Inlägg

Inlägg som Subtractive har skrivit i forumet
Av Subtractive
Skrivet av walkiii:

Nån mer än jag som skulle vilja kunna ändra färgen på cursorn i spelet? Jag tappar konstant bort den när det blir lite action på skärmen.

Jag köpte D4 igår så inte hunnit testa spelet ens (bra tajming med serverproblem). Men i liknande spel som Path of Exile har jag använt YoloMouse i många år: https://store.steampowered.com/app/1283970/YoloMouse/

Bör ju ska fungera även för D4, skrikig rosa pekare tappar man inte bort!

Av Subtractive
Skrivet av DerpMcDerp:

Tror det är svårt att göra det utan att störa upplevelsen. De flesta spel utspelar sig inte i Sverige, eller ens i nutid. Att se reklam för "Pumpleffes rörmokeri" i GTA 5 skulle kännas sådär. Likaså nutida reklam i CP2077 eller något SCI-FI lir. För att inte tala om fantasy-spelen.

Nej, tror att bästa sättet att göra det på är att - som flera redan varit inne på - låta det störa, men då enbart i gratis eller subventionerade spel. Och vill man inte se det i spelet kan man visa det på laddskärmar eller i lobbies etc.

Jag håller helt med dig, i det fall man kör ett F2P spel så kan jag likt hur det ser ut med appar för våra smartphones acceptera att utvecklaren finansierar det hela genom reklam där man även ges alternativet att betala för att få bort reklamen.
Men att köpa ett spel, om vi tar PS5-generationen exempelvis, där omkring 700-800kr verkar vara normen för AAA-titlar är det sista jag vill se reklam in-game. Redan för spel utan VR-stöd är det minst sagt "immersion breaking" att springa omkring i exempelvis Night City och se reklam för billiga isterband på ICA Nära butiken på hörnet. I VR där immersion är halva grejen blir det givetvis ännu värre.

Avslutningsvis är det aningen dystopiskt att ännu ett medium står inför risken att utsättas för (ännu mera) kartläggning gjord av tredjepartstjänster i ett led att mata ut rätt reklam i rätt tid till rätt person. Med alla de sensorer VR erbjuder finns möjligheter att sända data ut till dessa tjänster de bara kunnat drömma om tidigare. Beat Saber i en halvtimme, noterar att pulsen gått upp och personen förmodligen är svettig- varför inte -Connys Cola, läskeblask, 5 kronor i rabatt- ... en halvtimme Skyrim VR varför inte -Streama Sagan om Ringen på Amazon Prime nu-, snubblar på katten -Agria djurförsäkring-.

Av Subtractive

Även jag fick igenom en order på Webhallen precis, håller med ovanstående talare- fingers crossed att beställningen inte makuleras nu.

Av Subtractive
Skrivet av aleves:

Om någon här är intresserad av diverse tweaks så har jag har redigerat mitt tidigare inlägg ovanför med fler saker man kan prova

Måste bara tacka för ett mycket bra inlägg! Har fått avsevärt bättre prestanda efter att ha följt rekommendationerna i trådarna du länkat.

Av Subtractive
Skrivet av Saandberg:

Jag kör med fpsVR som "hänger" i handleden. Funkar bra tycker jag!

/S

Det här såg fantastiskt ut, tackar och bockar för tipset- blir ett köp direkt!

Av Subtractive

Är det någon som vet om det går/kan rekommendera någon mjukvara för att visa upp hur många FPS man har i ett spel direkt i Questen? Steam overlay liknande alltså

Av Subtractive

Testade gratisappen "BigScreen VR" igår och damn, det var riktigt imponerande! Hoppade in i en biosalong och kikade på lite filmtrailers i 3D och det såg riktigt grymt ut, rekommenderas!

Råkade även köpa No Man's Sky och Subnautica att lira i helgen (kört på PS4 tidigare med PSVR)... suck nu ska man bara jobba sig igenom fredagen först.

Av Subtractive

Virtual Desktop - testade och kompatibla spel

Jag vill tipsa om denna lista: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gRbhMw-8PDl1m2ujs_uWaxMeFxjWjihKtRjFGpd-nFY/edit#gid=2101885392

Det är en officiell lista från VD, där communityt är med och rapporterar in vad som fungerar och/eller hur man får det att fungera om man springer på problem.

