dator win10 i bluescreen loop vid uppstart

Permalänk
Medlem

dator win10 i bluescreen loop vid uppstart

hej näe jag skulle sätta mig vid datorn idag så såg jag att min dator har bluescreen och varje gång jag startar om den så hamnar den i blue screen vid windows uppstartning. vid felsökningsfunktionen på datorn begär den ett hotmail kontos lösenord en den accepterar ej det som jag har till det kontot den vill ha de till. skriver nu på surfplattan "win 10" så ja testade ladda ner en windows usb verktyg o installerade den på en tom usb men nu vet jag inte hur jag ska få datorn att boota ifrån usb. jag har ett msi z390 kom int ihåg resten men i bios såg ja det gick ändra boot order men det hjälper inte. när ja ändrar till usb o sparar o startar om då laddar den ett tag med en windows 10 logga framme men sen hamnar den i blue screen.

går det ändra lösenord på mailen o sen skriva in det eller har den sparat det nuvarande lösenordet i nån fil o den håller sig offline eller?
skulle gissa att det är någon windows uppdatering som blivit felaktig under kvällen.

har en z390 msi moderkort "billigare modell"
i9 9900k
gtx 1070
psu 650w

måste nog tillägga att jag överklockat processorn men den ligger stabilt o gjort i några veckor nu.

hjälp uppskattas.

Visa signatur

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Permalänk
Medlem

@Ziggy_:
Vad är hela namnet på ditt 650W psu och är den jätte gammal?

Överklockningen bör du ta bort tills du fixat felet. Nollställ bios också.

Du bör kunna testa att ta bort ALLA diskar och starta från USB igen för att se om USB och resten av datorn funkar som det ska.

Permalänk
Medlem

@panpo98:

det är ett be quiet straight power 11 650w 80+gold kanske 2 månader gammalt.

jag har aldrig resettat bios förrut hur gör man det? på msi moderkort dessutom . googlar men om du hinner före o förklara så skulle det vara superb.

edit sen är det ett mpg z390 msi gaming edge ac jag har.

Visa signatur

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Permalänk
Medlem

@Ziggy_: Finns flera sätt att nollställa bios. Antingen gör man som det står i moderkorts manualen som går att ladda ned från tillverkarens hemsida eller så tar man ut batteriet som ser ut som ett mynt en stund. Strömkabeln ska vara utdragen under tiden. I bios där man sparar ändringar man gjort bruka det också finnas något men det sättet fixar inte lika många fel som de andra sätten.

För dom som överklockar eller vill ändra bios inställningar är det viktigt att veta hur man nollställer så man kan ångra det man gjort.