Inlägg

Inlägg som Argammon har skrivit i forumet
Av Argammon
Skrivet av Dimestam:

Härligt! Jag kommer skicka ut mer info till alla gäster under denna vecka, så håll i hatten.

Nu är väskan packad och jag hoppas fått med det väsentliga. Dock verkar jag ha missat den ytterligare information herr @Dimestam utlovade. Eller var det mailet som kom med kvällens spelupplägg? Informationen i dagens mail var det samma som den 25/10. Jag vill bara dubbelkolla så jag inte missar något 😁

Annars är jag lika laddad som en Japansk kondensator, för detta kalas! 😉🎂🍾🍾

Av Argammon
Skrivet av niagi:

brainlessbob, Kargnus och jag åker med det tåget, vi reser iof 1:a klass då det var samma pris när vi köpte (när man räknade med sittplatsbokningen)

High rollers asså!? 😉
Ni gjorde helt rätt, jag menar hur länge dröjer det inte innan nästa 20-års jubileum 🤔
Jag körde obokat men är inte tåget fullt kan man säkert slinka ner i närheten. Så ser ni en lätt förvirrad person med teknikintresse kan ni ju hojta till 😁

Av Argammon

Skall vart det lider fylla mitt hembiorum med tv och ljud istället för banankartonger så denna genomgång ligger mycket bra i tiden! OLED mellan de olika tillverkarna tycker jag låter intressant då jag älskar svärtan. Samtidigt när man fått upp ögonen för hög uppdateringsfrekvens på skärmar så är ju även det underbart när man spelar. Filmmässigt antar jag att det inte gör någon skillnad?

Av Argammon
Skrivet av Jacob:

Är det bara jag och @XHI som är orimligt taggade inför den 9 november?!

Det är nog många som är, inklusive undertecknad. Jag kan dock inte fatta att tiden gått så fort nu fram till denna högtid. 😉🎂🍾

Av Argammon

Bara en vecka kvar nu, och jag inser att detta år har fått en ny julafton sett till förväntningar😀!
Jag kommer hoppa på tåg 727 i Örebro 9;57 som (bör) anlända 11:46 i Stockholm. Hojta till om någon åker med samma så vi diskutera pingvinstångskastarteknik eller liknande 😜

Av Argammon

Jag kan tänka mig att bidra, men som många andra säger önskar jag mig inget annat än fortsatt bra redaktionellt innehåll. Låt alla vara med på allt oavsett förmåga att bidra. Skall man som betalande kunna urskiljas från mängden bör det bara vara små kosmetiska detaljer, och eller möjlighet att klicka bort vissa annonser man är trött på.

Skrivet av Gurt:

Några har frågat kring kostnad - ska det ske löpande per månad eller år, engångskostnad etc. Medlemskapets upplägg är inte bestämt ännu utan vi frågar efter feedback just för att ni ska kunna tycka till om utformningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag föredrar på årsbasis, gärna enligt varianten som på 20-årskalaset där man kan bidra efter förmåga. 😀

Av Argammon
Skrivet av hakro807:

Jag vet att man inte kan få allt men saknar både lägre kvalitetsnivåer och fler äldre kort. Skulle personligen välja att gå hela vägen tillbaka till 900-serien för Nvidia och R9 200-serien för AMD eftersom där ännu finns kompetenta kort med gott om minne. Många underskattar hur mycket dessa äldre kort faktiskt räcker till.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag håller med om att äldre och även billigare nya kort är intressanta att kunna jämföra inför köp av budgetbyggen. Jag vet att det inte går statistiskt att jämföra de olika prestandaindexen med varandra, men av nostalgiska skäl vore det kul att se utvecklingen sedan ni började mäta. 😀

Sedan @JonasT undrar jag om siffrorna från Assasins Creed. Det verkar ju som om testet flaskhalsar på processorsidan när det bara skiljer några enstaka bildrutor i toppskiktet? Känns som ett suboptimalt spel för jämförelser när 14k och 7k kort presterar lika bra.

Av Argammon
Skrivet av xpanterx:

Får inte sätta min fot i tvätstugan, förutom bärhjälp, så nej haha

Jag byggde tvättnedkast med 40/60 uppdelning, så jag behöver inte ens bära. Jag gör som ni alla andra verkar göra, tvättar ljust med ljust och mörkt med mörkt, men det verkar inte duga åt våra bättre hälfter? Skall man tvätta rosa med rosa fyller de kläderna aldrig en maskin.

