Inlägg

Inlägg som thu har skrivit i forumet
Av thu

https://www.soundimports.eu/en/search/exciter/

Så hamnar du inom eu iaf, kan inte komma ihåg att jag sett nåt inom sverige.

Av thu

Öppet köp låter ju bäst för dig, låter som du orde kunna få fullt pris tillbaka, men annars börjar jag på 6500:-

Av thu
Skrivet av BergEr:

norra delarna av landet är ju dock mer än 1000km från Stockholm (och afaik har sunet sin ping server där någonstans).

Hade också för mig det, att den fanns i Umeå tillsammans med ftp.sunet.se, men en trace nu visar att ping.sunet.se är i sthlm.

Av thu
Skrivet av RoboKopp:

Vilket program var det nu folk sa man kunde se om man hade bra kärnor?

Kanske är ClockTuner for Ryzen av 1USMUS du tänker på?

Av thu

Rätta mig om jag har fel, men visst brukar ev. CPU-nyheter nu under sommaren innebära release i Augusti-September tidigast (ytterligare leveransproblem ej medräknade)? Så jag bör inte vänta med att köpa en 5xxx nu då de finns i lager i hopp om en refresh dyker upp om nån månad?

Av thu
Skrivet av evil penguin:

Swec-artikeln länkar i just den sektionen till en FZ-artikel

Ah, det stycket var inte en länk då jag läste artikeln, tydligen efterkorrat Tack för sammanfattningen!

Av thu
Citat:

I den pågående tvisten menar Apple att de omöjligt kan vänta sig avkastning innan 2027, men Epic Games menar att det ska vända redan runt år 2023.

Vad är källan till det uttalandet? Jag förstår inte riktigt hur det är relevant i rättstvisten heller.

Av thu
Skrivet av CubaCola:

"AMD och Nvidia ökar försäljningen för 2020 med 50 procent"

nvidia nämner att datacenter står för 8 av 15 miljarder i försäljning, upp 121% sen förra året, alltså 8/2,21=3,62miljarder föregående år. Försäljningsökningen blir alltså 8-3,62=4,38miljarder. Resterande områden står alltså för 5,3-4,38=0,92 miljarder. Denna ökning sker isf på 10,1-3,62≃6,5miljarder, och blir alltså ungefär 14%.

toms hardware listar nvidias försäljningssiffror för separata GPUer som 31,97 miljoner 2020 mot 27,67 miljoner 2019, en ökning på 15,5% att ställa i relation till 14% högre inkomst. Vad får dig så säker på att nvidia tar ut så mkt mer per chip än tidigare?

Av thu
Skrivet av CubaCola:

Tror mer på att man ser att kunder är villiga att betala betydligt högre priser än vad man kommit fram till tidigare.

Det i kombination med att de behöver högre marginaler själva för att hålla samma vinst om de säljer färre kort - "Rekordår till trots uppges MSI ha presterat sämre än väntat under 2020 års avslutande kvartal," - är folk villiga att betala mer så kan företagen välja att inte ta smällen av komponentbristen, de kan låta konsumenterna ta den.

Av thu
Skrivet av CubaCola:

Kernel attacken låter ju inte så lätt när man vill plocka ut data. Blir ju ännu jobbigare om datan delas ut till olika kärnor.

En rf mottagare så kan man stå utanför ett företag och fånga tangentbordstryckningar i klartext.

Den kernelmetoden kräver ju att du först kommer in på företagets dator och sedan exekverar din egna kod på deras dator vad jag har förstått

Inte läst in mig på just denna, men generellt sett är det nog aningen smidigare att få in körbar kod i en organisation än att bygga upp vad som krävs organisatoriskt för att glida runt obemärkt utanför diverse företag med radiomottagare. Härjningarna med alla varianter av cryptolocker är väl en indikation.

Av thu
Skrivet av anon5930:

"Köp denna USB-enhet som skyddar mot 5G, Trumps fiender, chemtrail och annat ni inte gillar."

Precis, det ska nog till att man är ett rätt rejält intressant mål innan nån börjar jaga en med så specifika metoder.