Känns som ett must-have att kika i den innan man köper något spel.

Av Subtractive

Jag såg någon som frågade tidigare om det var en uppgradering från PSVR, efter att ha spenderat omkring 4 timmar igår kväll med Quest 2 så kan jag nog besvara den frågan rätt enkelt. JA!

Har lirat en hel del PSVR, diverse stortitlar så som SkyrimVR, No Mans Sky VR, Dreams VR och en bunt andra så som SuperhotVR, Beat Saber, Moss etc.

Om vi börjar med skärmen så är den bättre på alla sätt och vis, även om PSVR rent tekniskt har en högre FOV så i och med hur lågupplöst den är och hur synliga pixlarna är gör det inte mycket till. Texten blir oskarp och i spel som exempelvis SkyrimVR så blir saker blurriga väldigt snabbt. I andra spel märks istället prestandan från PS4:an av, där den inte orkar med helt enkelt att pusha ut spelen i de högre grafikinställningar man kan kräma på med när man kör VR från en PC.

Jag upplever dock skärmen på Quest 2 som lite för ljus i vissa scenarios, exempelvis mörkare spel där svärtan kan sammanfattas som mörkgrå. Sett på Reddit att det verkar finnas ADB-kommandon för att ställa in ljusstyrkan, så möjligen är detta något som i framtiden kan justeras en del för Questen.

När det kommer till IPD så ligger jag mellan 63-65 och defaultinställningen (2) fungerar bra för min del, får så skarp bild man nu kan få i VR-headsets, med det menar jag att likt andra jag testat så har man det vanliga "skarpt rakt fram, vrid på huvudet för att göra annat skarpt" och "ludd i kanterna". Ärligt talat så kan jag inte förstå eller se hur man skulle använda detta för produktivitetsaktiviteter, t.ex. ha headsetet på sig för att sitta och programmera. Men beror givetvis på vart man kommer ifrån också, har man en sämre skärm hemma, eller saknar utrymme för flera skärmar så kanske detta kan vara en lösning. Tveksamt att man saknar en bra skärm dock om man har råd att köpa hårdvaran för att t.ex. spela Alyx i VR haha...

Passformen i jämförelse med PSVR är rakt av mycket sämre, givetvis beror detta på att man sparat in på materialkostnaderna här och jag kommer så snart som möjligt att beställa en elite strap. Passformen i själva headsetet tycker jag är bekväm, har inte haft några problem alls faktiskt med att foamet svider eller lämnar röda märken. Vad som däremot bör lyftas är att om man som jag bär glasögon så är passformen horribel. Har glasögon som matchar specifikationerna Oculus ger, men det är trångt och skalmarna trycker mot näsa/sidan av huvudet enormt mycket. I ärlighetens namn har jag svårt att se att om man inte har såna där små runda Joakim von Anka glasögon så är glasögon inte ett alternativ alls i längden.

Trackingen här är det inget snack om att lyftet mot PSVR är enormt, total frihet (kör med Virtual Desktop), Guardian systemet och för min del som är lång och har långa armar, inget mera viftandes utanför PS-kamerans FOV. Underbart!

Ska man jämföra batteritiden med PSVR blir det ju lite knepigt eftersom att det headsetet är trådat, men jag utgår istället från Move-kontrollrarna. Med PSVR så skulle jag höfta att 4-5 timmar i alla fall är rimligt utan att behöva ladda dem. För Quest 2 så verkar kontrollrarna vara smått odödliga, men headsetet i sig slukar en hel del batteri, speciellt i Virtual Desktop. Omkring 2 timmars speltid skulle jag säga, med efterföljande 2 timmar sedan för en full laddning. Så vet ni med er att ni gärna spelar längre än så, köp till en powerbank / elite strap med battery pack. Alternativt går det bra att köra en USB-C kabel inkopplad medan man spelar för att ladda samtidigt, kanske passar om man kör något mera avslappnat spel.

Av Subtractive
Skrivet av Sando:

Nu kan jag bara svara baserat på mina erfarenheter med Quest 1, men där märker man nog kompressionen en del i alla fall. Jag testade bland annat i mörkare delarna av HL: Alyx, och mörka delar blir lite suddigare. Detaljer på långa avstånd blir också lite svårare med VD än med kabel.

