Inlägg

Inlägg som Trunk har skrivit i forumet
Av Trunk

Däremot har jag varit med om ett fåtal gånger när windows egna program inte klarat av att packa upp en fil så jag har varit tvungen att ladda ner ett extra program.

Så helt felfritt är det inte.

Av Trunk
Skrivet av Benna:

Vad är "BF" ? de enda priserna jag ser är på 1700:-

Det som är synd är också att;
"Switcharna är fastlödda i PCBn så även om det går att byta är det inte enkelt och inget vi kan rekommendera."

Edit:

Varmilo MA109 Moonlight EC Sakura
Hela 1900kr hoppas det är så skönt som det sägs vara!

Grattis till ditt köp!
Inom kort skickas en orderbekräftelse till din e-post.

BF = Black Friday (eller tja, det är väl vecka snarare än fredag men men).

Finns några varianter på proshop för drygt 1.200 kronor men de är säkert lite simplare i designen (jag har inte kollat).

Av Trunk
Skrivet av Datanisse:

Vilket SMS-lån är bäst för Svarta Fredag?

”Tja morsan, jag är värdelös på att planera mitt liv och vill gärna sätta mig i skuld för att få köpa lite prylar. Har du lite pengar att låna ut tills vidare?

Puss, älskar dig!”

(Ja, jag är seriös. Men jag förstår om du inte är )

Har man ingen pssande vän eller släkting så är det bara att jämföra de med lägst avgifter.

Av Trunk
Skrivet av Killers:

Hastigheten i sig är ju en grej att vänja sig vid också.

På tal om hastighet så börjar jag lite smått försöka komma tillbaka till Lotus 49 så jag körde några övningsvarv på Long Beach med den (jävligt knepig kombo i mitt tycke).

Direkt efteråt hoppade jag in i mazdan och körde ett race i advanced mazda. Det kändes som att jag kröp fram i snigelfart, nästan så jag gungade i stolen för att hitta lite extra fart.

Men men, i det racet så visade iracing att deras race kan vara minst lika dåliga som konkurrenternas. En krasch framför mig på tredje varvet gör att jag saktar in för att säkert kunna ta mig förbi bilarna som fortfarande spann runt på vägen. Men bilen bakom mig tyckte det vore bättre att öka hastigheten. Han kom dock så småningom på att han borde sakta ner men saknade tydligen bromspedal så han körde rakt in i mig istället.

Så jävla drygt när ens race blir förstört bara för att någon inte har vett att sakta ner trots att det är uppenbart kaos lite längre fram. För att strö salt i såren ordentligt så klarade han sig bra och kunde fortsätta köra medan min bil fick bärgas bort för att den var helt okörbar.

Av Trunk
Skrivet av richie80:

Så ja. Nu lägger vi det bakom oss va?

Undra om du ser ironin i det här

Skrivet av totte1015:

Nu blir man ju redigt jädra sur, då jag köpte uppgraderingspaketet för någon vecka sedan hos Inet för 8000kr bara för i7 processorn KF och ROG STRIX Z690-A...

Fast… Årets största readag låg en vecka eller två bort, för att inte tala om den kommande julrushen. Så du kan ju inte på allvar blivit mer än lite smått irriterad, om ens det.

Av Trunk
Skrivet av t0bbec:

Ingen sjöng "Rock the microphone."

Det var mind-blowing för hela världen. Allt vändes upp och ner när man insåg fakta och hur den populära låten verkligen skulle sjungas. Folk började ifrågasätta sin barndom och uppväxt... Alla discon...

My time to shine!

Jag sjöng allt ”rock the microphone” på alla skoldiscon 😎😎😎

Däremot var ju allting annat ren rappakalja, förutom Fr-f-f-fre-fr-freeestyler förstås.

Den låten, Cardigans och Metallica var i stort sett allt som kom ut från mina högtalare de åren.

Av Trunk
Skrivet av Nivity:

Så du menar då att jag skulle vara person B i detta fallet.
Jag tror alla svenskar kan Engelska, så det var en konstig teori du kom med där.

Ser verkligen inte varför folk blir triggade bara för någon skriver på Engelska.
Om någon skriver på Engelska är det rätt logiskt att svara denna personen på samma språk.

Det är ingen teori, det är fakta som kommer från munnen av ganska många studenter jag träffat i universitetslivet. Jag vet inte riktigt varför du tar upp delen om att alla svenskar kan engelska, det var ju lite av min poäng. Alla kan engelska och vill gärna prata engelska vilket gör att de som försöker lära sig svenska ibland kan bli lite frustrerade.

