Inlägg

Inlägg som Wiggin har skrivit i forumet
Av Wiggin
Skrivet av Dr.Mabuse:

Nej, det är inte relevant av två anledningar. 1) Vapens användningsområde är att skada så det ligger inom dess användningsområde - det går inte att säga att det missbrukas då. 2) det finns redan lagar som reglerar hantering av vapen - missbrukas detta är man föremål för utredning oavsett om det finns ett offer eller inte.

P.S. Jag skrev aktiv handling som i fysisk hantering. Du vet, hålla i pistol/kniv jämfört med att lägga en - självklart aktiv - Airtag i en väska och vänta passivt på resultatet.

1. Det där kan man ha en lång diskussion om. Jakt vapen är till för jakt, militära vapen för krigsföring, men är verkligen övriga vapen till för att skada? Och kan man i så fall inte säga att man missbrukat det ifall man mördar med det? Är det ett missbruk ifall man väljer att hota istället för att skada?

Poängen var gällande vapen att det nästan är omöjligt att ställa vapenindustrin till svars för någonting som rör vapen då det har sådant folkligt stöd i USA...nästan som det är lika svårt att ställa alkoholproducenter till svars för deras produkter i Sverige för allt elände som alkohol ställer till med (våldsbrott till sjukdomar, och allt där emellan).
Därför blir det nästan lite löjeväckande när man försöker stämma ett företag för hur folk använder deras produkter på ett felaktigt sätt. Det finns värre exempel liksom.

Av Wiggin
Skrivet av jnsson:

Det sa jag inte. Jag sa att man inte ska klaga på något som den inte är utformad för stölder och att det är därför den har bland annat högtalare och att den meddelar om en okänd tag följer med en person.

Ah, då förstår jag, och håller även med. Jag tyckte det först lät som att du hade något emot att folk använder AirTags som stöldmärkning.

Av Wiggin

Förresten hade jag gärna sett den där snubben dansa omkring lite så där spontant också. Jag får så svårt att ta reklam på allvar när bara kvinnor gör det.

Av Wiggin

Tror jag haft ett sådant från Logitech i iaf 15 år eller så, men kul att det är modernt igen.

Av Wiggin
Skrivet av jnsson:

Den skulle inte ha en högtalare och det här med varningar om en Airtag är med dig. Annars: https://discussions.apple.com/thread/253732764 "Apple doesn’t advertise AirTags as an anti-theft measure. They, like find my on an Apple mobile device are a convenience tool for people to find their lost things."

Så, om du har AirTaggat din plånbok och du märker att den är borta så ska du sluta leta så fort du märker att den rör på sig? Texten säger ju bara att de inte marknadsför AirTag som ett antistöld verktyg, inte att du inte får använda den på det sätt du tycker är lämpligast. Vad gäller stämningen så har ju förövarna varit lite mer "kreativa".
Frågan är ifall det går att sälja vissa saker utan att ta ansvar för hur dessa kan missbrukas eller inte. Man kan tycka att det borde räcka med att Apple gör sitt bästa för att varna "offren" för missbruk av deras produkter, men jag vet inte hur man skulle kunna komma någon vart när man jämför med det jag kallade för "elefanten i rummet", då inget produktmissbruk kan ha värre konsekvenser än vapenförsäljningen de är så förbannat kåta på i det landet.

Snarare kanske man borde skärpa lagen mot sagda missbruk betydligt.

Av Wiggin
Skrivet av Dr.Mabuse:

Det är skillnad på att aktivt utföra en handling jämför med som i denna grupptalan som handlar om en passiv handling där offret inte ens vet om att denna är utsatt.

Skillnad kanske, men relevans? Man kan bli dömd för vapeninnehav, i vissa länder...då finns det ju inte ens något offer alls. Handlingen hos förövaren som stalkar med Air tags är ju aktiv ändå, och offret är nog också medvetet till slut, annars skulle det inte resultera i en stämningsansökan.
Här handlar det ju om att stämma tillverkaren för att använda deras produkter i ett skadligt syfte, och nog borde vapenindustrin kunna stämmas för samma sak, tycker du inte det?

Av Wiggin
Skrivet av Whitepilledoomer:

Alla knivförsäljare: 😬

Jag ser att alla hittills missat att nämna elefanten i rummet som heter vapenindustrin. Den är naturligtvis undantagen regler kring missbruk då vapnen är avsedda att skada och döda. Världen är fantastisk.

Av Wiggin

Jag är inte särskilt frekvent på YouTube själv, och står ut med reklamen av den anledningen, men hur fungerar det med Premium...respekteras min integritet ifall jag betalar en månadskostnad? Eller kommer Googles affärsmodell om att samla och sälja information om användarnas tittarvanor att fortsätta?

Jag skulle känna mig oerhört dum ifall jag betalade för att dela något jag inte ville dela ens när det var gratis.

Av Wiggin

Jag är mest intresserad av priset. Varje generation ökar någon/några % i prestanda, det är ju givet, men vad kostar det?
Tänker att jag ska byta ut min i7-8700K en vacker dag, men det är ingen panik, och det behöver inte heller vara till Intel. Det jag inte vill göra är att gå upp särskilt mycket i kostnad för dagens prestanda mot vad jag betalade när jag uppgraderade till min nuvarande rigg.