Sen så är skillnaden så pass liten att jag definitivt rekommenderar att köra trådlöst. Det är så mycket mera immersive! Om man inte har nån typ av upphängning/block i taket så behöver man hela tiden vara medveten om var man har datorn, så att man inte snurrar in sig i kabeln. Då är det betydligt roligare att bara kunna köra på, även om bildkvaliteten kanske är marginellt sämre.

Tack för input! Det är en jungel detta, speciellt när folk/recensenter har så olika syn (bokstavligen haha) på det hela och hur bra man är på att uppmärksamma sådana här saker. Jag kommer köra wireless just pga känslan av att vara helt inne i spelet utan trådar i vägen, men har en USB liggande också så får jämföra med den också och se om det är någon skillnad.

Möjligen kan det hända att kompressionen blir lite mindre lidande på Q2 i och med panelen också, då den i sig inte kommer kunna leverera samma krispiga mörkhet som OLED-skärmen i Q1.

... kan inte den här arbetsdagen vara över snart!!

Av Subtractive
Skrivet av Sando:

PCVR kan göras antingen genom Oculus Link via USB-kabel. Där har du bäst bildkvalitet, men du sitter också fast i kabeln, vilket påverkar rätt ordentligt. Du vill antagligen också skaffa en längre sladd, vilket också innebär en kostnad. Oculus Link är namnet på den officiella lösningen, som enbart körs över kabel.

För andra som läser mitt svar så ta det med en nypa salt och gör lite research själva, jag har inte jämfört skillnaderna själv. Vad jag sett från en bunt recensioner av Quest 2 samt folk på bland annat Reddit så är bildkvalitén med en USB-kabel inte bättre. Detta om man har en bra router (gärna WiFi 6) och Ethernetkabel mellan PC och router. Med bildkvalité syftar jag här till bland annat kontrasten, samt att encodingen verkar vara bra mycket bättre med VD än Oculus Link (just nu iaf).

USB-funktionaliteten är som jag förstått det fortfarande i ett Beta-stadie. Så vad jag vill säga är att (liksom jag kommer göra själv) testa först trådlöst över WiFi med exempelvis Virtual Desktop och se hur det känns/fungerar.

Av Subtractive
Skrivet av totte1015:

Det där är så konstigt, att vissa får det fixat på momangen, och för andra (mig) försökte dom lura mig med att nej nej sådär går det inte till, förens jag gav bildbevis på att dom själva har sagt det.

Aja, jag har fått det med tillslut!

Har inte köpt någon strap eller så, hoppas på att det inte gör alltför ont att spela, men med tanke på att batteriet klarar ca 3 timmar så kanske det blir en bra paus att ta emellan

Det kan ju vara så att alla i supporten inte hade samma information eller något, när någon (du i det här fallet) pushade på och de uppmärksammade det och redde ut det så levde de upp till det också. Så tack till dig med!

Av Subtractive

Jag fick precis bekräftelse från inet att min Quest 2 har sänts iväg! Efter att ha lurkat i den här tråden och sett att inet matchat Elgigantens pris kontaktade jag dem i deras chatt och bad om en justering.

Fick det fixat på under minuten av supporten! Stor tumme upp som alltid till inet

Av Subtractive

Någon som sitter på ett bra tips vad gäller mekanisk hårddisk, omkring 2TB och 7200RPM? Bara sett deals på typ en hundring i rabatt so far.

Av Subtractive

@Airikr: För att inte tråden ska gå OT så bara ett kort svar på ditt inlägg, otroligt uppfriskande att se andra som bryr sig! Håller med dig på varje punkt och för att någorlunda stanna inom trådens ämne så är det något vi som utvecklare bör begrunda innan vi själva implementerar det.

För min egen del i senare privata projekt kör jag det mesta från lokala filer, SSL-cert genom Let's Encrypt och har bojkottat GA till fördel för lokalt lagrad statistik (för de projekt som är i behov av det).

