Inlägg

Inlägg som Wastafari har skrivit i forumet
Av Wastafari

Har en schiit stack liggandes, borde AMP och DAC. 1 st magni 2 amp och en modi 2u dac.

Intresse?

Av Wastafari
Skrivet av Sir Hitman:

.....så klarar vi oss säkerligen 1 månad till iallafall då sjukvården har sina 50.000 fall och om ca 1% behöver intensivvård så är kapaciteten maxad.

Stockholm går på knäna, Uppsala drog ner på platser, och riskerar att samvårda Covid-19 med andra sjuka. Räcker med dubbla antal vad vi har nu och de som redan ligger på platserna hamnar i kläm.

Är det bara misstänkt så ska vi inte ha skyddskläder, och patienten kan vårdas på flersal. blir det positivt svar så kommer många vara positiva på avdelningen både patienter och personal.

Ledningen är tafatt i uppsala, personalen skriker rakt ut, men inget förändras, det är vi på golvet som får slita och offra våran hälsa. Mycket pågrund av platsbrist, personalbrist och brist på utrustning.
Så snälla, stanna hemma och ge fan i att bli allvarligt sjuk. För ni kommer få ett helvete även på sjukhusen när inte ens vi kan hjälpa er.

Av Wastafari

@Stefflo: Skulle säga som vanligt eller mer, folk rör sig inte lika mycket, mend e som rör sig tar i större utsträckning egen bil istället för åka kollektivt

Av Wastafari
Skrivet av adfactory:

Folk verkar tro att Corona influensan sitter i kroppen i månader... det är en influensa... den går över efter ett tag, precis som nästan alla andra virussjukdomar. vad är det nu 65.000 som blivit friska? och ja... när du haft det kan du inte få samma virussjukdom igen. inte fan kommer sverige att stänga ner.

Du är imun mot virus ett kort tag, men pågår det utbrott i flera månader så kan du bli smittad igen. Finns många som får influensa x2. pratas lite om att detta kan bli ett till virus som blir säsonginfluensa, vi har ju redan 5st som går varje år.

Av Wastafari

vafan.. 24pack räcker för fasen i 4 månader, MINST Köpte nytt idag men hade bara 3 rullar kvar. Därimot kaffe! det har jag nu för 3 månader tror jag. Snuset är jag lite orolig för, kanske ska köpa hem en 5-10 stockar

Kan tillägga att jag tog sista storpacket av papper på lokala ICA, nu fanns bara 8-pack kvar

Av Wastafari
Skrivet av Herr Kantarell:

Det har väl inte sagts rakt ut. Och då räknar jag inte med fall där en eller flera familjemedlemmar kommer hem och smittar andra i familjen.

5/3 14 pers som man fortfarande inte vet var de smittats.
7/3 21 pers "utredning pågår"
8/3 13 pers "nya fall bekräftade" anger inte var de smittats.

Ledsen om jag skrämmer upp någon i Stockholm nu.

Bara en i skåne och 2 i sthlm kvar att smittspåra, restan ahr man luskat ut hur de smittats nu

Edit: ljög visst, är en grupp om 2 pers i skåne och två grupper i stockholm om 9 +13 pers som man inte vet smittvägen på. My bad!

Av Wastafari
Skrivet av FallenSegway:

Man är fri att tolka inlägg som man vill men mitt exempel på dödsfall i världen var inte för att konstatera att det belastade den svenska sjukvården i en större omfattning än dagens virusinfektioner.

Det var för att poängtera att det finns sjukdomar i världen som många i Sverige har glömt att "bry" sig om, det är därför dumt att slå sig för bröstet och argumentera för att man tänker på "äldre släktingar och grannar" när man kommer med förslag med förhastade slutsatser.

Kommer alltid finnas fler och farligare sjukdomar, jag vet om vilka det är då jag ofta jobbar med dom.

men bara för att det finns andra sjukdomar som tar livet av betydligt fler än vad kanske Covid-19 kommer göra betyder inte det att man ska förminska risken just nu. Det kommer alltid vara en risk för att sjukvården blir påverkad, även av vanliga virus som Tex RSV som drabbar främst spädbarn och som faktiskt tar livet av flera varje år. Kan lova att de flesta nya föräldrar får information om detta och därav kan det minska spridning.

Oavsett vad så ska man hålla sig för att besöka sina nära och kära när man är sjuk.

Av Wastafari
Skrivet av FallenSegway:

Vilket är exempel på punktinsatser på särskilt utsatta områden.

Ja, berätta mer om hur du tänker på utsatta och att det är andra som är likgiltiga.

Ett axplock av dödliga sjukdomar som flertalet inte bryr sig om:
Kolera - 140 000 döda per år
Malaria - 400 000 döda per år
Tuberkulos - 1 500 000 döda per år
HIV - över 35 000 000 döda totalt sen 70-talet.

