Inlägg

Inlägg som omdull har skrivit i forumet
Av omdull

Förstår jag det rätt med shield+plex/kodi att man laddar hem (på något vis) massa filmer/serier och sedan gör plex/kodi det som ett bibliotek likt Netflix?

Av omdull
Skrivet av blue eyed devil:

I ärlighetens namn så spelar jag inte mycket mobo, men är Multi Gladiator i wow så en väldigt bra arena spelare. Tror i wow, mobas och rts så är större bildyta att föredra, tänker därför köpa en 1440 widescreen monitor 21:9 för wow.

Och jag behöver inte mer än 120 fps i wow, men spelar jag Competitive fps spel kan man i princip aldrig har för mycket fps. Men du som gamal cs spelare håller inte med att man behöver bättre muskelminne för snabba fps än mobas?

Det är många mer fps-spel som har fps=bullets än unreal engine, bara för ett spel är populärt är det inte värt å spela för alla.
Det är underförstått att en 360 hz 1080p skärm är för fps dock.
Nu kanske vi börjar gå lite off om vad recensionen handlar om.

Jag har sett personer köra ultrawide på stream i arena och det såg ut som gränsfall till fusk. Kan vara värt att titta upp!

Av omdull
Skrivet av oatp1b1:

Funkar utmärkt för mig, jag hade också problem med ländryggssmärta. Har du den rätt inställd?

Syftar du på kudden eller Posturefit? Kudden har jag längst ner just nu med den sidan som ger "minst" stöd.

Av omdull

Vad tycker ni om posturefit SL? Har testat den i butik lite snabbt men tyckte den verkade ge svag support i svanken (mitt huvudsakliga problemområde).

Jag har den gamla aeron med lumbar-kudden och den upplever jag som rätt bra stöd för svanken men kan också ibland vara för aggressiv efter längre sittande period..

Personligen hade jag inget behov av att vänja mig vid stolen - gick från IKEA markus

Av omdull

För den som inte orkar köpa trösklar funkar det även med lite kartong o tejp 😄

https://ibb.co/vhnNR3F

Av omdull
Skrivet av Neon:

De ville först ha 99 EUR i frakt men den gick att förhandla bort när jag pekade på att Herman Miller själva sålde stolen för priset inkl frakt.

Hörde med DPJ om de kunde sälja till samma pris med tanke på att de är återförsäljare för Herman Miller. Först försökte de lura på mig denna : https://www.dpj.se/ergonomiska-kontorsstolar/2745-213180-kont... som om det var samma som jag sökte men när jag pekade ut att den inte var fullt utrustad med det justerbara svankstödet så erkände man och sa att det gick inte att sälja till det priset jag önskade.

Generellt verkar priserna på Herman Miller klart dyrare i Sverige jämfört med övriga EU länder av någon anledning.

MEN som sagt, jag har inte fått min stol än så vi får se vad det är som verkligen dyker upp. Priset är klart billigare än många andra, iallafall om man jämför med priserna i Sverige.

På fakturan står det såhär :

Herman Miller Aeron B (remastered) GRAPHITE
SL (Neu/New)
- 'fully loaded'
- Size B
- Fully adjustable arm rests (black vinyl)
- Tilt limiter, forward tilt and adjustable tilt tension
- Color Frame: Graphite
- Color Base: Graphite
- Chassis Finish: Graphite
- Pellicle: Graphite
- Back Support: PostureFit SL
- 12 years warranty

Totalt priset blev 11 662 kr.

Grymt ju! Säg till när du får den :). Tar gärna en kopia sen om det går vägen

Av omdull
Skrivet av Neon:

Ja precis, jag mailade via DesignCabinet och fick svar från en Wexim som ska vara authoriserad Herman Miller partner. Enligt dem själva så är DesignCabinet deras online butiken medan namnet på deras företag är Wexim. Som jag förstår det så pysslar de med merän bara säljer Hermain Miller stolar beg och nytt.

