Inlägg

Inlägg som Argammon har skrivit i forumet
Av Argammon

Mitt öga stör sig inte så mycket över vilken färg ni har i studion, dock är radiatorn på väggen till vänster en vagel i ögat. Lite kan ni väl frysa för att få en mer clean bild? Sedan får ni ha vilka färger ni vill 😁🎨🌈

Av Argammon

Jag tog blancolån på min första bil när jag precis pluggat färdigt och börjat jobba. 250k kostade bilen, lade 100k kontant och betalade av resterande 150k på ett år.

Därefter sätter jag av pengar på ett bilkonto om cirka 35kr/mil och bil. Det täcker drift och underhåll samt en bra grund inför nästa bilköp. Skulle jag behöva låna till en bil är första valet att ha huset som säkerhet. Annars inte längre än 4 år.

Av Argammon

Ryzen 3600 är husets vin som passar nästan alla och är en bra rekommendation. Grafikkort skulle jag kolla specifika tester för dina simulatorer. Inget av dem ingår i SweClockers testsvit så dem får du hitta på andra ställen. Men det känns som om det kommer röras om lite i gfx-grytan nu när du ändå hade lite längre tidshorisont.

Av Argammon

Jag kör tripla 1440 60Hz-are på Ryzen 1700 och Vega 56. Klarar såklart inte köra maxade inställningar men tycker ändå jag lyckas hålla frekvensen uppe med i mina ögon bildfagert utseende. 😁

Av Argammon

Önskar man kunde, men kör en treskärms-installation så det vore dyrt att byta alla tre. Jag vore glad att få högre uppdateringshastighet med. När det skall köpas tv till den "snart" färdigbyggda bio/spelrummet blir det LG oled och då får man ju vrr.

Av Argammon
Skrivet av KurtEgon:

Ombalansering gör man ju bara för att behålla risken man är benägen att ta. Över tid kommer din säkra 60/40 fördelning gå mot 99/1 och då kommer du förlora hälften av dina pengar två gånger över 15 år vilket är okej med ett pension/barnsparande men kanske inte för ett sparande med kortare tidshorisont.

Jo jag är införstådd i mekaniken och utför själv delvis ombalansering. Det jag reagerar på är att alla förvaltare/ekonomer strikt har kvar sin procentuella fördelningen. Lyckas mina säkra placeringar bara följa inflation och kanske lite till är jag nöjd. Jag behöver ha en reserv, säg till en värmepump, på 100k vilket var 50% av mina besparingar. Efter några år har jag totalt 410k men "bara" 110k i säkra placeringar och mer behöver jag inte eftersom det duger till utgiften jag är rädd kanske kan komma. Jag behöver ju inte 205k i säkra placeringar eftersom jag inte kommer behöva byta två värmepumpar samtidigt.
Självklart kan det både tillkomma och försvinna potentiella utgifter som man då behöver anpassa sina säkra placeringar till. Men att styra sina säkra placeringar i % istället för kronor avstår jag.

Av Argammon

Intressanta diskussioner. Jag har länge sparat i Avanza men först nyligen hört om lysa från en kollega. Jag gillar ju att investera och göra egna val så känner inget direkt behov av en fondrobot.
Sen håller jag inte med om behovet att ombalansera som rikatillsammans är så heta på. I mitt sparande har jag såklart en buffert med låg risk, men den är monetär och inte procentuell. Det jag menar är att skulle taket på huset plötsligt börja läcka behöver jag 100 000 kr i "säkra" tillgångar inte 40% i säkra tillgångar. Således gör det inget för mig om aktierna rusar fördelningsmässigt procentuellt i min portfölj.
Hur resonerar ni kring det?

Av Argammon

Jag antar att det är en extern strömförsörjning när du visar bild på Lenovos egna strömkontakt. Hur stor är den klumpen?

