Inlägg

Inlägg som Glis har skrivit i forumet
Av Glis

Den där routern vet jag inget om, men ser ju inte överdrivet förtroendeingivande ut, med 100MBit-portar och rätt långsam hastighet både på 2.4GHz och 5GHz. Kanske är lite väl lågbudget. WAN - LAN throughput kanske inte ens är 100, och man får ofta lite mer än 100 från operatören, typ 110-120.

Kan väl ställa sig frågan om det går att hitta något som är bättre för 600-800 kr. Vilket ändå är rätt billigt/budget.

Var på väg att länka en TP-Link Archer C9 från Amazon som kostade €70 / 770 kr för en timme sen, men nu höjde dom den. Det är väl en ganska populär lågprisrouter, om man kan få den för max 800 kr. ( https://www.amazon.de/dp/B00KO15KV4/ https://de.camelcamelcamel.com/TP-Link-Archer-C9-Dual-Core-Pr... )

Slit och släng Julgransrouter från Elon för 845 med frakt... men går säkert att hitta något billigare... https://www.elonljudbild.se/datorer/natverk/r6800-ac1900-rout... (Netgear R6800)

Av Glis
Skrivet av FBGKimpan:

Hej!

Söker råd till att köpa surfplattor till barn.
Har en budget på 2800kr och behöver 2 st.

Har inte varit inne i surfplatta världen på ett tag, men vad anser ni att man bör kolla på?
Kollat lite på https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/surfplattor/surf...

Men Andersson märket har inte direkt bästa ryktet.

"Andersson" är ju bara att no-brand som Netonnet trycker på alla random saker dom köper från Kina. Produkt X med det märket har ju 0 att göra med produkt Y och Z med samma märke.

Den där plattan är dock skräp. Det är en många år gammal low-end SOC från mediatek, MTK8163. Det är någon 4 år gammal billig kinesisk platta från någon tillverkare utan eget märke.

Lenovo tab e10 är också skräp. Samma sak här, baserad på en många år gammal ultra low-end SOC, Snapdragon 212.

2GB RAM är också i minsta laget, försök hitta med 3 eller 4.

AVOID AT ALL COST

2 Huawei, M5 lite + T3 för 2690 kanske kan vara okej köp. Dom billiga Huawei-plattorna brukar dyka upp billigt på rea, ibland från operatörerna.

Av Glis
Skrivet av Celphish:

Ett fenomen jag inte sett i samma utsträckning som just nu, är att folk, giriga människor, köper saker på black friday å sen försöker sälja det till mer än vad de köpte prylarna för.
Som om vi på swec inte vet vad sakerna gick för?

Saken är den att det är helt irrelevant vad sakerna gick för, när det kommer till att bestämma varans värde. Att en vara såldes till ett visst pris vid en viss tidpunkt tillbaka i tiden får ju separeras från varans nuvarande marknadsvärde.

En viss produkt ligger stabilt i pris runt 3000 kr, en CPU, GPU, SSD, eller whatever. En butik typ Elgiganten eller Inet har som Black Friday-kampanj 10 eller 20 stycken exemplar för 2000 kr som säljer slut på 15 minuter. Detta ändrar inte produktens värde. En begränsad mängd såldes till underpris som lockvara. Idag går varan bara att köpa för 3000 kr igen. Därför kan varan betinga ett pris på 2500 kr som ny vara på begagnatmarknaden, inte 2000 kr, eftersom den bara kan köpas för 3000 kr i butik idag.

Situationer som dessa måste vara relativt ovanliga eftersom butiker sällan säljer många varor till ett pris som är såpass lågt att det är möjligt för någon att köpa varan och sälja den billigare med vinst. Kunder vill väl ha ett pris på minst runt 20% under butikspris för att det ska vara värt att köpa från en privatperson, så rean behöver vara kanske 30-40% under marknadspriset minst för att det ska gå att gå med vinst. Något som knappt sker p.g.a. låga marginaler. Det här problemet handlar om ett par handfull grafikkort och ryzen som retar upp er.