Jag skulle egentligen först köpa en sample men eftersom prisskillnaden till en ny under blackfriday bara var typ 80 EUR så blev det såklart en ny.

Innan köp sökte jag en del på nätet och hittade flera sidor där man menade på att det var en vättig försäljare. De har även ett ebay konto som har väldigt bra omdöme av en hel del kunder.

Jag kände mig tillräkligt säker på att beställa men vi får se vad som verkligen dyker upp

Vad fick du lägga i frakt?

Av omdull
Skrivet av Neon:

Herman Miller körde själva en kampanj på Blackfriday och jag frågade en återförsäljare om de kunde sälja till samma pris(då inte Herman Miller själva skeppar till Sverige än). MEN jag har ju inte fått stolen än, kanske har jag köpte något helt annat Paketet är iallafall på gång och förvänas komma fram nästa vecka.

Vadå mejla du o fråga? Jag ser liksom inte ens att de säljer HM från det företaget du nämnde

Av omdull
Skrivet av CarlOscar:

Var i GBG området kan man provsitta en?
Sitter själv i en markus nu…
Tack på förhand

Nordiska Galleriet i Mölndal

Av omdull
Skrivet av Neon:

Jag har lagt en beställning på en fullt utrustad, priset hamnade på runt 12 000 kr. Köpte från Wexim som verkar trovärdiga, vi får väll se om rätt grejer dyker upp.

Remastered fullt utrustad för 12 tusen ny? Hur lyckades du med det?

Av omdull

Har också haft en Magnifica S tidigare. Tyvärr behöll exet den när vi gick skilda vägar :D. Kan sakna enkelheten när man bara vill ha en kopp till skillnad från det lite mer omständliga i att brygga en kanna. Dyrare såklart med hela böner men samtidigt blir det ju inget kaffe som slängs likt när man brygger en kanna så det jämnar ju ut sig. Jag dricker mitt kaffe svart och tyckte absolut det var gott kaffe. Lite mindre skållhett till skillnad från vanligt bryggkaffe så det gäller att dricka direkt annars blir det lätt svalt. Som nån nämnde ovan gick även jag över till svennebanan-moccamasterN senare vilket är godare absolut men espressomaskin har också sin charm :). Vi tyckte Mollbergs blandning var godast när vi gick igenom sortimentet av hela bönor i matbutiken.

Av omdull
Skrivet av Bengt-Arne:

Har länge funderat på ett riktigt mekaniskt tangentbord, sist jag hade något så var det IBM PS2 vilket är decennier sedan och dom blev lite omoderna

Hur är känslan med MX silent red i förhållande till Vanliga MX red och MX brown?
Några tips på tangentbord med MX silent red, om dom nu är bra?

Det är svårt att beskriva, finns videos som förklarar det bättre på youtube. Men aningen "svampigare" känsla än vanliga MX red skulle jag väl säga och lättare att trycka ner än MX brown. Tycker personligen MXred än aningen skönare men dom låter ju därtill.

Skulle jag tipsa om tangentbord skulle jag hålla mig undan rekommendationerna ovan och istället titta efter ett varmilio-tangentbord. Det är verkligen skillnad på dessa och andra varianter. Kostar några hundralappar mer men kan vara värt det. Finns andra modeller som också är mer premium som också är bra - maxgaming har ett rätt så bra sortiment vad jag vet

Av omdull

MX silent red är dom enda jag hittat som är tysta. Vanliga MX red låter och även MX brown

har även testat med sådana där gummiringar. Gör inte jättemycket

Av omdull

Kan ge min bedömning också av Aeron. Gick från en Ikea Markus-stol.

Jag köpte den i andra hand för 7 tusen, kromade detaljer, fram och bakåtlutning, "classic" versionen. Jag testade även Remastered versionen i butik - en utan svankstöd och en med Posture fit. Har ej testad remastered med svankstöd.

