Inlägg

Inlägg som KurtEgon har skrivit i forumet
Av KurtEgon
Skrivet av AltUnderCtrl:

Som ovan har sagt, ström, sli-brygga och jag tror också du måste aktivera sli i NVIDIAs kontrollpanel.

Skrivet av SweCake:

Det enda man behöver koppla in är el och om du har 2st en sli brygga som man får med modekortet men om du ej har kvar den kan du köpa ett nytt.

Tack för svar. Jag har aktiverat det men får inte mycket mer fps än om jag hade ett kort. Jag har sett att det finns profiler för sli till olika spel men det jag inte vet är hur man aktiverar dem. Kan det bero på att det bara är en beta? När jag kollat runt på benchmarks så har det legat runt 180% då man kör två stycken 660ti. Tycker det är surt att man lagt 2000 spänn på ett kort till och sen ger det inte ens en märkbar skillnad i fps.

Av KurtEgon

SLI - bara koppla in kortet och köra?

God morgon sweclockers!

Jag har installerat ett 660ti till i min burk men jag får inga nämnvärda ökningar i fps (bf4). Är det något jag bör göra när jag kopplat in kortet eller är det bara att börja spela? Jag har googlat runt en del men hittar ingenting...

Tack på förhand!

Av KurtEgon
Skrivet av Galarix:

Ni som det rullar fint för, har ni windows 8?

64 bit pro. Aldrig under 55 fps med allt på high och texturer på Ultra. Låter skumt att människor med titan inte kommer över 40 fps...

Av KurtEgon

Nätagg 660ti SLI i r3

Hej, jag söker ett nätagg som kan klara av 660ti SLI och fungera bra i ett fractal design r3. Priset bör ligga runt tusingen!

Tack på förhand gubbar!

Av KurtEgon

Win7/8 till bf4

Jag har läst att windows 8 kommer fungera bättre med bf4 än windows 7, kommer det att vara stor skillnad? Får hem nya delar i veckan och ska installera formatera c-disken så det är därför jag undrar.

Tack på förhand!

Av KurtEgon

Kommer det att fungera?

Kommer detta att fungera? Kommer det få plats i mitt chassi? Jag kommer köra sli. Åsikter i övrigt?

https://cdon.se/customer/savedcart/1211100

Tack på förhand!

Av KurtEgon
Skrivet av thli72:

Inte helt uppdaterad på äldre CPUer men det stämmer nog..

Skall du köpa ett GTX660Ti till så ta helt samma som du har...

Sen är ju inte märket SÅÅ noga på grafikkort eftersom det ändå är samma kort i grunden. . .gillar MSI, EVGA o ASUS kylare till GTX770

Fan vad sugen jag blev på att beställa grejerna nu... Cdon har 10% rabatt på alla datorkomponenter och det blir 500 spänn billigare då, ganska mycket för en student. Jag har pengar så det räcker och blir över sen sommarjobbet men har nyss köpt en bärbar för 10k. Känns som att ett impulsköp är nära :/

Av KurtEgon
Skrivet av thli72:

Klart enklaste blir ju ett GTX660Ti till o http://www.inet.se/kundvagn/visa/3900831/2013-09-17
även om jag skulle föredra att sälja ditt kort o köpa ett GTX770/780 istället

650W räcker lätt till dubbla GTX660Ti

Är 4670k dagens motsvarighet till 2500k?

Vilken tillverkare bör jag välja till grafikkortet?

Tack för svar

Av KurtEgon

Uppgradera komponenter!

Hej alla glada!

Jag har tänkt uppgradera min dator lite inför bf4 och lite annat skoj. Det är datorn i sign det gäller och delarna jag har tänkt byta ut är:

Moderkort Märke spelar ingen större roll. De enda kraven jag har är att det ska kunna köra sli och ha två sata6-portar, utseende spelar ingen roll men jag kommer gärna billigt undan och slipper massa lull-lull.

Processor (Intel) Ska inte flaska mina/mitt grafikkort.

Grafikkort (Nvidia) Ett till 660ti ELLER sälja det jag har och köpa ett 770 alternativt något annat.

Behöver jag köpa ett nytt nätagg eller kommer det kunna driva två stycken 660ti?

Budget för detta bör vara 5000.

Tack på förhand!

Av KurtEgon
Skrivet av Zibbi02:

Jag försöker ju förklara att recovery är just att installera om till fabriksinställningar!

Det finns 2 sätt att "börja om från början": Med bloatware(som när du öppnade lådan och satte på datorn för första gången): gör som jag gör i videon. Utan bloatware("clean install"): Charms -> inställningar -> Ändra datorinställningar -> Allmänt -> Scrolla ner och finn: "Ta bort allt och installera om Windows".

Om du inte är ute efter något av dessa alternativ förstår jag inte vad du vill och kan därför tyvärr inte hjälpa dig.

Det är det sistnämnda som är vad jag försöker med! Har kollat guider på internet som är på engelska och då kallas det för "reset".

