Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron

Är båda hårddiskarna ssd:er eller har du installerat spelet på en mekanisk hårddisk?

Rensa hårddiskarna något och ladda ner något program så att du kan se skicket på hårddiskarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron

6000kr, 1070 går för 2000-2500 idag och en fyrkärnig processor är inte så eftertraktad längre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron

Stad marknad mobilversion

Hej det vore bra om man kunde se staden även i mobilversionen av Sweclockers på marknaden. Dvs den stad säljaren angett att varan finns i.
(Idag syns endast län)

Av Elektron
Skrivet av the squonk:

20fps av 144fps = 13.88%

Ah och 120*1,2=144 om man kollar på ökning. Dvs att gå från 120 till 144fps är en 20%ig i ökning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av the squonk:

Nu var ju ursprungsfrågan 144fps och då kan 20 fps vara skillnaden mellan 120 eller 144, och då är det återigen "bara" 15%

20%

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av the squonk:

Har jag sagt "upp till 33%"? Kan inte se det någonstans.

"60fps(och inte är gpu begränsade) där 10-20fps till kan vara rejält avgörande"
översatt till ökning i procent ~16-33%

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av the squonk:

I Windows är skillnaden ofta helt försumbar, men det finns en del spel som ligger och balanserar på 60fps(och inte är gpu begränsade) där 10-20fps till kan vara rejält avgörande för en njutbar upplevelse. Om man inte spelar är det något man kan bortse ifrån.

I vilket spel menar du att 3600 presterar upp till 33% bättre än 2600X?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron

Det är sällan värt att uppgradera mellan varje generation (förutsatt att man kikar på lika många kärnor/trådar).
Du kommer kunna mäta en skillnad mellan 2600X och 3600 i tillfällen där processorn flaskar jag är dock skeptiskt till att du kommer märka någon skillnad i upplevelse mellan dessa två. Spara pengarna är mitt råd.

Tech deals har gjort en video där han jämför 1600X/2600X/3600X så inte riktigt 3600 men det är väldigt liten skillnad mellan 3600 och 3600X
https://youtu.be/3nPNEQvvzMk
Obs testet är i 1080p med 2080ti, ju högre upplösning du kör och desto sämre gpu du har desto mindre skillnad blir det i spel mellan olika processorer.
(Sen går det ju alltid ställa ner grafikinställningarna för att minska flaskhalsen på gpun och öka belastningen på cpun.)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av anon36896:

Självklart, men det tar som sagt nästan alltid längre tid att gå via återförsäljaren.
Jag har omfattande egen erfarenhet av detta efter att ha jobbat inom handeln i många år. Kunder som kom in med en vara till oss i stället för att vända sig direkt till en auktoriserad serviceverkstad eller tillverkaren online tappade ofta en dryg vecka på mitt företags interna transporter och hantering. Och, varorna skickades nästan alltid till tillverkaren.
Men, alla gör förstås som de själva vill.

Tack för alla råd och även till er andra som givit råd. Jag lyckades lösa problemet igår. Ren installation och installerade varenda drivrutin jag kunde hitta på Lenovos sida. Nu fungerar både strömsparläge och att stänga av datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron

Är det overkill att köpa ett kit med 16GB för denna datorn? Rampriset verkar ha gått ner så pass att det kanske är lönt att slå till på stort. Vem vet kanske stiger priset igen.

Av Elektron
Skrivet av Trunk:

Någon anledning till att du vill ha fläktlöst?

Om det är pga ljudnivån så håller sig väl allas fläktar helt tysta vid normalt användande och börjar bara låta under belastning. (Jag har visserligen bara haft bärbara från Apple men om dom klarat av det i >10 år så antar jag att även andra tillverkare klarar av det.)

Apple är i en klass för sig vad det verkar beträffande detta. Dock går det på många modeller att få datorn helt tyst genom att strypa processorn genom energiinställningarna. Då få prestanda likt kanske en Celeron men ändå ha resurser till tyngre belastning vid behov.
Senaste köp var en Lenovo 530s med 2200u och den startar fläkten så fort datorn startar. Verkar vara märkliga inställningar för fläkten kör igång vid jag tror det var 49 grader och kyler ner till 41 innan den stängs av igen och när de är så extremt inställt så är det rätt svårt att få till en fläktlös läge även om man stryper processorn.

Har en Acer R13 som är fläktlös, rätt trevlig maskin med vridbar touchskärm. Men det är dock en Chromebok och har därför en del begränsningar men till netflix och surf är den hygglig.

Av Elektron

Kör oftast friktionspenna om det finns till hands. Jag gillar bläckpenna mer än blyerts och blev därför såld på friktionspennorna när jag fick nys om deras existens. Jag tycker om att använda lite olika färger, används mest nu till fysik. Väldigt praktiskt när man kan belysa saker genom att använda olika färger och så underbart att kunna sudda. Har tidigare räknat matte och fysik med vanlig bleckpenna fast det blir lite omständigt om man vill korrigera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av Olsson80:

Reklamationen gör han väl där han köpt den, varför skulle man göra det på Lenovo’s hemsida?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hade hoppas det var mjukvarurelaterat och fanns någon bra lösning då jag gillar det mesta med datorn. Jag kollade upp biosversion och jag hade den nyaste som fanns. Dock gick det att stänga av fastboot i bios, kanske är värt att prova? Jag har iaf mejlat Elfynd igår de har inte svarat än men det är ju trots allt helg.

