Inlägg

Inlägg som KingsX har skrivit i forumet
Av KingsX

Har pratat med mrrackables på ebay. Han kliver ner på $150 med 10 chassin beställda. Han tar $160 för 5 st chassin. Har ingen förändring i fraktkostnad från honom dock. Han säger cirka $130 dollar i frakt per chassi. Ser att Ebay räknar på $122 för ett chassi och några procent billigare per chassi om man beställer ett gäng.

Frågan kvarstår, var kommer $550 för 8 st chassin ifrån? När jag kollar på ebay blir det $932 för 8 chassin. Säljaren lämnar ingen info om detta heller...

edit: Uppdaterat sammanställning

Av KingsX

Intresse är lämnat på 14 chassin... Jag håller på att bygga om min server redan och kommer beställa 4 st chassin under nästa vecka vare sig nån annan vill beställa eller inte.

Känns som att vissa av de som lämnat intresse är lite till och från på forumet och det är alltid lätt att lämna intresse då inget är bindande ännu.

Av KingsX
Skrivet av M1Get:

Auktionen verkar ha gått ut? Så finns det ens kvar chassin att köpa?

Hur som helst så är jag intresserad av 1-2 st

det finns fler från samma säljare

Av KingsX

Uppdaterat min post från den 25:e med beräkningen. Skulle nästa säga att om man är sugen på ett chassi så bör man handla själv. Flera chassin blir ca 8% billigare i fraktkostnad.

Av KingsX

Var hittade du maxkostnaden $550 på frakten förresten?

Av KingsX

Räknar jag rätt på totalt 11 (chassin) från intresserade? 12 st med Blabbet...

  • WindowsRulez - 1

  • KingsX - 4

  • Fenix - 1

  • swedeejay - 1

  • Mr. Hyde - 1

  • Elosh - 1

  • ablitz - 1

  • datachild - 1

  • M1Get - 2
    _________________
    Totalt 13 st

Räknar man då om exemplet:
Räknar på att varje chassi går att få lös för $150.

$150 + ($550/13) + $50 = $242 = 1 605 kr

Om frakten och skatter+tull ändå blir vad som är upplagt på ebay
just nu, d.v.s. ~$130 per chassi så ser exemplet ut såhär.
$150 + (1495/13) + (744/13) =$322 = 2 136 kr

Från Ebay:
"No additional import charges at delivery!
This item will be shipped through the Global Shipping Program and
includes international tracking."

Dessa fraktpriser inkluderar alltså svensk fraktkostnad samt tull och skatt.
Om fraktpriset på Ebay stämmer och maxfrakten från US inte har ett
maxpris på $550 så äter svenska fraktpriser upp förtjänsten vi tjänar på
att inte beställa ett och ett.

Det som måste diskuteras är hur det ska samordnas och hur frakt inom Sverige ska skötas osv.

Av KingsX

Kan nämna att "Topiramat", ursprungligen en antiepileptisk medicin, har visat framgång i förebyggande behandling av migrän. Min läkare visade mig en medicinsk rapport som visade på bra resultat med Hortonspatienter. Förändrade livet för mig iallafall...

Rätt sjuka biverkningar första 2-3 månaderna kan uppstå. Blev själv totalt apatisk och tappade nästan 20 kilo. Det går dock över och vissa känner inte av biverkningar. Dosen jag hamnade på efter introduktionen osv är ungefär en fjärdedel av vad en epileptiker ska ta. Märkte att om jag tog mer blev jag trött och slö, kunde somna var som helst men fick stora svårigheter att sova på natten.

Skrivet av CSM101:

Man försöker hjälpa dem på akuten och ger dem tex Imigran i injektionsform och då får de biverkningar av det.

Det enda jag fått när jag åkt in på akuten är voltarentabletter och vatten. Sen ligger jag där och hyperventilerar av smärtan tills attacken går över. Aldrig mer akuten pga huvudvärk för mig... Klarar mig bättre hemma.

Av KingsX

Något mer som händer här?

Jag och min kompis kan anmäla intresse på 4 st.

Edit: Ändrat till 4..

Av KingsX

Vad har du för teckenuppsättning på linuxservern och vad ska du med åäö i linuxservern till förresten?

Av KingsX

Har möjligen fler som är sugna på att beställa i min vänskapskrets. Försöker hålla uppdaterat.

Av KingsX

Är intresserad av en, kanske två men vill veta slutkostnaden med moms och tull + frakt till Norrland. Skulle sitta kanonfint till mitt nya serverbygge.

Edit:
Läste runt lite grann och nån hade erbjudit $150 för ett chassi och budet hade blivit accepterad direkt. Beställer man ett gäng kanske man kan få ner styckepriset ytterligare.

Av KingsX

Jag fick en magnetröntgen under tiden jag gick smärtrehab då jag också tänkte tumör eller nå annat sattyg kunde förklara värken och den visade såklart ingenting.
Försök få en remiss av din läkare till neurologen. De lyckades efter andra gången jag var dit både sätta hyfsat rätt diagnos och medicinera korrekt.

Av KingsX

Alvedon och relifex i kombination funkar rätt OK. Är det riktigt illa drar jag ner dom med treo. Sen är horisontellt läge och en blöt kall handduk inte fel för att lindra.

Allt är väl upp till var och en kan dock tyckas. Ingens migrän har varit som min är min uppfattning. Mina diagnoser har varit allt från spänningshuvudvärk till Hortons. Nu säger dom jag har en vaskulär huvudvärk som triggar en spänningshuvudvärk.

Gå till läkare och kräv en rejäl utredning om det påverkar arbetet eller privatlivet negativt. That's my two cents...

Skickades från m.sweclockers.com

Av KingsX

Tror ni jag får in två par G.Skill F3 under den kylaren eller är det tight som satan redan utan kylare som sticker upp? Sitter själv på ett Asus MAXIMUS IV GENE-Z vilket har samma layout som Maximus V Gene.

Av KingsX

Sjukt fläskigt med Dark Rock 2 PRO i det här chassit. Blev sugen på att byta ut min H60 då pumpen viner mest i hela datorn.

Vilka Corsair minnen kör du med? Low profile?

Skrivet av muunkie:

Går det att stänga sidan med den kylaren? jag har själv kollat på den kombinationen men jag har för mig att jag läst att den är ca: 1cm för hög.

Mvh

Den är 1mm för hög(166mm) för chassits spec som säger att den klarar 165mm.

Av KingsX

Ja inte ofta som uppgraderingar/uppdateringar går in och skriver över konfig.

Av KingsX

Kan vara allt möjligt t.ex. en användare som fått sitt användarnamn och lösen på vift eller kanske ett virus. Kolla vilka mail som gått ut också.

Av KingsX

Haft en Markus från IKEA i 1½år nu och gaspatronen sjunker ihop av sig själv samt att svankstödet har lossnat. Spenderar ca 3 timmar per dag i den. Såhär med facit i hand så skulle jag nog köpt en Kinnarps eller nån annan mer kvalitativ stol direkt istället för att behöva byta nu. Det finns väldigt fina stolar begagnat.

Av KingsX

Tack för väldigt bra fredagsläsning!

Av KingsX

Om möjligheten finns att göra stora batterier så är det ett väldigt bra batteri för elbilar. Tänk dig att ladda batteriet i bilen fullt på en minut istället för på 8 timmar. Gör elbilen betydligt mer praktisk.