Av Argammon

Jag kör Ups på vardera router och Nas. Mest mot strömspikar, Dock är drömmen att kunna installera typ liknande Tesla powerwall. Det kanske inte blåser lika många träd över elledningar längre men jag tycker det blivit fler "oförklarliga" avbrott, en del ganska långa. Där tekniker får åka ut och manuellt slå till ställverk som elektroniskt slagits ifrån.

Av Argammon

Hmm, det är väl först när modereringen inte fungerar som det märks. Det är ju ett viktigt jobb men kanske ganska otacksamt ur aspekten uppmärksamhet? Men de förtjänar en eloge eftersom de bidrar till att göra swec ett trevligt ställe att hänga på!

Av Argammon

Roligt med spel som utöver att tänka utanför boxen faktiskt också verkar bra. Omspelningsvärdet bör ju också bli högt då valen verkar ge många nya dialoger att uppleva.

Av Argammon
Skrivet av Viktorph:

Jag kommer åka från Hallsberg med tåget under förmiddagen. Åker du bil? Jag fick dock sambon med mig då hon skulle träffa någon gammal kollega.

Skickades från m.sweclockers.com

Hade nog inte tänkt bil, frugan skall ha den i Örebro. Jag har förstått att det går ganska bra bussar från Örebro, men såklart är ju tåg bekvämare. Jag har ännu inte bokat resa så du får gärna tipsa om vilket tåg du tar så kan man ju se om det är prisvärt. För visst går det tåget via Örebro? Sambon din kanske ändå förstår nörd/hårdvarusnack om du skulle hamna med en frände på tåget?

Av Argammon
Skrivet av The_Donut:

++Rygerfjord, jag bokade där också! Hoppas det inte blir orkan dårå

Skickades från m.sweclockers.com

Kul med fler matroser! Ja, hoppas det inte blir storm, vore tråkigt om båten slet sig och man vaknade i Estland eller något.

Av Argammon

https://www.sweclockers.com/marknad/174844-dator-m-itx-1070-s...
Kolla denna till exempel. Mycket prisvärt, med dubbla antalet kärnor jämfört med i7-7700

Av Argammon

@Helsing92: Ja bygga själv med begagnade delar här från marknaden bör kunna ta dig längre. Framförallt tänker jag att datorn du länkar till är svår att uppgradera längre fram, med tanke på formfaktorn. Det är många som säljer första och andra generationens Ryzen system nu för rimliga pengar.

Av Argammon
Skrivet av anon42512:

Jag bokade på Rygerfjord, båten som ligger ett stenkast från Skyddsrummet 😁 Ganska billigt också.

Då blir vi minst två som mönstrar på denna båt! Jag tänkte det är bra att kunna skylla på kraftig sjögång om man senare på banketten skulle vingla lite ;-P

Annars undrar jag om det är några goa Örebroare som skall ta sig till kalaset? Är från Borås men av någon anledning kommer jag utgå och återvända till Örebro runt denna happening. Vore kul att värma upp med lite tekniktjöt redan under färden dit!

Av Argammon
Skrivet av Snyft:

Du tror inte att dina telefoner går sönder hela tiden för att det är telefoner för under 2k?
INGEN telefon har gått itu som jag har använt. Jag tappade min galaxy s7 edge så skärmen sprack dock.

Det som händer är ju att skärmen brukar spricka, men det är inte sällan brukstiden för mina billiga telefoner är runt 2 år. För mig är det slit och släng när jag jämför med min Sony Ericsson Z600 som jag aktivt använde i 7 år utan reparationer eller batteribyte. Men idag spelar det ingen roll då ingen smarttelefon har livstid på 7 år. Så för mig funkar det bra att byta vartannat år. (Vilket jag misstänker att många med 10k telefoner också gör)

Av Argammon

Diskmedel är ju lätt att hoppa över, men diskglans och avhärdningssalt ligger ju liksom redan i maskinen. Annars tror jag det funkar utan bekymmer.

Av Argammon

Bara hemförsäkring. Rädd om mina grejer, men telefoner går sönder hela tiden. Så jag köper bara telefoner under 2k och har mot min vilja anammat slit och släng mentaliteten på just den sortens produkter.

Av Argammon

Just byggt en Ryzen 3600 på ett MSI B450 Mortar åt min lillasyter. Kyld med en Spire, istället för medföljande stealth. Inte gjort några grundliga tester utan bara kollat vad aktivitetshanteraren rapporterar för värden, men som mest 4,07 GHz istället för angivna 4,2 GHz. Prestandamässigt är den ändå lika snabb i Cinebench som min Ryzen 1700 så hon klagar inte.