Men man ser alltid samma princip när det gäller köpare av begagnade saker. Kalle köper en vara för 2000 kr, som har ett RRP på 2300 kr och ofta går att köpa för 2000, men inte mindre. 6 månader senare vill han sälja varan, ser att den går för 1850 som billigast. Kalle sätter ett pris på 1300 som han tycker är rimligt. Nu kommer folk klaga på priset och säga att Webhallen hade erbjudande på den varan så den kostade 1400 kr fredag den 1 november mellan 10.00 och 11.45. Därför borde Kalle sälja den för 1000 kr, fast den går att köpa för 1850 som lägst. Det är upp till spekulanten i så fall att köpa varan hos Webhallen när den är billig. Vad en vara kostat någon gång tidigare är helt irrelevant för värderingen av varan idag. (En SAS-aktie är värd typ 15% mindre än i onsdags för bolaget rapporterar låga vinster, en samlarfigur från första Star Wars är värd mer idag än när den först kom ut, o.s.v. i all oändlighet.)

Ni antar också premissen att folk är svin som medvetet köpte varan för att just DU inte skulle kunna köpa den till underpris, och att personen enbart köpt varan för att sälja den vidare. Så behöver inte alls vara fallet.

När man normalt kan göra sin research på saker att köpa hamnar man istället under Black Friday i ett läge där man ser erbjudandet och måste ta beslut direkt. Köp först och fundera sen. Alternativet är att inte köpa alls för varan kommer ta slut inom någon timme. Då har man valet att lämna tillbaka varan och få 2000, vilket är under marknadsvärdet, alternativt sälja varan vidare eller behålla den. Att lämna tillbaka en vara för långt under marknadsvärdet kan vara ekonomiskt korkat för butiken kommer bara sälja den för 3000 kr.

Nu blir folk tjuriga för att dom inte lyckades knipa ett ex för 2000 och tycker personen som försöker sälja den för 2500 borde kölhalas. Det är synd om stackaren som köper varan för 2500 för han blir blåst av en scalper och borde traska in till butik och hala upp 3 papp. Försäljning av oöppnade produkter borde förbjudas på forumet, o.s.v.

Visst tycker jag också att det är tråkigt om folk köper saker på rea bara för att sälja vidare till ett högre pris. Då får det vara upp till butikerna att göra så att det bara går att beställa 1 vara från rean för varje person/familj/adress. Låt bara registrerade konton med personnummer beställa, och bara 1 sak under fredagen. Eller avstå från att sälja saker till underpris som lockvaror i ett fåtal exemplar.

Av Glis

Angiven gata är ett vanligt lägenhethus för privatpersoner. Finns ett företag på adressen men har sannolikt inget med den här "affären" att göra.

Det är sannolikt arabiska scammers i farten. (Alternativt araber som vill scamma andra araber med nån typ av drop-shipping av fake-skräp.)

Läs tramset på "om oss"-sidan;

Extramarkt är den största e-handelsplatsen i Europa-regionen och har mer än hundratals produkter från olika kategorier som inkluderar elektronik, mode, hushållsprodukter, klockor, parfymer och andra.

Extramrket lockar idag över 23 miljoner besökare i månaden och växer snabbt på grund av det ökande antalet online-shoppare i världen.

Ofta kallad Extramarkt, det fungerar som en detaljhandel plats samt som en tredje part leverantörsmarknaden. Extramarkt erbjuder en bekväm och säker shoppingupplevelse med online betalning, kontantbetalning vid mottagande av varor och fri retur.

Utöver sitt huvudkontor i Stockholm uppfyller Extramarkt lokala marknadsbehov med sina kontor i Sverige, Danmark, Norge och Tyskland.

Vårt motto kan ha utvecklats genom åren, men vår prioritet har inte förändrats.

Finns ett telefonnummer på sidan som inte verkar vara registrerat på varken företag eller person;

Om du har några frågor eller förslag, var god kontakta oss genom att fylla i bifogade formulär eller kontakta oss via e-post nedan. tack Direktör för eXtraMarkt

Hotline: +46764224556

Domännamnet är registrerat i USA med en sån "privacy shield" så man inte kan se vem som är den egentliga innehavaren av domännamnet. Host för sidan verkar också vara samma bolag i USA.

Har skaffat sig Instagram och Twitter men knappt några inlägg.

Finns en app i Google play med 10 nedladdningar och med en upphovsman angiven som "Ammar Maher" och epost "eliaaas1987@gmail.com"

Annars ser det legit ut. Allt från Yes diskmedel för 39 kr till fake Ray-bans för 1399 kr.

Av Glis
Skrivet av Findecanor:

Sen vore det dumt att låta reglerna röra just mobiltelefoner och inte all elektronik med batterier.

