Inlägg

Inlägg som Trunk har skrivit i forumet
Av Trunk
Skrivet av jnsson:

Min Xiaomi telefon som är 3 år gammal fungerar också alldeles utmärkt, och den kostade mig 2000:- Sedan kan det löna sig att köpa en telefon för typ 3-4 tusen och sedan 2-3 år senare köpa en ny än att köpa en telefon för 10k, för du får nyare hårdvara om du köper en ny telefon efter 2-3 än att hålla kvar vid en telefon i 5-6 år

Jo, att det går att få billigare vet jag men av de mobiler i den prisklassen jag testat så är det ingen som erbjudit någon vidare trevlig upplevelse. Jag måste dock erkänna att jag inte testat så många.

Sen vet jag inte om jag håller med om att det är bättre att köpa billigare och byta oftare. Men då är jag ju lite av en miljömupp också.

Av Trunk
Skrivet av jnsson:

Självklart jobbar jag inte på Intel. Är du Apple fanboy?

Det jag gör med en telefon behöver jag inte en sån kraftfull CPU. Sedan lägger jag inte heller 9-10k på en telefon

Även om man idag inte behöver prestandan så är ju mobiler något som man kan framtidssäkra nu för tiden. Min 6S fungerar t.ex. alldeles utmärkt trots att den är mer än sex år gammal.

Men nästa år får det bli en ny mobil. Tror jag.

Av Trunk
Skrivet av ztenlund:

Jag kan inte låta bli att dela den här...

https://www.youtube.com/watch?v=pXezLv_5RaY

Höll halvt på att avlida av skratt första gången jag såg den.

Jag fortsätter med Run the Jewels remastrade skiva som enbart använd kattljud utöver deras rappande. Trodde inte det var sant först när jag såg videon och när jag sedan märkte att de gjort hela skivan blev jag osäker på om jag skulle skratta eller bli imponerad.

Deras rappande kanske inte passar helt perfekt in med den nya musiken men det låter ändå förvånansvärt bra.

Det som gör det hela ännu lite roligare är att RtJ inte är några källarrappare som gör det för lite uppmärksamhet, de är trots allt några av de just nu kändaste rapparna.

Videon är lite… speciell.

Spellista med hela skivan: https://youtube.com/playlist?list=PLQx7Olx-4qKiS3gzbNn9yEEZXb...

Av Trunk
Skrivet av psyksjuk:

"ligger nere"
Cuckstar som kör lite PR kontroll.
Gammal musik låg kvar i spelfilerna, vilket betyder att det väntar en stor jäkla stämning ifrån flertalet skivbolag om R* inte löser det illa kvickt.

Det är säkert främst musiken som gör att de fick panik men de råkade även ha med lite anteckningar från utvecklarna samt vaddetnuheter som i detalj beskriver hur uppdrag m.m. fungerar i bakgrunden, något de nog inte heller är så glada över.

Skrivet av chksix:

Det är verkligen ett skitsystem. Jag har massor av spel på Steam som bara barnen kör. Nu när de har egen dator och steamkonto så måste dessa spel köpas igen. Hade de legat på DVD hade barnen självklart kört spelen jag köpt. Känns nästan olagligt med såna metoder från Steam.

Fast det är väl inte steams fel?

Du är fri att köpa fysiska kopior av spel eller spel som inte är bundna till en klient. Och om spelstudion inte säljer fysiska kopior eller obundna spel så är det väl deras fel och inte steam?

Dessutom, läs nedan.

Skrivet av Bunk:

Steam har väl någon family share-funktion?

Det stämmer. Man kan dela sitt bibliotek med fem konton men det är inte helt optimalt.

1. Bara en kan spela åt gången (tror jag) och då menar jag inte i samma spel utan att endast en kan spela något av spelen i det delade biblioteket åt gången. D.v.s. om ungen sitter och spelar så måste föräldern antingen vänta till denne blir färdig eller som biblioteksägare helt enkelt sparka ut ungen (antingen i steam eller ut ur huset )

2. Man kan bara dela hela bibliotek och inte enskilda spel. Kanske inte helt optimalt om man har små barn som spelar utan uppsikt.