Men som jag också sade två gånger så behövde det inte vara så i just det här fallet (vilket det inte var).

Jag ser ingen som blivit triggad av det här, den som verkar vara mest upprörd över det är du. Eller missar jag något? En person frågade varför ni skrev på engelska, vilket är en ganska rimlig fråga med tanke på att vi är på ett svenskt forum, och jag berättade om en möjlig anledning till detta.

Jag bryr mig inte om vilket språk som används så länge jag förstår det.

Av Trunk
Skrivet av landahl:

Varför skriver ni på engelska?

Nu säger jag inte att det är så i det här fallet, men efter att ha umgåtts med studenter från utlandet känner jag igen fenomenet.

Person A är tillräckligt bra på svenska för att förstå tal och skrift men personen är inte tillräckligt bra på att skriva eller prata. Denne väljer därför att prata på engelska så att alla ska förstå.

Person B känner genast hur den internationella stoltheten rusar genom ådrorna, äntligen ska han få visa hur bra denne är på engelska och börjar därmed prata just engelska, till Person A’s förtret.

Som sagt, om det är så i detta fallet vet jag inte. Men jag tänker som så att om någon är inne på ett svenskt forum så förstår denne tillräckligt bra svenska för att kunna läsa det och det finns därmed ingen anledning att svara denna person på engelska. Chansen är ju dessutom ganska stor att han hänger på forum just för att lära sig svenska.

Av Trunk

Fanatec har för övrigt släppt en ny ratt idag, perfekt för nybörjaren

https://i.redd.it/01ihpzoqfq081.jpg

(Endast ratten, bas ingår ej.)

För att försvara priset så är det de facto exakt samma ratt som kommer användas av bmw i deras bilar. Med det i åtanke är priset till och med lågt…

Av Trunk
Skrivet av cyklonen:

30 kg servis låter helt vansinnigt mycket!? Är det för ett helt kompani?

Reagerade också på hur mycket det vägde så jag var tvungen att kolla. Ganska många delar ja, men det är t.ex. många sorters glas vilket gör att antalet kuvert inte blir mer än gissningsvis 12-14.

Ganska fin servis måste jag säga, vore tråkigt om den skulle smältas ned. Men samtidigt förstår jag att det kanske inte är så lättsålt, speciellt inte om man vill ha bra betalt.

Av Trunk
Skrivet av SuperNova:

Dåliga nyheter för dem som beställt smarta lamporna från bauhaus i upplands väsby.

Fanns gott om lampor när jag beställde. Fanns fortfarande gott om dem efter min beställning. Betalade direkt.

Åker dit för att hämta dem...
Jag var där strax innan 17.00.

Fanns inga att hämta!
Allt var slut. Fanns en eller två undanstoppade ordrar med ett fåtal lampor. Så har ni beställt och inte hämtat dem redan så ring och kolla så ni inte åker dit i onödan. Eller ja en eller två personer har ju tur

Det här är inget nytt kan jag tillägga. Jag har en timme till två olika Bauhausbutiker och de senaste fem åren har jag åkt ca fem gånger till dessa helt i onödan. Två gånger för att sågen var ”trasig” och resterande gånger för att deras lagersaldo var felaktigt. Det är inte heller några små fel vi pratar om. Ena gånger var det hundratals löpmeter virke som inte fanns. En annan gång skulle det finnas 10+ bordssågar men det fanns ingen i butik. Just ja, ena gången sågen var trasig så ringde jag bauhsaus kundtjänst i förväg och frågade om den var i bruk, ”jadå” fick jag som svar men när jag väl kom dit så hade den inte varit i bruk under hela dagen…

Sista gången jag fick åka i onödan blev jag arg och ville ha kompensation för att ha spenderat alla dessa timmar i onödan, för att inte tala om de hundratals kronor jag betalat i bensinpengar. Det enda de kunde göra var att bjuda på gratis frakt. Jippi… gratis frakt på ett hyfsat lätt samt icke skrymmande paket. Normala butiker hade redan haft det som fraktfritt…

Jävla skitbutik. Sedan en tid tillbaka har Hornbach öppnat endast en halvtimme från där jag bor. Än så länge har de inte strulat

Av Trunk

Ja, antingen ett missförstånd eller så är de några ena riktiga tomtar. 623 kronor för att felsöka en spricka på skärmen?

”Kunden säger att det finns en spricka på skärmen. Stämmer bra det.”

