Inlägg

Inlägg som Glis har skrivit i forumet
Av Glis
Skrivet av leafbranch:

http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/232876-huawei_ea...

Står det "Not for sale" klistermärke på era hörlurar också? Undra vad det är om...

Jag köpte 4 st för lulz när dom kostade 9 kr för några veckor sedan... Det är klistermärken "not for sale" på mina också. Förpackningen är som den på bilden, med klistermärket nere till höger. Lite märkligt för bildgooglar man "huawei am116" så står det "Earphone with Remote and Microphone" på nästan alla, där det är ett tomt rött fält.. Måste väl (rimligtvis) vara exemplar som är tänkta att skickas med gratis med telefoner.

http://www.bakr.cz/img.asp?stiid=33229

Av Glis

Jag beställde ett (1) USB-minne lite innan tipset postades (17.40), då var det 50+ kvar. Kollade lite när jag kom hem från gymmet och det var 46 eller 48 kvar. Sen blev det slut ganska fort.. Provade att lägga "en massa" i kundvagnen och det är ingen begränsning som gör att man inte kan lägga en order på 30 stycken. Är ju möjligt att någon har gjort, och får sin order makulerad. Så hoppar dom tillbaka som "i lager" imorgon. (Så för den intresserade kan det kanske vara värt att "chansa" och lägga en order.)

Av Glis

Vad hände med hela raden med "luckorna" för 02, 03, 04 & 05? Står 00.54 till nästa erbjudande... men inget dök upp på 02.00, utan raden försvann.

Av Glis

I fredags släckte affärerna ner sina sidor. "Överbelastade" LOL.

Nu har butikerna sina sidor uppe. Men listar inga varor under sina respektive sidor för erbjudanden. Inte på Elgiganten. Inte på CDON och inte på Siba. "Råkar" "alla" har problem med "produktdatabasen" eller?

Av Glis

rena interna makaniska diskar hade komplett iaf.. ingen koll på priset.

Externa 3.5 diskar hade Elgiganten WD Elements Desktop 3.0 5TB för 1111 kr för 5 TB, så 0.22 kr/gb
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2796415
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/harddisk-o...

Externa 2.5 diskar hade Komplett Seagate Expansion Portable Drive 2TB för 699 kr för 5 TB, så 0.35 kr/gb
www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3094555

Lägre än så finns inte.

Av Glis

Jag la två orders på CDON mellan 23.30 och 00. Det gick långsamt som sirap men det gick.. Går att kolla i orderhistoriken i kontot för att se orders, även om ni inte får bekräftelsemejl.

Vissa som Dustin verkar ju köra sin vanliga weekend rush mer än att ha BF.

Av Glis

Tänk på att den där AOC-skärmen för 499 på SIBA är en ANALOG SKÄRM. Bara VGA-anslutning, ingen DVI, Displayport, HDMI...

Av Glis

Dustin försöker också blåsa kunderna...

SanDisk Ultra MicroSDXC 64GB (som är 169 på cdon nu)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3226070
https://www.dustinhome.se/product/5010890098/ultra

199 kr före midnatt. 299 kr på black friday-rea. Hela 50% prisökning!

haha

Av Glis
Skrivet av slinedberg:

Någon här som lyckats beställa från elgiganten?

Hemsidan är hopplöst trasig för mig.

Det är ett bedrägeri typ. Sidan är programmerad så att det inte ska gå att lägga beställningar.

Av Glis

Din *host* "polare" borde väl kunna försöka ringa till Teknikmagasinets kundtjänst direkt när dom öppnar imorgon och be om att få avbeställa din "polares" *host* analvibrator?

Det är inte direkt som att dom kommer hinna packa några varor innan kundtjänst öppnar och det är större chans att lyckas avbeställa direkt på morgon än att vänta på att någon ska hinna till ditt mail i högen av alla mail som skickats under helgen.

Av Glis
Skrivet av sae:

Det finns för mycket olagligt material på youtube för att de ska våga låta den gå med vinst.
Allt som Kim Dotcom är anklagad för gör Youtube själva...

Dom som inte vet vem det är, googla...

PS. undrar hur det kommer att gå nu, med prenumeration... Vad händer med alla låtar som är på youtube utan skivbolagens tillåtelse...