3. Vissa spel går inte att dela ut men jag tror främst det gäller sådana som kräver tredjepartsprogram eller har en prenumerationskostnad.

Edit: Lite småsen på bollen tydligen.

Av Trunk

Nu är spelklienten uppe i alla fall.

MEN...

Trilogin är borttagen från såväl klienten som användarnas bibliotek. Detta utan att folk fått tillbaka sina pengar, tanken är väl att det ska komma tillbaks inom kort när de tagit bort alla filer som de råkat lägga upp av misstag.

Men något roligt får man i alla fall ut av denna tragedi, att scrolla /r/gta på reddit ger en del goda skratt va alla buggar. Det här är helt klart min favorit:

https://www.reddit.com/r/GTA/comments/qsi33q/what_a_moment/

Obs, ljud på är ett måste.

Av Trunk
Skrivet av Shudnawz:

Det funkar för mig, men jag kanske har det genom Steam eller Epic då. Jag menar att det finns ju fler ställen att skaffa Rockstar-spel än hos dem själva.

Inte för att det hjälper just nu, men i allmänhet. Tror tillochmed Epic hade GTA V som giveaway häromåret.

Men steam/epic agerar väl bara mellanhand, dvs att du har spelet hos dem men att när du startar spelet så krävs rockstars egna launcher?

Så var det ju förr i alla fall.

Av Trunk
Skrivet av medbor:

Underskattat? Jag trodde alla gillade det, vi lirade det ofta på LAN förr (tidigt 00-tal)

Kanske det. I min umgängeskrets var det i alla fall ingen jävel som ens visste att det fanns. Vi spelade nästan uteslutande Age of Empires, Red Alert samt deras uppföljare. Tycker inte man hör TA nämnas heller när folk pratar om RTS.

Av Trunk
Skrivet av ajn:

Total annihilation?

Helt korrekt.

Jag är nog alldeles för ung och/eller mainstream för den här tråden

Total Annihilation är i mitt tycke ett underskattat rts.

Av Trunk
Skrivet av Joppis:

En försmak på hur det blir i framtiden när butiker lägger ner?

Mina gamla spel från 98-2001 som jag har på CD-skiva funkar fortfarande i Windows 10 och utan uppkoppling till servrar så jag har kunnat visa min son vilka "coola" spel som jag hade i övre tonåren. Inte säkert att han kommer kunna göra detsamma med sina eventuella barn i framtiden då dagens spel mer är som SaaS.

Finns nästan alltid att ladda ner. Något jag tror många tycker man kan göra med gott samvete om det inte går att spela på annat vis.

Av Trunk
Av Trunk

De kanske gått offline för att för att fixa alla problem med den nygamla trilogin. Vi ses om ett år…

Jag har inte testat det själv (förstås) men det verkar som att remastern skötts riktigt dåligt med kända buggar som inte fixats, karaktärer som ser ut som att de är gjorda av vax som stått framme i solen för länge och så vidare.

Att inte vara garanterad att kunna spela SP-spel man betalat för är så jävla kasst att man blir frustrerad.

Av Trunk
Skrivet av downup:

Hehe, hade spelet på Sega Saturn Resident Evil

Mycket bra spel för sin tid!
https://assets2.rockpapershotgun.com/tur2.jpg/BROK/thumbnail/1200x900/quality/100/tur2.jpg

Självklart helt rätt. För de som undrar så är bilden en del av omslaget. Ett ganska konstigt omslag med tanke på att det för tankarna till ett råbarkad actionspel istället för ett survival horror. För att inte tala om att superhunken på omslaget inte är någon av de karaktärerna man kan spela i spelet samt att vad fan är det för vapen han har? Bakre halvan är ett maskingevär värdigt Rambo medan främre halvan är från en hagelbössa?

Angående ditt spel så gör jag en rejäl chansning och säger Turok. Jag har aldrig spelat det själv men jag vet att en kompis hade det ungefär samtidigt som jag låg och hade mardrömmar om zombies. Ser ut att kunna vara ungefär samma tidsepok rent grafikmässigt.

Av Trunk
Skrivet av anon338341:

2. Om ett program inte finns, vad kan ett företag vilja ha för ett sånt här litet uppdrag? 100-200 kr? Om det nu ens är möjligt för dem att få fram den informationen? Sidan har nämligen en speciell url ungefär "sidan/köp=rabattkoden" som går att återvända till enligt supporten, men de får inte ge ut den.

