Inlägg

Inlägg som Glis har skrivit i forumet
Av Glis

Att den kostar 237 kr när lägsta seriösa pris är 1590 hos netonnet säger väl tillräckligt...

Står på sidan att;

"Vi är en auktoriserad​ återförsäljare av Microsoft produkter.
Alla våra koder är inköpta från Microsoft."

Den marginalen på den produkten finns naturligtvis inte.

Sedan är domänen registrerad i november... Och har omdömen på prisjakt och trustpilot under 3 veckor, som redan sagts. Verkar synnerligen lågbegåvat att starta en sådan "affär".

Av Glis

Det beror ju på vem det är som lämnar garantin. Om det är tillverkaren av telefonen som lämnar garantin så kan den gälla även till en andra kund som köpt varan begagnad. Är det butiken som lämnar garantin så gäller den enbart ursprungliga köparen om butiken vill att det ska vara så. Butiken har ingen skyldighet att låta garantin övergå till någon annan om varan säljs begagnad.

Den första kundens kvittot ska givetvis medfölja, men det är för att du ska veta att telefonen är ärligt införskaffad och inte stulen.

Det är ändå Felia du har att göra med...

http://www.svd.se/telias-kundtjanst-vi-kan-inte-lagen

Av Glis
Skrivet av Beautiful_Barca:

Har köpt lika dana plattor till barnen, men hittar inte någon uppdatering. Kör på gamla android 4. Nån som vet hur man gör?

Skickades från m.sweclockers.com

Det borde komma upp av sig själv.

Annars trycker du Inställningar -> Om Surfplattan (längst ner till höger) -> Systemuppgradering (överst).

Sista uppdateringen kan dock döda plattan har jag hört.

Av Glis

Eftersom personen har god man så har du rätt stora chanser att få tillbaka pengarna när du går till fogden. (Även om det nog är smidigare att kräva pengarna av Tradera.) Förmodligen så har den som är god man kontroll över ekonomin och vad för social eller annat bidrag som bedragaren går på, och kommer prioritera en skuld som ligger hos fogden.

Ingen idé att hålla på och dividera med säljaren och anhöriga och så. Personen har ju erkänt i mail att hon har tagit pengarna och inte tänker lämna tillbaka pengar eller leverera varan. Bättre att det ramlar in ett brev från fogden i brevlådan hos den som är god man.

Jag använder inte tradera och sånt, men "säljarens" bankkonto är väl kopplat till Tradera/Klarna. När du har polisanmälan så måste Tradera/Klarna erkänna vilket konto pengarna betalats ut till. Så det där sista kan du skita i. Att det är rätt person kommer framgå den vägen.

Av Glis

Problem nummer 2 är att Postnord låter posten från Kina ligga på postterminal 1-1.5 vecka (kanske mer) innan den skickas vidare. Posten gör inte det med post från andra länder. Det är också tillräckligt många som upplever samma sak för att det ska kunna avskrivas som otur eller tillfällig överbelastning av Postnord.

Som den här med Singapore Post;

30/12 Skickad
3/1 16.00 Tullbehandlad
4/1 13.10 Redo att flyga
6/1 13.30 Flyg anländer Sverige
6/1 17.20 Anländer Postens utrikesterminal, ankomstskannad (Fredag som var röd dag)
9/1 09.00 Anländer [min stads postterminal] (Måndag)
9/1 10.40 Anländer [mitt postombud]

Den var alltså här före 11 första vardagen efter att det landat. Det är omöjligt att det skulle kunna gå fortare. Det är exemplariskt till 100%.

Av Glis
Skrivet av breakwin:

Har inte läst hela tråden med det TS säger stämmer. Jag jobbar på ett postombud och 90% av alla rekommenderade brev från Kina saknar underskrift. Det stämmer att man fortfarande behöver legitimera sig, skillnaden är nu bara att personen som hämtar ut brevet inte måste vara samma person som det står på brevet. Vem som helst kan alltså hämta ut ett "kina-rek" sålänge man legitimerar sig. Anledning till detta är enligt Postnord att man saknar avtal med Kina och därmed kan ej erbjuda en "riktig" rekommendering-tjänst. Att posta i Kina kostar några fåtal kronor och postnord får alltså i princip 0-öre av detta.

Postnord ljuger för dig. Så är det. Men det är lugnt, Postnord ljuger för resten av oss också.