Större delen av sidan går väl ut på att strömma material illegalt som dom inte har copyright på. Folk som pewdiepie kanske i undantag kan få några miljoner views på ett klipp om dom har tur och är riktigt stora men det är en piss i havet om man jämför med alla gamla musikvideos som knappast är upplagda av rätt skivbolag om man kollar på kontot. Där handlar det ofta om 100 miljoner+ views per klipp. Det är vad Youtube tjänar pengar på.

Av Glis

Alla verkar ju reagera som om det är jättesynd om alla människorna som gör videos när dom spelar och sminkar sig och rantar om deras senaste haul från lågprisklädbutik X, Y och Z. Som om det är någon gudagiven rätt att tjäna pengar på videos man lägger upp. Det är ju mer en kultur som har gått från att folk börjar blogga och göra videos utan tanke på att tjäna pengar -> vissa blir stora -> dom stora lär sig tjäna pengar på reklam -> alla andra vill tjäna pengar på reklam. Och det är väl kanske lite okej om dom får visst betalt.

Youtube är en sida som har reklam för att finansiera sin drift och där användarna genererar innehåll som sedan andra användare tar del av. Precis som Swec. Handen på hjärtat, hur många av er som postar mycket på forumet anser att ni får för liten del av forumets annonsintäkter? Är det svårt att försörja sig på sitt postande på forumet? Är det ett problem att ersättning betalas per post och antal views och inte baserat på antalet tecken? Nä, precis.

Mycket av det som finns på youtube är dock inte sådant som användarna sliter i sitt svett för att skapa, utan sådant folk laddar upp utan att ha rättigheterna till. Alltså, Youtube är en piratsite och dom kommer undan med det genom att säga att dom tar bort sådant om det anmäls av upphovsrättsinnehavaren och att det är användarna som står för det illegala, bla bla bla. Upphovsrättsinnehavarens skyldighet anställa folk för att söka igenom Youtube och anmäla video för video... Juridiskt kanske inom ramarna. Men dom tjänar fortfarande pengar på reklam på program som streemas som ägs av SVT, BBC, etc. Då borde inte Google tjura över att några kör adblock.

Av Glis

Kunde dom inte prestera en Chromecast med både video och audio ut? Det här blev ju lite meh. Det är 2015.

Chromecast Audio kommer ju bli en pryl som man har inkopplad hemma...

Borde väl komma reviews på den snart.. se hur den presterar.

I asked a Google spokesperson if they could give me any more details on sound quality, and they told me the Chromecast has a "world-class DAC" (Digital to Analog Converter), but refused to disclose what company makes the part. That makes me nervous.

Sen är den sjukt ful jämfört med Beep eller Gramofon.

Av Glis

Jag har aldrig haft det problemet med WiFi som kopplar ner sig...

Men har ni installerat den senaste uppdateringen, 118 MB, och gjort en fabriksåterställning efter den? Stod "Du bör göra en fabriksåterställning för att optimera prestanda med Android 5.0". Inställningar > "personligt" Säkerhetskopiering och återställning > Återställ standardinst.

Svenskan är dock riktigt usel... Har en notifiering som ligger konstant och inte går att ta bort "App tillstånd förvaltning körs", fullständigt obegriplig svenska... sen låter det som holländska för autostart-permissions.. "Auto-start beheer. Toestaan of app auto-start ontkennen tijdens systeemstart". "Gest egenskaper" är också riktigt märklig svenska... "Rita w mönster på strömmen utanför skärmen, kan du starta Browser" (knock-on för att passera låsskärmen) "Dubbelklicka på strömmen utanför skärmen, kommer skärmen slås på." (knock-on till låsskärmen). Är väl tillägg Lenovo gjort som fått sig en Google Translate-behandling...

Av Glis

10h är verkligen inte normalt. Batteriet är på 7000 mAh.

Nu kan inte jag testa med originalladdaren och originalkabeln, då min kabel inte ens fungerar... Att ladda plattan från 60% till 70% tar runt 22-23 minuter iaf. Sen om man använder andra kablar så är det väl många som inte klarar 2A.

Hos min kabel går ingen ström genom kabeln från laddaren till plattan alls. Går inte att koppla platten till datorn genom kabeln. Jag har en USB3-hub med strömförsörjning som har lysdiod, och trycker man in kabeln (bara, utan något anslutet till den) i hubben så slocknar den och tappar kontakten med datorn, drar ut kabeln och den hoppar igång, trycker i den i annan port och hubben slocknar. Trycker jag kabeln i en Displaylink-docka som jag har LAN på så kopplar LAN ner... högst undermåligt.

Låter ju märkligt att det inte går att ladda plattan med en annan laddare?