Inlägg

Inlägg som Ziggy_ har skrivit i forumet
Av Ziggy_

@panpo98:

det är ett be quiet straight power 11 650w 80+gold kanske 2 månader gammalt.

jag har aldrig resettat bios förrut hur gör man det? på msi moderkort dessutom . googlar men om du hinner före o förklara så skulle det vara superb.

edit sen är det ett mpg z390 msi gaming edge ac jag har.

Av Ziggy_

dator win10 i bluescreen loop vid uppstart

hej näe jag skulle sätta mig vid datorn idag så såg jag att min dator har bluescreen och varje gång jag startar om den så hamnar den i blue screen vid windows uppstartning. vid felsökningsfunktionen på datorn begär den ett hotmail kontos lösenord en den accepterar ej det som jag har till det kontot den vill ha de till. skriver nu på surfplattan "win 10" så ja testade ladda ner en windows usb verktyg o installerade den på en tom usb men nu vet jag inte hur jag ska få datorn att boota ifrån usb. jag har ett msi z390 kom int ihåg resten men i bios såg ja det gick ändra boot order men det hjälper inte. när ja ändrar till usb o sparar o startar om då laddar den ett tag med en windows 10 logga framme men sen hamnar den i blue screen.

går det ändra lösenord på mailen o sen skriva in det eller har den sparat det nuvarande lösenordet i nån fil o den håller sig offline eller?
skulle gissa att det är någon windows uppdatering som blivit felaktig under kvällen.

har en z390 msi moderkort "billigare modell"
i9 9900k
gtx 1070
psu 650w

måste nog tillägga att jag överklockat processorn men den ligger stabilt o gjort i några veckor nu.

hjälp uppskattas.

Av Ziggy_

Någon som spelar Path of Exile och skulle kunna hjälpa mig med Labyrinth, den tredje för lvl 68 eller vad det är - jag har lite problem med den xd. skulle kunna ge 3 chaos för en snabb hjälp. vet det låter lite men det är allt jag har ^^,

ni kan skriva till mig ingame, säg ni läst ifrån sweclock så fattar jag direkt, vet inte om det är account name eller character name ni behöver för å skriva till mig, mitt acc xzabat_hed och ingame name HedenXJ .

Av Ziggy_

@Anders Enestig vad för hårddiskar är det? lagrings storlek osv?

Av Ziggy_

tror de var 7e december som expansionen är live o nya ligan börjar. taggad

Av Ziggy_
Skrivet av Icte:

PM skickat!

Microsoft tangentbordet är sålt till @Blk !

Microsoft pennan finns kvar (köparen drog sig ur)!

jag budar 100kr + frakt för Microsoft surface pro pennan 👌

Av Ziggy_

@HazZarD: jo smart, det funderade jag också över men min mor äger ingen dator och hennes telefon var hennes grej och jag är osäker på vad för måln tjänst det är. själv använder jag knappt mobil då jag har en surface pro så jag lånade ut min honor 7 till henne under tiden, hon for nyss men får testa igen imorgon om vi träffas igen då. annars har jag en usb type c hub som har hdmi liggandes hemma som jag kan pröva som du sa. ska tipsa om det med samsungs egna cloud o se om de ger nån träff. thx

Av Ziggy_

Samsung S8+ Sprucken display få tag i datan, hjälp?

Hej jag fick nyss besök utav min mor som tappat sin mobil i marken och displayen är sprucken, skärmen lyser upp men den känner inte av finger knappande på den och den lyser i konstiga färger o går inte tyda vad som är vad men jag tror den är fast i lås skärmen. hon planerar att ta telefon på försäkring och få ny telefon på självrisk men grejen är att hon har bilder kvar på den som jag är osäker på hur vi ska komma åt? hon använder inget minneskort utan dem ligger på internminnet men när jag kopplar in telefonen i datorn så känns enheten igen som samsung s8+ dock så står det att mappen är tom. någon som kan ge råd på vad nästa steg är att ta om man vill behålla bilder innan man byter in telefonen på försäkring ? mvh joel

Av Ziggy_

jag hade funderingar på att beställa ifrån amazon.de och vid produkten jag tänkte beställa står det" eligible for free shipping" men när jag klickar igenom till sidan jag väljer frakt står det endast standard shipping och en express shipping, okej den hette inte express men nått liknande att det skulle gå snabbare men I hjälp sidorna står det att det borde finnas en FREE shipping knapp man klickar I men jag ser inget sådant alternativ. någon som kan hjälpa? BTW jag har amazon prime också.

