Inlägg

Inlägg som Wiggin har skrivit i forumet
Av Wiggin
Skrivet av Dinoman:

...
Men det är viktigt att notera att en helt automatiserad AI-värld fortfarande är en avlägsen framtid, och det finns många komplexa etiska, sociala och tekniska frågor att överväga innan vi kan uppnå detta.

Ja, säkert ett par år bort. De där "komplexa, etiska, sociala och tekniska" frågorna borde ju ChatGPT kunna svara på, så det blir nog inga problem.

Av Wiggin

#ShikakuOfTheDay
#EASY231119 ⏱️ 00:07.84
#MEDIUM231119 ⏱️ 01:06.33
#HARD231119 ⏱️ 09:14.87
#EXPERT231119 ⏱️ 15:18.80
https://shikakuofthe.day
Gick ju helt åt skogen på Expert

Av Wiggin
Skrivet av Mammabrada:

Hur många tjänar SweClockers på annonser?
Hur kan man se det, eller om det är hemlig information hur kan man räkna ut det?

Vad har du i månadslön?
Hur kan man se det, eller om det är hemlig information hur kan man räkna ut det?

Skämt åsido, jag vet inte varför något företag eller person skulle vara intresserad att dela med sig av sådan person till någon random i ett forum. Skulle du? Är det på något sätt ens relevant?

Det kanske inte var så just du menade, men jag blir lite trött på folk som klagar över formatet på sina gratisnyheter. SweC och FZ är ju fullkomligt läsbara till skillnad från andra liknande sidor på nätet, vilket jag är väldigt tacksam över som daglig läsare och besökare.

Av Wiggin

Blir ju bara glad nu att jag inte uppgraderade under 13-serien. Kanske 15 då?

Av Wiggin
Skrivet av medbor:

190/2400 ≈ 8% av googles annonsintäkter är alltså iOS, det är ganska galet mycket med tanke på alla andra typer av enheter det finns

Samtidigt väcker det ju följdfrågan...hur mycket tjänar de på att ha Google som standardsökmotor hos Apple? Med utgifter kommer inkomster.

Av Wiggin
Skrivet av Lodisen:

"Så stor del av Googles sökintäkter på Iphone går till Apple"

En stor anledning till att jag läser sweclockers brukar vara för det inte är clickbait.
Skriv direkt i titeln att en tredjedel går till Apple istället för att bli som Aftonbladet.
Det är inte bra journalistik att efterapa större tidningar och tro det är rätt.

Kanske ska skriva hela artikeln i titeln så du slipper klicka? Betalar du så mycket för att läsa nyheter på SweC att du är motvillig att ge dem ett sketet klick?

Av Wiggin

Tvåtusenfyrahundrafuckingmiljarder på bara ett år...i reklamintäkter O_O

...

...

Av Wiggin

Så generöst. Börja med att skapa problemet och erbjud sedan lösningen mot betalning. Påminner om de kriminella gängens affärsmetoder där folk och företagare kan betala för beskydd...mot gängen själva.

Av Wiggin
Skrivet av Tallem:

Det var 100% bättre förr. Det är ju helt sinnessjukt hur orimliga priser moderkorten har fått.

Det märks på marknaden överlag nu hur alla vill krama musten ur konsumenterna samtidigt som de ger så lite som möjligt för valutan. Tiden då de stora aktörerna tävlade i att ge så mycket som möjligt och ville förtjäna konsumenternas pengar är förbi. Nu tycker jag att man märker en tydlig tendens att hålla inne på prestandan till nästa versionssläpp enligt "Gilette-modellen", där varje ny version av den där förbannade rakhyveln innebar att de "upptäckt" att man kunde använda ytterligare ett blad:

Den här otroligt fåniga videon är dagens komponentmarknad i ett nötskal, och det märks att vi blir behandlade som hjärndöd boskap med ett kontokort. Lika skrattretande som tragiskt.

Av Wiggin

Bra frågeställning här, och den leder fram till ett par saker jag gärna hade sett här på SweC.
Först och främst en poll angående på vilken ungefärlig prestanda folk sitter på idag, och därefter en testrigg baserat på den vanligaste prestanda hos läsarna.
När jag ser systemtester idag på nya komponenter så säger det mig inte så mycket om hur den/de delen/delarna står sig i jämförelse mot mina egna komponenter. När blir det egentligen någon märkbar skillnad i ett visst spel med den där nya CPU'n, MB, minnen, GPU etc. mot vad gemene hen sitter med idag?

FPS och procent i all ära, men ibland hade det varit roligare att se något mer konkret på vad man egentligen vinner på att uppgradera systemet för 15-35 tusen. Så Intels nya CPU är några procent snabbare än föregångaren för nästan samma pris, men vad är skillnaden egentligen i diverse spel mot min i7-8700 med ett 3080? Statistik och siffror till trots så kan jag inte känna att jag vinner så mycket på att uppgradera egentligen, såvida jag inte går upp från 1440 till 4k.

DET hade varit någonting jag gärna hade med i testerna (både här och på FZ) som regel, och hjälpsamt för oss konsumenter.

Av Wiggin
Skrivet av medbor:

Datorer har alltid varit dyra, det handlar väl mer om lönerna nu. Hamnar man efter inflationen så blir allt dyrt

Sett i kronor så blir det ju inte billigare, men kronorna har ju tappat ca 40% värde på några år nu jämfört med andra valutor

För ca 25 år sedan var ju datorerna svindyra, men det var under utvecklingstiden, när burkarna kom med den "nya tekniken" (Pentium, rambus minnen, 19-tums skärmar etc). Runt mitten på 2000-talet (fram till i dag) så kunde man ju få rätt mycket dator för en rimligare peng, och det fanns långt fler valmöjligheter än tidigare.
De gyllene åren måste varit när GTX 1080 till RTX 3080 släpptes. Där fanns en liknande prisklass för extremt ökad prestanda, i jämförelse till vad vi sett sedan dess i relation till pris. Idag så ser vi istället minimala prestandaökningar som man får betala för per procent, istället för att tekniken går framåt utan att det påverkar priset nämnvärt.