Kommer givetvis gälla allt elektroniskt och inte bara mobiler.

I själva vallöftet står ju;

Inför mer pant. Pant på mobiltelefoner och andra elektroniska produkter.

https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2018/nya-forslag-p...

Av Glis

Nästan inget som går att beställa till ett annat land än det som är huvudland för varje amazon? Amazon echo, Fire TV stick, knappar, går att få skickade inom Tyskland från amazon.de, inom Frankrike från amazon.fr, inom spanien för Amazon.es, o.s.v. Eller gör man något fel? (Kindle utan reklam är vad som fungerar att beställa till Sverige.) Är väl främst en echo som är intressant för min del...

Kanske måste man använda någon remailer?

Av Glis

Det här är egentligen samma sak som bankId-bedrägerierna där folk loggat in bedragare på sin bank med bankId och blivit av med pengarna.

1. Konsument förmås av bedräglig part (i det här fallet telenor) att använda bankID för att "bara bekräfta ens identitet". (I själva verket så bekräftar du inte bara din identitet mot telenor.)
2. I själva verket logger konsument in obehörig treje part på en tjänst. I det här fallet hos Skatteverket. I vanliga bedragares fall banker.
3. Bedragarna har nu full tillgång till tjänsten man loggat in bedragaren på, utan att konsument förstår att man loggat in bedragare.

Skrivet av Napster91:

Adress i de flesta fall och inkomst är inga "statshemligheter" i Sverige. Vem som helst kan se vart en person bor och vad den personen deklarerar. Frågan är vilka de andra uppgifterna är? Kreditkort kanske?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är minst följande uppgifter;

Perssonnummer, namn, adress, registrerat telefonnummer.
Vilken bank du är kund hos och ditt bankkontonummer. (Samt möjlighet att byta bankkontonummer.)
Vilka banker man är kund hos och som rapporterat inkomster av kapital, etc., Nordnet, Avanza, o.s.v.
Inkomstuppgifter, hur mycket som betalats ut och vem som betalat ut löner. Övriga deklarerade förtjänster.
Vilka aktier du äger om det betalats utdelning (som beskattas).
För folk med ISK sannolikt hur mycket pengar man har, eftersom skatten är procent av kapitalet.
Historiska uppgifter bakåt i tiden "slutskattebesked" från tidigare år.

Dom har tillgång till all info som du själv har tillgång till när du loggar in på dina sidor på skatteverkets hemsida med bankid.

Skatteverket skriver;

– Vi vill varna för detta. Den som med sitt BankID släpper in ett företag ger samtidigt åtkomst till all information om sig själv och alla e-tjänster. Logga inte in mot Skatteverket på något annat sätt än personligen med e-legitimation via Skatteverket.se

Av Glis

Det var angivet erbjudande på hushållsprodukter av märket Champion. 40% rabatt på "alla" varor till och med 28e, eller så länge lagret räcker.

Nu är det runt 13.40 den 28e. "Alla" varor är på ordinarie pris och är kvar i lager.

Det är inte acceptabelt någonstans. I så fall får ni skriva att erbjudandet gäller till 27e kl 23.59. Inte skriva att det gäller TILL OCH MED 28e. Ni väljer ju själva om ni vill ha erbjudandet alls, om ni vill ha det till en viss tid, etc., men får skriva hur länge och vad det gäller. Nu blir jag lite tjurig faktiskt. (Eftersom jag igår valde att vänta med att beställa två saker eftersom det framgick att priset även gäller idag lördag.)

http://cdon.se/green-friday/hem-och-hushall/champion-40/

40% rabatt på hela sortimentet från Champion

Just nu får du hela 40% rabatt på alla produkter från Champion

Erbjudandet gäller t.o.m. 2018-04-28, eller så långt lagret räcker, på Champion-produkter som levereras av CDON.COM. Erbjudandet gäller ej på Champions TV-apparater.

Av Glis

Postnord skickade 8 backar med hundratals brev, som skulle till Skatteverket, till privatperson. Det kan fan inte vara okej någonstans. Tveksamt om man har sina hjärnceller där dom ska vara om man som förare ens fullföljer leverans till någon, när det står på varenda brev att det ska till Skatteverket.

När ombudet kom förstod Mikael *** ingenting. Han hade fått åtta postbackar. Alla backar innehöll skattedeklarationer från olika företag, adresserade till Skatteverket.