För att det ska gå att skicka post mellan länder så krävs det att länderna lyckas sammarbeta och följa standarder. Annars skulle det bli kaos och det skulle bara gå att skicka post inrikes. Vad som är ett rekomenderat spårbart brev med ett spårningsnummer följer ju standard, RB143706728SG. (Registrerat brev från Singapore Post.) Likaså vad som är ett ospårbart vanligt brev och vad som är EMS. Postnord säger att dom vill vara med i spelet, vara med i UPU. Då får dom också spela enligt spelets regler. Postnord sitter inte och upprätthåller separata avtal med närmare 200 olika länder.

När jag ställde samma fråga till Postnord fick jag inte svaret att det inte finns något postavtal mellan Sverige och Kina, utan att Sverige har fått tillåtelse av kinesiska posten att slippa behandla deras REK som REK. Dock tar ju den kinesiska posten mer betalt för ett REK till Sverige än vanlig post. (9-14 kr extra eller vad det nu blir.) I så fall borde dom inte sälja den tjänsten. Då borde den vara otillgänglig för Sverige. Jag som köpare betalar ju den kinesiska posten för tjänsten, men får inte tjänsten för Postnord vägrar.

Att posta post i Sverige till Kina kostar ju ganska många kronor, och kinesiska posten får i princip 0 öre av det. Den som kollar ser snabbt att det kostar 90 kr att skicka ett REK-brev från Sverige till Danmark, eller Djibouti, eller till Aruba, eller till Brittiska Jungfruöarna. Samma. Det är så det fungerar.

Det är problem nummer 1.

Av Glis

Whaaaaat!? Seriöst?!? Jag har väl minst 20. Om jag räknar det jag köpt medvetet, och räknar bort sånt som är ur funktion och kom med prylar.

Mest billiga in-ear, så inga enorma summor. Brukar ha vid träning, så mest därför. Sällan jag använder några hemma.

Av Glis

Fast till stor del så handlar det om att operatörerna i Sverige drabbades av en psykisk åkomma som kan drabba operatörer, Skypeofobi. Operatörerna inbillade sig att dom skulle tappa en massa pengar från samtal och SMS om folk använde datatrafik för att ringa gratis, skicka meddelanden med facebook istället för SMS, o.s.v. Så istället pushades fastprisabb med obegränsade samtal och SMS.

Då finns inte så mycket att tjäna extra pengar på, förutom att ta extra betalt för datatrafik. Datatrafiken i sig kostar nästintill ingenting, men operatörerna gillar att sprida myten om datatrafikens höga värde och begränsade tillgång som gör den så dyyyr. Det är BS men stackars operatörer har inte så mycket annat att tjäna pengar på. Och kunder går på det, märkligt nog.

Sen tycker jag inte det är så himla dyrt i Sverige (längre), med tanke på att som andra sagt så är det lägre befolkningstäthet så det krävs mer nät per kund, eller vad man ska säga. Sen att operatörerna lyckas lura i folk att betala typ 100 kr för 5 GB extra data är så obscent att det borde vara olagligt. (T.ex. Vimla som tar 150 kr för 2 GB och 250 kr för 7 GB, restan av operatörerna är väl inte bättre.) Vinsten för operatören ligger i datan, men det här börjar bli löjligt.

Abbet med fri tal i tredje bilden kostade 139 DKK = 179 SEK med 10 GB. Är väl ungefär vad man får betala här med någon eller ett par GB data.

Av Glis

Står det 9V på den så är det snabbladdaren. Trodde inte heller att snabbladdaren kom med P9. Men kan ju vara ändrat.

Av Glis
Skrivet av Ferrat:

Det finns undantag för när avtal inte är bindande, just i detta fall är det §32 i avtalslagen som skyddar butiken från att bli bundna av avtalet och det är extremt liten chans att få någon annan tolkning oavsett vart man vänder sig.

Det hela beror såklart på om priset är så lågt att köparen borde inse att det är för lågt. Det är ju en tolkningsfråga. Den här saken var väl ca 1/3 av priset som den brukar kosta.

Av Glis

Jag har köpt lite småsaker genom Aliexpress. Skulle nog inte beställa något som är dyrt med tanke på alla problem som kan uppstå. Sen ska man inte underskatta säljares stora engagemang i att dividera om småsummor när dom gjort fel, även om det är billiga saker det rör sig om.

