Inlägg

Inlägg som thu har skrivit i forumet
Av thu
Skrivet av perost:

Det beror ju på hur man gör det. Att släppa information om sina produkter för att skapa hype är förstås ok, men att däremot "läcka" information och låtsas som att det var ett misstag i syfte att skapa hype är fult.

Jag tycker det här är att sträcka på definitionen av illvilja lite

Av thu
Skrivet av Chrisism8:

Hanlon's Razor: "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

Fast hur skulle det vara illvilja att skapa lite hype runt en produkt?

Av thu
Skrivet av Lordsqueak:

ser ut som 10P + 14E cores ???

Säker på att du räknar alla? Jag får det till 34 på ett chip men räknade fel första gången eftersom jag missförstod var kanten var.

Av thu
Skrivet av hakd:

"råkar", det är samma visa varje gång. Det handlar om PR och hype.

Verkar ju varit lite extra välregisserat isf. eftersom personalen i montern inte hade nån aning.

Av thu
Skrivet av jehuty:

Förstår inte hur man inte bakade in i avtalet att ett X-antal nya anställningar behövs för att få rabatten. Man kan ju inte bara hoppas att det ska skapa nya jobb.

"Vill DU ha en enkel extrainkomst? Vi anställer nu 20 tjänster som professionell tidsavsittare a 5kr/timme. Du får gärna jobba med annat samtidigt, bara du kan svara på mail inom en vecka ifall vi behöver bevisa att du är en verklig person av någon anledning."

Av thu

Tycker det låter fullt normalt. Har visserligen en 3700x, men lär inte ha ändrats mkt sen dess, och kör jag inte AVX eller andra tyngre instruktioner så verkar den försöka den lägga sig strax under 70°.

Av thu
Skrivet av dakke:

7950x är nya 5950x? såg att den endast hade runt 10% bättre single thread än 5950x

I vad? Är det inte ~10% klockfrekvens + ~10% IPC?

Av thu

Min 3700x går på knäna, så hade hoppats att 5950x skulle fortsätta ner i pris.. istället går den upp?:\ Verkar som butikerna tömt lagren inför zen4 redan..

Av thu
Skrivet av Saagaa:

Sedan skulle jag inte säga att cl är så himla viktig heller speciellt inte för ddr5. Primära timings är mestadels meh förutom sista kanske.

CL ger iaf tydligt prestandalyft för varje uppskruvat steg, småtimings går det att få in rätt många steg och fortfarande vara i felmarginalen

Av thu
Skrivet av Nautilus011:

Det är ofta prat om timings etc.
Men när märker Ni av det?

Det ger inte så oerhört mkt efter man fått ner CL, och jag har svårt att skruva åt övriga timings så mkt, tror minneskontrollern i min 3700x inte orkar med 4x16GB dual rank, men 1-2% är klart mätbart i factorio som börjar skyffla rätt mkt data till/från minne då basen vuxit till sig.

edit: hittade siffrorna:
2666MHz CL20 gav 64.81UPS,
3333MHz CL16 gav 74.36UPS,
3333MHz CL14 gav 74.99UPS,
3333MHz CL14 med övriga timings åtskruvade gav ~75.90-76.0

Av thu

Det gäller att ta frågorna ur AIns bekvämlighetszon:

https://web.archive.org/web/20220609123051/https://www.econom...

"I would call GPT-3’s answers not just clueless but cluelessly clueless, meaning that GPT-3 has no idea that it has no idea about what it is saying. There are no concepts behind the GPT-3 scenes; rather, there’s just an unimaginably huge amount of absorbed text upon which it draws to produce answers. But since it had no input text about, say, dropping things onto the Andromeda galaxy (an idea that clearly makes no sense), the system just starts babbling randomly—but it has no sense that its random babbling is random babbling."

Av thu
Skrivet av sesese:

Inte så konstigt då de köpt flera duktiga medarbetare från både AMD och Intels sida. Finns det en stor kassa så kan du alltid bli bäst. Är inte personalen till salu köp företaget

Läste nån artikel för ett halvår sen kanske om att flera av de tunga namnen hoppat vidare, så det fanns mkt spekulationer runt om huruvida Apple skulle klara att följa upp nuvarande framgångarna efter att vad som redan fanns i pipeline då är ute på marknaden.