Sidorspår: jag chattade med en kryptoexpert vid ett tillfälle, hemskt kompetent snubbe, hade en del publicerat och han hade haft en del att göra med landets underrättelsetjänst. Då jag snackade med honom hade han gjort om lägenheten till en faradaybur, och hade en stereo som kontinuerligt spelade modulerat rosa brus så det inte skulle gå att att avlyssna och avgöra vad som var ljudmattan och vad som var exempelvis tangentbordstryckningar. Gick med hörlurar och hörselskydd själv för att slippa lyssna på det.
Väldigt resonabel i övrigt, visade inga tecken på udda tankebanor eller stollig syn på världen. Där hade jag faktiskt svårt att avgöra om han var paranoid eller hade legitim anledning att oroa sig.

Av thu
Skrivet av LPG:

Har någon sårbarhet i praktiken blivit utnyttjad ännu?

Skrivet av Sveklockarn:

Såna här "nyupptäckta säkerhetshål" börjar mer och mer framstå som ett sätt för somliga att få anslag till sina institutioner, där man hittar hypotetiska angreppssätt vilka man sedan låter rapportera vidare som om att folks data och privatliv plötsligt vore i fara rent generellt,
Nej, det är dags att sluta lyssna på dem som hela tiden skriker varg.

Skrivet av Sveklockarn:

Säker kan jag ju inte vara, poängen är att det aldrig avslöjats och därför kan man dra slutsatsen att förekomsten är obefintlig.

Ni har missat detta antar jag?
https://www.tomshardware.com/news/meltdown-spectre-malware-fo...

Skrivet av CubaCola:

Finns ju lättare sätt att läsa av ett tangentbord än denna metod
Eller varför inte läsa av någons monitor via en rf mottagare?

Varför inte slänga in alla metoder som går i sin malware? Bara köra dem i ordning av hur tidskrävande de är.
RF mottagare kräver såklart fysisk närhet och ett utvalt mål, varför göra det om du kan sitta bekvämt på andra sidan jordklotet?

Av thu

BUTIK: Webhallen
MODELL: ASUS 3080 TUF OC
DATUM ordern gjordes: 2020-09-21
TID ordern gjordes: runt 07
SKICKAD: 2021-03-05

Av thu

Svårt för AMD att behålla marknadsandelar utan att leverera några kort..

Av thu

@Jonte94 https://www.tomshardware.com/best-picks/best-thermal-paste

Arctic Silver 5 finns med om du rullar ner till graferna. Skiljer 1,5° mot rekommenderade "vanliga" pastan, och 2,4° mot flytande metall. Detta skalar med effekten, och dumt nog anger de inte vilken effekt CPUn drar där, men säg att det är 150W på deras 125W TDP CPU, då kanske du kan komma upp i 3-5° skillnad om du krämar på 300W genom CPUn. Nånstans där kanske det är värt det? Men jag skulle inte direkt förlora nån sömn över att fortsätta med AS5, speciellt om du inte klockar som en tok.

Av thu
Skrivet av superegg:

Tänk på att minecraft är ett skit spel som äter jättemycket ram, om du ska använda många plugins samt ha en stor värld och många spelare så kommer den äta mycket.

Körde en minecraftserver för en evighet sen. Då nån snackade om nån ny monsterserver med fler kärnor än en vattenmelon och en halv miljon kr i RAM och Optane, och hur den skulle orka med all last som slängdes på den så hade vi som stående skämt att runda av med "..eller en halvtaskig minecraftserver".

Av thu
Skrivet av thadriem:

OBS: Endast hörlursförstärkare, behöver en separat DAC (eller ett mer potent ljudkort med RCA-utgångar, ex Asus STX, SB ZxR eller motsv)

Varför skulle RCA-utgångar behövas? Det funkar väl lika bra för den som kan tänka sig en 3,5mm->RCA adapterkabel men har lurar som kräver mer än vad ljudkortet orkar på egen hand?

Av thu

@dvcorleone Ser lite annorlunda ut för mig i linux så googlade fram en guide, men prime95 har funkat bra för att stresstesta både cpu och minne
https://appuals.com/how-to-run-a-cpu-stress-test-using-prime9...

Av thu
Skrivet av makatech:

Nu snackar du ju om nåt helt annat istället? Huruvida Kina vill ta över Taiwan är väl nåt annat än hur mkt makt de har över Taiwan för tillfället?

Av thu
Skrivet av makatech:

Frågan är hur mycket makt som Kina har över Taiwan.

I vilket avseende? De är Taiwans största handelspartner.