Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron

Tidningen Fokus, 1 nummer 0kr

https://www.tidningskungen.se/nyheter/fokus

Av Elektron
Skrivet av Robiban:

Stealth + spirit och dina bekymmer är lösta med massa faster hot recovery. I level 2 kan du teleportera direkt upp till altaret, mobsen går inte upp dit

Ge din mercenary ett insight runeword om du har möjlighet, hitta något item med mana leech. Google efter runord som innehåller runor som countess normal droppar (upp till typ ral?) och se om något passar

Jag googlade insight men det stod only season på den så jag antar att den inte fungerar för mig. Jag valde en offline karaktär för jag har inte xbox guld nu. Jag iaf stoppade en runa i en armor så jag fick lite mana after kill och sen hitta jag en ring med plus energi så det hjälpte iaf en del.

Om mercenary har mana after kill får jag mana då om jag också dödar?

Jag har inte koll på runor annars så jag är lite rädd för att använda dom så att jag inte råkar slösa bort en runa som är svår att hitta fast det kanske inte finns sådanna runor på normal?

Av Elektron

Har börjat lira lite d2r med Amazon på xboxen. Är väl lvl 20+ någonting på act3. Hur ska man hantera mana? Jag skjuter typ två multishot och sedan är min mana slut vilket gör att jag inte kan i stort sett använda skills om inte absolut nödvändigt. Har ni några tips?

Av Elektron

Ja det lär nog bli ett köp ifrån mig.
Lirade lite beta, ville inte spela för mycket för jag vill uppleva allt när det är färdigt och på en karaktär som finns kvar.
Blir konsol för mig pga av en gammal axelskada så pallar jag inte mus och tangentbord.
Får nog byta konsol för det var knappt spelbart på one s, ibland så rejäla fps drops att man kunde lägga ifrån sig handkontrollen tills hårdvaran hade kommit ikapp.

Men jag fick en bra känsla överlag till spelet efter betan. Jag tror det kommer att bli ett bra spel.

Av Elektron
Skrivet av PFall:

Du får ju samma XP även om någon annan dödar bredvid dig

Jo fast den handlar ju inte bara om xp. Om jag dör när jag slås mot någon svårare fiende så vill jag gärna kämpa vidare och försöka ta fienden.

Av Elektron
Skrivet av Wilworin:

Jag testade det nu på öppna betan och det verkade väl ok men det var inte så att jag blev fast så som jag blev till Diablo 2. Om det sen är att jag blivit gammal eller för att spelet är annorlunda låter jag vara osagt.

Som många andra retade jag mig dock på att det inte går att välja att spela 100% solo eller bara i grupp med kompisar. Det är bra att funktionen finns att träffa på random ute i världen men att det inte är valbart är imho riktigt usel game design. För min bror som haft en hjärntumör och efter det är väldigt långsam och vill göra saker i sin tid, kan den här biten verkligen vara en deal breaker ifall han kommer köpa spelet överhuvudtaget eller inte. Jag känner ingen direkt brådska heller utan får se hur det känns när vi närmar oss juni.

Förhoppningsvis har väl Blizzard insett misstaget och lagt in det som en social option innan retail släpps.

Jag dog på ett ställe pga av fps drops och sen när jag var död så kom en högre levlad gubbe och rensade bort alla fiender. Tråkigt system tänker jag. Det kan vara kul och se lite andra personer men störigt när man skall behöva stressa att döda fiender så att ingen annan snor dom.

Av Elektron

Nu har jag hunnit testa lite Diablo 4. Det blev en druid, spelar på xbox one s och i single player för närvarande då jag inte har live gold. Jag gillar 4ans index bättre för man flyttar runt items. För i 3an på konsol så var det som ett hjul för varje sort item hamna i ett eget fack medan 4an så är det som på dator.

Spelat fungerar fint och lira på konsol, bra styrning och så. Dock har jag märkt att konsolen går på knäna ibland för efter jag kom till en stad och sen skulle gå ut på andra sidan så blev det massiv fps drops och spelet blev mer en slideshow.

Är väldigt nyfiken på hur spelet är på series s och x. Kan nog bli en uppgradering för mig av konsol när spelet släpps.

Efter ha spelat betan har jag blivit mer taggad på att spelet ska släppas, det känns lite otroligt att det är så kort tid kvar till spelet släpps.

Av Elektron

Ni som kört betan. Vad tycker ni om spelet hitills? Kikade lite på Rhykkers stream igår när han spelade. Såg lite roligt ut. Dock var jag inte överförtjust i grafiken. Det påminde lite om path of exile i grafiken och färgerna såg lite urvattnade ut. Sen var det ju också en stream så ser nog lite bättre ut när man väl spelar det själv. Är det någon av er som kör betan på konsol?

Av Elektron

Tusen tack att du sa till annars hade jag missat det. Nu är det köpt!

Av Elektron

Får tillbaka lite över 3k men sen ska jag göra lite avdrag och kolla med reseavdrag. Hur ska man veta hur många dagar man har pendlat? Jag jobbar olika antal dagar varje vecka.

Av Elektron
Skrivet av Nioreh83:

Där har vi problemet. Du trycker på fel pedal! 😀

Jag menade bromspedalen, var nog lite trött igår 😅

Av Elektron
Skrivet av Iskra:

Försvann verkligen all bromsverkan? Bilar byggda efter 1974 ska ha tvåkrets bromssystem, vilken innebär att ett läckage bara ska kunna slå ut bromsverkan på hälften av hjulen.

