Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron
Skrivet av källarinvånare:

Hade aldrig övervägt en Acer, man får verkligen vad man betalar för med Acer. När det kommer till bärbara som är kraftfulla nog för lite enklare spel, 14", under 12.000 kr och godtagbar kvalité är det nog bara Asus Vivobook som gäller.
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_asus-vivobook-pro-14-ol...
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_asus-vivobook-pro-14-ol...

Om du kan tänka dig att gå upp en tusenlapp i pris så kan du få en ROG Zephyrus som är extremt prisvärd i min mening. Den är ljusår kraftfullare än de Vivobooks jag länkade. Googla lite på Zephyrus G14 med det nyare 3050-grafikkortet, som är sämre än 2060 btw, så kommer du förstå hur prisvärd den här är.
https://www.amazon.se/ROG-Zephyrus-GA401IV-HE077T-NVIDIA-GeFo...

Ja de två första asus datorerna såg ju intressanta och ut. Vad är det för fel på Acer? Jag har haft en Acer förut och den var det inget fel på. Jag behöver inte så kraftigt grafikkort så ett 1650 räcker nog fint. Det är ju betydligt bättre än vad jag har idag.

Av Elektron
Skrivet av Exner:

Du skriver att du vill kunna spela Diablo 4. Till det vågar jag inte rekommendera något under 3060.

Okey. Då förstår jag. Jag kan nog köpa en xbox till just Diablo och spela det där istället. Så blir det bara lättare gaming på datorn. Typ Sims, Minecraft, Awesomenauts och schack.

Av Elektron
Skrivet av Oliver91:

Nah, 2 år duger inte längre i mjukvarustöd.

Kör vidare på min S22a och hoppas att den håller väldigt länge

Budget lurar i storlek mindre finns det efterfrågan på men alla billiga telefoner börjar också blir runt 6-6,5 tum.

tar man en snabbkoll på inet t.ex. så är den billigaste "mini" telefonen iPhone SE på 5690kr, det måste finnas telefoner i denna storlek mellan 1500-3000kr igen... (Ja, Samsung Xcover finns men det har horribel hårdvara och är framtagen för att vara hållbar enbart)

https://www.inet.se/kategori/734/mobiltelefon?sortColumn=pric...

Tråkig design på Iphone SE bara. Hopps på en ny SE modell: billig lite mindre telefon men de kan uppdatera utseendet lite till något modernare. Lite mindre kanter runt skärmen vore fint. Kör på en iphone 7 i nuläget och storleken känns bra men vore tråkigt att köpa en ny telefon som ser likadan ut.

Av Elektron
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

För att det är "en liten skara högljudda personer" som främst vill ha de små smartphones. -Jag minns ej vem som först skrev detta, men försäljningen av de små inklusive Apples iPhone mini är dålig.
https://www.gizchina.com/2022/01/14/iphone-13-mini-sales-are-...

Exakt samma sak är det motsatta när det gäller laptops, jag ogillar att det typ inte finns några bra laptops att köpa för konsumenter. Minst 2st ssd platser, uppgraderingsbart ram och väldigt tyst men effektiv kylning när det behövs.
Dessa krav är dock idag extrema för att det är bara "en liten skara högljudda personer" som vill ha det. -Motargument emot tyst dator är att det finns hörselskydd att köpa etc.

Jag tror dock de vikbara som Samsung flip kan ta marknadsandelar genom att vara liten men ändå bli större.

Kan det bero på att det kanske finns ett samband att de som efterfrågar mindre telefoner samtidigt är beredda att lägga mindre pengar på mobilköp?

Själv eftersöker jag en något mindre mobil runt 3000. En liten telefon för 9000kr eller uppåt är därför inte speciellt relevant.

Av Elektron

Jag är absolut intresserad utav en mindre telefon. Dock kommer jag inte lägga 9000 på en telefon. Jag kan göra roligare saker för de pengarna än en ny telefon. Köper hellre en för 3000. Jag bryr mig inte så mycket om att ha toppprestanda. De flesta telefoner duger till mitt användningsområde prestandamässigt.

Av Elektron
Skrivet av cas3172:

Är det bättre att man som student lånar skolans datorer under dagtid, och har en stationär dator hemma som klarar vad man ska göra? Ev att man har någon laptop som man redan har för skolan och allt annat än Revit, SolidWorks, Inventor osv.?