Av KurtEgon
Skrivet av Alsar:

Tjenare!

Har börjat läsa Kanidatprogrammet i Data och systemvetenskap. Då jag insett att studierna blir mycket smidigare med en laptop, hade jag tänkt köpa en Ultrabook. För att ha en smidig och lättdator till att antecka och programmera på.

Då jag har en ordentlig speldator hemma så har jag inga större grafikkrav Ultrabooken då jag enbart kommer använda den till studier, programmering, slö surfa och på sin höljd kolla en film på tåget. Det jag är ute efter är Stabil och snabb lättanvädnlig och hög kvaliéts kännsla.

Har spanat in lite datorer som känns bra dock känns det som alla har sina för och nackdelar.

Macbook Air
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1980530

Sony Vaio Pro 13
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1994636

Samsung 9 Serien
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=1633046

Samt Asus Zenbooken
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1605084

Så nu vill jag ha er hjälp för att bestämma mig!

Vilken är bäst till mina endamål, fördelar och nackdelar med de olika datorerna finns det något alternativ som jag inte har tagit upp här som kan vara aktuellt? Budgeten ligger på ca 10 000kr och räknar med att datorn ska hålla under mina 3 års studier.

Tack på förhand

Vaio pro om du vill ha Windows, Macbook Air om du vill ha OSX. Om du tar Pron så ta den med touch-skärm, den utan har en tendens till att få lösa lister kring skärmen. Sitter själv på en Vaio Pro och är helnöjd, var lite tveksam först men sen vande jag mig vid hur Win 8 fungerar och då blev den en fröjd att använda! Batteritiden på Pron är inte lika bra som Airens 12 timmar men det kan man förstå med tanke på vikten. Jag har utan problem fått upp den i över de 8 timmar som utlovats dock.

Av KurtEgon
Skrivet av Zibbi02:

Jag förstår inte varför det INTE fungerar. Om jag vill recovera/reseta datorn gör jag följande: http://db.tt/ghcwij79

Då jag väljer reset (vill installera om till fabriksinställningar, inte göra en recovery) och sedan ska sätta in min boot media så står det bara att den inte är valid. Jag hittar fram till reset men då jag ska boota från usb:t så står det att den inte är valid.

Av KurtEgon
Skrivet av Zibbi02:

Om du vill använda USB måste det vara minst 16GB(vet ej varför det inte funkade med ditt på 16GB). Har du testat följande: Vaio care -> advanced tools -> restore and recovery -> recover or maintain your system ?

Yep, jag får väl fixa ett till 16 gb... Ja, samt att hålla in shift när jag startar om datorn. Så jävla tråkigt att det ska vara så svårt att installera om Windows, de har för fan till och med gjort en recovery partition så att det ska bli enklare. Får väl köra vidare till det brister, har inte tid att sitta med detta mer.

Av KurtEgon
Skrivet av Zibbi02:

Om du menar reseta som att ställa tillbaka datorn till fabrik så menar vi exakt samma sak. Hur gick det till?

Jag trodde att jag hade klarat det... Jag lyckades göra en recovery media för att installera om windows till fabriksinställningar men när jag sätter in usbn så står det att den är invalid. Har provat tre olika minnen på 16, 8 och 4 gb men ingenting fungerar. Ger snart upp.

Av KurtEgon
Skrivet av Zibbi02:

Gå in i vaio care i Windows. Ska gå att göra recovery utan att behöva skapa ett medium.

Jag ska reseta, inte göra en recovery

Jag lyckades i alla fall nu.

Av KurtEgon
Skrivet av Zibbi02:

Hur gör du för att reseta? För att använda recovery-partitionen får du ha datorn avstängd klicka på assist.

Jag håller in shift då jag startar om datorn.

Hmm det står fortfarande "insert your windows installation or recovery media to continue".

Av KurtEgon

Då jag ska "reseta" min Pro så står det att jag ska sätta in någon recovery media. Jag trodde att det bara var att installera om eftersom det redan fanns en recovery-partition på ssdn?

Av KurtEgon

Då jag ska "reseta" min Pro så står det att jag ska sätta in någon recovery media. Jag trodde att det bara var att installera om eftersom det redan fanns en recovery-partition på ssdn?

Av KurtEgon
Skrivet av Tozzi:

Olika diskar?

Jag har en 128 gb intel 520 i den stationära men vet ej vilken som sitter i Pron (har googlar lite utan framgång). Det står att den i Pron ska vara 128 men den är bara 102. Kan det vara Windows 8 inbyggda recovery-partition som tar upp lite plats?

Av KurtEgon
Skrivet av anon225994:

Åberopa § 9 i Distans - och hemförsäljningslagen, antar att det är de 14 dagars öppet köp du har(?), och köp en Macbook Air istället. Är det en 13" eller 11"?

Japp det är 14 dagar jag har. Ska ge den ett försök i helgen. Jag har 13.3", 11 hade varit för litet kan jag säga nu.

Ssdn till min stationära är på 122 gb medan vaions bara är på 100, hur kommer detta sig?