Av Ziggy_

köpt moderkort,registrerat för å få spel men msi stretar emot ?

hej jag köpte ett moderkort och kort efter jag fått hjälp att montera ihop datorn med det omtalade moderkortet så fick jag veta att man kunde registrera sitt moderkort för att få ett spel på msi's hemsida, jag gick in på deras hemsida, registrerade en användare och följde anvisningarna efter hur man registrerar sin msi produkt. jag kom till en sida där man kunde ladda ner ett program"register helper" för att enklare kunna registrera med och där skulle man skriva in serie nummret som stod på kartongen så jag letade reda på kartongen för där stod att man skulle skriva mailen man registrerat msi kontot med samt serie nummret som jag hittade på kartongen, sedan stod det product registration active på mitt konto och sedan försökte jag gå till erbjudandena och då stod det att man skulle ha en bild på kvittot av sitt köp så jag laddade upp det på min sida på rätt ställe sen när jag skulle hämta min kod men det gick inte ,jag blev bara flyttad till "registrera produkt" sidan hela tiden så jag kontaktade msi via mail och dem säger att jag måste sägga till dem koden som står på moderkortet och jag vet inte hur jag ska kunna se det då min dator är monterad och ifrån utsidan ser jag ingen kod, jag har ingen kunskap av att montera datorer så jag vill inte montera ner den för å titta. men då sa jag att jag redan registrerat serie nummret på min profil och då skrev dem

Thank you for your message,

So How do we check that you register the correct serial number?

Please provide picture of the serial number on the mother board

och jag tänkte , med registrerings verktyget som jag fyllde i stod det att det blev aktiverat och sedan på hemsidan också så dem borde väll kunna dubbel kolla dem som jobbar där att det är en giltigt serienummer ?

just innan jag gör detta inlägget så skickade jag svar med bilder på kartongen och numret som står där så få se vad dem säger men dem har inte varit lätta å handskas med. någon som har något bra råd ?

Av Ziggy_

tycker inte om att använda mobilen till annat än att ta kort eller ringa så jag kör fortfarande på en honor 7, det enda tråkiga är att dem slutat uppdatera dens android os. är inte tillräkligt insatt för att flasha o installera tredje part uppdatering så jag väntar not ett tag till innan ja köper en ny, om xiaomi finns tillgänglig då kan det mycket väl vara en kandidat då jag helst prioriterar billig o kamera. resten gör jag på min surface pro.

tl:dr = bra med nya ansikten på svenska marknaden, det behövs

Av Ziggy_

@Forsgren: vad jag menade med olika nätverk så menade jag att nätverk 1 är 100/100 ifrån min egna och WiFi som är tillgängligt är en stads WiFi som man kan koppla upp sig till som gäst användare, osäker hur snabbt det är. detvar därför jag undrade över 2 olika nätverk, för stads wifin är tillgänglig 24/7 som gästanvändare , är osäker vilken hastighet eller leverantör som stadswifin använder sig av dock så har jag själv 100/100 riksnet.

edit. eftersom så många missuppfattade vad jag menade så undrar jag om jag använt rätt term "nätverk" är väl min egna 100/100 tjänst?

Av Ziggy_
Skrivet av daskedennis:

@Ziggy_: hur snabb uppkoppling har du? Du kan ju ställa in hur snabbt steam får ladda ner så att inte all bandbredd går åt. Jag har gjort så här hemma.

Skrivet av FakeNinja:

Först och främst
- Hacka: som tappade bildrutor eller buffrande (videon laddar)?
- Router? Bredbandsuppkoppling? Burk med tråd???

Quality of Service kan lösa problem som sker av överbelastad lina men det är på bekostnad av total hastighet i de flesta fallen

jo precis , video streamen tappar bilder och fryser ibland för att buffra när jag ladda ner samtidigt som jag tittar på streamen.
jag kör 100/100 bredband.

Skrivet av Forsgren:

Som någon ovan skrev så är det nog enklare att strypa hastigheten till nedladdning i Steam. Origin har garanterat också någon liknande funktion!

okej vet du av någon tredje part program som kan göra detta ? skulle vara smidigt med program som kunde fixa detta efter vad man för tillfället prioriterar.

Edit: För även om du skulle få det att fungera med att köra viss trafik över wifi och viss trådat så kommer du inte få snabbare uppkoppling för det så du kommer ändå vara limiterad till din uppkopplingshastighet. Så därför blir det nog enklare för dig att göra som ovan.

jo precis men om jag har en 100/100 nätverk1 åt nerladdningen och en wifi nätverk2 med lite mindre hastighet för livestreamen.

tack för svar allihop. ska kolla om det går strypa nerladdningen på nått vis så jag har över till streamen istället och fundera lite till på hur jag kan få det och fungera med två nätverk på en burk ^^,

Av Ziggy_

koppla upp sig till två olika nätverk sammtidigt hjälp?

