Inlägg

Inlägg som Wiggin har skrivit i forumet
Av Wiggin
Skrivet av Cenorida:

Inte sedan runt 2012 skulle jag säga. Sen är det ju givetvis en definitionsfråga vad som menas med oönskad.

I mitt fall blir det nog allting som jag inte installerat själv, inte skulle installera ifall jag fick alternativet och som inte är gjort riktat till mig som användare av produkten jag köpt.

Av Wiggin
Skrivet av Falistar:

Nu är det knappast ett erbjudande riktat till 60 plus gubbar med arbete som jag, men jag har ändå svårt att se målgruppen då månandskostnade är så pass låg.

Oroa dig inte, den kommer bli högre...speciellt ifall "testerna" visar att folk är mottagliga för reklamen. Strax är reklamen norm, och det reklamfria är den svindyra "premium super gold"-abonnemanget.

Av Wiggin

Jag förstår inte...är inte oönskad mjukvara själva ryggraden hos Android? Och folk undrar varför vissa köper Apples produkter.

Av Wiggin

Solen bleknar bredvid Jonas glans.

Av Wiggin

Ifall den aktuella generationens Nvidia kort visade sig ha ett resonabelt pris (runt 8000) för ett xx80-kort så skulle jag tänka mig att köpa det. Jag skulle inte betala mer såvida det inte röste sig om något banbrytande i både prestanda och teknologiska framsteg mot generationen innan.
Ett kort i xx90-serien skulle jag max ge den procentuella prestandaökningen utifrån ett resonabelt prissatt kort i 80-serien ur samma generation. Jag skulle mao. aldrig köpa ett RTX 3090/4090.

Av Wiggin
Skrivet av MsSmith:

Ja och DasIch fråga är givetvis ytterst intressant och tyvärr var ditt svar ganska konstigt och felaktigt formulerat. Däremot håller jag absolut med om att man inte alltid kan skuldbelägga individen. Ett bättre exempel hade därför varit att önska

Du kan inte skylla på mig och anklaga mig för att vara ett troll, när det ursprungligen var du som gjorde felet. Lite ansvar får du faktiskt ta själv.

Det enda belägg du verkar ha till att jag skulle ha fel är den ogrundade tesen om att du själv har rätt. Hade jag velat diskutera validiteten i mitt exempel kring tobaksbolagens agerande så kanske jag hade valt att lägga mer tyngd på att lägga fram fakta, framför allt mer specifikt vilket uttalande från dem och när som du anser är osant. Dessa faktorer, som aldrig i sig var intressanta då diskussionen aldrig egentligen rört tobaksindustrin, var tydligen inte alls av tillräckligt stor vikt när du drog slutsatsen av att jag just begagnat mig av...vad var det du sa, "högerpopulistisk lögn"?
Innan du börjar beskylla folk för tillskrivna åsikter och metoder så kunde det först vara brukligt att fråga vad de menar, ifall det skulle vara oklart för dig.

Tills dess så är det knappast mitt fel att dina påhopp faller så väl in under Wikipedias beskrivning av ett "internettroll".

Av Wiggin
Skrivet av MsSmith:

Svar till er båda: Nej inte riktigt så utan svaret var mer riktat till formuleringen där man hänvisar till långsiktig forskning som överbevisar ett påstående. Vad det betyder är att så länge det inte finns vedertagen forskning så är det bara hörsägen/lobbyism/propaganda som framförs. Att tobaksbolagen vet något som forskningen inte vet om antyder snarare att båda branscherna kanske skulle byta plats med varandra. Det blir lite som att säga "vad var det jag sa" när man har facit i hand.

Att säga att det inte är farligt i detta specifika exempel är inte en lögn eftersom kunskapen enligt formuleringen inte fanns. Så här i efterhand kan man säga att det var fel, men det var alltså inte en lögn.