Menar du ifall du skulle anlita ett företag att återskapa från hårddisken? I så fall får du nog lägga på en nolla. Om ens det räcker.

Jag ställer mig dock väldig tveksam till om det går men jag killgissar bara.

Med det sagt så kan jag tycka att varje företag som åtminstone ser sig som någorlunda seriöst skulle visa lite goodwill och skicka ut en ny rabattkod om du kan visa upp ett ordernummer.

Av Trunk
Skrivet av Triton242:

Alltså är det egentligen det?
Vad kostar böcker/ljudböcker i bokhandel.

Kan inte behövs värst många besök ditt innan din månadskostnad är blir billigare om du söker AA böcker.

Det beror på vad man jämför med. Ska du köpa boken i hardcover så visst, då är det betydligt dyrare med böcker, men å andra sidan har du sedan en riktig bok som ser bra ut i bokhyllan plus att det kan vara mysigt och mer inlevelsefullt att faktiskt läsa än bok.

Köper du pocketböcker så är de väl i regel ganska billiga plus att man titt som tätt kan köpa ”3 för 2” eller liknande. Då kan det faktiskt bli dyrare med t.ex. nextory, beroende på hur mycket man läser/lyssnar per månad.

Jag hör till de som tycker att nextory m.fl. är för dyrt för hur jag konsumerar ljudböcker. Sällan jag lyssnar på fler än två böcker per månad och då blir det 60-70 kronor för att hyra en sönderkomprimerad bok.

För att inte tala om ur kasst utbudet är. Visst, gillar man dussindeckare, tantlitteratur samt tråkiga komedier är det himmelriket men för oss andra är det lite mer sparsmakat.

Med allt det sagt så beror det förstås på hur mycket man lyssnar per månad samt hur mycket man värderar bekvämligheten.

Skrivet av Ness:

Lossless är ju trots allt på väg att lanseras på Spotify också inom en snar framtid. För mig är det dock inte jätteviktigt eftersom majoriteten av tiden jag lyssnar så är det trådlöst. Men oavsett, nice to have även om 9 av 10 garanterat inte märker någon skillnad.

Du kan ändra den siffran till 9.999/10.000 förutsatt att man jämför lossless med en välgjord mp3 i 320 eller V0.

Inte ens om man går ner till t.ex. 256 kbps hör folk skillnaden, bortsett från några få med väldigt bra hörsel och ännu bättre hårdvara. Men det är när de aktivt lyssnar efter skillnader och brister i ljudet.

Med det sagt så är det inte nödvändigtvis fel att betala extra för lossless men det beror inte på att lossless är överlägsen flac utan snarare att musiktjänster komprimerat sönder mp3-versionerna och/eller använder en bättre master till losslessversionerna.

Av Trunk

Vad är syftet med datorn?

En så liten hårddisk kommer man inte långt med idag om man vill spela moderna spel som CoD m.fl. där ett spel kan ligga på 100gb.

En 1060 börjar också bli lite gränsfall om man vill spela AAA-spel. Visst fungerar det men man får dra ner ganska rejält på inställningarna och om jag får gissa så kommer det komma spel inom ett år eller två där ett 1060 inte ens räcker för att nå ”minimum requirements”. Detta är om du har en skärm med 1080p (”vanlig” HD-skärm), kör du 1440 eller 4K så blir det förstås ännu mer tungdrivet.

Nätaggregatet är som nämnds onödigt kraftigt, men… Nätagget är praktiskt taget det enda man kan framtidssäkra i en dator så jag tycker allt att man kan köpa en onödigt kraftig för att slippa byta ut det nästa gång man köper nytt grafikkort och/eller processor. Det extra priset för 850W vs t.ex. ett 650W brukar trots allt vara ganska lite.

Med allt det sagt; tänker du köpa allt nytt? Då tycker jag du ska tänka om, i alla fall om du ska använda datorn till spelande. Du kommer få mycket mer prestanda för pengarna om du köper begagnat.