Som jag ser det så är RTX 3080 till "introduktionspris" det senaste släppet som var "normalt" och värt priset. RTX 3090 som kostade dubbelt så mycket för 12-13% mer prestanda än 3080 symboliserar ju hela marknadsutvecklingen sedan dess. Det finns liksom ingen mening med att uppgradera tätt nu såvida man är direkt obekväm med att ha pengar på kontot.

Jag kommer klara mig bra tills nästa riktigt stora prestanda kliv inom CPU, eller tills min burk brinner upp.

Av Wiggin
Skrivet av Ryzer:

Jag sitter på 8700k och klarar mig fint, tänkte vänta tills nästa generation GPUer innan jag uppgraderar. Finns ingen anledning att uppgradera tätare än var 5e år, om man inte jagar absolut prestanda i raytracing eller 4k.

Insåg precis att den nyligen fyllt 6år. Som tiden går.

Sitter på en likadan, och jag har ingen brådska att uppgradera alls. Tycker inte att det finns något spel-prestandakrav som ligger över min prestanda i alla fall...än så länge. Skulle det dessutom komma ett enstaka spel som, kräver mer så kan jag gå ner en aning i settings hellre än att köpa en ny rigg för det enda spelet.
Jag tänker mer på idiotiska köpvanor nu för tiden än tidigare, och hur menlöst det är att köpa nytt ofta. Värdelöst för både miljön och den enskilda ekonomin.

Av Wiggin

Det känns som reklamen har exploderat på YouTube nyligen. Jag kollade på ett klipp häromdagen och inleder först med 15 sek + 5 till ifall man avbryter, och det kan man stå ut med. 1 min och 50 sek senare var det dags igen, med exakt samma reklam.
Att erbjuda en reklamfri version ihop med att man går hårdare åt annonsblockerare har verkligen inte gjort mycket positivt för de som inte vill betala för "tjänsten".

Av Wiggin
Skrivet av pompado:

Vad tror ni - är det fel på mitt simulations program eller Excel - har nämligen installerat om Windows 10 och Microsoft Office 2021
Och fortfarande samma problem att simulations programmet inte fungerar som det ska - får fel resultat när jag lägger ett spel och det börja ske efter att jag mixtra med Excel för att kunna redigera en annan fil som vill ha tillgång till något jag inte kommer ihåg vad det va.

Men skrivit till han som jag köpt simulations programmet av och se om han kan hjälpa mig.
Ladda ned en ny kopia där också.

Fan va trist ...

I värsta fall - ny dator, ny office, och ladda ned ny kopia och ändra epost för registrering av office så inte gamla arbetsboken eller annan skit ställer in till tidigare inställningar - det är jag beredd att göra om detta inte löser sig, skit, vilket elända.

Prova höger klicka på simulations arket men fick inte upp någon Costumize eller anpassa eller reset.

MVH

Det är lite svårt list ut vad som är fel, men ifall jag får komma med en gissning innehåller kalkylbladet någon gammal funktion/formel som inte fungerar på samma sätt längre. Det är ju inte omöjligt att det går att "Spara som" och välja en äldre filversion av Excel, eller att du går igenom de formler som ger ett oväntat resultat och back trackar därifrån, följer cellreferenserna och försöker lista ut vart det blir fel.
Ifall det är en Funktion som inte längre finns eller har uppdaterade parametrar så lär det ju påverka resultatet. Jag kan hursomhelst inte se att det skulle ha någonting med formateringen att göra i själva kalkylbladet...så vida inte...
Jag kommer ihåg att man kunde skriva sina egna cellformat för t.e.x. valuta, datum och liknande. Jag är osäker på ifall man kan göra del längre, men kanske kan det vara något som ställer till det?

Visa gärna på vad som ger fel resultat, och ifall det är en formel(beräkning) eller funktion(förprogrammerade beräkningar/funktioner) så kanske du kan markera en sådan, kopiera texten/formeln i formelfältet och klistra in den här så vi kan se den?

Edit. Jag känner mig hyfsat säker på att det inte har något med din Excelinstallation eller din hårdvara att göra.

Av Wiggin
Skrivet av Saddl3r:

Har Excel uppdaterats igen på sistone eller spyr du på den tio år gamla UI:n?

Edit: Tydligen har Ribbon funnits i hela 16 år redan!

Fan, tiden går så fort.

Av Wiggin
Skrivet av ztenlund:

Nya Excel som i moppegamla Excel? För jag antar att det är Ribbon du menar, som kom i Office 2007?

Jag känner ingen Ribbon, men tidigare än 2007 låter som det kan vara rätt

Av Wiggin

Faaast, för att komma åt de där belöningarna så skulle jag ju behöva installera skiten på min dator igen, och det skulle vara värt att dränera en liter blod bara för att slippa.

Av Wiggin

Oh please...

Av Wiggin

Jag kräks på det "nya" Excel. Det här med att de tagit bort menyerna och ersatt dem mer verktygsfältsflikar retar ju gallfebern på mig...går ju inte att hitta någonting längre, och all tidigare logik är ju som bortblåst. De kanske kunde lanserat denna version som "Excel for Millennials" eller nåt

Av Wiggin

Härlig stämning