I vilket fall som helst är det väl bara att köra/bärga (beroende på hur utslagen bromsverkan faktiskt är) till närmaste verkstad. Några tusenlappar för att åtgärda den komponent som läcker bromsvätska lär vara betydligt billigare än att köpa en annan begagnad bil.

Nä kanske inte riktigt all. Jag fick pumpa bromspedalen lite för att få bilen att stanna. Men det gick så fort så jag hann inte riktigt reagera. Bilen är rätt gammal i övrigt. Köpte den på firma för 18-19k för 5 år sedan och det finns lite andra fel/skavanker. Men jag ska försöka ta reda på hur mycket det skulle kosta ungefär att laga så har jag något att jämföra med.

Tanken var ju isf att uppgradera bil och inte köpa en lika gammal. Men som sagt ska kika imorgon. Jag vill dock inte köra med den med tanke på hur myket bromsvätska som hade försvunnit och hur obehagligt det var när den knappt reagerade första gången jag tryckte på bromsen.

Av Elektron

Nu paja bilen. Pang sa det så försvann all bromsverkan 100 meter ifrån jobbet, 4 mil hemifrån. Var ju iaf lätt att hitta vart det var fel efter jobbet eftersom det var ett långt oljespår till ena bromsen. Så nu står bilen kvar på jobbet och jag fick hjälp av far att komma hem. Det blir semester imorgon. Vet inte hur jag ska lösa det här. Testade att söka banklån för 70k tänkte det kanske kunde bli en nyare bil men det blev tyvärr nekat. Fick fast jobb i mitten av förra året. Kanske är därför eller så tjänar jag för dåligt. Jag vet inte.

Av Elektron

Får man tillgång till betan även på konsol/xbox?

Av Elektron

Last of us (hbo)
9/10 av mig.
En serie jag skarpt gillar. Bra skådespelare, framförallt han som spelar Joel. Nu har jag inte spelat spelet. Mer än jag har sett lite när kompisar har lirat. Så när det kommer till handlingen så kan jag inte jämföra med spelet så jag kan tänka mig att det blir lite annorlunda att se serien om man har spelat spelet.

Av Elektron
Skrivet av Ceji:

Förr kunde man hyra en rulle i video/DVD-butiken för 10-40 kr, det kan man inte längre. Problemet med Netflix är att de inte är lika bra som de var förr men det är ändå väldigt mycket dyrare än de andra likvärdiga tjänsterna. Den senaste tiden har jag tittat betydligt mer på Prime eftersom där faktiskt finns väldigt mycket bra material i min smak, och det kostar liksom 59 kr i månaden utan begränsningar. Netflix vill ha 179 kr för samma sak och de är ändå inte nöjda utan ska begränsa kunderna och försöka få dem att betala ännu mer. Att de inte prissänkt i Sverige är en miss de kommer känna av, var så säker. Vi är ju europas u-land nummer ett. Högst inflation, en riksbank som därtill vill sänka befolkningen och en krona som snart inte är värd en pesetas... Bra jobbat politiker! Vi har blivit det nya fattiglandet i EU.

Och ett offtopic-tips till våra "begåvade" politiker. Gör absolut inte som i andra närliggande länder. Ta bort elskatt och sänk energimomsen om så bara tillfälligt. För det är ju absolut inte energi och drivmedelspriserna som gjort att inflationen skenat (eftersom transport och tillverkningskostnader skenat). Då är det mycket mycket bättre att höja räntan och döda befolkningens ekonomi (ännu mer) för att få ner den. Det är lite som att slänga in en pinne i ekrarna när någon cyklar för fort istället för att trycka på bromsen. Det gör ju också att cykeln stannar, men med ganska trista bieffekter.

Det går fortfarande hyra film men det har blivit digitalt istället för fysiskt. Brukar själv hyra film ibland ifrån sf anytime när det har kommit en ny film som jag vill se. Brukar köpa koder ifrån tidningskungen så det brukar bli betydligt billigare än ifrån deras sida. Nästa film som det blir att hyra/köpa för min del är Ufo sweden, jag vill gärna se den och missade att se den när den gick på bio en väldigt kort period i min stad.

Av Elektron

Vanligtvis är jag inte så märkeslojal men det finns ett undantag. Det är drygt 20 år sedan det började. Vi hade en familjedator med trådlös mus men när vi skule spela lite snabbare spel så hängde inte den datormusen med utan markören hoppade runt hej vilt. Då köpte jag en Logitech mx500 och den var så bra att jag sedan dess endast köpt Logitech när det kommer till tangentbord och möss.

Av Elektron

Vad är det som gör Pixel till ett bättre val? Är den snabbare?

Av Elektron

Sony Xperia 10 IV för 3490kr, bra köp?

Är det här ett bra köp för er som kan lite mer om telefoner?

Sony Xperia 10 IV för 3490kr
https://www.elgiganten.se/product/mobiler-tablets-smartklocko...

Jag gillar att den är något mindre och har hörlursuttag.

Av Elektron

Det kommer en ny lag gällande energimärkning på glödlampor. Jag tror den träder i kraft i mars. Detta innebär då att butiker vill bli av med lampor med gammal energimärkning. Så det är nog flera som rear.

Idag hitta jag smarta lampor som fungerar till google home, 6st för 100kr på eko. Det slog jag till på. Jag är inte så insatt i ifall det är billigt eller dyrt men det var iaf överkomligt. Kanske har ni sett något bra fynd på smart belysning och om ni vet vad man ska kika efter så får ni gärna lära mig eller tipsa om något bra fynd.

För att förtydliga, butiker har till 1:e mars att sälja alla gamla lampor. Enklaste sättet att se skillnad på gammal och ny energimärkning är att den nya har en qr kod.