Om du nu prompt vill köpa nytt så tycker jag du ska vänta till Black Friday, det kommer väl om en vecka eller två. Har du ögonen öppna samt är lite flexibel med vilka komponenter du vill ha (t.ex. annan model på ram, chassi m.m.) så kan du säkert spara någon tusenlapp eller två alternativt få bättre grejer för samma peng.

Av Trunk

Hint:

Som liten vågade jag knappt ens se den inledande videosnutten i skogen. Som vuxen skrattar jag åt det horribla röstskådespeleriet (men det finns gott om ställen senare i spelet där jag även som vuxen tycker det tar lite onödigt mycket på nerverna).

Av Trunk
Skrivet av anna_jo86:

Ja, om 15 år när det inte finns några komponenter alls mer får vi berätta för våra barn om tiden då det fanns datorer och konsoler att köpa och vad datorspel var för något. Detta är dataspelsindustrins dödsryckningar. Steam deck kommer förmodligen aldrig att lanseras och gör den det kommer lagret att räcka till 5 lyckliga personer som blir ledsna när de upptäcker att spelutvecklare bara optimerar spel till 6700k som fortfarande finns att köpa.

Nja, skulle det verkligen bli riktigt, riktigt illa så blir det snarare så att vi får ransoneringskort som begränsar hur mycket elektronik vi får köpa.

Hade kanske inte varit så tokigt med tanke på hur mycket skit folk köper bara för sakens skull.

Sa han skämtsamt men ändå inte.

Av Trunk
Skrivet av OSkar000:

@Fluf har helt rätt!

Mjuka bröd som man fyller till bristningsgränsen så att det ändå rinner över.

Men ett litet life-hack, ta två bröd från början och låt extrabrödet samla upp allt som trillar ur det första så slipper man att få kladd på utsidan av brödet när man gör nästa.

Vill också gärna komplettera med tacochips också, men då ska det vara runda och inte med ostsmak.

Min lösning för att undvika kladd är att fylla sitt tortillabröd och när (inte om) man fyllt den med alldeles för mycket så tar man några tacochips på sidan om och slevar i sig tillräckligt med innehåll för att kunna äta sitt tortillabröd utan att spilla.

Självklart tar man även några chips och smular ner så det blir lite krispigt när man äter.

Puristen i mig föredrar de saltade chipsen men jag måste erkänna att jag ganska ofta köper de med chili eller ostsmak.

Av Trunk

Fråga dig först om du verkligen behöver en uppdatering, finns det något som datorn inte duger till?

Grafikkortet vore vansinne att byta ut eftersom den redan är oerhört bra och de enda som är bättre är väldigt, väldigt dyra.

Processorn kan förstås bytas ut men då du spelar i 1440p undrar jag om det är lönt. Ladda ner hwinfo eller dyl., starta programmet och dubbelklicka på cpu usage samt gpu usage (eller vad det nu heter) så att du får upp en graf. Starta sedan ett spel och spela ett tag. Tabba ut till hwinfo efter ett tag och se hur graferna ser ut.

Om grafikkortet arbetar nära 100 % (Vilket jag tror) så kommer en nu cpu inte göra någon skillnad för prestandan. Om det däremot är processorn som jobbar nära 100 % så kan det vara lönt att byta den. Men den ökade prestandan kommer då vara väldigt liten samt ganska kostsam.

Samtidigt händer det mycket just nu med nya processorer och ddr5 m.m. så jag hade väntat något år eller två och bytt ut cpu, moderkort och ram.

Angående RAM så börjar 16 gb blir i det lägre laget för ett fåtal spel. Hur det är i Warzone vet jag inte men det kan ju vara värt att kolla hur mycket av ramen som används. Men jag gissar att 16 gb räcker gott och väl och även om 32 skulle öka prestandan är det nog inte med mycket.

Av Trunk
Skrivet av Necrophor:

Tacos är Tacos!
Ja, detta kan vara århundrandets bästa låt - alla kategorier.

https://www.youtube.com/watch?v=npjF032TDDQ

Pfft.

Angående topic så är det korrekta svaret att båda fungerar exakt lika bra med tanke på att de inte duger till annat än att krossas och lägga i sin tortilla.

Men om jag nu måste välja en så blir det väl shells för att få känna lite nostalgi från när man var liten och inte visste bättre.