Av Trunk
Skrivet av Necrophor:

Jag förstod tråden då flertalet erbjudanden redan har dykt upp

Men nu såg jag att @Undag hade svarat vad klockan var till för, att det var nedräkning till att återförsäljare får live i deras portal

Till mitt försvar så menade jag samma sak som Undag. Sen att jag glömde skriva det så att en normalt funtad person förstod det är en annan femma 😶

Av Trunk

Som jag nämnde kommer nog väldigt många sälja sina gamla rattar när deras csl dd anländer. Det plus att det alltid finns många som antingen tröttnar på hobbyn eller uppgraderar sina instegsrattar gör att det finns mycket begagnat.

Kolla på facebookgruppen ”sim racing hårdvara”. En bra grupp där det finns en del diskussioner samt säljes- och köpesannonser.

Av Trunk

Jag kan inte rekommendera någon enskild router för jag har för dålig koll. Men om jag hade köpt en router nu så hade jag helt klart sett till att den har wifi ax.

Och något att tänka på med asus och ax är att vissa av deras routrar endast har ett band med ax medan resterande band kör ac. Så om man kör trådlös mesh mellan routrarna så kommer ax-bandet användas for kommunikationen mellan dessa. D.v.s. att ens andra enheter (mobiler m.m.) endast kommer använda ac.

Om jag förstått det rätt men det kan jag inte lova :/

Av Trunk

Brukar man använda trä till detta ändåmål?

Som hobbysnickare blir jag spontant lite skeptisk eftersom jag vet att inget trä gillar att vara stilla, speciellt inte om man bor på ställen där luftfuktigheten varierar en del (typ hela sverige).

Men jag vet inte, det kanske fungerar bra.

Av Trunk
Skrivet av happy_per:

Skapa separat tråd för bredbands abonnemang...? De brukar ju bli lång...

För att inte tala om mobilabonnemang med medföljande mobil. Kan man eller kan man inte säga upp abonnemanget och ändå få mobilen billigt. Den genomsnittliga sweclockaren spenderar mer tid åt den frågan än vad de gör på sina barn

Av Trunk
Skrivet av anon309108:

Okej.. min favorit var glassbåten.. vi "råkade" tappa någon enstaka kartong i backen så den skulle bli skadad.. skadad kartong och vi fick inte sälja till kund oavsett om det bara var kantstött hörn. Så då fick vi ju äta glassen själva. arbetsförmån kallas det kanske oxå. hahaha

Det känner jag igen från när morsan jobbade extra som chaufför åt gb på somrarna. På lagret så låg det en, i mina ögon, gigantisk container fylld med glass från skadade förpackningar som man fick äta ifrån. I verkligheten var den nog inte gigantisk, men ganska stor var den allt.

En dag när jag var med på jobbet var det tomt i lådan då kom det en gubbe (vilket man betyda allt från trettio och uppåt) och slängde en kartong i golvet. Jag som var uppfostrad att man absolut inte fick göra dumheter blev lite paff

Jag vet inte om man egentligen fick det men ”alla” tog emellanåt med sig en skadad förpackning hem. Man var ganska poppis bland kompisarna under de somrarna kan jag ju säga.

Av Trunk
Skrivet av MrM3:

Någon här som läst lite hur teamet bakom wheel of time serien tänkte när man skulle försöka banta ner en bok på 800+ sidor till typ åtta avsnitt? Visst jag fattar att man inte kan följa böcker slaviskt då det är olika medier osv, men vore intressant att veta lite om någon här läst ngt om hur man tänkte. I Shadow and Bone t.ex. har man ju valt att hoppa lite mellan böckerna så finns ju olika lösningar när man gör TV-adaptioner.

Nu vet jag visserligen inget om böckerna men att ha en 7-8 timmar lång historia för en bok på 800 sidor låter inte alltför konstigt.

Det blir ju trots allt fler timmar per hundra sidor bok än vad nästintill alla filmatiseringar av böcker får. Till och med de väldigt långa filmerna hostsagan om ringenhost har inte så mycket tid per hundra sidor bok. I alla fall inte de första versionerna av filmerna, Directors cut kanske når ungefär samma siffra som wheel of time.

Av Trunk
Skrivet av cyklonen:

Ja, det finns säkert fördelar, men ni som använder dessa korkade upplägg bidrar ju till att såna idiotier sprids hos återförsäljare!

Hela iden med black friday/week/month är korkad. Så om jag gör den ännu lite mer korkad genom att skriva in min mail någonstans för att få ytterligare rabatt så känns det inte som någon större grej.

Första nyhetsbrevet jag får så trycker jag på ”sluta prenumerera” och sedan behöver jag inte tänka på det mmer.