Av thu

Plockade snabbaste 5950x-benchmarken på första sidan då jag gjorde en sökning, för mer detaljerad jämförelse:

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/compare/13351515?baselin...

Av thu
Skrivet av Syyynd:

Jag har noll förväntningar.
Håller de sig till source materialet kan det bli bra, men det verkar som allt ska morderniseras/anpassas till dagens klimat, så flera från produktionen kommer säkert vara in och peta på massa onödigt som förstör. Fortfarande knäckt av hur illa min favorit bokserie Wheel of Time blev behandlad.

Skrivet av superapan:

Om man slaviskt behöver hålla sig till material från 50-talet blir det genast problem. Måste man sitta med böckerna som referens till allt, och får det absolut inte bygga vidare på något nytt koncept i universumet?

Skrivet av anon259487:

Tragiskt att man ska förstöra gammalt källmaterial endast för att vara politiskt korrekt under dagens rådande klimat. Varför inte skriva nya originella historier där man kan ha vilka karaktärer man vill? Ogillar starkt att man ska ändra på detta viset i etablerat material. Det tjänar inget syfte alls förutom att öka mångfalden i vad man anser är "problematiskt" källmaterial.

Jag tyckte det var uttalat långt innan trailers släpptes att de tvunget behövde förändra saker för att inte klampa in på det material som de inte licensierat från Tolkien estate. De får alltså inte följa hela källmaterialet.

Av thu

Klipp från 2019?

"I'm sitting in a room, different from the one you're in now.."
Fin referens till https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Sitting_in_a_Room

Där också denna nämns, samt att det var 2010 nån testade detta för första gången på youtube.

Det är också ett ganska vanligt sätt att kolla hur destruktiva codecs är, men jag har nog främst sett det för bildformat eftersom dessa tenderas att skalas om osv. i högre takt allteftersom de sprids på internet.

Av thu
Skrivet av Viper0:

2000kr lär väl allt vara värt iaf.

Kanske för någon som vill ha alla komponenter, men för övriga blir det mkt pengar på onödiga komponenter. Därav lite försök till pusslande i tråden

Av thu
Skrivet av Retrogamer:

Till vilket pris?

500kr+frakt går väl att sträcka sig till.

Av thu

Jag är intresserad av moderkortet om någon annan budare kanske ser det som överflödigt

Av thu

Taget

Av thu
Skrivet av Dinoman:

Ah. Körde du en Zalman potentiometer?

Här var det inga finlösningar Tog ett par enkardelkablar och tryckte in i fläktkontakten, och sen + till +12v och - till +5v för 7v därimellan. Lite eltejp på det för att det inte skulle råka glida ut och kortsluta nåt.

Skrivet av ZedNet:

De jäklarna började ju flytta på sig själva också, inte roligt att försöka fånga en sådan i full RPM. Vill minnas att de drog blod flera gånger...

Jag har för mig jag tog träskruv eller liknande och helt enkelt skruvade fast den i kylflänsen. Och jo, knogarna blev blodiga ett antal gånger då man fipplade runt i chassit och råkade nudda fläkten. Men i det avséendet hade jag faktiskt nåt värre också, kommer inte ihåg vart den kom ifrån, men det var en högvarvig fläkt på kanske 180 eller 200mm, med fläktblad i metall. Drog flera ampere i 12v. Då jag testkörde den så sög den tag i lite hushållspapper som den trasade sönder och blåste ut på andra sidan.
Det tog inte många minuter innan jag råkade få en smäll på pekfingret rakt framifrån, som klövs de där 5-6millimetrarna in till benet. Efter att ha tejpat ihop fingret så övergav jag fullständigt tanken på att stoppa den i datorn. Hörde med en polare om han ville testa om den kunde pressa hans pentium 3:a lite ytterligare, men visade fingret och varnade för riskerna. Han stoppade in en blyertspenna som höggs itu utan minsta problem, sen brädade han min speedrun till ofrivillig blodsutgjutelse och gav upp den fläkten han med.