– Jag tycker det är jättemärkligt av Postnord att göra så här, speciellt när det var så viktig post. Det är oansvarigt, säger Mikael ***.

https://www.expressen.se/dinapengar/postnords-stora-miss-med-...

Av Glis

Försändelsen har två nummer, båda står på paketet. Transfernumret som bara är siffror är för att spåra paketet från avsändaren till Estland. Sedan postas det från Estland till EU med ett vanligt estländskt nummer som slutar på EE. Det nummer som slutar på EE är det Postnord kommer skanna och det som går att söka på Postnords hemsida. Det är paketets riktiga trackingnummer.

För att hämta ut paketet får du en pappersslip i brevlådan som ska skrivas på och lämnas till ombudet som lämnar ut. Det kan ta ca en vecka eller lite längre från den sista uppdateringen från det du har "Arrived at the destination country" tills posten levererar.

Av Glis
Skrivet av Dr.Mabuse:

Nu är det ganska ensidig information utan Telias närvarar så vi ska nog inte cementera våra fördomar för mycket...

https://www.telia.se/privat/support/avsluta

"Avsluta mobilabonnemang, mobilt och fast bredband samt tv-paket och Play+"

"Dessa avslutas genom vår kundtjänst på telefon 90 200. Detta eftersom dina abonnemang kan vara beroende av varandra eller påverka andra tjänster du har hos oss. För oss är det viktigast att du är nöjd och vi vill vara säkra på att allt blir rätt innan vi skiljs åt."

Av Glis

Det är bedrägeri. Har du sagt upp abbonnemanget i butik och Felia fortsätter skicka fakturor så bestrid fakturan och ange att du har sagt upp abb.

Det viktiga är att du kan påvisa att du sagt upp abb. Felia kan inte kräva att du måste säga upp via telefon. Speciellt inte när man tillåts teckna abb i butik.

Alla operatörer är givetvis fullt medvetna om att det dom sysslar med inte är lagligt. Men dom instruerar sina anställda att skita i det. Oftast för att man vill ha en telefonkontakt där operatören försöker övertyga konsument att fortsätta ha tjänsten.

ARN 2013-00490 Uppsägning kan meddelas via e-post

Konsumenten begärde att få säga upp sitt avtal om tv-abonnemang via e-post i november. Konsumenten ansåg att operatören sedan felaktigt fortsatte att skicka fakturor. Operatören ansåg att de hade kommit överens med konsumenten först i februari året efter om att avsluta tv-abonnemanget och att abonnemanget därför enligt avtalsvillkoren skulle avslutas först i april.

ARN konstaterade att en näringsdikare inte kan ställa formkrav på hur en uppsägning ska göras. ARN ansåg att det framgick i ärendet att konsumenten klart och tydligt hade begärt att få säga upp sitt abonnemang i november via e-post. Eftersom det också framgick att operatören fick del av uppsägningen i november och att konsumenten hade rätt att säga upp avtalet skulle därför uppsägningstiden räknas från det datumet.
https://telekomradgivarna.se/regler-och-beslut/domar-och-besl...

Canal Digital förbjuds att kräva att kunderna säger upp abb skriftligt.
http://avgoranden.domstol.se/Files/MD_Public/Avgoranden/Domar...

Av Glis
Skrivet av Waxinator:

Problemet för PostNord är nog inte oviljan att momsbelägga varorna... utan att finna prisuppgifter för det. Alla kina-paket jag fått saknar all typ av prisuppgift. Varken följesedel eller varubeskrivning och oläsbar portokostnad.

Låter ärligt talat jävligt märkligt. För alla paket jag får från Kina (och andra länder) har väde angett på adresslappen. Och det är dessutom lag på det.

Sedan är det väl inget som hindrar någon att skriva att värdet är $10 istället för $20. Poängen var att Postnord då tjänar sina pengar på 100 kr i avgift + moms, så om någon angett värdet till $10 istället för $20 kommer inte spela jättestor roll. Dessutom får dom öppna paket och försöka ta reda på vad värdet är.

Skrivet av HazZarD:

tja kul för dig, själv väntar jag på ett EMS paket som står still sen den 9:e.. nåt är ju fel det ska ta inte ta så lång tid från England och vidare hit tycker man....

