Inlägg

Inlägg som KurtEgon har skrivit i forumet
Av KurtEgon
Skrivet av FX9:

Jag skulle inte rekommendera att göra några partitioner på SSDn. 120 gig (om jag såg rätt i din första post) kommer närma sig fullt efter nått år med installation av saker fram och tillbaka.

Dock beror det lite på vad du planerar att ha på den.

Hur som helst, det finns ingen stor fördel med att partitionera vad jag kan se.

Ok då blir det inget sånt

Nästa fråga, ska jag uppdatera firmwaren innan eller efter installationen av Windows?

Tack för alla snabba svar, man kan alltid lita på sweclockers!

Av KurtEgon

Tack för alla snabba svar

Ska jag göra några partitioner på ssdn?

Av KurtEgon

Ska det sättas igång innan jag kopplar in ssdn eller efter? Före eller efter installationen av Win7?

Tack för snabbt svar!

Av KurtEgon

Nya komponenter, ny installation - Tips?

Hej kära medlemmar,
jag har inhandlat nya minnen (Corsair Vengeance 8gb) och en ny ssd (Intel 520 120gb) och tänkte göra en ren Win7 installation då ssdn är tänkt som OS-disk. Är det något jag bör tänka på innan jag monterar de nya delarna och installerar Win7 på ssdn? Några inställningar som måste göras? Är det bara att byta ut mina gamla minnen (2x 2gb) mot de nya? Tacksam för svar!

Gott nytt år på er!

Av KurtEgon

Intel 520 120 gb, 5 års garanti och den har riktigt bra prestanda. Köpte den nyss bara för att jag ville ha en driftsäker OS-disk som inte sviker. Visserligen skulle man kunna få någon 240 gb ssd men kanske inte samma kvalitet.

Av KurtEgon

Allt från hotline miami, telefonen strular så kan inte få fram någon länk men det är värt att googla upp!

Av KurtEgon

Ocz Agility 3 vs Kingston v+200

Fick ett presentkort på teknikmagasinet (1000 kr) i julklapp och har planerat att införskaffa mig en ssd. Hade hoppats på en Samsung 840 men de hade bara de i trådnamnet. De hade dock även Ocz Vertex 4 såg jag nu. Vilken av dessa väljer man? Hittar inte särskilt mycket om dessa modeller. Kan tänka mig att lägga till någon hundring eller två men inte mer. Disken skall endast användas till Win 7 samt några få enkla program som t.ex. Google Chrome och Skype. Svar som "Kingston suger" undanbedes, vill gärna ha någon slags motivering.

God fortsättning!

Av KurtEgon

Inget intressant vid denna rean heller... Väntar på 19:00 istället då.

Av KurtEgon
Skrivet av Oneinalifetime:

Verkar som att man inte får med key?
I vilket fall så får jag upp "User 573413_metro3ad already has more than 'max_user_connections' active connections" när jag kommer in på din länk.. Någon annan?

Hade samma problem men uppdaterade några gånger så funkade det. Kommer köpa humble bundlen precis innan den går ut också, ska se om det kommer något mer läckert spel!

Av KurtEgon
Skrivet av Slaktardej:

Ansåg snarare att det såg ut som ett typiskt 2D-plattformsspel. Inte att grafiken var dålig, för hade den varit bra, hade det inte varit South Park.

Då var det ett missförstånd från min sida

Av KurtEgon
Skrivet av Slaktardej:

Kändes mer som ett spel från någon random Flash-spelsida, inte som ett riktigt spel. Typ Hobo-stuk på det.

Med tanke på att det är Obsidian Entertainment och THQ som ligger bakom det så tror jag inte att det kommer bli som ett random flash-spel. Anledningen till att det ser ut som det gör är att just serien South Park har samma estetik och jag tycker det är alldeles underbart. Vill du maxa din dator med ballaste grafiken kan du köra BF3 istället.

Av KurtEgon

South Park - The Stick Of Truth

http://www.gametrailers.com/full-episodes/rxg39y/video-game-a...

Spola fram till 5:00 så börjar en trailer för spelet.

Vad tror ni om det? Fick en sjuk hype-känsla när jag såg trailern. Brukar inte vara så mycket för turn based combat men när det är South Park vi pratar om så är det en klar förbokning! Vet inte så mycket annat om det än, så posta gärna bilder, trailers, åsikter och annan övrig info om det.

Av KurtEgon
Skrivet av pompa_kumla:

Jag skulle köpa en 256 gb 830 så fort som möjligt om jag skulle behöva en idag. Sandforce är inget jag skulle köpa.

Vad är det som gör bättre? Är den 700 kr bättre än Intels 330 180 gb? Den ligger precis inom min budget men 700 spänn kan vara värt en del om man ska fynda lite under mellandagarna.

Tack för svar!

Av KurtEgon

Tack för svar och länkar, gör nog som ni säger och avvaktar!

Av KurtEgon

Intel 330 180 gb vs alla andra

Hej, har tänkt köpa en ssd som kommer att användas till OS, lite program och några få spel. Jag har kollat runt lite här på forumet och sökt men inte hittat särskilt mycket fakta om hur bra Intel 330 står sig mot dom andra gällande livslängd och krångel. I de flesta trådarna så lovprisas samsung 830, men kan man få tag på en intel 330 180 gb till samma pris som en samsung 830 (runt 800 SEK) så börjar jag undra vilken som är bäst för den pengen. Eller är det helt enkelt värt att köpa någon 256 gb från samsung istället?

tldr: hur står sig intel 330 180 gb mot dom andra i livslängd, kvalitet och krångel? Är det värt att lägga 500 spänn extra för att få en Samsung 830 256 gb? Eller förbiser jag många andra lika bra alternativ? Jag har max 1500 att röra mig med.

Tacksam för svar!