finns lite dyrare saker också :p.

Men men, mitt tips är att om du har en någorlunda hyfsad budget så gå på Fanatec. Köper du deras 1.000 kronorsratt under black friday kan du få ett bra kit med rattbas, ratt och pedaler (endast broms och gas dock) för ca 5.500. Då kan du vid ett senare tillfälle köpa ett tillbehör som gör rattbasen starkare, en bromspedal med loadcell (då blir den gamla bromspedalen en kopplingspedal) samt att du enkelt kan köpa rattar från deras ekosystem om du vill.

Stor skillnad i pris men du får en rattbas som är direct drive vilket är en ganska stor grej. Och med ”ganska” så menar jag ”väldigt” (sett till upplevelsen, fysiskt sett är den mindre).

Med det sagt så kommer var och varannan människa som kör racing köpa Fanatecs direct drive så andrahandsmarknaden kommer nog svämma över av rattar de närmsta månaderna.

Av Trunk
Skrivet av Adnerhill:

vad heter de "paketet" och vad kostade de?

De säljer tyvärr(?) inga paket just nu. De, precis som alla andra har mycket stora problem med att få tag på grejer, kanske är det därför. T.ex. så kommer rattbasen och ratten inte finnas i lager förrän i januari.

Då jag själv kollat på ett liknande kit (fast utan pedaler då jag redan har dem) gissar jag att det kostar någonstans mellan 9-10.000. Dyrt om man är van vid priserna för t.ex. Logitechs g-rattar men det är också en ofantligt stor skillnad på sakerna så det går knappt att jämföra. Framförallt så är rattbasen direct drive vilket har många fördelar framför kugg- eller remddrivna basar.

Är man intresserad av ett liknande paket men som är lite billigare kan man passa på den 26:e då de släpper lite black friday varor. Då kan du få en mycket kapabel ratt (d.v.s. inte själva rattbasen) för 1.000 kronor kontra de ~3.000 kronor som den du ser på bilden kostar. De sänker även priset på en 3.000 kronors ratt/hub-kombo till 2.000 kronor men nackdelen med den, enligt mig, är att ratten är D-formad vilket inte är helt optimalt för t.ex. rally och drift. Jag har också hört lite blandade recensioner och själva hubben.

Av Trunk
Skrivet av anon309108:

Den fungerar oxå.. Detta var i slutet av 90talet.. så det är ju 20+år sedan

Även den ramsan hördes i slutet av nittiotalet. Hur jag vet det kan jag inte säga, för så gammal är jag väl inte :/

Men jag kan tänka mig att det finns väldigt många ramsor till just den melodin. Kanske beror lite på vart man bor också.

Av Trunk
Skrivet av anon309108:

En kompis till mig jobbade på hemglass o körde just hemglassbilen i några år.. jag hoppade in ettpar gånger sommartid då det var smidigt att vara två när det var högtryck...
I tristessen gjorde vi en skämt text till den irriterande hemglassmelodin...
Nu terrar vi barn... nu terrar vi barn... hela.. långa.. dan................ Nu terrar vi barn... nu terrar vi barn... hela.. långa.. dan..
För vi skulle trycka två gånger på knappen vid varje stopp med några sekunders mellanrum

Så vi terra barnen och barnen terra föräldrarna.
Om ni tycker den är irriterande, så kan jag säga att den melodin är jääävligt irriterande när man lyssnar på den med jämna intervaller 6timmar varje arbetsdag....

Hmpf, det ska vara:
Vi lurar små barn, vi lurar små barn, på deras veckopeng.

Av Trunk
Skrivet av Necrophor:

Varför är det två dagar och 17 timmar kvar på någon form av nedräkning under Black Friday?
26:e November är det väl ändå "riktiga" Black Friday händer med cybermåndag den 29:e, eller är jag helt ute och cyklar nu?

Förstår absolut att tråden skapats då flera företag tycks köra "Black Week" av någon anledning, men jag blev konfunderad över timern som tickar ned här på Swec.

Edit:
@UndaC kanske kan sprida ljus över detta grådunkel i min hjärna?

Om jag minns rätt har det tidigare år dykt upp lite erbjudanden då från något/några av de större företagen.

Men jag har ju minne som en guldfisk också och även om jag minns rätt så behöver det ju inte betyda samma sak detta år.

Av Trunk
  • Själv vägrar jag stötta kapitalistiska utsugardagar som vill att vi ska konsumera oss själva och planeten till döds.

  • Jädra skitrea, ingenting är ju egentligen nedsatt och även om det nu är nedsatt så är det inte som förut när man kunde göra riktiga kap. Valfri helgrea är ju bättre!

  • Vafan, de vet ju att alla kommer spamma F5 så hur värdelösa är de inte när sidan blir överbelastad? Det är faktiskt en mänsklig rättighet att kunna lägga beställningar!!!