När sverige hade kolerautbrott brydde man sig.
Malaria påverkar inte oss och man vet om vart den finns och hur man botar eller skyddar sig.
Tuberculos har vi vaccin mot, så påverkar inte oss typ alls.
HIV vet man hur man skyddar sig mot

Jag jobbar på Intensiven och fick in fårat andra misstänkta fall idag. och nu har vi fullt på avdelningen. Kommer ett till fall som behöver vår hjälp så måste vi byta lokaler. Vet du hur svårt det är att antingen dela upp avdelningen och matierial? Eller slänga ut de som redan ligger där för att någon "ryckte på axlarna" och smittade ner människor som är nedsatta.

Är inte rädd för mitt liv, är rädd för att vi ska slita som djur i lager av skyddskläder samtidigt som vi får skit för att någon dör som vi hade kunnat klara av i vanliga fall.

Svensk sjukvård är inte gjord för en sån ny smittsam sjukdom. Vi kan hantera de som finns redan nu, typ...

Skrivet av Dredd:

dock har vi inga överfulla sjukhus i Sverige pga Kolera, Malaria eller TBC. Vilket vi kommer att ha av Covid om man ser på länder såsom Italien.

Tack!

"bara en influensa" människor ser bara till sig själva. Vi i vården ser till alla.

Av Wastafari
Skrivet av thu:

Den huvudsakliga risken är väl inte att nån blir smittad och dör utan att sjukvårdssystemen överbelastas och inte kan ta hand om komplikationerna. Andelen som behöver sjukhusvård för influensan är <1%, och har ni sökt vård under influensatider så har ni kanske märkt att det kan vara minst sagt körigt i sjukvården. Höftar lite med siffrorna, men bara för att klargöra varför det blir så vitalt att bromsa spridning och hur mycket utfallet skiljer pga. om vården orkar med eller inte. Visserligen är krisberedskapen inte detsamma som vardagliga vården, men..

Enligt den statistik som finns tillgänglig sprids SARS-CoV-2 i högre grad än influensan. Vissa epidemiologer räknar med att det inte kommer gå att isolera viruset och att 50-70% kommer drabbas inom ett år, och det verkar bli en alltmer utspridd syn hos dem, eventuellt majoritetssyn redan. https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/02/covid-vacc...

Om vi utgår från att Kinas statistik är korrekt så hade de 4,9% dödlighet i Wuhan, 3,1% i Hubei och 0,16% i övriga landet.
Skillnaden har de förklarat bl.a. genom att det helt enkelt inte fanns sjukhusplatser för att ta hand om de drabbade, vilket är varför de sen byggde sjukhus i tokfart.

Dold text

Säg att 1% av våra 10M medborgare drabbas, det är 100k pers. Säg att 20% behöver sjukhusvård, det är 20k pers. Säg att vi lyckas hantera dessa 20k pers utan problem och att vi lyckas bättre än Kina i övrigt och får en 0,1% dödlighet så är det 20 döda.
Säg att 10% av våra medborgare drabbas och sjukvården blir överbelastad till Wuhan-nivå och vi får den dödlighetssifran, då är det 49'000 döda.

Jag jobbar inom intensivvården, i Sverige har vi två högisoleringsenheter med extremt begränsad plats, de byggdes för tex enstaka Ebola och SARS fall, utöver det har vi ca 750 intensivvårdsplatser av olika specialiteter dv, allt från Thorax, Neuro, brännskadevård och barn. Få av dessa är isoleringsplatser, på min avd har vi 14 platser varav 2 är isoleringsbara.
Gäller samma mängd så har vi i sverige plats för 100-110 stycken med allvarlig smitta inom intensivvården. och sen har vi kanske 200 till isoleringplatser på infektions avdelningar runt om i landet.

Skulle vi får mer än 300 skulle de vara fulla, skulle vi få mer än 500 hade det kunnat lösas genom att vårda på samma sal. Men får vi 1000 fall som kräver akut/aktiv sjukvård skulle det börja tummas på säkerheten och vårdkvaliten och antagligen skulle dödsfallen att öka.

Edit: vi har ca 2400 vårdplatser, det va 2700 får 6 år sedan, och redan idag är det överfullt. Så räknar på ett optimalt läge för svensk sjukvård att kunna ta imot alla fall och räknar bort nuvarande beläggning av platserna.

Av Wastafari

Så ni menar att jag kan stänga av värmefläkten och låta dator + server tugga nytta medans jag jobbar eller degar i soffan om kvällarna? menar 500w värmefläkt =/= dator 24/7 i elkostnad ish?

Av Wastafari

Jag gissar på 15-20k, vill ha, men ska inte ha, köpte ny fån på mellandagsrean som antagligen håller minst 2 år. Hamnar den på ish 10k, så kanske!

