Inlägg

Inlägg som Gawgizz har skrivit i forumet
Av Gawgizz
Skrivet av Poppu-chan:

@anders190: Ah, nice. Tack för snabbt svar. Börjar nästan misstänka att jag fått ett som redan varit öppnat och testkört, då även gummit till ena foten var sprucket. Nåja, ska dra iväg ett mail till Webhallen och se vad dom säger.

Jag har för mig att gummit till fötterna låg i en separat påse, men det kanske var så för dig också bara att gummit var trasigt i påsen?

Av Gawgizz
Skrivet av Icte:

Ja det skulle nog gå! Frågan är hur pass krångligt det är att öppna upp hörlurarna och utföra dådet

Adaptern verkar faktiskt innehålla en DAC (samma modell som är inbyggd i iPhone 6s), om man läser på t.ex. ifixit's blog:

https://ifixit.org/blog/8448/apple-audio-adapter-teardown/

Men ja, om lightningkontakten kunde skicka både analoga och digitala signaler så hade ingen DAC varit nödvändig i dessa hörlurar med lightningkontakt!

Nu spårar det här rejält, men adaptern har ju faktiskt en ADC för att göra om mikrofonljud från headsets, kanske går att modda en sån..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gawgizz
Skrivet av Icte:

Det jag menar är att det inte går att skicka en analog signal till dessa hörlurar via kabeln då de har en inbyggd DAC. Jag måste därmed skicka en digital signal, men om jag vill kunna göra detta från ett 3.5mm jack så måste jag ha en ADC.

Då är vi överens! Var inte meningen att vara så petig men ville heller inte att någon skulle få för sig helt fel
Jag skulle aldrig rekommendera en DAC-ADC-DAC lösning även om det skulle finnas någon konverter, men en variant skulle vara att löda förbi ljudkortet i själva hörluren, ljudkortet i hörlurarna matar ju ut en analog signal till högtalarelementen och om du istället skippar ljudkortet och drar "ut" den analoga inputen genom att löda på en ny sladd så kan det gå.. men det är nog nästan lättare att köpa några andra hörlurar.. nästan

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gawgizz
Skrivet av Icte:

Nu ser jag dock att man förmodligen behöver en DAC för dessa lurar om man ska använda dessa i en 3.5mm headphone jack.

Förstår inte riktigt hur du menar, ett par lurar med en digital koppling (usb/lightning/HDMI osv) har ju en inbyggd DA-omvandlare för att göra ettor och nollor till ljud, från usb till analogt som en högtalare klarar att mata ut.
Om du på något sätt lyckas koppla in dessa lurar i en 3,5port har ju även ipoden eller datorn eller var jacket nu sitter omvandlat ljudet till analogt från digitalt just för att 3,5 är en analog koppling.

Av Gawgizz

@kniven: Skulle det skita sig kan jag ta upp där budgivningen stagnerade, 2600

Av Gawgizz
Skrivet av glennborg:

Är det någon som vet ifall det går att beställa en -> Huawei P10 med ett abonnemang för att sedan avsluta det direkt men behålla telefonen?

Absolut! För det första har du en distansköpslag som ger dig ångerrätt i 14 dagar, så länge du inte aktiverar abonnemanget (är ganska säker på att det är så det funkar)
Sen har tele2 också öppet köp i 30 dagar på sina abonnemang, och de har helt avskaffat bindningstiden med
Vill du slippa allt sånt här kan du ju be en klasskamrat som har tele2 att agera mellanhand och sedan köpa loss telefonen från dem, det ska inte vara bökigare än att köpa en telefon någon annan stans så länge man är registrerad kund och student.

Beställde själv hem en nyss, om jag skulle vara missnöjd kan jag ge någon som inte är student chansen att köpa den för studentpriset istället för att skicka tillbaka den

Av Gawgizz
Skrivet av downup:

Resan kostar mig personligen cirka 190 kr snål bil och billig diesel
[...]
Sen när jag kommer tillbaka 10 minuter senare så säger killen att vi tar en retur på telefonen och du ska få milersättning.

Som jag fattar det är det alltså mindre än 200kr du känner dig försnuvad på?
Känner att antalet mil är helt irrelevant om det är pengarna du gnäller över, snyggt sätt att blåsa upp situationen.

Du skriver att du frågar över disk varför den är en fyndfara och sedan går tillbaka 10 minuter senare, jag skulle räkna det som sträckan de ska ersätta. Det var ju trots allt bara i 10 minuter du trodde att den var i toppskick utan att den var det?

Ponera att du åkte 14 mil och frågade över disk varpå de svarade att den var öppnad och hade några repor på baksidan, vad hade hänt då?
Skulle du köpt den då också för att sedan kräva dem på pengar? Skulle du avstått från att köpa den och krävt dem på pengar?

Missen de gjorde när de klargjorde för dig varför det var en fyndvara påverkar en ytterst liten del av hela den här historien, du lär ju ha tappat MAX 20 minuter på att hinna köpa den och sedan lämna tillbaka den i förhållande till att inte köpa den för att han sa rätt från början..
..och din tid verkar ju inte vara värd så mycket med tanke på bilresan du gör för att spara någon hundralapp hit eller dit.

Det enda problemet jag kan se är att du lyckades frysa dina pengar, det är helt och hållet deras fel och jag håller med om att det är surt, du skulle använt det som argument för att pusha en bättre deal eller dylikt i butiken och förmodligen fått någon ersättning.