Kan börja med att säga att det inte är en jätteskillnad mellan classic och remastered versionen i komfort. Men remastered upplevdes ändå som en aning mer bekväm på sitt-ytan. Remastered är också mycket enklare att konfigurera än classic versionen (går att se i videos också). Personligen använder jag den i ej låst läge så att den kan gunga fritt och jag tenderar att sitta med en svag bakåtlutning.

Min upplevelse av remasted med posturefit var att den inte gav så värst mycket svankstöd vilket fick mig att tveka då jag personligen har väldigt stort behov att detta. Men jag har endast testat den i butik så kan ej ge en legitim bedömning men jag har dock läst liknande upplevelser online. Classic versionen med svankstöd tycker jag däremot ger ett bra svankstöd, även om den kan upplevas som hård och aningen obekväm vissa dagar men det kan vara en vanesak. Upplever mig mycket mindre stel efter många timmar jämfört med min tidigare Ikea markus stolen (mer skillnad än jag trodde det skulle vara). Armstöden i läder är betydligt skönare än gummi(?).

Jag är generellt nöjd med mitt köp. Det är vacker stol som lyfter rummet. Tycker Classic versionen är ett klipp om du får den för 5-6 tusen (7tusen är gränsfall men jag ville verkligen ha den kromad). Handlar det om högre priser på Classic så hade jag personligen tittat mer åt en ny remastered, den är också snyggare i sin design.

Av omdull
Skrivet av oatp1b1:

Beror på ålder, skick och vilka tillbehör skulle jag säga. Basmodell utanför garantiperioden skulle jag inte betala de summorna för. En basmodell som är refurbished ligger på 8-10kkr som jämförelse.

Skick är ju alltid svårt att se på bild men vad jag ser så ser jag inga defekter. Skulle du säga att en refurbished är mer värd än en begagnad? En begagnad ser jag i alla fall vad jag får

De som ligger ute beskrivs som fullutrustade

Av omdull

Vad är rimligt pris för en begagnad Aeron på blocket? de jag har sett ute har varit mellan 7-8 tusen

Av omdull
Skrivet av Pekka:

Jag kör samma Ca-modul i min LG GX och det fungerar klockrent. Mycket nöjd.

Ah kul att höra!

Jag har aldrig använt en sådan innan. Förstår jag det rätt att jag kan använda LG-fjärrkontrollen för att kolla vanlig TV och tillhörande appar från comhem-boxen (typ tv4 play) med modulen?

Av omdull

Någon som har erfarenhet av en CA-modul?

Har beställt denna och tänkte testa i min CX då jag inte gillar att ha flera fjärrkontroller för vanligt TV-tittande. Den verkar dock ha väldigt många år på nacken men det borde väl fungera ändå?

https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/digitalbox/ca-modul/com...

Av omdull
Skrivet av Inteno:

Sony xh90 75” eller xh95 65”?
Sitter idag på en samsung ks7005 55” på ca 3,5-4m avstånd rakt framifrån. I nys huset blir det max 3m och det kommer att vara så man sitter och kollar snett på tvn. Vet att xh95 har bättre bild från sidan, är den mkt bättre överlag också?

95an är 1000kr billigare men 10” mindre. Alltid smutt med stor tv, hmm

Hade lätt tagit 95 om du ska sitta snett. Bilden påverkas rejält om du inte sitter rakt framför på 90

Av omdull
Skrivet av Orman:

Ska flytta om en månad, och är sugen på en LG OLED65CX6. Ser att den ligger just nu för 15900 kr. Kommer den ligga i det priset om 1 månad med tro? Eller är detta någon kampanj, så jag behöver klippa en redan nu?

Jag gissar på att de kommer vara kvar men du kan ju annars kolla saldot hos de butiker som säljer den för den för det priset. Kampanjen har pågått ett tag alla redan.