  • Black Friday?!? Vadå ”friday”, black week menar ni väl. Fast numera tycker ju puckona att vi ska ha en black month. Och vad är cyber monday för jävla påhitt?!?

Följt av

  • Jag köper bara sånt jag verkligen behöver jue!

  • Inte butikernas fel att det är komponentbrist etc etc etc

  • Även om priset bara är nedsatt litegrann så är det bättre än inget

  • Jodå, inet hade ett sweclockerserbjudande som var bra, inte mitt fel att ni inte tagit ledigt och spammar F5 för att hitta guldkornen.

Är det något jag missat?

(Jag tänkte att det vore lika bra att få det överstökat så vi slipper läsa hundratals inlägg om det den närmsta veckan.)

Av Trunk

Jag förstår att sånt här kanske fungerar i vissa andra länder, men i Sverige? Här är väl prisjakt lika stor folksport som skidåkning?

Av Trunk

Fungerar stadiakontrollern till windows och nvidia shield tv?

Nu har jag googlat mig less. Alla svaren jag hittar säger olika saker, allt från att det inte fungerar alls till att det fungerar felfritt. Några säger att set bara fungerar med bluetooth och andra säger att det bara fungerar med wifi osv osv.

Någon sweclockare som kan ge klarhet i frågan?

Jag undrar kort och gott om jag kan spela mina spel på steam (windows) samt nvidia shield tv (gamestream och emulatorer) med en stadiakontroller i trådlöst läge.

I korthet; fungerar stadiakontrollern som en vanlig kontroll om jag inte vill använda den till stadias speltjänst?

Av Trunk

Hur fungerar stadiakontrollen att köra trådlöst mot windows (steam)?
Jag har läst artiklar som säger att det inte går samt artiklar som säger att det ska gå.

Jag är också nyfiken om någon kan jämföra den med en dualshock 4. Jag har en DS4 som jag tyvärr inte tycker sitter helt bra i handen men jag har aldrig brytt mig om att köpa ny då jag spelar med kontroll så sällan. Men för 250 kronor kanske det är värt ett byte, samt att man förstås får en CC att ge bort eller sälja.

Av Trunk
Skrivet av Nikodemous:

En liten varning bara. För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om ett spel och avslutade med att man kunde skicka ett pm till mig för att få en referralkod.

Inlägget modererades (trots att det inte bryter mot några regler…) och de upptäckte då samtidigt att jag hade ett flera år gammalt konto utöver det jag använder nu vilket ledde till att båda kontona spärrades. Det löstes visserligen snabbt och enkelt efter kontakt med dem men om du vill slippa den huvudvärken så kanske du vill redigera ditt inlägg.

Men jag lägger det på minnet, tror jag ska skapa ett konto ikväll och kolla runt lite

Av Trunk
Skrivet av Oegat:

En annan tid...

På tal om Bamse och en annan tid så kommer jag ihåg när jag fick ”Bamse och Kalle Svartskalle”. Serien handlade om Kalle, som var en svartskalle (eller åtminstone en igelkott med svart hår jämfört med de andra igelkottarnas bruna(?) hår). Om jag minns rätt blev han redigt retad på grund av att han stack ut från mängden osv osv. Jag minns att jag som barn tyckte det var en ganska elak historia även fast den slutade lyckligt, om jag minns rätt.

Den historien har säkert haft positiv påverkan på många små barn men jag tvivlar på att de skulle kunna släppa den med samma titel idag. Undra om de ens skulle kunna släppa en serie som så tydligt handlar om rasism och utanförskap utan att skapa moralpanik.

Av Trunk
Skrivet av LemurenSwe:

Jula eventuellt.

Men man måste verkligen pressa när Jula släpper sina priser, just Hue tar slut väldigt snabbt.

Av Trunk
Skrivet av Pyrree:

När jag säger "nästa helg" så har jag alltid refererat till den uppkommande helgen och inte nästa veckas helg, vilket det varkar som väldigt många gör, jag vet dock fortfarande inte vad som är rätt.

Det har lett till problem på jobbet. Personalansvarig frågar ”kan du jobba kväll nästa helg?”. Javisst svarar personen och kommer två helger senare.

Jag hör till de som lärt mig att ”nästa helg” är den helgen som kommer efter denna.

Skrivet av Chrillthebill:

Jag trodde helt seriöst att ananas växte på träd innan, haha!

Vilket i och för sig vore mer rimligt än verkligheten.

Skrivet av Nioreh83:

Från en Bamse-tidning. Trollkarlen Eragord med sina medhjälpare Nifrom och Nioreh.

Trodde du skojade först men det stämmer ta mig fan

För de som vill slippa gå in på aftonbladet så kan jag säga att Skalman träffade Eragord som gav skalman en dryck (drog). Skalman var först mot det men tänkte att äh, man ska väl testa en gång i alla fall. Han testade, blev drogmotståndare och hällde ut resten av drickat så inte Bamse (som var sugen) kunde dricka det.

