Inlägg

Inlägg som Argammon har skrivit i forumet
Av Argammon

Siffror i all ära, men är det någon förändring i det visuella nu? Bara undrar om förbättringen är enbart magisk eller om de tullat på utseendet för att nå dit?

Av Argammon

Vad roligt att se! Nu känner jag mig inte så ensam om att köra stativ hemma
Även om jag inte har en kabinett utan bara 19" telestativ från Ericsson. Allt bakom ljuddämpade stängda dubbeldörrar i ett ventilerat teknikutrymme. Man kanske skulle lägga upp fler sådana gallerier som lite motpol till allt RGB

Av Argammon

God 🎄 jul

Av Argammon

@j.funny: Hej! Har mätt dem nu och båda bör gå in i postenpaket för 85kr (om du inte vill ha rekommenderat). Är du intresserad av att få dem skickade är det swish i förskott som gäller, men jag kommer ha svårt att få iväg dem innan helgen. PMa mig detaljer om detta låter bra

/Andreas

Av Argammon

Två stycken XFX 7850 1Gb

Passar på att lägga ut mina 7850s en stund innan mitt nya grafikkort anlänt, men innan någon förvirrad hittat in hit och kommer på att den behöver en eller två 7850s bör även postnord löst sin uppgift.

Korten fungerar hursomhelst bra, överklockade bara under några bänktester, annars bara kört med grundkonfigurationen. Ger ändå vettig uppdateringshastighet så länge grafikminnet räcker, så några 4k texturmoddar är bara att glömma

Korten är exakt lika dana och har vardera 2 DVI, 2 Mini Display Port, 1 HDMI

Priset avser båda två. Finns för avhämtning, de är inte värda att skicka någon stans.

Ha det gött!

Läs hela annonsen här

Av Argammon

Och jag som tyckte min 1700 var snabb, hur lär inte den bli? Men det känns ju mer applicerbar i servermiljö än för lite Excel-arbete på sin arbetsstation.

Av Argammon

Samma problem med mina lpx 3000, kommer inte över 2667, och det ostabilt. Msi pro carbon med ryzen 1700. Dessutom piper moderkortet och postar långsamt med minnesöverklockning 😕

Av Argammon
Skrivet av Ratatosk:

3,5 GHz kanske?
#16721951
Kör själv med den oklockat, fungerar fint och tyst.

3,8 var inga problem med vcore på 1,3. Spire funkar utmärkt och är tyst vid normal användning. 😊
Mycket nöjd med 1700an än så länge.

Av Argammon

Precis, nu väntar käk framför skärmen. Hoppas man inte blir störd på jobbet nu bara

Av Argammon

Känns som ett bra köp, ännu inte fått leveransen då moderkortet är restat. Ännu inte bestämt mig för val av kylare så jag kommer köra stock Spire´n så länge, undrar hur långt man kan klocka med den? Någon här som vet?

Av Argammon

Såg tack och lov bara slutet på streamen men det verkar ju inte som om jag missade något i början direkt....

Av Argammon
Skrivet av Starric:

Svår sits. Vad har du för maxhöjd? Runt 154mm? Nu vet jag inte hur du har med fläktplaster och om radiator till vattenkylning är aktuellt heller. Hur är ventilationen i övrigt? Bäst luftkylning får du nog med en liggande tornkylare som en Ncotua NH-C14S eller Be Quiet Dark Rock TF. Annars är det nog en liten tornkylare med högvarviga 92mm-fläktar som gäller, beroende hur varm Ryzen blir så ska det väl räcka till en hel del överklockning också

Fläktplatser till en radiator blir svårt om jag inte vill sätta en singel 120 i fronten och blåsa varm luft in i chassit. Övrigt sitter det två 80mm i bakkant. Kanske får bli att modifiera (läs skära upp) toppen för att kunna köra en 240mm radiator. Bör kunna fästas någorlunda på tvärbalken i chassit.

http://www.fantec.de/fileadmin/downloads/products/server-storage...

Skrivet av Ratatosk:

Skall du köpa en R7 1700 och inte har tänkt överklocka, tycker jag att du skall testa originalkylaren.

Blir nog 1700X, annars hade nog det varit en ide.

