Inlägg

Inlägg som KingsX har skrivit i forumet
Av KingsX
Skrivet av Rutger jörnåker:

Omnistor SE3016 - Nej

NetApp DS14 - Kanske

Av KingsX
Skrivet av Micke O:

Veeam har stöd för ESXi i gratisvarianten men man måste ha en licensierad ESXi eftersom VMware låser de APIer som används av Veeam - tror jag, typ. Kan finnas andra begränsningar också. ESX finns inte sedan version 4.1.

Källa.

Här är skillnaderna mellan Veeam Backup & Replication i gratisversion vs betalversion.

Veeam B&R är helt awesome. Det enda negativa jag har att säga är att vid uppgradering brukar den byta konto som servicen körs med vilket resulterar i att den inte startar. Lätt ordnat dock. Har sett att flera råkat ut för samma sak.

http://www.veeam.com/blog/veeam-and-free-esxi.html
Med licensierad menar du givetvis inte bara licensierad med en free-licens...

... och ursäkta för att jag slänger mig med gamla uttryck för att beskriva en betald licens av vSphere Hypervisor...

Av KingsX

Du kan "daisy-chaina" till nästa låda.

Raidkort 1 --> Låda 1 --> Låda 2
Raidkort 1 --> Låda 3 --> Låda 4

Lagringschassit har en in och en utgång. Du får dock bara 1000MB/s per kanal. D.v.s två lådor kommer dela på 1000MB/s om du inte kör dubbla raidkort.

Av KingsX

Kör Thinware vBackup gratisvariant. Fungerar klockrent mot alla maskiner som inte har hårdvara på passthrough där jag är tvungen att stänga ner maskinen för att köra backup.

Ett annat "problem" är att schemaläggning inte ställs in i programmet utan du kör backup-jobben via Windows egna Task Scheduler.

Veeam har tagit bort stöd för ESXi i sina senaste versioner, vilket innebär(som jag förstått det) att du antingen måste köpa Veeams program eller måste köpa ESX för att det ska fungera.

Av KingsX

Begränsning på CPUer i ESXi 5.5 är bara att du inte kan ge en VM mer än 64 virtuella kärnor och begränsningen på minne är numera 4TB och det lär räcka.

Anledningen att det står "Licensed for 1 physical CPUs" är att du bara har en installerad.

Av KingsX
Skrivet av Simoneriksson:

Tror ni man kan köpa en till och aktivera ytterligare 1 år spotify på mitt konto?

Var inte grejen att abonnemanget behövde nedgraderas från Premium innan man använde koden? Eller?

Av KingsX
Skrivet av kloon:

Fick min "Breffer.com" surfplatta idag! Signade mig den 5/9 och fick plattan idag den 27/9.
Stort tack till den som först tipsade om detta!

Fick min två dagar sedan. Inte en snabb eller någonstans i närheten av en dyrare platta men fungerar bra för Spotify, Plex, XBMC och som surfplatta till sonen.

Av KingsX

Kickstarter projekt nästa? Riktigt nördigt och jag är imponerad!

Av KingsX

Nej, min kompis har tagit två stycken till hans framtida bygge. Funderar på att sälja ett av mina dyrt på blocket för att kanske få tillbaka lite av det jag lagt ut.

Av KingsX

Chassit fungerar bra!

Kör freeNAS 9.1 under VMware ESXi med 9 st Seagate Green diskar på 2TB i RAIDz1 utan spindown eller standby men på "low power" inställning. Just nu ska alla diskar köras igenom med SMART och kontrolleras efter flytten mellan chassin.

Har inte kört några hastighetstest ännu men har typish 100MB/s via CIFS. Nästa steg för mig är att fylla ut chassit med 2 TB diskar och gå över till RAIDz2. Lite jobbigt att mellanlagra 15TB bara

Av KingsX

Beställde 4 chassin varav jag nu sitter på två. Inte kopplat in det än heller då jag väntar på SFF-8087->SFF-8088 konvertern men det tog ca en och en halv vecka för alla att dyka upp.

Slutpriset för fyra stycken blev 8797:-. I priset ingår fyra begagnade chassin fyllda med slädar, fyra SFF-8088 kablar och ett HBO-kort som sitter monterat i lådan. I ett av chassina satt även Rackables lights-out kort men det är nog inget som man kan räkna med. Följde även med skruvar till alla diskslädar.

Lådan har två anslutningar vilka kan användas för att chaina flera chassin, alltså en anslutning in och en anslutning ut. HBO-kortet är ingen avancerad pryl och chassit samt slädarna är rätt plastiga.

Jag är iallafall nöjd hittills och får se imorgon om allt fungerar som det ska också.
Så långt jag vet nu så låter chassit då om jag stoppar in sladden och trycker på knappen...

Av KingsX

Nerladdad och lagd på USB. Blir att uppdatera imorgon...

Av KingsX
Skrivet av spinxen:

BUFFALO LINKSTATION DUO 4TB NAS 1990kr

http://www.dustinhome.se/product/5010640739/buffalo-linkstati...

Bara en 4TB disk kostar ju 1500..

2 st 2TB i den.

Av KingsX
Skrivet av Mansion:

Garanterat fel prissättning, men försöka går ju

Mvh. Mansion

Skrivet av Zaptoit:

Jag hoppade också på chansen, velat ha en RT trots kassa recensioner etc. Portabel och med fullvärdigt Officepaket, allt jag behöver för skolan. Lite browsing och några appar för hemmet, behöver inte mer än så.

Håller tummarna för att det är en chocksänkning pga att nya modellen är på g, och inte ett misstag. Tog på faktura för att inte ligga ute med pengar i onödan.

Gissar att dom annullerat din order. Såg att artikeln på hemsidan inte längre finns.

Av KingsX

Pfsense och m0n0wall har en standardinställning i brandväggsloggarna som säger åt den att inte visa sånt som är blockat av "default rule". Det är väldigt mycket som snabbt fyller brandväggsloggarna som dyker upp där och det rekommenderas att bara visa dessa poster i debug-syfte. Gissar att din brandvägg visar dessa och att det är därför det spammar loggarna.

https://doc.pfsense.org/index.php/Firewall_Logs#Disable_Defau...

Av KingsX

e107 med forumplugin fungerar för vår förening.

Finns på http://www.e107.org

Av KingsX

Kör SERVA själv. Fungerar utmärkt efter man pillat igång det - vilket kan ta ett tag speciellt om man ska köra Linux-distar. Kör den själv på 2008R2.

http://www.vercot.com/~serva/
Gratisversion finns som snurrar en halvtimme eller något sånt. Hinner man installera det mesta på.

Guide hittar du här

Av KingsX

http://viewitem.eim.ebay.se/SGI-3U-Omnistor-SE3016-SATA-SAS-S...

Totalpriset blir 2315 kr för ett chassi direkt från tillverkaren. När jag kollar på att beställa 4 chassin så blir det 8 958kr (2239 kr per chassi). Om jag kan beställa fyra chassin för $160 istället för utsatt $170, så blir det totalt 8777 kr (2194 kr per chassi). Förtjänsten på att beställa flera direkt från Ebay är inte massiv.

Av KingsX
Skrivet av croon:

Nu hade Amazon canclat min order på Samsung-SSD:n, antar att det händer för alla andra också.

Japp... också fått mail om det.

Av KingsX

Använder Acers 23" touch till HTPCn i sovrummet. Denna skulle vara en fin uppdatering. Ser absolut användningsområden för den.