Av Wastafari

@dblade: Hade varit super om det hade kunnat fixas. Men tror det är omöjligt att få fram ett snabbkit, då det antagligen krävs hyffsat avancerad utrustning i dagsläget för att hitta viruset. Akademiska sjukhuset i uppsala kan inte ens analysera proverna ännu, iaf inte för 2 dagar sedan.
Dock dålig koll på varför, och/eller hur man nu analyserar proverna.

Skulle finnas ett liknande kit som man har för strep-a (halsfluss) pinne, man kör ner i halsen, doppar i ett rör och efter någon minut så färgas vätskan i röret om det är positivt.

Av Wastafari

Ställer mig på kö på samma fråga som ovanstående

Av Wastafari

@Calle-Jc: Bor inte i sthlm, men kan hjälpa om det behövs. dock så är jag inte hemma på nästan en månad då jag är i Thailand i 4v

Av Wastafari

Intensivvårds undersköterska i grunden med medicintekniskt ansvar.
Läste omvårdnadsprogramet på gymnasiet och gick senare in i militären som militärpolis. Men valde att gå tillbaka till undersköterska då sambon ogillade att jag skulle skickas ner till Afghanistan i 6mån (wonder why). Har sedan 2015 jobbat på Barnintensiven i uppsala och specialliserat mig inom barnsjukvård, traumasjukvård och läst medicinsk teknik på Uppsala universitet.
Är med på flertalet utbildningar och traumafokuserade övningar i hela mellansverige. På avdelningen så har jag ansvar över att vår tekniska utrustning fungerar, har IT ansvar för avdelningens hemsida, office 365 och sharepoint.
Ska även gå på att registrera våra patienter i Svenska Intensivvårds Registret fom i vår.

Och hemma så sköter jag min egna spelserver och mediaserver från förrådet

Av Wastafari

Började väl typ ok, va sjukskriven 25% pågrund av insomni, efter väggen tidigt 2018. Men sen blev jag "friskförklarad" av försäkringkassan.. så jobbar nu heltid och är på väg in i utmattning igen. Är konstant trött och orkeslös, fixar jobbet ok, men har isolerat mig lite mer socialt då jag inte orkar umgås med fler än någon enstaka person åt gången.
Blev sen sjukskriven tillfälligt i somras pga ryggskott i nacken med svåra nervsmärtor ut i axel och arm. Är bättre nu, va ett par månader som det va helt värdelöst.

Men har iaf träffat en kvinna jag dejtat i 6 månader och fått lite andra arbetsuppgifter jag trivs med på jobbet. Så väldigt mycket upp och ner. Ska nu i början på detta året få träffa psykolog och fortsätta utreda sömnen och ska till thailand i 22 dagar nu i slutet på januari. Så tror att 2020 blir bättre för mig

Av Wastafari

@JeagerMeisterSWE: mindre yta, men tjockare istället för gigantisk telefon som är tunn. Jag föredrar helt klart denna modellen av vikbar alt typ LG G8X ThinQ typ. liten vikbar eller dubbla skärmar Inget som vecklas ut till en halv surfplatta där den är både stor och tjock.

Av Wastafari
Skrivet av kaput:

Är sjöman, och råkar titt som oftast ut för långsamma leveranser som ramlar in hos ombudet lagom tills jag dragit till havs.

Det brukar aldrig vara några som helst problem att få liggetiden förlängd, bara att maila/ringa ombudet och be om det. Skickas det som rek måste dock avsändaren begära förlängningen, men det tror jag knappast är aktuellt här

Är ju ett altenativ faktiskt! tack för tipset

Skrivet av Yaana:

Edit: Såg nu att det var DHL. :/

iof, mitt DHL ombud är en liten skitbutik som brukar ha dålig koll på paketsystemet x) Finns risk att de glömmer förlänga tiden eller har jag tur glömmer de att skicka tillbaka ifall det ligger förlänge lol. (skojja, de är säkert jätteduktiga)

Av Wastafari
Skrivet av anon73130:

@Wastafari Skum sak att erbjuda kanske, men utan att veta return-to-sender-policyn/längden så kan jag sitta på'n åt dig här i Estocolmo om du så vill, o att den isf hämtas på T-Centralen bara.
Bara en tanke, PM:a om det låter intressant vetja.

haha, lite skum kanske, men sjukt schysst! tror det är 2v den kan ligga på postombud. Skulle antagligen kunna lämna ett gammalt ID hemma och se om någon kan hämta undertiden jag är i Thailand. Eller ändrar jag adressen till en kompis, det kanske är smartare?

Av Wastafari

väntat sen det började snackas om detta, min XXL Wish-matta är bra jävla sliten, funderat på köpa en i väntan på denna. Men ÄNTLIGEN kommer den! fy faen vad gött! "Värt pengarna" pga den extremlånga väntan på release lol.

Insåg dock.. jag åker till Thailand den 21:a i tre veckor >.< måtte den inte skickas tillbaka dirr