Inlägg

Inlägg som omdull har skrivit i forumet
Av omdull
Skrivet av Lagerlöf:

Så det blir ännu mer logistik bakom kulisserna..?

Ser inte något som liknar konstruktiv kritik i de posterna jag läste i början på tråden.

De som tycker att Komplett gjort "för lite" för att få ihop så mycket pengar som möjligt kan väl ta sina egna pengar och skänka bara? Vad har de själva gjort liksom?

Exakt såna här grejer som gör att företag slutar göra bra saker, för alla tror ändå att det bara handlar om "PR-trick" och egen vinning.

Om jag ska ge någon konstruktiv kritik till en part skulle det vara mot SweC att de borde ha gjort en nyhet av att den här auktionen existerade. Idéen i sig är bra och inget ont riktat mot komplett. Jag tror bara detta skedde i skymundan.

Jag har inte sett någonting om det och hittar inte i arkivet heller.. var det bara en av privatannonserna som fanns ute eller vart fick man ens reda på att det här skedde?

Av omdull
Skrivet av Dreijer:

Vad menar du egentligen? Köparen betalade direkt till Barncancerfonden. Inte en krona gick till Komplett.

Jag har inte skrivit något om att komplett tagit pengarna till sig själva. Jag menade att det är komplett som initierat välgörenhetskampanjen och hade jag varit komplett hade jag nog hoppats på att mer pengar hade samlats in till barncancerfonden i detta PR-försök. Med det sagt har jag inte bidraget själv personligen så jag är också bidragande till att det inte blev så hög summa. Som jag skrev i första inlägget så är det syniskt av mig att utrycka mig så. Hoppas att det kommer fler sådana här välgörenhetskampanjer då jag missade denna. Nu går vi vidare tack!

Av omdull

Mängden pengar syftar jag på som samlades in. Hade jag varit Komplett hade jag inte direkt ramat in den prestationen. Jag säger inte att initiativet eller så är dåligt, det är toppen. Antagligen den tuffa ekonomiska tid som är nu som påverkar.

Av omdull

Nu är jag kanske synisk men att auktionera ut en dator till välgörenhet och den säljs för samma för vad den kostar att bygga måste väl ändå ses som en flopp...

Av omdull
Skrivet av skyw00lker:

Frågar igen, var hittar ni S8 för 3000k

Jag ser de bara för 5400

jag köper och levererar hem en S8 för 3000k vilken dag som helst!

Av omdull
Skrivet av zarkov:

Den här kanske?

https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/harddiskar-l...

990 kr för en av de snabbaste externa ssd.

Mer betoning på billigt än hastighet :D. Flickvännen som ska lagra gamla MSN bilder typ

Av omdull

Nån som har sett en bra deal på en bärbar hårddisk? runt 1 tb storage

Av omdull
Skrivet av appmas:

<Uppladdad bildlänk>

Detta är sjukt mycket "bang for the buck". Skulle lätt köpt om jag inte nyligen köpt en zenfone 9

Av omdull
Skrivet av meriax:

Är lite sugen på Pixel 6a erbjudandet med Tele2 abonnemang. Hur fungerar det med att avbeställa abonnemanget? Kan man bara köpa mobilen med nytt sim och nummer, avbeställa abonnemanget från tele2 och sätta in sitt gamla sim?

följdfråga på det, måste man betala första månaden på abonnemanget också?

Av omdull
Skrivet av Baxtex:

https://www.dpj.se/88-ergonomiska-kontorsstolar

Basmodellem är ju rätt billig men man vill väl ha den med justerbart svankstöd?

har inte testat utan svankstöd. Men personligen har jag mitt svankstöd (posture fit) på rätt svag nivå och vill tro att stolen hade fungerat utan. Men letar du svar kommer folk säga olika då det är väldigt personligt.

Av omdull

kan tillägga att jag har läst (inte provat själv) att stödet i ryggen ska bli sämre om man använder ett headrest då designen inte egentligen är till för det. Det ser väldigt gött ut dock!

Av omdull
Skrivet av JoOngle:

Det brukar vara sällan.

Min första riktiga smartphone var en HTC Legend, den hade jag i 9 år (och batteriet håller fortfarande), men plastiken vittrade sönder så det var dags att byta. Mjukvaran var redan utdaterat efter några år, men det var inte det viktigaste för mig då det essentiellt var bara en TELEFON, och det var hela idéen bak grejen.

Nästa mobil var en Huawei p20 Pro, det var den dyraste telefon jag nånsin hade köpt, 10K SEK när den kom på marknaden, varför? För att det var för mig den första telefonen som hade ett kamera som gjorde att jag kan slänga alla mina andra kameror och få hederliga resultat utan att släpa runt på en massor av grej, dessutom var det praktisk att ha en separat grej från datorn att betala räkningar med. Den höll för mig i 5 år, batterierna håller fortfarande så i principen kunde jag fortsätta att använda denna än idag.