hej det är så att med nya datorn som byggts så är det mycket som ska installeras för att allt ska vara sig i ordning igen.
Grejen är det att jag samtidigt som jag installerar Tycker om att se på livestreams men om jag ska ha igång en livestream medans jag laddar ner ett spel på steam eller origin så finns det ingen kraft kvar åt streamen och den börjar hacka och buffra så jag tänkte det att jag har ju en wifi på mitt moderkort och jag kom ihåg att på msi's livestream där dem gjorde teaser för sina nya z390 kort så pratade dem om just detta, att använda kabel nätverket åt en grej medans man gör annat på sin wifi uppkoppling, men jag förstår inte riktigt hur det ska gå till, har svårt att hitta info på nätet också, måste söka fel om de e fallet att ni hittar info direkt.
jag förstår att det måste såklart vara uppkopplad på två olika nätverk för all hastighet är tagen redan ifrån nätverk 1.

innan detta är löst så har säkert spelet laddat ner redan men till nästa gång skulle jag gärna vilja ha fått det att fungera. någon som har prövat och vet redan hur detta ska gå till ? moderkortet jag har är MSI MPG Z390 Gaming Edge AC

om detta är fel tråd del för denna tråd så får mods flytta

Av Ziggy_

@Zacke2008: okej jo dock visste jag inte att det spelade någon roll då det är en Intel game bundle erbjudande som butiker kunde ta del av, som jag förstod det skulle jag få en kod hursom. så jag skulle rekommendera om de inte står så fråga om försäljaren tar del utav Intel game bundle och kan ge ut nycklar vid köp, de var det jag gjorde medans jag la beställningen, var bara efteråt som jag blev förfrågad om jag ville byta till tray.

Av Ziggy_

Köpte min på webhallen men fick den slutet av förra veckan. Fick kod i mail till black ops 4 som man aktivera igenom intels hemsida som sedan redirigerar en till battle.net. koden ni får skriver ni in här. https://softwareoffer.intel.com/callofduty

Av Ziggy_

Vad för internet abonnemang har du ? Alltså hastigheterna menar jag :). Samt hur många använder internet hemma hos dig samtidigt?

Av Ziggy_

Jag har nyligen påbörjat spela poe, spelade det medans jag lyssnade och väntade på diablo eventet i hopp om nyheter om ett nytt pc diablo spel,förhoppningsvis ett diablo 2 remake då jag lessnat på att det inte kommer fixar och nya items. Det känns som om det varit damma builds i evigheter och då kom jag på poe och blev nyfiken för sist jag testade dethade dem just släppt act 3 och nu finns det 10 acter och en vool end game med nya ladder leagues som pågår i tre månader sen blire nytt med någonting nytt samt ändrat för ny utmaning och jag är helt fast. Till blizzard säger jag bara let diablo immortal come! Så får ni se hur de kommer gå förhoppningsvis hör dem de vi alla hoppats på efter det alternativt någon helt ny spel serie med samma stil som diablo / poe , alltså ett grind spel med bra endgame.
Likt diablo har poe en ladder "league" och just nu äre delve league och den slutar på fredag den 9e nov ochjag kan rekommendera att ta en titt dit om ni är öppensinnade för andra spel än diablo men endå gillar spel stilen. Samt finns de också lost ark som är ett koreanskt spel likt diablo , ser en stream om de nu vet inte om de kommer till väst eller om de endast kommer vara i asien men vaf ja hört är de ganska hypat i korea.

Av Ziggy_

Jag beställde ifrån webhallen och fick min 9900k i slutet av förra veckan. Dock var det tray versionen istället för den med flashig låda. Enda skillnaden var att den kom i en liten kartong som just o pass rymde själva processorn samt utan medföljande hänvisningar eller andra papper.det började med att jag bestälde direkt det gixk vanliga versionen hos webhallen men fixk mail av dem att ja kunde kostnadsfritt byta till tray om jag ville få processorn så snabbt som möjligt för den var påvääg in i lager medans vi skrev så jag svarade ja i mailet "2veckor sen" och veckan efter fick jag den. Är dock osäker på om det går lägga till tray versionen direkt på hemsidan eller om dem måste fråga en ang de för jag hittar inhen sidan när jag försöker öppna länken till produkten i listan av beställda delar. Dock tror jag dem föesta har fått den i lager nu då ja har för mig elgiganten skulle de nu i början av nov sen nån mer. Lycka till med köpet. Samt ska du ha en spel dator och en surfdator kan jag starkt rekommendera en surface pro eller book då den har usb c o pro endast vanlig usb samt mini displayport.

Av Ziggy_

Här i skellefteå inne i kommun huset finns det datorer man kan använda om man behöver en snabbis. Finns det inte nå liknande i umeå eller på bibloteket där du kan ladda ner windows installations prohram ifrån windows hemsida sen installera de på en usb?