Sen undrar jag hur det ska funka praktiskt detta med moms , enligt posten kommer det cirka 200, 000 paket om dagen från kina osv... det måste kosta nog mer försöka ta ut moms på skitvaror för några enstaka dollar osv det blir ju en jävla massa pappersarbete som kostar mer än vad dom skulle få tillbaka på alla paket för under 10$... är det ens lönt försöka?

Varför skulle det? Postnord får ta ut 100 kr i avgift. Finns ingen anledning att anta att den avgiften inte täcker Postnords (sär)kosnader för tjänsten (att ta ut moms) och ger ett täckningsbidrag till verksamheten i stort. Skulle postnord "gå back" på den avgiften så tillåts dom säkert att höja den.

Postnord får ta in lite fler studenter på timmar under några månader, tills flödet minskat.

Av Glis

Tydligen "krismöte" mellan Postnord och Tullverket p.g.a. tjurighet över att Postnord inte tar ut moms på varor med ringa värde, under ca 200-250 kr.

Postnord har trott att det inte behövs någon momskontroll av varor med ett värde under 200 kronor (22 euro). De varorna har därmed levererats till mottagaren även om moms inte har betalats.

Tullverket säger å sin sida att moms ska betalas från första kronan och att Postnord har ett ansvar att se till att moms har betalats innan varan levereras.

https://www.svd.se/efter-svds-artikel-postnord-och-tullverket...

– Rent strikt är det fel som Postnord gör och rent strikt är det fel att inte vi agerar, säger Åsa Wilcox, chef för Effektiv handel på Tullverket och medlem av Tullverkets ledningsgrupp.

Det här betyder att Postnord, i strid med regelverket, dagligen distribuerar hundratusentals varor där moms inte har betalats. Eftersom det även ligger på Postnord att se till att postgången fungerar, skapas ett dilemma.

https://www.svd.se/miljarder-forsvinner-nar-postnord-bryter-m...

Som alla vet så är det "oskriven regel" att försändelser med lågt värde, under ca 200-250 kr slipper moms. För försändelser med högre värde tar Postnord och betalar in momsen och tar 100 kr + 25 kr moms i avgift.

Genom att ta ut moms på varor med lägre värde kan man öka sina intäkter. T.ex. om en vara är värd 50 kr tar man ut moms om 12.5 kr, och lägger på avgift om 125 kr. Så ens vara för 50 kr ger 137.5 i ytterligare inkomst.

Idag får man t.ex. för en vara värd 300 kr betala moms på 75 kr och avgifter på 125 kr. Så 200 kr.

Kanske en lösning på alla Postnords problem...

Av Glis
Skrivet av CrazyBlueberry:

Nu har jag kontaktat Postnord. Enligt den personen jag pratade med ska Postnord inte ha tagit någon extra kostnad eller tulldeklarationsavgift på 125 kronor utan att hela det där beloppet kommer från tullverket och att det är en tullavgift.

Jag ringde då tullverket och fick prata med en sur tant som påstod att det är momsen plus Postnords administrativa avgift som de tar varenda gång man får ett paket från utlandet. Hon påstod även att personen jag pratade med hos Postnord verkade okunnig eftersom de alltid tar en sådan avgift varje gång.

Det blir ungefär 260 kr i moms, men de där 70 kr extra förstår jag ingenting på.

Vad tycker du? Borde jag kolla upp det ytterligare med Postnords import avdelning eller bara stå för den ologiska summan och gå vidare?

För om det är så att de kanske tagit mindre betalt vilket den där tanten påstod måste hänt, då vill man heller inte ta upp det

Spontant så måste jag nog hålla med mig själv och tanten hos tullen. Dom där "125 kr" är till postnord för deras service att betala in momsen, vilket dom "alltid" tar ut. Sedan kan det väl vara så att dom inte tar ut för den här försändelsen.

När du betalat så får du ett kvitto iaf., och på det står vad som är moms och vad som är avgifter.

PostNord utför importförtullningen för mottagaren och specifikationen av förtullningen medföljer paketet och avser kostnaderna för tull och moms samt vår avgift för importdeklarationen. Beloppet ska betalas i samband med utlämningen av paketet. Vår avgift för importdeklaration tillkommer, för privatpersoner är avgiften 125 SEK inkl. moms.
https://www.postnord.se/ta-emot/hamta-brev-och-paket/fran-ann...