Av Gawgizz
Skrivet av mgnspx2:

Ja precis. Men när man ska betala - alltså sista steget - får iallafall jag ett felmeddelande om att det inte går att skicka till Sverige.

Funkar prima för mig hela vägen till review my order, längre än så vill jag inte gå då jag fortfarande inte har bestämt mig för om den är värd pengarna eller om jag bara använder bristen på läsplatta som ursäkt för att inte läsa.

Verkar iallafall funka hela vägen för mig:

http://i.imgur.com/J5zb25D.png

Av Gawgizz
Skrivet av mgnspx2:

Hur lyckades du med det? När jag försöker köpa en utan reklam säger Amazon att det inte är möjligt att skicka till svenska adresser.

Skrivet av dennisnp:

@fetakniven: Till vilken leverans adress då? Samma här, skickas ej till sverige...

Ursäkta om jag påpekar det uppenbara nu, men är det alltså den dyrare varianten ni försöker köpa?
Mit Spezialangeboten är den som inte skickas till Sverige
Ohne Spezialangebote är den som kostar lite mer och går att beställa, för mig är det bara att trycka på "add to basket"

Av Gawgizz
Skrivet av Pansardöden:

Ser att Kindle Paperwhite är prisnedsatt på tyska Amazon.

Det finns dock två olika priser, men jag ser inte vad som skiljer dem åt. En kostar 79,99€ och en annan kostar 99,99€

Är den ena med reklam och den andra utan eller vad beror det på?

Precis, den med reklam är billigare. "Special offers" låter ju annars som en bra grej, men det är alltså annonser på skärmen som visas när den är avstängd. Kan förövrigt påpeka att (för mig iallafall) den med reklam inte går att beställa till Sverige :/

Av Gawgizz

Dessa problem med Hz i 4k och hdmisladdar, det ligger alltså hos grafikkorten ni använder snarare än skärmarna?
Skulle vilja köpa en och slänga upp i vardagsrummet med en Chromecast. Bottleneckar styrkretsen I skärmen alternativt hdmi-versionen eller är det bara att tuta och köra även i 4k?

Tänkte 58" utan tvmottagare som länkades ovan

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gawgizz

Såld vid det här laget?

Av Gawgizz

Kan köpa den för 300 och hämta den i rågsved om det finns kvitto med garanti kvar, men drar mig ur om det blir en lång budgivning då jag annars köper något på mellandagsrean imorgon

Av Gawgizz

Bjuder 2500 för 1060
Stannar mitt bud här, men är flexibel vad det gäller upphämtning och betalsätt om det skulle strula med nästa person

Av Gawgizz

Som det ser ut nu kommer jag att vänta till cyber monday innan jag ger mig på ett grafikkort, men resten av delarna är fortfarande relevanta (Komplett verkar ha övergivit sina reapriser redan nu dock)

Siktar in mig på Define S om ingen hittar något bättre, är ju fortfarande på rea också

Av Gawgizz

Define S då, känns som en billigare R5 med färre onödiga slots? Eller är det C man ska gå för trots priset

Inet har S för 599 under sin rea; https://www.inet.se/produkt/6912328/fractal-design-define-s-s...

Ska jag använda SSDn jag hittade och nätagget jag hittade som båda är billigare versioner eller finns det någon anledning att gå för dina val istället?

Ser nu att Webhallen har höjt priset på Z170 sedan jag skrev posten, uh :C Finns det något på rean som skulle vara mer prisvärt om jag slår till nu?

https://www.komplett.se/product/850567/datorutrustning/moderk...

Av Gawgizz

Ihopplock under black friday, 8-10k

Har satt mig ner utan egentlig koll och försökt klura ut vad som är ett bra köp, tror att jag listat ut en hel del men finns ju en risk att jag missat något totalt eller satt ihop delar som inte funkar tillsammans.

MoBo:
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/224502-asus_z...
Minne:
https://www.inet.se/produkt/5310200/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...
Chassi:
https://www.komplett.se/product/824390/datorutrustning/chassi...
CPU (Kör ett paket med fläkt):
https://www.inet.se/produkt/5311107/intel-core-i5-6600k-3-5-g...
+Arctic Silver 5 kylpasta 3,5g 1 st á 69 kr
+be quiet! Pure Rock 1 st á 329 kr
SSD:
https://www.netonnet.se/art/komponenter/harddisk/ssdsata2a5tu...
SSHD (kanske overkill?):
https://www.komplett.se/product/898977/datorutrustning/haardd...
PSU:
https://www.inet.se/produkt/6912329/fractal-design-effekt-700...

Nu saknas bara ett grafikkort, de flesta jag sneglat på under dagen har blivit uppköpta, men tänker att det inte ska kosta mer än 3k, och med lite tur närmare 2.

Hittar ni något som med fördel skulle kunna bytas ut mot något annat så hojta till!
Jag ska egentligen inte spela något tungt eller redigera film eller något annat krävande, men känner att jag hellre passar på och köper något fett än att behöva uppgradera sen.

Kanske kan hitta någon cool skärm att rekommendera nu under readagarna också?

Edit: So far är det här ungefär 8200 kr, vilket är lite saftigt för att vara utan gpu. Kan vara så att jag tar en mindre SSD eller nöjer mig med en vanlig hdd och en ssd snarare än en hybrid, finns det något annat jag borde/kan skala ned?