Av Wiggin

#ShikakuOfTheDay
#EASY231015 ⏱️ 00:59.99
#MEDIUM231015 ⏱️ 05:32.25
#HARD231015 ⏱️ 18:07.10
#EXPERT231015 ⏱️ 11:58.25
https://shikakuofthe.day

Skoj! Första gången jag provade

Av Wiggin

Ja, tryck gärna i användarna samma sorts "nyheter" som MS gör i den där värdelösa ikonen nere till höger i aktivitetsfältet. Maken på värdelöst skvaller från ännu värdelösare källor får man leta efter.

Av Wiggin
Skrivet av Ryssfemma:

Det känns mer som att det är en plikt att kritisera spel idag. Bara kolla hur många som inte spelat Overwatch 2 röstat ner Steam, förmodligen samma folk som köper varje ny upplaga av COD.

Då kommer jag också med ett antagande då. Spelen idag är generellt sämre då innehåll allt för ofta får ge vika för företagsvinster, och folk spelar inte Overwatch 2 för att de inte uppskattar förändringarna till det sämre.

Vilket spel tycker DU har fått orättvist dåliga betyg...Diablo 4? Förklara gärna varför i så fall. Motivera gärna din irritation och dina fördomar kring antagandet om att saker får dåliga betyg för att folk blir påverkade av streamers istället för att sagda spel verkligen är dåliga.

Av Wiggin
Skrivet av Yatagarasu:

Här är grejen för egen del:
Jag ser hellre att Microsoft står som ägare av ActiBlizz kontra andra intressenter, och jag hoppas att MS/Sony fortsätter att i framtiden köpa upp både EA och Ubisoft också. Kanske även SEGA och Square Enix (Kan även se Nintendo äga dessa två).

Disney sneglar på EA, och Tencent har haft ögonen på både EA och Ubisoft i många år nu. Två mycket värre alternativ i alla hänseenden än både MS/Sony.

Embracer Group hade jag annars hoppats på också, men verkar gå knackigt för dem. Dock har de fortfarande potential att stå som en stor tredje utgivare, utanför konsolexklusivitet-sfären.

Faktum är vi kommer stå med ett gäng gigantiska utgivare, snarare tidigare än senare. Frågan är bara vem som ska stå för musklerna. Och i världen av spel ser jag hellre att konsolmakarna äger stora spelstudios, än exempelvis Disney, Tencent o.s.v.

Och vilka äger "konsolmakarna" då? Microsoft är inte vad de är idag för att de började sälja konsoler, och inte Sony heller för den delen...Nintendo är undantaget där.

Av Wiggin
Skrivet av Ryssfemma:

Asmongold som t.ex la 200 timmar på diablo 4 men ratar den?

Och var inte Diablo 4 dåligt? Det hade alla förutsättningar i början, men under resans gång så blev det gradvis sämre. Under första genomspelningen i storyläget så märkte man gradvis av allt som var sanslöst dåligt parallellt med det som faktiskt var bra, men mellan lvl 50 och 70 så ser man vilken katastrof spelet egentligen är.

Jag vet inte hur du fungerar, men jag behövde ingen "twitch-streamer" för att se det.

Av Wiggin
Skrivet av Aka_The_Barf:

Får se när reklam pauserna kommer, kanske vore nått? Spela 20 min och sen reklam 5 min eller vid vissa "checkpoints" i spelet

Ha lite tålamod, du kommer strax få både och...både reklam och ett konstant stigande pris.

Älska läget konsument, för det är du som betalar priset för storföretagens utgifter. Ju fler företag de köper upp, ju större blir de och ju mer kommer du få betala för produkten eller tjänsten de säljer.

Av Wiggin
Skrivet av Ryssfemma:

Vem kan ens ta betyg på spel seriöst idag? Det stämmer att mycket som kommer ut är dåligt men inte så pass som folk gör det till. Men alla ska väl storma med hat när det kommer till fler från jättar för att en twitchstreamer säger det. Sedan verkar youtubes alghoritm gilla sågningar av nylanseringar och kreatörer går efter det.

Vilka toppenspel anser du ha fått orättvisa betyg för att en "twitchstreamer" säger det, och vem är denne "twitchstreamer". Jag brinner av nyfikenhet.

Av Wiggin

TV-tillverkarna fasar över att deras förinstallerade mjukvara har läck!

Av Wiggin

Ärligt talat så begriper jag mig inte på det kortsiktiga tänkandet hos folk som firar den här affären. Vilka tror ni kommer betala tillbaka de där 623 miljarderna till Microsoft med råge och ränta? Ni måste väl i alla fall ha en gissning om vilka MS hoppas ska betala för kalaset?
Eller tror ni som hurrar att MS tänkte bjussa på det här? Att de bara ville utöka spelbiblioteket för sina Game Pass prenumeranter? Naiviteten gör ju ont i ögonen att bevittna.

Av Wiggin
Skrivet av Michael1:

Bobby får gå till nyår

Breaking News! Bobby Kotick ersätter Phil Spencer som CEO på Microsoft Gaming. "Jag kommer ta spelande till en helt ny nivå" säger Bobby, och fnissar lite.

Av Wiggin

Nej men så oväntat.