Av Argammon

@emilakered Nej så tråkigt, även om jag kanske bara anar utmaningen det faktiskt är att hålla "iordning" på redaktionen 🙄
Lycka till med vad som kommer här näst, och som tidigare sagts, får du gästspela i fredagspanelen.

Av Argammon

Jobbat till 17 och skall på skiftet nästa decennium 07:30. Däremellan är det umgänge med vänner. De stökigaste på festen är sockerstinna barn. Blir nog att rulla hemåt 5 minuter in på nya året 🙄

Ett gott nytt år på er alla, och lite särskilt till er som jobbar.

Av Argammon

@bjonss13: jag körde 7950 i CrossFire och eyefinity, och tyckte redan när jag bytte för 3 år sedan att det inte hängde med i crew 1. Tyvärr varierade det kraftigt mellan vilka spel CF gjorde nytta, för annars gillar jag tanken. Jag kanske också begränsades av minnesmängden på korten, men det bör du också göra snart. Tyvärr måste jag säga som alla andra, skaffa ett bättre kort istället för 2. 1070 / Vega 56 räcker för det du tänkt om man tullar lite på inställningarna.

Av Argammon
Skrivet av Erik_T:

Det kanske de gjorde - men eftersom felet ifråga inte uppträder förrän diskarna varit igång i nästan 4 år, så tar det ju nästan 4 år innan första disken kraschar.
Det tyder för övrigt på att det här inte är källan till problemen de hade i sjukvården i Västra Götaland. De datorerna var bara 2-3 år gamla, och stängdes oftast av över natten, så diskarna i de maskinerna har inte varit i gång tillräckligt länge för att trigga detta problem.

Fick en sådan crash på jobbet, de står på dygnet runt men är inte några tre år gamla. Det är inte heller ssd som sitter i våra arbetsstationer. Det snålas inte bara på lagring, internminnet är på 3 GB, vilket gör att man får välja att ha igång office eller några flikar i Chrome. 🤔🔥💻

Av Argammon

Hjälp, en sådan makalös prestation. Att Intel halverat sina priser hjälper ju knappast.

Av Argammon
Skrivet av GuessWho:

Tack till alla trevliga Swecare som var på plats!

Ett stort tack till gänget jag samåkte med. Toppen gäng!
Om ni har någon återträff till våren när det är lite varmare och skönare så kommer jag gärna till Göteborg!

Kan bara hålla med, fler roliga träffar! Efter detta grymma 20-års kalas har min besöksradie för framtida meet and geek att besöka ökat markant

Av Argammon

Jag bjuder 400 för alla och kan hämta nu i helgen.

Av Argammon

Hej! Jag kan vara intresserad om de går att hitta/styra via ZON (ZyxelOnNet fri programvara). Skulle du orka kontrollera det lägger jag i så fall ett bud på allihop.

Mvh

Av Argammon

Då får man tacka för en fantastisk kväll med roliga möten och att få träffa alla personligheter på SweClockers. Kvällen kommer nog sent att glömmas av alla inblandade. Men tillslut gav rösten med sig och det blev dags att dra sig från efterpartyt 😀. Ha en bra efternatt ni som fortsätter!

Edit: Är det någon som vill ha pingvinstänger kan jag skicka mot Porto 😜 🐧

Av Argammon
Skrivet av anon42512:

Då var man framme på rygerfjord då efter att ha åkt med bäste @Tobi the Dobi nästan hela vägen 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Samma här! Skvalpar mysigt, men attans vad trångt. Raklång kan jag stå på ett ställe i min hytt, och det är inte i "duschen". Nåja skall ju bara däcka här sedan ändå. Skall göra mig iordning, men hojta om vi skall slå följe till skyddsrummet sedan. (Räcker troligen att bokstavligen hojta med tanke på hur lyhört det är) 😂

Av Argammon

@serdyllon: Jag misstänkte att jag inte behövde ta med sydvästen 😁☔

Av Argammon

Just hoppat på tåget, får bara hoppas att SJ sköter sitt uppdrag 🤔😁