Någon blev, på äkta svenskt maner, alldeles för upprörd och stormade till ICA som slutade sälja den tidningen.

Av Trunk
Skrivet av Perkoff:

Ja, det var mycket riktigt sarkastiskt. Jag tycker att det är lite smått märkligt att man på ett forum för prestanda-entusiaster ställer sig tveksam om nyttan för prestanda i telefoner. Man ska aldrig underskatta hur dåligt skrivna vissa javascript-applikaner kan bli, som man ändå blir beroende av. Och vem vet hur tunga framtidens sociala medier / virtuella världar som Facebook snickrar på kommer att bli?

Sant, men till mitt försvar finns det många sorters nördar här på sweclockers, inte bara de som jagar prestanda. T.ex. finns det dem med gamla hederliga dumtelefoner samt några som kör android (😉).

Av Trunk
Skrivet av {SWEC}Rool82:

Ja om du har en CSL Elite nu är en CSL DD ingen större idé, då jag inte hade några grejer förut så vill jag testa lite innan man sänker ner 10-15k på en riktig DD bad.

Och loadcell till pedalerna ska köpas, väntade på att dom skulle släppa dom bara. Och som du sa så släpper dom pre-order den 26:e enligt BF sidan.

Deras nya RS ratt är riktigt nice, så den blir kvar.

Å andra sidan har jag sedan min tinnitus svårt för allt onödigt bakgrundsbrus och fläkten på min csl är inte nådig efter en stunds körning. Det samt att en DD är ca 30 % starkare och att den inte är bältdriven gör även det att uppgraderingen nog skulle bli märkbar.

Men ja, det är nog inte värt priset, speciellt inte om man måste köpa till en ny ratt och eventuell hub. Ratten till min csl gissar jag att man måste inkludera rattbasen för att ha en hygglig chans att sälja den.

Oavsett vilket så är en DD slutsåld till januari så jag har inte bråttom att bestämma mig.

Av Trunk
Skrivet av Moton:

Trodde att bambi var det faktiska namnet på rådjur fram till jag va kanske 8-10 år gammal. Mina klasskamrater skrattade åt mej när jag sa "åh kolla en bambi" när bussen åkte förbi några rådjur som stod på ett gärde. Fattade de dock inte då, tyckte de va riktigt skumt att dom tyckte de var så roligt.

En relaterad sak som många, mig inklusive, får en ”jaha”-upplevelse av att höra är att Bambi är en kille.

Skrivet av snajk:

Denna fattar jag inte, fick ni inte lära er det på körskolan?

Om vi samlar alla Sveriges bilförare som haft körkort i mer än fem år och tvingar dem att ta teoridelen en gång till så törs jag inte ens gissa hur många som skulle kugga den :/

Men att man inte lär sig hur avbländaren fungerar på en bil i körskolan köper jag. Alla kör inte i mörker så de får inte testa det i skarpt läge och om någon berättar för en stressig tonåring hur den fungerar så är det ju en lågoddsare att det glöms bort samma sekund som motorn startas.

Av Trunk
Skrivet av Scepticer:

Jag hamnar bara på nån kort notis på forumet hela tiden när jag klickar på en "nyhet" på Sweclockers förstasida...?

Förutom det som nämndes hamnar du i forumet om du trycker på den orangea rutan och då ser du en mycket kort sammanfattning som första inlägg. Om det är vad som ställer till det så tryck på rubriken istället.

Av Trunk
Skrivet av Allexz:

En rating på 4.8/5.0 är bättre än alla affärer på nätet.

Fast det beror visserligen på att förhållandevis extremt få går in och skriver något positivt när de handlat i en butik. Om något negativt händer så är chansen betydligt högre att de ger ett omdöme.

Ett bra exempel är elgiganten. Nog för att jag inte gillar dem men det finns inte en chans att 80 % av alla köp som görs på elgiganten är negativa i verkligheten. https://se.trustpilot.com/review/www.elgiganten.se

Av Trunk
Skrivet av GLaDER:

skriva boiler-plate-kod för inläsning/parsning av data.

Jaja, det ja.

Inget för mig med andra ord

Av Trunk

Det kommer inte hjälpa dig speciellt mycket men om någon annan snubblar hit och behöver hjälp att se missade avsnitt/säsonger på serier man har på sin hårddisk så rekommenderar jag Sonarr. https://sonarr.tv/

Programmet består av två delar kan man säga, första delen scannar dina filer och håller koll på när nästa avsnitt kommer, om du missat något avsnitt m.m. m.m. Den andra delen låter dig automatisera nedladdning av filer men eftersom det i nästintill alla fall är olagligt så ska man förstås ignorera den delen av programmet...