Du skulle ju kunna ringa postnord igen och fråga om dom kan förklara mer ingående hur summan blev 337 kr.

Den som skickade varan kan ju han angett ett lägre värde än vad du betalade. Istället för att ange värdet som 1300 kr, vilket ger 260 kr moms, så har säljaren angett 848 kr som värde.

Av Glis
Skrivet av CrazyBlueberry:

Om man har inväntat ett paket från USA och aldrig fått avisering eller ens uppdaterad info vid spårning av paketet sen den anlände den 22a december men får en påminnelse avi i posten idag helt plötsligt där det står längre ner på lappen "Belopp att betala: 337 kronor" för ett paket som kostar under 1300 kronor vilket är gränsen till tullavgift enligt tullverket.

Då undrar jag, är detta belopp någon slags påminnelseavgift eller vad kan det vara?

Enligt min spårning är paketet fortfarande i "In transit" uppdaterad senast 18e. Men tydligen kom paketet fram och har varit i uthämtningsstället men att jag inte fått någon avisering sen dess förrän igår (klockan är efter tolv nu) och som det står "Påminnelse" på och belopp att betala 337:- ...

100 kr är postnords avgift för att ta ut momsen på varan till regimen.
25 kr är momsen på avgiften för att ta ut momsen på varan till regimen.

337 - 125 = 212

212 är momsen på varans värde, så vid 25% moms så har postnord bedömt varans värde till 848 kr. (Inkl. frakt.)

Det är om det inte är någon extra avgift för påminnelse då. Om det är så, då blir ju momsen på varans värde minskat med påminnelseavgiften. (Tror inte postnord tar ut någon sådan.)

Av Glis
Skrivet av BasseBaba:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l1EP2A/nastan-18000-pake...
https://business.facebook.com/postnordsverige/videos/18996396...

Postnord påstår sig sortera 400k paket per dygn.
18k paket i år anmälda försvunna.

Nånting smells fishy. Måste vara ett stort mörkertal i anmälan av borttappade paket?
Det skulle ge 146 mill paket per år och 0.012 % borttappade, låter horribelt lågt?

Känns inte som att "folkstormen" mot Postnord vore det den är om "bara" 18k personer i hela Sverige vore drabbade?

Edit: Missade @Hurtigbullen inlägg ovan

Det är väl bara officiella klagomål av avsändaren som räknas. Så om någon beställer något som inte kommer, ringer till kundtjänst och fräser och får svaret att man får ringa affären, så räknas det inte... Affären ser på tracking att paketet aldrig delats ut och skickar nytt, men struntar i att anmäla till Postnord.

Dessutom är det inrikes paket som räknas, inte något från utlandet. Det lär ju försvinna massor från utlandet.

Med stor sannolikhet så kan Postnord, eller borde med enkelhet kunna, få ut från datorsystemen antalet postpaket som A: skannats som mottagna av Postnord, men B: inte skannats som utlämnat till företagskund eller till postombud. Eller få ut antalet paket där sista skanningspunkten för paketet inte är den "naturliga" sista punkten som paket ska ha (alltså att det är skannat på terminal som sista punkt, inte utlämnat). Gissningsvis sitter dom på statistik anläggning för anläggning och kan se exakt "loss" för varje terminal. Postnord vet nog exakt vad som försvinner, om inte så är det dags att börja sparka folk...

Det är ju som att man inte kan likställa antalet brott som begås i samhället med antalet anmälningar som görs till Polisen. Majoriteten av små brott som begås rapporteras inte och det enda man får ut av det är ett brev som säger att man inte tänker utreda det för det är ett vardagsbrott som Polisen inte har tid med.

Av Glis

Förut skrevs i media att postsäckar låg utomhus i flera dagar på Arlanda, och Postnord sa att själva säcken inte blir förstörd av det, själva säcken är väderbeständig så den är det ingen fara med.

https://www.svd.se/kinapaketen-nara-ge-postnord-fraktinfarkt

Postnord har nu letat efter en get att skylla på, bolagen som hanterar lastning av bagage på flygen. Bolagen ska låta postsäckarna stå på vagnarna och täcka över vagnarna med någon form av presenning som skyddar mot regn. Men eftersom Postnord låter vagnarna stå med post dag efter dag så blir bolagen sura eftersom vagnarna behövs i deras verksamhet. Eller nåt åt det hållet.

