Inlägg

Inlägg som thu har skrivit i forumet
Av thu

@Danielkm: Ja, jag blev ju lite lyrisk över det hela då jag sitter och väntar på Zen2 för att ersätta min 3570K.
Han gör det dock lite rörigt då han säger source i singular och det inte framgår när han byter till annan källa. För om han verifierat med andra källor så har han väl flera källor till informationen..

Av thu

Jag kopierar det jag skrev i Zen-samlingstråden om videon de använder som underlag för artikeln:

Då han säger "my source" nånstans i mitten så visar han ett twitterkonto. Personen bakom kontot har kommenterat videon och verkar också ha fått sina siffror från reddit och kommenterat dem som fejk. Vilket gör båda AdoredTV:s källor till fejkad info från reddit.

"Those SKU Leak is from Reddit a few days ago. That is completely Fake."
https://twitter.com/KOMACHI_ENSAKA/status/1070073486154985472

Av thu
Skrivet av _Merc_:

https://www.youtube.com/watch?v=PCdsTBsH-rI

the hype is real.

8c 16t thats soo 2017

Säg hej till 16c 32T mainstream 2019 med 5ghz Boost clock.

Då han säger "my source" nånstans i mitten så visar han ett twitterkonto. Personen bakom kontot har kommenterat videon och verkar också ha fått sina siffror från reddit och kommenterat dem som fejk. Vilket gör båda AdoredTV:s källor till fejkad info från reddit.

"Those SKU Leak is from Reddit a few days ago. That is completely Fake."
https://twitter.com/KOMACHI_ENSAKA/status/1070073486154985472

Av thu

Liknar min setup för NAS rätt exakt. Plex och nextcloud och andra tjänster som hanterar mycket metadata kan kräva en del iops för att flyta på bra, och här går du alltså med lasten från att vara fördelad över 3 servrar och åtminstone 3 diskar till prestanda motsvarande en 5400RPM-disk.
Det kan bli lite trögt, så du kanske upplever att behovet för NVME-uppgraderingen kommer snarare än förväntat.

Av thu

@Tvyxline: Jag har tyvärr inte tid att spec:a exakta komponenter och det finns folk på det här forumet som är mer kompetenta än vad jag är på att komponera ihop en vettig speldator. Jag skulle föreslå att du skapar en tråd forumet för stationära datorer och ber nån sätta ihop en dator utifrån de komponenter som är viktiga för ändamålet:
i7 8700K/9700K/9900K
32GB RAM
250GB SSD
Valfri hårddisk.

Motiveringen till valet av CPU är att Minecraft i praktiken är singeltrådat och därmed gör alla tunga beräkningar på en kärna, så den absolut viktigaste egenskapen är singelcoreprestandan på CPUn. Det vill säga, maximal turbofrekvens på en kärna.
Där ser det ut såhär:
8700K - 4,7GHz
9700K - 4,9GHz
9900K - 5GHz
Allt annat som Xeon, Ryzen, Theadripper kan ha hur bra prestanda som helst på annan sorts last, men för det specifika ändamål du ska ha datorn till så är det de ovan som gäller. Vanlig serverhårdvara har massa andra funktioner som nämts i tråden, ECC, fler PCI-Express-lanes osv. Inget av det är relevant för dig. Kollar du minecrafthosting så är det ofta överklockade 8700K som hyrs ut för minecraft.
Jag skulle tippa på att 9900K spränger din budget tillsammans med alla kringkomponenter, men jag lämnar detta till andra som sagt.
250GB SSD räcker till OS och Minecraft.
32GB RAM räcker fint.
Sen vill du ha en hårddisk (eller en till SSD, det kvittar) för backuper av minecraftvärlden. Fixa så att det tas en backup till HDD varje kvart eller liknande, så ifall SSDn havererar så är det bara att köpa en ny, installera OS, kopiera tillbaka minecraft och starta igen.

Utöver detta så finns lite ytterligare funderingar, kanske lite överkurs.

1) Pluginsen kan vara väldigt krävande och köras i separata trådar, och ju fler trådar som belastar CPUn desto lägre blir turbofrekvensen. Används alla 6 kärnorna på en 8700K så sjunker turbofrekvensen till 4,3GHz.

https://i.imgur.com/npzs0fd.png

i så fall kan det vara vettigt att sikta på 9700K eftersom den har 8 kärnor istället för 6.
Ska du köra ytterligare funktioner runt servern, exempelvis karta i Overviewer, ( liknande https://ob-mc.net/build har du kanske sett) så vill du ha några extra kärnor.

2) Ska du köra en/flera världar som är enorma så tar det en liten stund att spara världen/ta backup. Det brukar göra att det blir lite blocklagg i minecraft (3-4 senaste blocken du placerat försvinner och hamnar i inventory igen). För att undvika detta brukar man köra servern i RAMdisk och spara till SSD med jämna mellanrum ungefär som jag beskrev ovan för backup till HDD. Har du då 25GB Minecraftvärld så kanske det blir tight minnesmässigt med bara 32GB RAM. Men detta går att åtgärda senare isf.

3) Du har inte nämnt nåt runt din internetuppkoppling.

4) OS. Jag kör enbart Linux i olika varianter personligen, men välj vad du tycker verkar bekvämt. Kommentaren i tråden om att Windows uppdaterar i tid och otid är en bra poäng. Men Windows Server kostar en slant, och jag tycker inte jag sett allt för mkt klagomål från Twitchstreamare och liknande om omstarte på ett tag, så det kanske är ett mindre problem. Det verkar iaf vara tillräckligt mycket nytt för dig att sätta dig in i för att ett nytt OS ovanpå det ska vara lite av ett onödigt extraarbete.
Visar det sig att du med minecraft + plugins + extratjänster skulle pressa CPUn såpass mycket att det börjar bli problem för spelarna då windows uppdateringstjänster börja jobba i bakgrunden så kan du kolla på att byta OS då.

Lycka till!

Av thu

Var länge sen jag körde minecraftserver åt nån, men dina största problem kommer vara CPU och eventuellt internetförbindelse.
Du har ungefärliga krav på https://minecraft.gamepedia.com/Server/Requirements/Server
Jag skulle tippa på att du får köpa en i7 8700K och rejäl kylning för att kunna överklocka den ytterligare vid behov. Med lite tur kanske flera här på forumet uppgraderar till i9 såhär runt black friday/juletider och du kan hitta en dator som går att klocka här på sweclockers marknad.

500Mbit internet i båda riktningarna verkar vara vettigt för att klara 200 spelare.

Tänk också på att det kan bli påfrestande att ha en server som står och väsnas 24/7, och så fort du försöker åtgärda det med att stänga in den så ökar temperaturen och du kanske får stabilitetsproblem istället.

Av thu

Är pagefile mindre än mängden ramminne så tappar windows möjligheten att dumpa hela minnet till disk vid en krasch för felsökning. Mindre än nån GB så tappas möjligheten att dumpa kernel-minnet.
Om användningsområdet är till de få program och spel som ligger på D-disken och du inte upplever att datorn är instabil så du vill felsöka minnesdumpar så kan du nog utan problem sätta den till 2-4GB.
Skulle du nån gång använda dina 16GB RAM + 4GB pagefile så kommer windows börja gnälla om för lite minne, och då kommer du behöva öka storleken på pagefile och boota om.

edit: Och använder du inte viloläget på datorn (hibernation) så behöver du inte hiberfile.sys.