Idag t.ex. fick jag ett skal till mobil som kosta typ småkronor. Beställde 15e december, skickades den 16e. När jag såg att det var skickat och inscannat av posten beställde jag ett likadant från samma säljare. Nu är det 3e januari och det står fortfarande "elektronisk förhandsinformation mottagen". Så, eh... Säljare på Aliexpress är såklart lika olika som affärer i verkligheten. Så det gäller att välja säljare med bra betyg.

Ibland har jag sett saker på Aliexpress som kan ha mängder av säljare på samma vara med ungefär samma pris, men alla är kanske 30-40% dyrare än säljare utanför Aliexpress, typ Ebay eller Gearbest och så. Vilket är lite märkligt, så bra att kolla runt.

En fördel är t.ex. att om man beställer en laddningskabel till USB som sålts ganska många av samma, så skriver ofta några om kabeln verkligen kan ladda med 2A+ och så. Samma med minneskort, folk kommer köra H2testw och ladda upp bild på hastigheterna.

Av Glis
Skrivet av crew seven:

Fel fel fel butiken drog aldrig pengar ifrån kortet utan medgav att dom gjort fel.

Nej. Det är inte relevant för avtalet om köp om butiken dragit pengar från kortet eller inte. Avtalet om köp uppkommer när man avtalat om köp. Inte när varan levereras. Inte när pengar dras från kortet. En butik kan inte ingå ett avtal om köp med en kund och sen automatiskt frånträda avtalet genom att inte dra pengar eller inte leverera varan. Det som är relevant är om avtalet ingåtts eller inte har ingåtts.

Av Glis

Jag tycker det är jävligt märkligt att så många har uppfattningen att det är leveransen av varan som avgör om varan är köpt eller inte, inte avtalandet om köpet av varan. En affär har ju inte automatiskt rätt att frånträda ett avtal om köp genom att vägra leverera varan, och på så sätt anse att det inte är ett köp gjort.

Det är ju som om någon går in på Dressamann och köper en tröja för 199 kr. Går hem och så ringer butiken och säger att priset var felaktigt, att det egentligen är 399 kr som är priset, och att kunden ska komma och lämna tillbaka varan, annars tänker butiken dra 399 kr från kortet.

Avtalet om köp av en vara till ett visst pris är separat från varans leverans. Köpet blir till om kunden får en orderbekräftelse som bekräftar att butiken accepterat köpet. Det är vad som är juridiskt relevant. Det borde ändå folk ha lärt sig på gymnasiet.

Av Glis

Har någon märkt ifall REK-brev från Kina alltid ligger jättelänge på utrikesterminal eller om det bara är ibland och vissa kommer fram fort? Brukar ta 1-2 dagar bara för post från andra länder.

När jag beställde sist så låg det 1.5-2 veckor i onödan hos posten innan dom behagade dela ut brevet (som vanligt brev, som topic säger).

Tänker om jag ska skippa den postmetoden helt och bara köra typ singapore post eller estniska posten, eller om det bara är otur ibland med lång tid hos posten får kinesisk post.

Av Glis

Lenovo Moto G4 på CDON för 1490. "Mellandagsrea" Borde vara lägsta pris den haft. Ordinarie pris 2190.

If budget vanilla is your flavour... Kanske den kan vara något. Snapdragon 617, 5.5" 1920 x 1080, 16 gig, 2 gig RAM.

http://cdon.se/hemelektronik/lenovo-moto-g4-16gb-svart-p38624...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3679808

Finns lite olika småsaker på "Mellandagsrea".

Av Glis

Skickat med "China Post" som registrerad försändelse? Typ RX123456789CN?

Enligt Postnord så skannas försändelsen en gång "ankommit postens utrikesterminal", och skickas vidare som vanligt brev till brevlådan. Låter som det fått ligga väldigt lång tid iaf.

Av Glis
Skrivet av kortleken:

Jag har fått orderbekräftelse och de har erbjudit samma vara fast i en storlek mindre :/
Påpekade för dom att det finns exakt samma vara i en av butikerna och att de kan skicka därifrån, men har inget svar fått ännu trots det har gått 4-5 dagar... Enligt min lokala XXL så får de ej skicka internt
Jag annullerade en annan order i söndags och svar på det fick jag i söndags...
De har även dragit pengarna.

"så kan vi omöjligt veta detta" Detta är svaret då jag ville veta vilken tidpunkt produkten tog slut.

XXL säger att systemet fallerade fre em fast jag beställde efter midnatt alltså minst 12 timmar innan och detta är påpekat i det obesvarade mejlet.