Klippt från artikeln:

– Jag kan säga så här, det är inte Postnords personal som lägger postsäckar på marken.

De som enligt Postnord är orsak till att postsäckar hamnar på marken är de så kallade handlingsbolagen. Handlingsbolagen tömmer flygplanens lastutrymmen och levererar containrar och vagnar med postsäckar till Postnords terminal.

Vagnarna som säckarna står på används även för bagage. Ibland blir det vagnbrist och när raden av vagnar växer utanför Postnords terminal, skapar det friktion.

Det är också, enligt Postnord, handlingsbolagen som ska se till att säckvagnarna som lämnas utanför terminalen täcks med ett kapell som skyddar från väta.

Alla som hanterar paket vet att detta ska göras men SvD:s bilder från Arlanda visade att inte en enda av de cirka 50 vagnarna var täckta.

Men om säckarna inte ska ligga på marken, varför är det ingen som går ut och lyfter upp dem?

– Det är en bra fråga och den finns det nog inget bra svar på heller.

Av Glis

Ursäkta men varifrån kom polisanmälan? Vad har du fått för brev från Radiotjänst?

Det kan inte fungera som att en person kommer och säger att han är TV-kontrollant och att du har TV, och sedan händer ingenting, tills Polisen ringer och säger att du är anmäld och ska på förhör.

Om kontrollanten "tycker" att du har TV så skriver väl Radiotjänst in dig som kund och skickar ett brev. Du överklagar det till Radiotjänst, påvisar att den utrustningen du har inte är en TV-mottagare utan en stor bildskärm med HDMI/DVI/DP-ingångar som inte är avgiftsbelagd. Vidhåller Radiotjänst att det är en TV-mottagare och du ska betala så kan du överklaga det till förvaltningsrätten.

Skrivet av Matherat:

Jag vet att alla i Sverige kan surfa in på SVT. Men om alla skulle tänka som du så hade inte den möjligheten funnits. Du och jag är oense här. Det jag ifrågasätter är moralen i detta. För mig är det som att åka snålskjuts på andras bekostnad.
Hade fler som äger tv betalat så hade nog avgiften gått ner.

SVT började sända TV på internet enbart i syfte att kunna hävda att en dator är en TV-mottagare och kan ta emot TV och därmed ska TV-avgift betalas. I ett försök att pressa pengar ur personer som inte äger en TV och inte har något intresse av SVT. Det gick inte så bra för dom... Men det ändrar inte att SVT enbart har gjort det av girighet för att få in mer pengar av folk som inte har något intresse av SVT.

SVT kan ha ett inlogg till SVTs sidor på internet, fungerar för alla andra TV-kanalers Premium-content, Netflix, HBO, etc. Bara att trycka ett inlogg på fakturan från Radiotjänst. Nåja, det är inte direkt topic för tråden.

Av Glis
Skrivet av breakwin:

Posten har nått sjukt problem med alla utrikespaket just nu. Jobbar på postombud och har fått ca 50-70 kunder som kommit och frågat om varför deras post är fast i stockholms utrikesterminal. Väntar själv på ett paket som har samma status. Postnord ger inget vettigt svar till någon heller.

Jag har ett brev som skickades till Sverige 15e eller 16e. Alltså att flygmaskinen avgick då. Så ankomst senast 17e egentligen. Orkar inte räkna tiden. Den är ankomstscannad idag/igår 30e. Så ballpark två veckors liggtid när det väl är här. (Inte China Post dock.)

Skrivet av strigeus:

Jag ringde till Postens kundtjänst, efter lite grävande fick jag svaret att de efter 7 dagar AUTOMATISKT markerar småleveranser från Kina som levererade (det är därför aliexpress visar det som levererat), även om de inte faktiskt har levererats utan bara lagts i högen för vanlig post .. som sedan tappats bort...

Anledningen var att de har ett avtal med China Post som säger att de måste återkoppla med paketets status till China Post inom 7 dagar.

Eftersom kunden i Kina, i förlängning ofta vi köpare, betalar extra för registrerad post /REK än post som inte begöver signeras, så vill ju kinesiska posten såklart veta att det har signerats och kommit fram. Det är själva idén med tjänsten...

Jag har också märkt det där. Att Posten skickar signalen att paketet är överlämnat några dagar senare. Antar att det är för att det skulle väcka misstankar hos kineserna om det markeras som levererat så fort posten scannat in försändelsen.