Av Elektron

Bjuder 4000 för rubbet, hämtar.
Förutsatt att prylarna är i hyffsat vettigt skick. Du får gärna lägga upp lite bilder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av anon36896:

Hände det bara första gången?
Det tog en stund innan min dator stängde ned sig och var klar med den inledande konfiguration man ser i din film så datorn kanske trots allt inte hade stängt av sig helt även om skärmen slocknade ...?
I värsta fall kan du bara utnyttja din ångerrätt.

Inte en skråma på datorn, alltså. Det behövs ingen tung sak för att göra den skåran i kartongen – den kanske bara har tagit i en vass bordskant.
Även om en förpackning är hel kan den ha varit med om en hel del om den har landat ”rätt”. Alla som någon gång har jobbat med logistik eller inom handeln vet vad som händer om man tappar en sak och den ser oskadd ut – alla (även chefen) låtsas som ingenting ...

Nä de händer fortfarande vid viloläge eller om jag stänger av datorn. Då slocknar skärmen men tangentbordet forsätter att lysa och fläkten fortsätter att snurra, det tar ca 10min sedan stänger den av sig. Jag provade windows update och det gjorde ingen skillnad. Sedan provade jag en ren installation via windows menyn och det hjälpte inte heller. Synd för annars är det en rätt hygglig dator har jag märkt. Minus är för att fläkten låter en del men det går strypa ner cpun via energisparläge om man ser på film eller surfar så blir den tyst. Och jag upptäckte idag att den hade bakgrundsljus på tangentbordet vilket jag inte hade väntat mig på en så pass billig dator.

Jag har gogglat som en tock och det verkar vara flera med ideapad med liknande problem. Jag hade högre förväntningar på Lenovo. Det är sjukt trist att behöva felsöka i timmar på en dator som är ny.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron

Fördelen med mopedbil är ju att hon får bra med träning inför det riktiga körkortet. Köp till en teoribok också så att hon kan plugga in lite trafikregler iom att hon fick moppekortet utan ha läst. De som är dyrt i inköp tenderar ofta men inte alltid vara värt en hel del dagen man säljer så även om en mopedbil är dyr i inköp så behöver det inte bli en allt för stor total kostnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av Mithras:

Att beklaga sig över deras ökning ger jag vidare till någon annan. Det jag poängterade är att slutkostnaden för en 2080 Ti inte under några omständigheter har "samma procentuella vinst som förut" pga "ökade produktionskostnader" vilket är total skitsnack.

Verkligheten ser ut som sådan att Nvidia har ökat sina vinstmarginaler med ca 200% från 2016 till 2018. Sen får man tycka vad man vill om det.

Men det verkar som ni kikar på vinstmarginalen för hela företaget det är ju inte densamma som vinstmarginalen för en enskild produkt. Inte för jag tror det är direkt dålig marginal på ett 2080ti, det är ju trots allt ett toppkort. Men det är ju trots allt skillnad på att tro och veta. Det jag menar är att det är ett antagande att säga Nvidia har bra nettomarginal därför har 2080ti bra nettomarginal.

(diskussion från länken https://www.macrotrends.net/stocks/charts/NVDA/nvidia/profit-... (lägger in länken så att det blir lättare att hänga med i konversationen))

Skrivet av Esseboy:

Kan fått %ena lite fel, men fortfarande större krets=dyrare.

Vill du ha bra pris/prestanda finns ju RX 5700XT

Dock inte utan nackdelar

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/17812?key=9948b85585...

AMD verkar ha snålat in rejält vad beträffar kyllösning. Förhoppningsvis löser partnertillverkarna detta problem.

Av Elektron

Hej jag undrar vad det är för budstart/riktpris på ssdn och grafikkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron
Skrivet av pettshop:

Jag har försökt mig på typ exakt samma grej tidigare, lyckades skrapa ihop lite olika delar, landade på ett mini itx chassi med i5 750, och ett passande mini itx mobo, 8gb ram, gtx 960, en vattenkylare, cx600w psu och en ssd 120gb. Blev kanske 2000kr dock för det, var ett par år sedan. Funkade kanon som surfburk eller htpc, men processorn var lite av en flaskhals, så var inget vidare till gaming direkt. Men det var ett roligt projekt.

Testade du att överklocka? Jag har för mig att de äldre processorena gick att överklocka rätt bra. Hur presterar annars systemet i lite lättare titlar typ lol, rocket leauge och fortnite?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Elektron

Första delarna införskaffade idag från en annons på sweclockers
CPU Intel i5 750
moderkort Asus P7P55D
8 GB minne (1600 DDR3)
PSU 500 W
Radeon 5750 + äldre chassi.
Totalt spenderat 600kr.
Hårddisk är väl det enda som saknas för att den skall vara komplett men även att hitta någon uppgradering, tänker på främst gpu.

Borde väl gå få tag på något 760 eller 270x eller något i den kalibern

Skickades från m.sweclockers.com