Liknelsen med den konservativa högern är just nu ytterst relevant då deras budskap går emot all forskning, fakta och kunskap som finns där ute och man ägnar sig åt ren populism för att fiska röster. Kärnkraft kommer inte kunna bli av, bensinpriset kommer inte att sänkas i någon större utsträckning, elstöden har mer fel än rätt, invandringen ökar, sagostunder - ja allt som gör människor upprörda här, helt enkelt.

Och jo, avsaknad av seriositet och den bristande kunskapen, kopplat till rena konspirationsteorier och knepiga åsikter gör att jag håller Sweclockers någonstans mellan Flashback och Nordfront i nivå. Nyheter och annat är fortfarande ok men så fort det handlar om lite större frågor så som denna tråden så visar det bara att det är nog tur vi har politiker trots allt. Så ja, du har helt rätt, jag är mer på andra ställen än här.

Detta är alltså vad du säger, samtidigt som du bortser från "all forskning, fakta och kunskap som finns där ute" och bygger en hel hönsgård baserat på formuleringen "långsiktig forskning".
Mitt svar var opåkallat till DasIch som ett svar till hans fråga: "Hur manipulerar du självständigt tänkande individer till att göra saker de inte vill, så till den grad att de inte kan bära ansvar för sina handlingar?"
Jag menade att ett uppenbart sätt är att få folk att tro någonting annat än sanningen är genom att medvetet undanhålla den...en något som i folkmun kallas för att ljuga. I tobaksbolagens fall i det uppenbara syftet att sälja cigaretter. Jag håller nämligen inte med om att man alltid kan skuldbelägga individen för någon annans bedrägliga beteende, men det är ju min åsikt.

Vem är du, och vad pladdrar du om? Ifall du inte har som "syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner" så borde du väl ha något intressantare att argumentera om än en ansträngd feltolkning av ett begrepp?

Av Wiggin
Skrivet av MsSmith:

Den där högervridna avsaknaden av tidsperspektiv och retorik är ganska vidrig och precis som med kärnkraftskramarna så är det en grav förenkling av verkligheten. Att ljuga betyder att den som uttalar något vet om att det inte är sant. Långsiktig forskning kan bevisa en motsats men det gör det således inte till en lögn bara för att det felaktigt. Vidare krävs ett uppsåt, annars handlar det om att framföra ett budskap i god tro.

Men det jag tror att det du försöker säga är att någon skapar ett behov som konsumenterna knappt visste om att de behövde och sedan får det ej uttalande konsekvenser istället

Trots din inledande mening så ska jag erbjuda dig ett seriöst svar. Nej, det jag "försöker säga" är att man genom lögn och manipulation medvetet kan föra människor bakom ljuset för egen vinning. Tobaksbolagens bedyrande om att cigaretter inte hade en negativ påverkan på människors hälsa var ett exempel. Propaganda är ett annat.

Av Wiggin
Skrivet av DasIch:

Hur manipulerar du självständigt tänkande individer till att göra saker de inte vill, så till den grad att de inte kan bära ansvar för sina handlingar?

Man lovar dyrt och heligt att cigaretter inte alls är farligt innan långsiktig forskning överbevisar det som visade sig vara rena lögner från början.

Av Wiggin

Men det är ju fantastiskt! Nu behöver bara någon komma på hur man kan använda den statiska elektriciteten till att istället driva skärmen. Harness that power!

Av Wiggin

Underbart, EU slår Apple på fingrarna med deras egna spelregler. Vill man ta del av EU's marknad så måste man förhålla sig till EU's regler, precis som utvecklare som vill ta del av Apples marknad (App store) måste förhålla sig till deras regler.

https://ih1.redbubble.net/image.790436101.4347/flat,750x,075,f-p...

Av Wiggin

Varför använder jag inte Gmail nu igen? Ah, just ja!

Men då antar jag att de slutar spionera på användarna iställ...jasså inte?