Men jag är snål, och lika så sugen på nåt nytt som dom flesta.

Så jag pensionerade min Huawei och köpte en OnePlus 9 Pro. Det fanns inga djupa tankar bak köpet, jag var bara på semester och råkade besöka ett shoppingcenter på en tråkig Söndag, jag såg en telefon-butik som var vid att lägga ner, och frågade om de hade några flaggskepps telefoner billigt då jag fick tanken om att min telefon ju var 5 år gammal och jag vill inte ge 10-15K SEK för en ny telefon, jag fick en OnePlus 9 Pro (utställningsmodell) till 3500,- så mina tankar var lite - oh well, den är mera modern än min Huawei P20 pro, så varför inte ... det ger mig lite extra tid att vänta till den nästa stora kamera grejen och uppdaterat OS.

Men det visade sig vara ett super-klipp, (och vem googlar inte deras nya prylar + 100 reviews för att lära mera?) och fann ut att den nyare versionen OnePlus 10 Pro var sämre byggd (bröt sönder i JerryRigsEverything tests, vilket 9 Pro inte gjorde i hans tidigare tests) och hade sämre IP54 skydd gentemot 9 Pro's IP68 skydd och den nya kostade kring 10K så jag såg det som ett superklipp. Folk hade också skit erfarenhet med OnePlus eftersom de hade många buggar i starten men jag upplevde inga av dessa (en av fördelarna med att INTE vara FöRST med det SENASTE).

Nu är jag rätt så glad för att fota, och jag fotar mera videos än jag fotar foton - och här visade 9 PRO sin stärka sida, ultra-stabil i 4K 60 fps läge och video resultatet gav mig totalt haksläpp. (om ni är nyfikna, här är ett exempel jag filmade i Malmö).https://www.youtube.com/watch?v=yo42SG_CKFc

Så jag var faktisk riktig glad jag inte väntade längre och kom över detta klipp, annars hade jag inte upptäckt precis hur långt dagens Kamera Telefoner har utvecklas.

sitter fortfarande på min p20 pro men den börjar bokstavligen falla isär och är snart en brandfara :D. MEN den fungerar jättebra annars med bra batteritid och snabb fortfarande. Vad upplever du för skillnader efter bytet för jag kan inte komma på några som kan behövas

Av omdull

https://www.imdb.com/title/tt7631058/

6.6 på imdb... känns lovande det här!

Av omdull
Skrivet av µiCro:

Är det någon mer som har problem att få sin magic remote att fungera med sin digitalbox? Det fungerade innan, men slutade för ett par månader sedan, så har försökt konfigurera om den.

Jag kommer till fjärde steget där man ska testa så knapparna fungerar för boxen, men där dyker det inte upp vilken knapp man ska trycka på och den lilla förhandsvisningsrutan visar inte digitalboxens output fastän den är igång och förhandsvisningsrutan visar bild i steg 1...

vad har du för digitalbox?

Av omdull

Den har länge inte fungerat på LG TV. Så väldigt glad att den nu gör det, tack!

Jag testade den igår och skärmsläckaren gick igång vid olika reklamsnuttar men aldrig under själva programmet.

Av omdull
Skrivet av Def_Dog:

TV4 verkar ju ha släppt en app till denna tv, är det någon som testat den?

På min burk går skärmsläckaren igång när man sitter och kollar på ett program, ingen annan app gör så. Otroligt dåligt kodat app eller är det fel på min tv? 🤷🏻‍♂️

vad heter appen? har velat ha länge

Av omdull

mja fast den stödjer inte all typ av casting dock. Du kan inte casta via VLC exempelvis eller viafree, tv4play

Av omdull

Kan uppdatera lite från min sida också. Är lvl 48 och spelar primärt via mobil. Börjar tröttna jag med kan jag erkänna. Bgs är hittills den roligaste delen tycker jag. Dock så känns det som att pay2win spelarna krossar lite väl hårt i bgs men jag är inte maxlvl så kan inte uttala mig helt.

Sammanfattningsvis tycker jag det blir rätt enformigt och hört samma från kompisar som är lvl 60. Tyckte iofs det var samma problem i Diablo 3 där man bara gjorde rifts i slutet.

Av omdull

Fast allt du nämner går att göra utan att använda pengar så det är inte hela världen (även om jag ogillar det). I DI så kan du inte uppnå det som valarna köper sig till utan att bli en val själv.

Av omdull

Tycker spelet i sig är väldigt bra. Bästa blizzard-spelet sedan Overwatch 1 släpptes. Bättre än Diablo 3 på många fronter. Hade det inte vart pay2win hade jag nog lagt en väldig massa tid på spelet men istället blir det extrem-casual nu.

Just att det finns ett PVP-endgame (som Diablo3 saknade) så blir man ju lite ledsen över att spelet är designat som det är med att de som betalar är oövervinnliga.