Fortsättning följer.

Alltså.. När XXL säger att den varan du beställt har sålts i fler exemplar av datasystemet än vad som faktiskt fanns på lager, och därför har XXL många restnoteringar på den... Avser XXL att leverera den vara du beställt, men att det tar extra tid eftersom deras leverantör behöver skicka fler? Eller vill dom inte leverera alls.

Beroende på vilken typ av vara det är så behöver du inte acceptera en likadan vara i en annan storlek. Har du köpt en jacka eller ett par byxor i storlek M och affären erbjuder en storlek S istället så är det ju inte en vara som passar.

Att affärerna inte får skicka mellan olika affärer är ju (en intern policy) för att folk inte ska gå in i en affär och begära att få en vara som är slutsåld i den affären skickad från en affär som har varan i lager. Finns varan i en av affärerna måste den ju gå att skicka till centrallagret och sedan till dig.

Av Glis
Skrivet av sharadkingboy:

Först fick jag ett "tack för din beställnin" mail och sedan fick jag ett mail de kallar för ordererkännande?! Sedan skrev de att de skulle återkomma så jag kunde spåra paketet när det blev skickat....

Men har du fått en "riktig" orderbekräftelse, alltså både första "tack för din beställning" och sedan en orderbekräftelse, så har du ett bindande avtal. Då kan inte affären vägra leverera, om det inte finns en bra anledning till det. Och det ställs ganska långtgående krav på vad som är en bra anledning, att priset dom sålde varan för är under deras inköpspris, t.ex., är inte en tillräcklig anledning.

Som det står i villkoren;

"... Alla beställningar ska godkännas av Staples och avtalet mellan dig och Staples träder inte i kraft förrän Staples har bekräftat mottagandet av din beställning genom att skicka en orderbekräftelse via e-post..."

Alltså avtalet uppkommer när du får en andra orderbekräftelse. Sen vet jag inte varför det står olika ord i eposten och på hemsidan...

EDIT: Alltså det är samma villkor för "nästan alla" affärer på internet. Avtalet uppkommer vid en andra orderbekräftelse.

Av Glis
Skrivet av sharadkingboy:

Hat fått något de kallar för ordererkännande?? Och står att de återkommer med spårningsnummer när de skickar det..... Var 26'e November jag beställde

Har du också haft strul med dem?

Det jag menar är att du borde få ett mail direkt när du lägger order, som bekräftelse på att du lagt order. Sedan få en manuell orderbekräftelse.

Jag har aldrig köpt något där. Men var flera härifrån som beställde billiga stolar, och dessa levererades naturligtvis inte. Hade listat "jättebilliga" Lexar S75 förut, långt under tillverkningskostnad.

Priserna på hemsidan, och i orderbekräftelse, ska inte uppfattas som ett erbjudande att sälja varan för priset som är på hemsidan och orderbekräftelse. Enligt affären själv. Du har alla skyldigheter när du trycker beställ men affären har själva inga skyldigheter.

"Mottagandet av en e-orderbekräftelse är helt enkelt ett erkännande av att vi har mottagit din förfrågan om order och utgör inte ett erbjudande att sälja. Vi förbehåller oss rätten att begränsa mängden av något objekt som säljs, eller förbjuda en försäljning helt och hållet, inklusive men inte begränsat till att förbjuda försäljning till återförsäljare."

"3.1 Alla erbjudanden och kampanjer på webbplatsen är utan förpliktelser om inte annat anges. Genom att klicka på "beställ" på webbplatsen ger du ett bindande erbjudande om att köpa produkterna i din varukorg. När du har avslutat betalningsprocessen på webbplatsen får du ett e-postmeddelande som bekräftar att din beställning har mottagits. Alla beställningar ska godkännas av Staples och avtalet mellan dig och Staples träder inte i kraft förrän Staples har bekräftat mottagandet av din beställning genom att skicka en orderbekräftelse via e-post..."

Har du fått den andra orderbekräftelsen så kan dom inte bara backa ur. Har affären inte skickat ut någon andra orderbekräftelse så är det lättare för affären att backa ur. Har affären inte släppt reserveringen på betalningen och inte kontaktat dig om att avboka ordern så kanske du kan hävda rätt.

Av Glis

Har du fått en orderbekräftelse?

Eller har du bara fått en bekräftelse på att du lagt en order?

Tyvärr är det företaget känt för att vägra leverera.