Av Wiggin

Oj, det är lite som när språkrör för bostadsmarknaden basunerar ut att priserna "rasar" bara för att de blivit 3% billigare i snitt senaste månaden. Att priserna höjts med 200% de senaste 10 åren verkar inte ses som relevant.

Wow-faktorn uteblev den här gången också.

Av Wiggin

Kan nog sitta kvar på min i7-8700 ett tag till då. Vad sugen på ett i5-13600, men mb kostar mer än vad jag känner att jag vill lägga just nu.

Av Wiggin
Skrivet av Taskman:

Microsoft sa aldrig att Win 10 är det sista Windows. Att en viss developer sa något i den stilen som sen tolkades som "Inga fler OS kommer göras" gör inte att det stämmer.
https://www.theverge.com/2015/5/7/8568473/windows-10-last-ver...
https://www.pcworld.com/article/394724/why-is-there-a-windows...

Win 11 går att installera på äldre maskiner också med ISO som vissa visat på riktigt gamla maskiner (10-15+ år)

Så länge MS ser till att "nya" OS är gratis att uppgradera eller installera med tidigare nyckel, så är det ändå någorlunda OK.

Windows kommer väl bli en prenumerationstjänst framöver, som Office 365 ;-/

Av Wiggin
Skrivet av Chibariku:

The division hade en ganska tydlig nedgradering i grafik från reveal trailern till det faktiska spelet
https://www.youtube.com/watch?v=a80oClgNFJo

Det där är lustigt...skillnaden är enorm, men samtidigt så är grafiken i The Division helt fantastisk. Här slår det mig hur mycket bättre grafiken blir från år till år. Visst blir man vilseledd i det som närmast kan beskrivas som ett reklamklipp för ett kommande spel, men jäklar så snygga spelen blivit de senaste 10 åren. För en som närmar sig 50 och såg de första spelen se ut som rörliga kvadratcentimetrar i olika färger så är jag glad att jag fått uppleva spel som idag

Av Wiggin

Det var precis det här jag argumenterade för en tid tillbaka. När det handlar om mer klirr i kassan hos dem som dessutom har mest så finns det ett ökat incitament att vara "först" ute med det senaste, och då hamnar säkerheten i skymundan. Mänskligheten är helt enkelt inte skapt för att bli långvariga på den här planeten.

Av Wiggin

Den undre bilden hade jag sett på tunnelbanan, vilken är tänkvärd i sig, men den övre är en fullkomlig fullträff. När man väl implementerat ett sådant här system så kommer det vara nästintill omöjligt att få bort. Exemplen på det är ändlösa...det börjar som ett förslag eller prov på något, med "löften" om att det bara ska lyda under ett visst direktiv. Kolla på moms, vägtullar...vad som helst.
Det smygs in lite fint i systemet och nästa vecka är det helt plötsligt nya normen. Vi skulle ju också kunna spärra in folk direkt och lämna bevisbördan på dem att visa varför de inte är kriminella. De som protesterar emot vill tydligen inte få slut på brottsligheten.

Idag säljer man in det för att få stopp på en vidrig samhällsböld som barnpornografi, men om ett par år kanske rubriceringen istället lyder "okristligt" eller "osvenskt" beteende. Någon som känner igen de ordvalen? Det ena är gammalt och förlegat medans det andra är dagsfärskt.

Av Wiggin
Skrivet av N!klas:

Det är många som verkligen inte förstår.
Det är för att stoppa bland annat barnporr. Jamen dåså. End of discussion.
...

Det är verkligen många som är naiva, men kunde man garantera att det bara användes för det ändamålet eller annan tung brottslig verksamhet hade jag gärna ställt mig bakom förslaget. I slutänden så lär det istället utnyttjas av danska advokatbyråer som försöker utpressa fildelare, "företag" som Copyswede, direktreklam och åsiktsregistrering (med tanke på nuvarande regering).

Av Wiggin

Grepp > Knappar (ska vara två för tummen) > Pris.