Precis som du säger så bryr sig tyvärr väldigt många inte, de ser det hela som "jag har inget att dölja" och sedan kör på. Kan garantera att kom läckor med privata meddelanden ut från exempelvis Facebook skulle nog många inse att även om man inte hade något kriminellt att dölja, kan information som privat delats med någon vara högst skadligt publikt. Det mera realistiska och aktivt pågående hotet dock är ju kartläggningen av hela ens liv, vanor och åsikter lagrade i privata bolags servrar- som sedan villigt (från vissa) delas ut till stater.

Så återigen för att inte spåra helt OT, det är något vi utvecklare i den mån som går bör dra vårt strå till stacken för. Det börjar bli lika viktigt som way back när vi gick från att i bästa fall ha en MD5-hash av lösenord i våra databaser, till salt och sedan ordentligare kryptering haha.

@sexlaxar: Vill också tillägga att detta på intet vis är något påhopp på dig, din sida är grym, bara lite allmänna reflektioner!

Av Subtractive
Skrivet av sexlaxar:

Efter lite om och men..
tvkontrollen

Riktigt bra jobbat! Clean, annonsspamfri och snabbladdad, precis allt det som liknande tjänster inte är!

Skrivet av Airikr:

Innehåller tyvärr spårningsdata, vilket kan skrämma bort en viss grupp av personer :/ Mig inkluderad.

Nu kanske detta fångas upp av min pi-hole eller något av mina tillägg - allt jag ser är en cloudflare cookie och Analytics? Om det handlar om GA så håller jag med dig, men det är fanken svårt det där. Kliar i en själv på siter man gör att inkludera det pga alla fördelar det ger... enkelt att blockera med addons dock för att slippa det som användare.

Av Subtractive

@anon170706: Hej! Jag kan testa i alla fall att putta lite åt rätt håll, var många år sedan jag satt med Web/WinForms/WPF så ta mitt svar med en nypa salt.

Men exempelvis i kodblocket som hanterar vad som sker vid klick på en knapp, så borde du direkt där bara kunna ha skiftet av texten som skall presenteras i textblocket. Exempelvis:

private void Yes_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { question.Text = "This is another question"; }

I samma kodblock, lite beroende på hur din struktur ser ut överlag, borde du kunna ha en check för vilken fråga det är som besvaras, en enkel variabel som agerar räknare exempelvis då jag antar att svaren sparas in i en Array eller liknande.

int questionNumber = 1; private void Yes_Click(object sender, RoutedEventArgs e) { // Check för att kontrollera vilken fråga det gäller, sedan spara in fråga + tillhörande svar i en array // Slutligen uppdatera texten för nästa fråga question.Text = "This is another question"; }

EDIT: Jag utgår här från att TextBlock fungerar lite liknande som en Label, så kanske inte alls är fallet insåg jag, så som sagt en nypa salt till mitt svar.

EDIT 2: En till poäng här är att för "Nej-knappen" blir koden i princip densamma, att bryta ut hanteringen i en separat metod som kallas på kan vara bra, för att inte bryta mot DRY principen.

Av Subtractive

Är det tänkt att dessa mappar och filer ska vara helt publika, eller finnas bakom någon typ av inloggning?

Kan du programmera, vilket språk tänker du dig i sådana fall?

Om du behärskar PHP exempelvis så kanske detta är något för dig: https://github.com/prasathmani/tinyfilemanager
Du kan se ett demo av det hela här: https://tinyfilemanager.github.io/demo/

Av Subtractive

Ett tips om du har möjlighet till det skulle kunna vara att söka en programmeringskurs på distans vid valfri högskola som erbjuder det. Där får man denna typ av grupp med likasinnade och där man automatiskt också genom labbar och inlämningar arbetar mot ett och samma mål.

Annars instämmer jag med @Bosnic du är redan involverad i en sådan grupp genom att vara här, välkommen.

Av Subtractive

Som användaren ovan nämner så låt bli att göra detta. Personligen om jag fick den frågan vid ett besök till en Wordpressite, hade det även blivit mitt sista besök till denna.

För att besvara din fråga, det finns inget universellt fungerande script för detta som fungerar i alla webbläsare. Ett bättre sätt att göra det hela på är exempelvis en undersida på din Wordpress där du presenterar steg för steg hur användaren gör din site till sin startsida manuellt.