Skrivet av marcusOCZ:

Om du har lust att prova nått de flesta inte har:

https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/238466-deepc...

Förutsatt att den går in i kassen. Har fått jättebra tester överallt och till priset skall den vara fantastiskt bra.

Tack för tipset, verkar prisvärd och kanske om man har tur och en dremel kan den passa. Funderar på detta chassit:
https://www.inet.se/produkt/6901810/fantec-tcg-4800x07-1-4u-r...
Hittar ingen specificerad maxhöjd men har ställt frågan till Inet.

Av Argammon

Så vad säger ni om kylning då? Har ingen nuvarande kylning utan kommer satsa på nytt, men finner i nuläget få som har stöd för AM4 direkt ur kartong? Kommer dessutom bygga i 4U rackchassi så det blir ingen tornkylare för min del tyvärr . Å andra sidan är ljudnivån inte avgörande eftersom hela datorn kommer sitta bakom ljudisolerade dörrar och väggar. (utrymmet kopplat till aktiv frånluftsventilation i huset)

Tips tages tacksamt emot

Av Argammon

@byerley: Kollar också på Gigabyte K5 men visst kan MSI Pro Carbon vara bra också om nu minneshastigheten har stor inverkan? 2st M2 anslutningar är väl också en fördel i framtiden. Annars var det ett decennium jag byggde sist så några preferenser bland tillverkare har jag inte kvar.

Någon mer som satt sig in i moderkortsbiten? Inte tänkt att klocka något vansinnigt och behöver inget RGB då jag skall bygga i 19" rackchassi.

Av Argammon

Blir nog en 1700X men måste kolla Swecs tester först. Sitter på Core 2 Duo så för min del blir vad som helst bättre

Av Argammon

Har också försökt med detta. Som länken du angav skriver så använde jag också bluetoothctl kommandot för att hitta och para min telefon med PIn. Att sedan lyckas ansluta till internet via en blåtandsutdelad hotspot från min telefon var inte lika lätt (läs lyckades jag inte med)

Av Argammon

Ja, men man behövde formatera det med två olika program innan du kopierar in önskat os. Jag använde de rekommenderade SD-Formatter samt GuiFormat. Men jag har även hört att man kan formatera kortet i en kamera också för samma effekt. PI3 är dock min första enkortsdator så jag är synnerligen ny i detta.

Av Argammon

Så hur gamla AMD-kort fungerar med Asynchronous Compute, är det från 7-serien och framåt? Riktigt roligt om ens gamla kort ändå kan sitta kvar och göra någon slags nytta.

Hur blir det tror ni när det skiljer markant i VRAM, då mitt 7850 bara har 1gig men kommande kort lär ha betydligt mer?

Av Argammon

@ThomasLidstrom:

Blev en R7000. Kan bara hålla med som tidigare i tråden att det känns som ett kvalitetsbygge men att den som gjort GUIn fastnat i tiden. Hade faktiskt riktigt svårt att få den uppkopplad också. Detta kan ha haft med min ISP att göra. Jag fick först en koppling när jag "simulerade" min gamla routers macadress på R7000. Därefter har den fungerat oklanderligt. Återstår att se om man i framtiden testar någon öppen mjukvara på den.

Av Argammon

@ThomasLidstrom:

Griller i huvudet är alltid trevligt, bra med inputs från olika håll. Har ju som sagt inget emot att satsa på bra grejor om kvalitén motsvarar prisökningen. Har dock inte hittat någon rimligt prissatt router med stöd för PoE. Helt klart att jag kommer kunna förbereda för accesspunkt, eftersom mer och mer blir trådlöst vare sig jag vill eller inte. Fram tills dess tror jag nog det blir en hushållsrouter. R8000 verkar som en bra grej, men endast om man har många trådlösa enheter, och jag satsar ju på att minimera det antalet. En R7000 kommer nog duga gott.

Men det finns säkert några som kan tipsa om bra Switchar också. Givetvis Gigabit, 24-portar för rackmontage 19". Sedan pratade jag med killen som drog in fiber i huset, han sade att det behövdes särskilt "bra" switch för fiber-tv vilket jag kan förstå till viss del då man inte vill ha något lagg. Denna behöver dock bara ha 8 portar, någon här som kanske har erfarenhet av att switcha tv-signalen?