Vi körde alltid i datorsalar till cad och annat i skolan. Mycket skönare när man kan jobba på dubbla större skärmar. Tog endast med laptop till tentaplugga och till uppsatser och exjobb när vi körde i biblioteket annars körde vi alltid datorsal så fort vi behövde dator. Det finns ju även datorer i biblioteket iaf på vår högskola så man klarar nog hela programmet utan laptop utan för mycket extrajobb. Men en liten smidigt laptop är skönt att ha till lite uppsatser och tentaplugga.

Av Elektron
Skrivet av eas@tetris:

Vill härmed påminna folket om att se över försäkringarna, såg att Trygg-hansa sänkt premien för min Honda Hornet. Skall lusläsa försäkringsvillkoren, sen byter jag från Svedea.

Svedea trafik 2942 Trygg-hansa halv* 2748 Trygg-hansa hel* 3197 if halv 6086 if hel 7352 Gjensidige halv 6241 Gjensidige hel 7580 Bilsport-mc halv 6290 Bilsport-mc hel 7604 Ica halv 7381 Ica hel 10082 Länsförsäkringar halv 9130 Länsförsäkringar hel 11499 *med tillägg för ersättning vid medicinsk invaliditet

Edit: lade till ytterligare några. Kan tyvärr inte få siffror hos alla försäkringsgivare då min hoj importerades begagnad.

Sånt får man kolla varje år om man vill spara pengar. Jag hade trygghansa på en bil, billigast var det då för år 1 men sedan chockhöjde de premien till år 2. Jag jämförde med att teckna en ny försäkring på en likadan bil och då fick jag det gamla priset på försäkringen om jag nytecknade för en annan bil. Försäkringsbolag är lite sviniga på det sättet. De sätter lågt pris för att sedan höja år 2 för att det är så många som inte orkar att byta bolag varje år.

Av Elektron
Skrivet av Lagers:

Ja, det handlar om det. Och fast man vet om hur konceptet fungerar så åker man ibland dit ändå.

På gott och på ont. Ofta kan det ju vara något som man velat ha länge och den tillfälliga rean är tillräckligt för bägaren att rinna över till ett köpbeslut så det behöver ju inte nödvändigtvis vara något dåligt. Sett till vanlig rea då inte om man blir lurad på bluffrea.

Av Elektron
Skrivet av Lagers:

Känns inte som detta kommer spela någon som helst roll. Stora kedjor planerar kanske över ett halvår vad de ska ta ut för en produkt och sätter nog normalpriset så högt så de får ett bra reapris. Reapriset styr alltså normalpriset i stor utsträckning.

Försäljning har med psykologi att göra, så ett reapris ger mer försäljning än inte reapris. Märkt det själv på kunderna när jag arbetade i butik.

Dags och slå till innan rean eller varan är slut. Fear of missing out.

Påminner mig om en kund som frågade vad en vara kosta och ja sa priset som också var svinbilligt men när jag inte kunde svara på hur mycket varan var nedsatt med så avstod kunden köpet. Prisreduktionen var viktigare än prislappen.

Av Elektron

Jag har alltid sålt på tradera. Svinbra med deras omdömes system. Och de har ett flertal bra funktioner. + att man oftast slipper mötet och krångel med att boka tid med köparen. Bara invänta betalning för att sedan boka frakt och posta. Smidigt.

Av Elektron
Skrivet av roo:

Hej,

Jag hade kikat runt lite på Lenovo Legion laptopsen, har två kollegor på jobbet som köpt varsin av diverse modeller och kommer på rea lite då och då.

T.ex en sån här:
https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...

Tack. Jag förstår att det är bra prestanda men jag är mer lockande av en dator i stil med denna som en annan användare länkade tidigare i stil med:

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

Jag är beredd att tumma på lite prestanda till förmån av design och storlek.

Av Elektron

Vilket grafik skulle motsvara typ RX570 eller 1050ti om man kollar på de som är i laptop?

Av Elektron
Skrivet av roo:

Vad är maxtak på pris? Lenovos legion maskiner är rätt trevliga!

12 000 tycker jag är taket. Det är redan mycket pengar tycker jag. Jag behöver inte en gamingdator, mer en liten snygg dator som är kraftfullare än den jag har och som har ett litet grafikkort så att det går spela lite på ibland. Jag hade ett RX570 4GB när jag hade en stationär tidigare och det var fullt tillräckligt. Jag tänkte att det hade gått framåt i utvecklingen sedan dess och att man kunde få prestanda likt ett typ RX570 / 1050ti i en lite mindre laptop men så kanske inte är fallet?

Av Elektron
Skrivet av Exner:

Yes! Min farhåga är att ett 3060 - som är vad du skulle vilja ha, prestandamässigt - blir för varmt till en tunn 14-tummare. Ska gräva runt lite!

Behöver jag ett 3060? Är det för Diablo som jag behöver det? Kanske är värt att fundera på om jag skulle skaffa en Xbox istället och spela Diablo där istället om just det spelet stället för stora krav. Awesomenauts har jag spelat på ett gtx560 i 1080p, tyvärr klarar inte min dator idag riktigt av det om jag inte spelat i 720p low då. Det vore kul att kunna streama lite ibland. Det går att streama schack på min nuvarande men när det kommer till awesomenauts så är den för klen. Men jag kunde streama det när jag har en i5 2400 och gtx 560. Så det är väl minimum vad jag tänker prestandamässigt.
Alltså 4 kärnor och ett litet grafikkort som klarar lite enklare spelande. Jag försöker att inte spela så ofta längre men det är ju kul om det går när man är ledig och jag blir lite rastlös.

Av Elektron
Skrivet av Neon:

Men är det verkligen dyrt? Vi hade Canal digital tidigare, betalade ca 500 kr / mån. Nu har vi :

Netflix : 129 kr / mån
HBO MAX : 44,50 kr / mån
Amazon Prime : 45,75 / mån
Viaplay : 129 kr / mån
Totalt : 348,25 kr / mån

Detta är mer skräddarsytt efter oss och vi kan titta när vi vill. Man slipper dessutom ALL reklam!! Ärligt talat kan jag tycka att det faktiskt är ganska billigt, särskilt när man i vissa fall får tillgång till 4K och HDR.

YES, det är inte jättebra filmutbud, men Canal Digital var inte bättre. Man hyrde film i stället vilket fortfarande går bra, men nu via streaming.

Inga priser kan konkurrera med "piratande", men det riskerar också mindre produktion av det man gillar.

Oj är det så pass billigt med Amazon Prime? Är det något att ha? Är det en bra streamingtjänst? Jag har testat många olika tjänster men inte Amazons ännu.

Av Elektron
Skrivet av Exner:

Kan du tänka dig en 15-tummare?

Kanske om den är hyffsat tun och lite mer aluminium look. Det jag inte vill ha är en tjockare bärbar som skriker gaming även om jag kan förstå att det är billigare och bättre prestanda. Jag tummar gärna lite på prestandan till förmån av design och nätthet. Jag tror de flesta nya datorer kommer att bli ett stort lyft ifrån min 2200u.

Av Elektron
Skrivet av Aeig:

Här är en prisvärd 14 tummare också Den har allt du bad om och är hyfsat stilren.

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/laptop/laptop-14...

https://youtu.be/jNmPYonKjB8

Mvh

Tack detta ser precis ut som det dom jag söker. Stilren liten dator som kan spela lite också.

Av Elektron
Skrivet av Exner:

Vilka mått har din gamla dator? Är det en äldre 14-tummare, kan en ny 15,6 ha nästan samma yttermått i och med smalare ram.

Så här ser min dator ut.
https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datorer/lapt...

Av Elektron

Kräver det cad programmet så pass?
Jag har kört fyra kurser i cad fast i Creo parametrics på en Ryzen 2200u.

Av Elektron

Billigare Laptop 14” med lite kraftfullare komponenter

Jag har idag en Lenovo laptop som är 14 tum och jag trivs bra med den. Den är smidig och stilren, har bakgrundsbelyst tangentbord och hyfsad skärm. Dock är prestandan i klenaste lagen. Den har en ryzen 2200u och 16GB ram och 128GB ram.

Så jag undrar om ni som har lite koll har tips på en laptop som är som min fast med lite bättre prestanda och mer hårddiskutrymme.

Jag vill gärna kunna spela lite. Dock har jag inte så stora krav, 1080p och 60fps och medium grafik räcker för mig, jag gillar spel som Diablo, schack och awesomenauts så klarar den att spela diablo 4 så vore det super men det kanske är för mycket begärt?

Pris tänker jag någonstans mellan 8000-12000.